ASML aandelen kopen

ASML is een geavanceerd technologisch bedrijf dat machines ontwikkelt die nodig zijn voor het produceren van chips. Chips worden bijvoorbeeld gebruikt in de nieuwste smartphones. Dit is dan ook een interessante markt in een tijd waar technologie steeds belangrijker wordt. Wil je zelf beleggen in ASML aandelen? Dan kan je hier overzichtelijk zien waar je het beste ASML aandelen kunt kopen. Ook kan je hier de actuele koers van ASML zien.

Hoe kan je Actief beleggen in ASML?

Er zijn twee manieren waarop je kunt beleggen. Je kan beleggen in ASML aandelen door ze voor de lange termijn te kopen. Dit is gunstig wanneer je erg veel vertrouwen hebt in de toekomst van het bedrijf. Je kan er echter ook voor kiezen om actief te beleggen. Je belegt dan om op de korte termijn winst te maken.

Maar waar kan je dit het beste doen? Een goed bedrijf om actief te handelen in CFD aandelen is Plus500. Bij Plus500 kan je namelijk zowel orders plaatsen op dalende als op stijgende koersen. Bovendien kan je door gebruik te maken van een hefboom ook met een klein bedrag een grote positie innemen. Wil je de mogelijkheden gratis uitproberen met een demo? Gebruik dan de onderstaande knop om gratis een demoaccount aan te maken :

Plus500 aanmelden

Waar kan je ASML aandelen kopen?

Chips zullen steeds belangrijker worden. Een erg goede producent van machines die chips produceren kan dan ook een goede investering zijn. Wel is het belangrijk dat ze hun geheimen kunnen blijven beschermen. Hackers waren in het verleden al eerder een probleem. Hieronder zie je bij welke partijen je het beste ASML aandelen kunt kopen.

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor aandeel ASML Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €2 + 0,038% voor ASML Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,06% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden

Wat is de actuele koers van ASML?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel ASML? Hieronder zie je een grafiek met de laatste koers van het ASML CFD aandeel. Ook kan je direct een order plaatsen.

 Resultaten ASML

Sinds 2008 zijn zowel de omzet als de winst mooi gestegen. Sinds de crisisjaren is de omzet bijna elk jaar fors gestegen. De omzet bedroeg in 2000 nog slechts €2,67 miljard en is in 2019 gegroeid tot maar liefst €11,8 miljard. Ook de winst is gestegen. De winst bedroeg in 2000 nog maar 378 miljoen euro en deze is ondertussen gegroeid naar 2,59 miljard euro in 2019.

ASML resultaten

Hieronder zie je ook een overzicht van het aantal machines dat er geleverd zijn in elk jaar door ASML.

ASML machines leveringen

Hackers

Een mogelijke bedreiging voor ASML zijn hackers. De geheimen van het bedrijf zijn immers goud waard. In het verleden is dit bijvoorbeeld gebeurd door het bedrijf XTAL. XTAL werd echter veroordeeld en ging failliet. Ze moesten 865 miljoen betalen aan ASML. Het verder beschermen van de servers tegen cyberaanvallen moet een prioriteit zijn voor het bedrijf.

De toekomst

ASML investeert constant in nieuwe technologieën. Fabrikanten van bijvoorbeeld smartphones stellen dan ook steeds hogere eisen aan de chips. Het nieuwe systeem moet op de markt komen in 2024 en kan lithograferen tot op 3 nanometer. Hierdoor zijn nog meer details mogelijk op de chips.

Denk je dat het ASML blijft lukken om de beste chipmachines te ontwikkelen? Dan kan het kopen van aandelen ASML zeker een goede beslissing zijn.

ASML

Hoe groot is het bedrijf?

ASML opereert in 14 landen met 60 servicepunten, dit ter ondersteuning van het plaatsen en het leveren van machines en reserveonderdelen.

Uit een joint venture van Koninklijke Philips Electronics met ASM International is in 1984 op een gegeven moment ASML ontstaan. Het primaire doel bij de oprichting was het op de markt brengen van de Philips stepper SIRA III. In het begin was het bedrijf gevestigd in een houten noodgebouw op het voormalige Natlab-terrein van Philips in Eindhoven. Philips heeft toen de Philips Automatic Stepper PAS2000 van ASML gekocht.

Wat doet ASML?

ASML is een Nederlands hightechbedrijf met het hoofdkantoor en bedrijven complex in Veldhoven. Het bedrijf is één van de belangrijkste leveranciers van complexe machines voor de halfgeleiderindustrie en dan met name steppers en scanners zoals die worden gebruikt bij de fabricage van chips. De meeste klanten van ASML zijn dan ook chipproducten.

Snelle groei ASML

Het bedrijf groeide snel en had in 1985 al 100 werknemers. Door deze groei werd er in Veldhoven een nieuw hoofdkantoor in gebruik genomen. Daarnaast werd er in Tempe, Arizona, een kantoor geopend.

De PAS2500 werd door ASML in 1986 op de markt gebracht. Dit was een g-line systeem, dat gebruikt maakte van ultraviolet licht met een golflengte van 436 nm. Tevens is met toen een samenwerkingsverband aangegaan met Carl Zeiss.

Genoteerd op de beurs

Sinds 1995 is het bedrijf beursgenoteerd vormt het onder het symbool ASML onderdeel AEX en NASDAQ. De voornaamste concurrenten zijn Nikon en Canon.

In 2012 vond de grootste overname plaatst door ASML toen de Amerikaanse lichtbronleverancier Cymer is overgenomen. Dit moet leiden tot meer efficiëntie in de toeleveringsketen en in onderzoek en ontwikkeling.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment