Corio aandelen kopen

CorioOp het gebied van retailvasgoed in Europa is Corio één van de grootste beursgenoteerde beleggers, met de focus op retail.

Corio is in 2000 ontstaan uit een fusie van Vastgoedfonds voor Institutionele Beleggers of te wel VIB, en Winkel Beleggingen Nederland, of te wel WBN. Het VIB is in 1963 opgezet door 6 verschillende pensioenfondsen. Het WBN was een vastgoeddochter van het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds, het ABP.

Belangrijk: Klépierre heeft Corio overgenomen. Je kan dan ook geen aandelen Corio kopen sinds 2015.

In Corio beleggen

Heb je vertrouwen of juist wantrouwen in vastgoed? Misschien is dit dan het juiste moment om in Corio te beleggen. Wanneer je vertrouwen hebt in de situatie op de markt van het onroerend goed kan je aandelen kopen en wanneer je wantrouwen hebt kan je aandelen verkopen. In het eerste geval verdien je geld wanneer de koers stijgt en in het tweede geval wanneer de koers daalt. Bij de broker Plus500 kan je eenvoudig het CFD aandeel Corio verhandelen tegen lage transactiekosten en gunstige voorwaarden.

Europese markt

Al in 2001 werden alle overige activiteiten verkocht op de Amerikaanse markt en richtte Corio zich alleen nog op de Europese markt. Eveneens in 2001 is vervolgens Trema opgekocht. Trema is de benaming voor 10 winkelcentra in Frankrijk, Spanje en Italië.

Corio bleef groeien, waardoor het in 2005 maarliefst 46,9% van de IPO van Akmerkez GYO kon aankopen. Dit was de holding die meer 95% van het grootste winkelcentrum met dezelfde naam in de Turkse stad Istanbul bezat.

Vastgoedmarkt

Corio is actief op de vastgoedmarkt en belegt voor 80% in retail, 14% in kantoren en 4% in bedrijfsruimten, verdeeld over de kernlanden Nederland, Spanje, Turkije, Frankrijk en Italië. Het bedrijf is beursgenoteerd aan de Euronext Parijs en aan de Euronext Amsterdam.

Tot het bezit van Corio behoren voornamelijk winkelcentra en in mindere mate kantoren. Voor 50% richten zij zich op de Nederlandse markt en verder met name op Frankrijk, Italië en Spanje. Tegenwoordig hoort daar Turkije ook bij door het winkelcentrum Akmerkez in Istanbul.

Tot de meest belangrijke winkelcentra welke in het bezit zijn van Corio zijn onder andere Hoog Catharijne in Utrecht, Grand Littoral in Marseille, Shopville Le Gru in Turijn, Campania in Mancianise, Grand’Place in Grenoble, Alexandrium I in Rotterdam, Akmerkez Gyo in Istanboel, Villa Arena in Amsterdam en Maremagnum in Barcelona.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!