fbpx

Beleggen in AEGON: aandeel kopen & koers bekijken

AegonVan oorsprong is AEGON Nederlands bedrijf dat in 1983 is ontstaan na de fusie van AGO en Ennia. AEGON is opereert wereldwijd in meer dan 20 langen in onder andere Europa, Amerika en Azië waar het inmiddels aan meer dan 47 miljoen klanten vermogensproducten, levensverzekeringen en pensioenen aanbiedt.

Zelf handelen in AEGON

Bij Plus500 kan je eenvoudig zelf handelen in het CFD aandeel AEGON. Het mooie van deze broker is het feit dat je zowel long als short kunt gaan. Wanneer je long gaat denk je dat de koers gaat stijgen en wanneer je short gaat verdien je geld wanneer de koers omlaag gaat. Op die manier kan je op elk moment van de dag en bij iedere situatie geld verdienen door het aandeel AEGON te kopen of te verkopen. Hieronder zie je de actuele koers van het aandeel AEGON plus een duidelijke grafiek en verderop op de pagina kan je tevens de uitgebreidere bedrijfsinformatie rondom AEGON vinden.

Fusie

De onderlinge AGO en het beursgenoteerde Ennia zijn bijna een jaar lang in onderhandeling geweest over alle aspecten van een fusie. In 1983 was het dan eindelijk zover, was de fusie een feit en was AEGON geboren. Volgens de toenmalig bestuursvoorzitter van AGO, Kees Storm, is er uitgebreid onderzoek gedaan naar die naam en dat het destijds is gekozen omdat onderzoek had uitgewezen dat het als een Griekse naam werd gezien met een chique uitstraling: degelijk, keurig en solide.

Ontstaan van de naam AEGON

De naam AEGON is niet zo maar uit de lucht komen vallen. Het is namelijk gevormd uit de eerste letters van de 5 belangrijkste rechtsvoorgangers die in AGO en Ennia zijn opgegaan, namelijk: Algemeene Friesche, Eerste Nederlandsche, Groot-Noorhollandsche, Olveh en Nillmij. In 1968 werd AGO gevormd uit de Algemeene Friesche, de Groot-Noordhollandsche en de Olveh, terwijl Ennia in 1969 voortkwam uit een fusie van de Nillmij en de Eerste Nederlandsche. In 1998 heeft AEGON haar belangen verkocht en is het bedrijf inmiddels eigendom van buitenlandse investeringsmaatschappijen. Vereniging AEGON is de grootste aandeelhouder in AEGON.

Wereldspeler

In de jaren negentig groeide het bedrijf uit tot de lieveling van de Amsterdamse effectenbeurs en in 1999 nam het de Amerikaanse verzekeraar Transamerica over. Mede hierdoor werd het een wereldspeler.

AEGON helpt hun klanten met heldere producten voor nu en later om grip te krijgen en te houden op al hun financiën, uitgelegd op een eerlijke en begrijpelijke manier. Ze helpen u uw vermogen voor later op te bouwen en uw inkomen te beschermen. U kunt daarbij zelf uw keuzes maken waarbij AEGON u zorgvuldig informeert en adviseert.

Tip: leer de kenmerken van handelen in aandelen bij Plus500 in onze cursus beleggen in CFD's.
Tip: Klik hier & ontvang gratis tot €1000 om mee te beleggen!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!