fbpx

Beleggen in Ten Cate: aandelenkoers & bedrijfsinformatie

TencateKoninklijke Ten Cate NV is een Nederlandse onderneming die internationaal opereert en behoort tot de wereldmarktleiders op het gebied van kunstgrasvezels voor diverse sporten, beschermmaterialen, composieten voor lucht- en ruimtevaart, tentdoeken en zonweringen,  antiballistische materialen voor persoonlijke en voertuigbescherming, geosynthetics voor de bouw, milieumarkt, agrarische sector, tuinbouw en outdoortoepassingen, beschermende (veiligheids)weefsels, rollers voor papiertransport en beeldoverbrenging in printers en copiers, en nog veel meer dergelijke producten.

Beleggen in Ten Cate

Zie je brood in Ten Cate NV? Bij Plus500 kan je zelf CFD aandelen Ten Cate verhandelen. Door de koersgrafieken goed in de gaten te houden kan je winst maken door de aandelen op het juiste moment te kopen en verkopen. Ook wanneer het wat slechter gaat met Ten Cate kan je geld verdienen door te handelen in de aandelen van het bedrijf: je kunt namelijk short gaan en dan verdien je geld wanneer de koers daalt. Bekijk hieronder de actuele koers en lees meer over het bedrijf op deze pagina.

Succes van Ten Cate

Het hoofdkantoor van Ten Cate staat in Nederland en er zijn tal van werkmaatschappijen in vele Europese landen, in Noord-Amerika en in Azië. Ten Cate heeft meer dan 5.000 werknemers. Ze zijn tevens beursgenoteerd aan de Euronext in Amsterdam.

Omdat Ten Cate volgens de jury de meest innovatieve en competitieve organisatie van Nederland was kreeg het in 2007 de Erasmus Innovatie Award.

Geschiedenis

KTC komt oorspronkelijk voort uit het Almelose bedrijf H. ten Cate Hzn. & Co., opgericht in 1704, alhoewel de familie Ten Cate al in 1691 bezig was met handel in textiel. Oorspronkelijk was het een handels- en handwerkbedrijf. Vanaf het begin van de 19e eeuw groeide het bedrijf uit tot een belangrijk industrieel textielbedrijf.

In 1957 fuseerde Ten Cate met Koninklijke Stoomweverijen (KSW) uit Nijverdal, dat in 1836 is opgericht, en kreeg aanvankelijk de naam NV Koninklijke Textielfabrieken ten Cate/KSW. Later, in 1982, werd dat omgedoopt tot Koninklijke Nijverdal-Ten Cate en in 1995 tot Koninklijke Ten Cate NV om vervolgens in 2006 te worden gewijzigd in Ten Cate.

Koninklijke Ten Cate is hoofdsponsor van Heracles Almelo, een voetbalclub uit de Nederlandse Eredivisie. Heracles Almelo speelt op kunstgras van Ten Cate.

Tip: Klik hier & ontvang gratis tot €175 om mee te beleggen!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!