TNT Express aandelen kopen

 TNT is een bekend postbedrijf in Nederland. Het bedrijf heeft een lange geschiedenis die meer dan 70 jaar teruggaat. Maar heeft het postbedrijf ook de toekomst in handen? In dit artikel lees je hoe je het beste TNT aandelen kunt kopen. Ook bekijken we de actuele koers van TNT zodat je kunt behalen hoe het aandeel het momenteel doet.

Belangrijk: TNT Express bestaat niet meer. Het bedrijf is op 25 mei 2016 overgenomen door FedEx. 

Hoe kan je actief beleggen in TNT Express?

Toen de eerste geruchten rondom de overname van TNT Express naar voren kwamen steeg de koers sneller dan een raket om vervolgens weer wat terug te vallen. Bij Plus500 kan je ook in de toekomst profiteren van dit soort koersschommelingen.

Het mooie van Plus500 is dat je ook orders kunt plaatsen op dalende koersen. Door short te gaan, speculeer je namelijk op een dalende koers. Je kan actief handelen bij Plus500 geheel gratis uitproberen met een demo. Klik om de onderstaande knop om een gratis demoaccount te openen:

Plus500 aanmelden

Waar kan je TNT Express aandelen kopen?

Mensen sturen minder brieven. Wel worden er dankzij online winkelen steeds meer pakjes verstuurd.  Er is dus nog zeker wel een plek voor een bedrijf als TNT Express. Heb je vertrouwen in de toekomst van TNT? Dan kan je investeren in het bedrijf door aandelen TNT te kopen. Een goede broker om TNT Express aandelen te kopen is eToro. Bij eToro betaal je namelijk geen commissies over alle aandelen. Met de onderstaande knop kan je direct een account openen:

etoro aanmelden

Hieronder zie je bij welke brokers je dit het goedkoopst kunt doen:

Broker
Flatex aandelen kopen € 0 voor aandeel TNT Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen € 2 + 0,038% voor TNT Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen € 1 + 0,1% met € 6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,06% met € 6 minimum Meer informatie Aanmelden

Wat is de actuele koers van TNT?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van TNT? Hieronder zie je de koers van het CFD aandeel TNT Express. Je kan met een druk op de knoppen direct een CFD order plaatsen op het aandeel:

 Het aandeel TNT Express

Voordat je aandelen TNT Express gaat kopen, wil je natuurlijk de toekomst van het bedrijf analyseren. Mensen sturen door de opkomst van het internet steeds minder brieven. De kans is groot dat deze trend zal doorzetten. Toch heeft de opkomst van het internet ook gezorgd voor nieuwe kansen.

Steeds meer mensen winkelen immers online. Denk je dat TNT Express hier goed op kan inspelen? Dan kan een investering in het bedrijf zomaar de moeite waard zijn. Dankzij technologische ontwikkelingen zal het bedrijf in de toekomst zijn bedrijfsprocessen ook nog efficiënter kunnen indelen.

TNT

Splitsing van TNT NV

TNT Express is ontstaan in mei 2011 toen TNT NV is opgesplitst in de aparte beursgenoteerde bedrijven TNT Express NV en PostNL NV. De afsplitsing werd met terugwerkende kracht effectief vanaf 1 januari 2011.

De belangrijkste reden voor de splitsing was het verschil in bedrijfsactiviteiten. Bij PostNL NV hebben ze te maken met een krimpende Nederlandse markt, omdat er steeds minder gewone post wordt verstuurd door de opkomst van e-mail. Bij TNT Express leggen ze de nadruk op groei van netwerken in Europa en daarnaast ook op opkomende landen als China, Zuid-Amerika en India.

Activiteiten

In 2011, het eerste jaar na de afsplitsing, had TNT Express bijna 77.500 werknemers en leed men verlies, met name door de overname van 2 bedrijven in Brazilië.

In maart 2012 maakte UPS, een Amerikaans koeriersbedrijf, bekend TNT Express over te willen nemen. Hierdoor ontstaat een wereldwijd actief concern met een omzet van meer dan 45 miljard euro per jaar. PostNL, houder van ongeveer 30% van de aandelen TNT Express, had al aangegeven haar aandelen aan te zullen bieden.

Korte geschiedenis

TNT NV is een Nederlandse internationale logistieke dienstverlener en is ontstaan in 1998 toen het werd afgesplitst van KPN, dat in 1996 het oorspronkelijk in 1946 in Australië opgerichte TNT (Thomas Nationwide Transport) had overgenomen. In maart 2012 zijn alle aandelen TNT Express overgenomen door het Amerikaanse UPS.

De geschiedenis van de Nederlandse tak van koeriersdienst TNT Express gaat terug tot 1989. Toen werd PTT Post BV opgericht als volledige dochteronderneming van Koninklijke PTT Nederland, dat fungeerde als het openbare postbedrijf in Nederland. Daarnaast werden ook postdiensten in zowel Nederland als in het buitenland verleend aan zakelijke en particuliere klanten.

 

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!