fbpx

Beleggen in ArcelorMittal: aandeel kopen & actuele koers

ArcelorMittal is ’s werelds meest toonaangevende mijnbouw en staal bedrijf. Hun filosofie is om veilig en duurzaam staal te produceren, waardoor ArcelorMittal een toonaangevende leverancier van hoogwaardige staal producten is geworden op allerlei gebieden, zoals auto's, bouw, huishoudelijke apparaten en verpakking. In totaal is ArcelorMittal werkzaam in meer dan 60 steden en 27 landen en hebben ze wereldwijd meer dan 260.000 werknemers.

Beleggen in ArcelorMittal

Wil je ook meeprofiteren van het succes van ArcelorMittal? Bij Plus500 is het mogelijk om zelf te handelen in dit CFD aandeel waarbij je ongeacht de richting van de koers toch winst kunt maken. Bij deze broker kan je beleggen uitproberen met een demo van €20.000 waardoor je eenvoudig enkele aandelen ArcelorMittal kunt aanschaffen. Op deze pagina lees je meer over het bedrijf en kan je tevens de laatste koersinformatie vinden.

Grote producent

ArcelorMittal is met een productie van 92 miljoen ton staal (2011) de grootste producten van staal ter wereld.

Het bedrijf in de huidige vorm ontstond uit de fusie van Arcelor en Mittal Steel in 2006. Officieel zijn ze gezeteld in Luxemburg, maar het hoofdkantoor staat in Londen. Met 43,6 producent van alle aandelen is de Indiase ondernemer Lakshmi Mittal de bestuurder c.q. eigenaar.

Mittal Steel

In 1971 nam de vader van Mittal, Mohan Mittal, een kleine staalproducent over terwijl Lakshmi bedrijfskunde studeerde. Na zijn studie ging hij bij zijn vader werken en kregen ze als opdracht in Indonesië een vervallen staalfabriek te saneren. Dit was het begin van hun grote succes en een gestaag groeiende staalimperium. Lakshmi en zijn familie wonen ook in Londen alwaar het hoofdkantoor is gevestigd.

Al voor de fusie met Arcelor was Mittal Steel het grootste staalbedrijf ter wereld, vooral sterk gegroeid door overname en sanering van een groot aantal kleinere staalondernemingen in verschillende landen, die over het algemeen allemaal noodlijdend waren. Deze multinationale onderneming was op dat moment nog in Nederland, in Rotterdam om precies te zijn, gevestigd. Op dat moment bezaten ze staalfabrieken in 17 landen.

Arcelor

In 2002 is Arcelor ontstaan door een fusie van Usinor, een Frans staalbedrijf, ARBED uit Luxemburg en Aceralia uit Spanje. Arcelor moest echter wereldwijd gezien genoegen nemen met een 2e plaats, achter Mittal Steel. Het bedrijf had zijn zetel in Luxemburg.

In 2006 is Arcelor vervolgens gefuseerd met Mittal Steel.

Bekijk hier de actuele koers van het aandeel ArcelorMittal of lees de uitgebreide bedrijfsinformatie door. Op die manier kan je succesvoller in het aandeel ArcelorMittal beleggen!

Tip: Klik hier & ontvang gratis tot €175 om mee te beleggen!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!