SNS Reaal aandelen kopen

SNS ReaalSNS Reaal is een Nederlandse financiële instelling die actief is op het gebied van verzekeren en bankieren en zich zowel richt op de particuliere markt als op het Midden- en Kleinbedrijf. Met name door SNS Bank en REAAL vinden deze dienstverleningen aan particuliere en zakelijke relaties plaats. Via eigen winkel, het onafhankelijke intermediair, internet en de telefoon bedient SNS Bank haar klanten, terwijl Reaal haar producten en diensten uitsluitend via het onafhankelijke intermediair verkoopt. In totaal heeft SNS Reaal ruim 7.000 fulltime werknemers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Utrecht.

Informatie: SNS Reaal is per 1 februari 2013 genationaliseerd. Je kan dus niet meer beleggen in SNS Reaal via de beurs

Handelen in SNS Reaal

Het is bij Plus500 eenvoudig om te handelen in het CFD aandeel SNS Reaal. Het aandeel SNS Reaal staat genoteerd op Nederlandse effectenbeurs waardoor je als particulier dit aandeel zo vaak mag kopen of verkopen als je wilt. Bij Plus500 kan je dit eenvoudig en zonder vaste commissies doen. Een groot voordeel van Plus500 is het feit dat je ook kunt verdienen wanneer de koersen dalen. Bekijk ook eens de onderstaande grafiek & informatie voor een beter en uitgebreider beeld.

Verkooplabels

SNS Reaal heeft verschillende verkooplabels die elk op een specifieke markt actief zijn:

  • ASN Bank, de eerste duurzame bank van Nederland
  • BLG Wonen, aanbieder van spaarrekening en hypotheken
  • Proteq, verzekeraar met direct distributiekanaal
  • Route Mobiel, pechhulp dienstverlener
  • SNS Asset Management, vermogensbeheer
  • Property Finance: financier van vastgoed
  • RegioBank, intermediair bank
  • SNS Securities, effectenbedrijf
  • Zwitserleven, pensioenverzekeraar.

Beursgang

Sinds mei 2006 is SNS Reaal genoteerd op de Euronext in Amsterdam. De Stichting Beheer SNS REAAL verkocht 34,5% van haar belang in het bedrijf, hetgeen leidde tot een opbrengst van ongeveer 950 miljoen euro. Daarnaast gaf het bedrijf bijna 25 miljoen nieuwe aandelen uit hetgeen 415 miljoen euro opleverde. Met dit geld heeft SNS REAAL diverse overnames gepleegd.

Overnames

In de zomer van 2006 is Bouwfonds Property Finance, kortweg BPF, overgenomen. BPF maakte deel uit van NV Bouwfonds Nederlandse Gemeenten. Door de overname ging het SNS Property Finance heten.

In juni 2007 heeft SNS REAAL de Franse verzekeringsgroep AXA overgenomen, waardoor het de 5e speler op de Nederlandse verzekeringsmarkt werd, na Eureko, ING, Fortis en Aviva.

In november 2007 nam SNS REAAL de Nederlandse en Belgische activiteiten van Zwitserleven over van Swisslife, waardoor ze de 2e pensioen- en levensverzekeraar in Nederland werden. Vervolgens zijn Winterthus, AXA en de pensioen- en levenproducten van SNS Reaal doorgegaan onder de naam Zwitserleven.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!