AEGON aandelen kopen

Van oorsprong is AEGON Nederlands bedrijf dat in 1983 is ontstaan na de fusie van AGO en Ennia. AEGON is opereert wereldwijd in meer dan 20 landen in onder andere Europa, Amerika en Azië waar het inmiddels aan meer dan 30 miljoen klanten vermogensproducten, levensverzekeringen en pensioenen aanbiedt. Denk je dat het interessant is om te beleggen in AEGON? In deze uitgebreide analyse lees je waar je het beste AEGON aandelen kunt kopen en ook kan je hier de actuele aandelenkoers vinden.

Hoe kan je actief beleggen in AEGON?

Bij Plus500 kan je eenvoudig zelf handelen in het CFD aandeel AEGON. Het mooie van deze broker is het feit dat je zowel long als short kunt gaan. Wanneer je long gaat denk je dat de koers gaat stijgen en wanneer je short gaat zet je juist in op een dalende markt. Op die manier kan je op elk moment van de dag en bij iedere situatie beleggen in het aandeel.

Een groot voordeel van Plus500 is het feit dat je er de mogelijkheden risicovrij kunt uitproberen door middel van een demo. Je krijgt dan een fictief bedrag waarmee je kunt handelen in CFD AEGON aandelen en andere aandelen. Gebruik de onderstaande knop om een gratis account te openen bij Plus500 (76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's):

Plus500 aanmelden

Waar kan je AEGON aandelen kopen?

Overweeg je een lange termijn investering in AEGON? Dan is het extra belangrijk om op het economische klimaat en de rentetarieven te letten. Ook is vertrouwen in het management van belang. Weet je zeker dat je AEGON aandelen wilt kopen? Dan is het verstandig om dit bij eToro te doen. Bij eToro betaal je namelijk absoluut geen transactiekosten wanneer je een aandeel koopt. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo te openen bij deze partij:

etoro aanmelden

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het beste aandelen AEGON kunt kopen.

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor aandeel AEGON Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €2 + 0,038% voor AEGON Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,06% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden

Wat is de actuele koers van AEGON? 

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel AEGON plus een duidelijke grafiek waarmee je direct een order kunt plaatsen.

 

AEGON aandelen analyse

Wat doet AEGON?

AEGON is een bedrijf dat levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheer aanbiedt. Het is een multinationaal bedrijf dat actief is in 20 landen verspreid over Europa, Amerika en Azië. Met een omzet van bijna 29 miljard euro in 2018 is het een groot bedrijf.

Levensverzekeringen

Bij levensverzekeringen is het essentieel om goede berekeningen uit te voeren. Je wilt als bedrijf immers goede resultaten neerzetten. AEGON zal dan ook goed moeten berekenen wat de gemiddelde levensverwachting van elke klant zal zijn. Denk je dat AEGON hierin uitblinkt? Dan kan een investering in deze verzekeraar een aantrekkelijke keuze zijn!

Aegon

Wat is het koersverloop van AEGON?

AEGON is een vrij bewegelijk aandeel geweest. Zoals je in de onderstaande grafiek kan zien is de koers flink gedaald, maar hij is ook weer opgeleefd. Wanneer je actief belegt in AEGON aandelen kan je profiteren van deze schommelingen. Aan de hand van technische analyse kan je dan goede instapmomenten bepalen voor je belegging.

AEGON koersverloop

Resultaten AEGON

AEGON is een financiële dienstverlener. De economische crisis liet de omzet en de winst dan ook fors dalen. In 2007 was de omzet nog 45 miljard euro en in 2008 bedroeg deze nog niet eens 8 miljard euro. Ondertussen zijn de omzet en ook de winst van het bedrijf weer toegenomen. Denk je dat AEGON goede resultaten blijft neerzetten? Dan kan je een investering in het bedrijf zeker overwegen.

AEGON resultaten

Waarom zou je AEGON aandelen kopen?

Voordat je aandelen koopt, is het altijd belangrijk om de onderneming erachter eerst te analyseren. Maar waarom zou je het kopen van AEGON aandelen moeten overwegen?

Goede prestaties

AEGON heeft in de afgelopen 20 jaar goede resultaten neergezet. Op de financiële crisis na zie je dat het bedrijf constant een positieve omzet en een positieve winst neerzet. Denk je dat de prestaties ook in de toekomst goed blijven? Dan kan je een belegging in AEGON zeker overwegen.

