Unilever aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Unilever is een multinationaal bedrijf op het gebied van voedingsmiddelen, persoonlijke verzorging en schoonmaakartikelen. Denk je erover om Unilever aandelen te kopen? Op deze pagina lees je alles over beleggen in aandelen Unilever. Ook kan je hier de laatste koers van Unilever vinden.

Hoe kan je Unilever aandelen kopen?

Ben je op zoek naar een defensief aandeel voor je portefeuille? Dan kan het interessant zijn om aandelen Unilever te kopen. Het is altijd belangrijk om op je kosten te letten. Wanneer je te hoge transactiekosten betaalt, neemt je rendement over je belegging in Unilever sterk af.

Hieronder zie je bij welke brokers je aandelen Unilever kunt aanschaffen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende CFD Unilever koersen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Unilever. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Unilever & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de Actuele koers van Unilever?

Wil je weten wat de actuele koers van het aandeel Unilever is? Hieronder kan je de Unilever koers bekijken. Ook kan je door middel van de knoppen direct in het aandeel Unilever kopen en verkopen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Unilever

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Unilever.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Unilever zien van de laatste 5 dagen:

Waarom kan het voordelig zijn om Unilever aandelen te kopen?

  • Sterke merken: met merken als Ben & Jerry’s, Dove en Lipton bezit Unilever diverse herkenbare merken.
  • Diversificatie: Unilever is actief in verschillende marktsegmenten en regio’s, waardoor het risico van beleggingen in Unilever afneemt.
  • Sterke financiële positie: Unilever staat bekend als een sterk bedrijf met een mooie, jaarlijkse groei en een sterke cash positie.
  • Duurzaamheid: Unilever besteedt steeds meer aandacht aan duurzaamheid en probeert op die manier de klimaatbewuste klanten tevreden te houden.

Dit zijn de grootste risico’s van beleggen in Unilever aandelen?

  • Concurrentie: Unilever heeft te maken met sterke concurrentie, waardoor het bedrijf onder druk wellicht haar prijzen moet verlagen.
  • Regelgeving: Unilever heeft te maken met strenge regels rondom bijvoorbeeld de voedselproductie. Fouten in het volgen van deze regels, kunnen de winstgevendheid onder druk zetten.
  • Afhankelijkheid: Unilever is voor haar succes afhankelijk van de supply chain en het correct verloren van alle schakels.
  • Uniek: de producten van Unilever zijn niet altijd uniek. Ketchup is bijvoorbeeld makkelijk na te maken onder een andere naam.
  • Distributie: Unilever is sterk afhankelijk van het externe distributienetwerk voor het genereren van haar omzet.

Hoe kan je beleggen in Unilever aandelen?

Voordat je in Unilever aandelen kunt beleggen, moet je enkele stappen doorlopen. Je hebt bijvoorbeeld een account bij een online broker nodig. Ook moet je dit account activeren voordat je een positie op Unilever aandelen kunt innemen.

Selecteer vervolgens het aandeel Unilever om het orderscherm te openen. Binnen het orderscherm vul je vervolgens het bedrag in dat je wilt investeren. Je kunt al vanaf €100 in aandelen Unilever investeren. Druk op kopen om de aandelen Unilever direct te kopen.

Je kunt je belegging vervolgens in real-time bijhouden binnen je beleggingsrekening. Wanneer je er klaar voor bent, kan je de aandelen Unilever weer verkopen.

Wat zijn de grootste concurrenten van Unilever?

De kracht van Unilever: de merken

Een groot voordeel van het Unilever aandeel, zijn de vele merken die onder het merk vallen. Veel van deze merken kennen een grote bekendheid waardoor het makkelijk is om een groot marktaandeel te winnen.

Het lukt Unilever regelmatig om het bereik uit te bereiden door middel van strategische overnames en fusies over de hele wereld. Doordat Unilever zoveel verschillende producten produceert, kan het bedrijf gebruik maken van schaalvoordelen. Doordat het bedrijf veel internationale belangen heeft kan het bedrijf snel een product wereldwijd uitrollen.

Wat doet Unilever?

UnileverUnilever is een multinationaal bedrijf op het gebied van voedingsmiddelen, persoonlijke verzorging en schoonmaakartikelen. Unilever had tot 2020 een duale bedrijfsstructuur met 2 hoofdkantoren op 2 locaties. Het eerste hoofdkantoor was te vinden in Rotterdam: Unilever NV. Het andere hoofdkantoor staat in Londen: Unilever PLC. Tegenwoordig heeft Unilever alleen nog een hoofdkantoor in Londen.

Spreiding over regio’s

De omzet van Unilever wordt voor ruim één derde gegenereerd in Europa, voor één derde in Noord-Amerika en Latijns-Amerika en voor iets meer dan een kwart in de rest van de wereld. Deze spreiding over verschillende regio’s maakt Unilever een wat minder risicovolle belegging. Wanneer het minder goed gaat in de ene regio, dan kunnen de positieve resultaten uit een andere regio de tegenvallende resultaten opvangen.

Wat voor belegging is Unilever?

Unilever kan gezien worden als een vrij defensieve belegging. Unilever betaalt regelmatig een vast dividend uit en dit dividend groeit jaar op jaar. Ook zijn consumentengoederen minder afhankelijk van het economische klimaat. Ook in economisch slechte tijden eten we immers nog voedsel. Wanneer je op zoek bent naar een defensief aandeel dan kan je een investering in Unilever overwegen.

Geschiedenis Unilever

Unilever is in 1930 opgericht door Anton Jurgens, Samuel van den Bergh en William Hulme Lever.

William Hesketh Lever was een groothandelaar in kruidenierswaren en bracht onder andere Sunlight zeep op de markt na een overname van een zeepfabriekje. In 1885 richtte hij Lever Brothers op en bezat hij zeepfabrieken over de gehele wereld. Sinds 1917 is hij ook voedingsmiddelen gaan produceren, waarvoor hij vis- ijs- en conservenbedrijven opkocht. Na zijn dood in 1925 is zijn zoon William Hulme Lever hem opgevolgd.

De geboorte van Unilever

In 1929 besloten het Nederlandse margarinebedrijf Margarine Unie en de Britse zeepfabrikant Lever Brothers te fuseren en daarmee was Unilever geboren. Deze fusie was uitermate zinvol, omdat beide ondernemingen hier van profiteerden. Ze beconcurreerde elkaar voor dezelfde grondstoffen. Ook maakte ze reclame voor dezelfde type producten en gebruikten ze soortgelijke distributiekanalen. Door de fusie konden ze profiteren van schaalvoordelen wat de winstgevendheid van het aandeel ten goede kwam.

Tot 2008 had Unilever meer fabrieken in Nederland. Sinds 2008 zijn het er nog maar 4: Unox in Oss, Ben en Jerry’s in Hellendoorn, Blue Band en Calvé in Rotterdam en Prodent en Zendium in Amersfoort. De Calvé vestiging in Delft en de Knorr en Conimex vestigingen in Loosdrecht en de wasmiddelen vestiging in Vlaardingen werden in 2008 gesloten.

Wel of niet aandelen Unilever kopen?

Unilever is vanwege haar portfolio aan sterke merken een potentieel interessante belegging. Het is wanneer je een investering in Unilever overweegt, wel belangrijk om het bedrijf met de concurrentie te vergelijken. Een investering in een concurrerend bedrijf kan vanwege de financiële situatie eventueel een betere keuze zijn.

Bepaal daarnaast of Unilever aandelen binnen je beleggingsportfolio passen. Niet iedere belegger heeft een vergelijkbaar risicoprofiel, waardoor aandelen Unilever kopen niet bij iedereen past. Vergeet ten slotte niet dat beleggen altijd risico’s met zich meeneemt en dit geldt ook zeker voor beleggingen in Unilever.

Aalberts Industries
Aalberts Industries
ABN AMRO
ABN AMRO
Adyen
Adyen
AEGON
AEGON
Ahold Delhaize
Ahold Delhaize
Akzonobel
Akzonobel
Aperam
Aperam

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *