Delta Lloyd aandelen kopen

Delta Lloyd

Delta Lloyd is onderdeel van de Delta Lloyd Groep, een onderneming die zich bezig houdt met de financiële dienstverlening. Ook is Delta Lloyd een Nederlandse verzekeringsmaatschappij. Ze bieden een diversiteit van producten aan, van spaarproducten tot complexe verzekeringsproducten en financiële planning.

Voor de zakelijke verzekeringen heeft Delta Lloyd in Amsterdam een kantoor, voor particuliere verzekeringen in Arnhem en voor zorgverzekeringen in Den Haag. Aviva, de op 5 na grootste verzekeringsgroep ter wereld heeft in Nederland een meerderheidsbelang in de Delta Lloyd Groep.

Delta Lloyd Groep is actief in Nederland, België en Duitsland alwaar ze voornamelijk verzekeringen aanbiedt.

Belangrijk: Delta Lloyd is van de beurs verdwenen. Het bedrijf is overgenomen door NN Group.

Actief beleggen in Delta Lloyd?

Een verzekering tegen verlies op een belegging bestaat er jammer genoeg niet, maar je kunt wel zeker zijn van rendement ongeacht de richting van de koers door het CFD-aandeel via Plus500 te kopen of verkopen. Bij deze broker is het namelijk mogelijk om ongeacht de richting van de koers (omhoog of omlaag) een goed resultaat te behalen.

Geschiedenis

In 1807 is de Hollandsche Sociëteit van Levensverzekeringen opgericht. Dat was de voorloper van het huidige Delta Lloyd. 1967 gingen zij onder de naam Delta samenwerken met de Amsterdamsche Maatschappij van Levensverzekeringen. Na de fusie in 1969 met de Nederlandsche Lloyd, of te wel Nedlloyd, werd de naam omgedoopt tot Delta Lloyd. Toen in 1999 werd gefuseerd met Nuts Ohra is de officiële naam van het concern in 2002 gewijzigd in de Delta Lloyd Groep, waarvan Delta Lloyd een onderdeel is. Met de fusie verwierf de Stichting NutsOhra 8% van de aandelen.

Delta Lloyd Groep kon door deze fusie de markt vanuit 2 verschillende kanalen bedienen. Zo biedt Delta Lloyd haar producten aan via het onafhankelijke Intermediair en doet Ohra, als direct writer, dat rechtstreeks.

Beursgenoteerd

In 2009 is Delta Lloyd beursgenoteerd toen de Britse bankverzekeringsgroep Aviva 43,1% van haar aandelen naar de beurs bracht. Aviva heeft daarmee zelf een meerderheidsbelang behaald, terwijl de Nederlandsche Stichting NutsOhra 8% van de aandelen in bezit heeft.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!