Het is een groot bedrijf

AEGON is een enorme onderneming. Natuurlijk kan ook een groot bedrijf ten onder gaan. Toch is de kans kleiner. Dit komt voor een deel doordat er natuurlijk meer reserves en beweegruimte binnen een grote onderneming is. Maar een bedrijf kan ook beter functioneren doordat het groot is.

AEGON kan bijvoorbeeld schaalvoordelen toepassen. AEGON kan dan betere deals sluiten en de operationele kosten verlagen. Ook hebben veel mensen vertrouwen in AEGON doordat het zo’n grote naam is. Dit maakt een investering in AEGON relatief veiliger dan een belegging in een klein, opkomend bedrijf.

Waarvoor moet je oppassen?

Voordat je gaat beleggen in AEGON, is het ook belangrijk om rekening te houden met de risico’s. We bekijken enkele zaken waar je rekening mee moet houden bij dit bedrijf.

Instabiele financiële markten

We hebben in het verleden al gezien dat de financiële markten erg instabiel kunnen zijn. Aandelen in financiële instituties zijn dan ook bovengemiddeld gevoelig voor de economische grillen. Het is daarom belangrijk om voordat je aandelen koopt, de economische situatie goed te onderzoeken.

Denk je dat de economie in de toekomst een duikvlucht gaat maken? Dan is het kopen van AEGON aandelen op dit moment misschien niet de juiste keuze.

Vertrouwen in management belangrijk

Meer nog dan bij andere bedrijven is het management bij een bedrijf als AEGON van belang. Bij verzekeringen moet er namelijk constant geconcurreerd worden met andere partijen. Het loont dan ook om lage tarieven te vragen bij het afsluiten van een verzekering.

Dit is echter risicovol. In de toekomst kan dan opeens blijken dat de premies de uitbetalingen niet dekken. Er is dus een goed management nodig dat de risico’s kan inschatten. Wanneer er een nieuwe CEO wordt ingesteld, kan de koers van een aandeel als AEGON dan ook behoorlijk bewegen. Onderzoek daarom of je vertrouwen hebt in het management achter het bedrijf.

Het belang van rente

Een verzekeraar ontvangt premies. Hier kunnen ze meer winst mee maken wanneer de rente hoger staat. In periodes met een lage rente kan de winstgevendheid van een verzekeraar dus onder druk komen te staan. Houd hier rekening mee voordat je aandelen AEGON gaat kopen.

Geschiedenis AEGON

Hieronder kan je de geschiedenis van het bedrijf AEGON raadplegen.

Fusie

De onderlinge AGO en het beursgenoteerde Ennia zijn bijna een jaar lang in onderhandeling geweest over alle aspecten van een fusie. In 1983 was het dan eindelijk zover: AEGON werd geboren. Volgens de toenmalig bestuursvoorzitter van AGO, Kees Storm, is er uitgebreid onderzoek gedaan naar die naam en dat het destijds is gekozen omdat onderzoek had uitgewezen dat het als een Griekse naam werd gezien met een chique uitstraling: degelijk, keurig en solide.

Ontstaan van de naam AEGON

De naam AEGON is niet zo maar uit de lucht komen vallen. Het is namelijk gevormd uit de eerste letters van de 5 belangrijkste rechtsvoorgangers die in AGO en Ennia zijn opgegaan, namelijk: Algemeene Friesche, Eerste Nederlandsche, Groot-Noorhollandsche, Olveh en Nillmij.

In 1968 werd AGO gevormd uit de Algemeene Friesche, de Groot-Noordhollandsche en de Olveh, terwijl Ennia in 1969 voortkwam uit een fusie van de Nillmij en de Eerste Nederlandsche.

In 1998 heeft AEGON haar belangen verkocht en is het bedrijf inmiddels eigendom van een buitenlandse investeringsmaatschappijen. Vereniging AEGON is de grootste aandeelhouder in AEGON.

Wereldspeler

In de jaren negentig groeide het bedrijf uit tot de lieveling van de Amsterdamse effectenbeurs en in 1999 nam het de Amerikaanse verzekeraar Transamerica over. Mede hierdoor werd AEGON een wereldspeler.

AEGON helpt hun klanten met heldere producten voor nu en later om grip te krijgen en te houden op al hun financiën. Het is het doel van AEGON om eerlijk en begrijpelijk te opereren. Ze helpen bij het opbouwen voor vermogen voor later. Ook kunnen ze je inkomen voor de toekomst beschermen. Je kan bij AEGON je eigen keuzes maken, maar ze helpen je met een uitgebreid advies.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment