fbpx

Beleggen in Imtech: actuele koers & aandeel kopen

ImtechImtech NV is Nederlandse organisatie in de technische dienstverlening op het gebied van elektrotechniek, ICT en werktuigbouw.

In totaal heeft Imtech bijna 23.000 werknemers over de gehele wereld. Ze zijn onder andere werkzaam in Nederland, België, Duitsland, Luxemburg, Curaçao, Spanje en Engeland. Tot hun werkzaamheden behoren het leveren van producten, technieken en diensten op het gebied van elektrotechniek, werktuigbouw, ICT, telecommunicatie, maritieme technologie, automatisering en systeemtechnologie.

De aandelen Imtech zijn beursgenoteerd aan de Euronext, waar ze zijn opgenomen in de Amsterdam Midkap Index (AMX) en de Next 150 index.

Zelf beleggen in Imtech

Wist je dat je bij Plus500 zelf kunt handelen in het CFD aandeel Imtech? Bij deze broker krijg je een gratis demo van €20.000 waarmee je al direct enkele aandelen Imtecht fictief kunt kopen of verkopen. Wanneer je vervolgens 100 euro of meer stort kan je al echt beleggen in Imtech. Dankzij de aanwezigheid van een hefboom kan je namelijk met een klein bedrag al winst behalen met de handel in aandelen zoals Imtech of Microsoft. Op deze pagina vind je meer informatie over het bedrijf Imtech en kan je tevens meer lezen over het bedrijf zelf.

Geschiedenis bedrijf

In 1860 werden de eerste bedrijven opgericht die tegenwoordig allemaal in Imtech zijn geïntegreerd. Hiertoe behoorden onder andere Van Rietschoten en Houwens en Rud. Otto Meyer. Imtech zelf is echter pas in 1993 ontstaan uit een fusie van 35 verschillende technische bedrijven, waaronder bijvoorbeeld Van Swaay & Scheeres (het latere van Swaay toegangstechniek en nu Imtech Security Solutions), Van Buuren en Swaay, GaWa en Nettenbouw.

Al deze bedrijven waren onderdeel van het conglomeraat Internatio-Müller, dat is opgericht in 1970 en voorkwam uit een fusie van de handels- en scheepvaartconcerns Internatio, opgericht in 1863,  en Wm. H. Müller & Co, opgericht in 1878.

Doel Imtech

Vanaf het begin (1993) richtte Imtech zich op multidisciplinaire technische dienstverlening in diverse product-marktcombinaties en niet meer op de monodisciplinaire technische dienstverlening. Doordat dit een enorm ingrijpend proces was, is dit gefaseerd ingevoerd. Vele bedrijven, elk met een eigen naam en organisatie, werden samengebracht in multifunctionele clusters, waardoor vele werknemers een nieuwe plek binnen de organisatie hebben gekregen.

Vanaf 1998 werd de naam Imtech ook extern gepresenteerd, daarvoor werd het alleen nog maar intern gebruikt.

Tegenwoordig heeft Imtech 4 divisies: Imtech Nederland, Imtech ICT, Imtech Traffic & Infra en Imtech Marine Group. In 2011 kreeg Imtech zelfs het predicaat "Koninklijk" toegekend, waardoor het bedrijf nu verder door het leven gaat als Royal Imtech.

Tip: Klik hier & ontvang gratis tot €175 om mee te beleggen!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!