fbpx

Beleggen in TNT Express: laatste koers & aandeel kopen

TNTTNT NV is een Nederlandse internationale logistieke dienstverlener en is ontstaan in 1998 toen het werd afgesplitst van KPN, dat in 1996 het oorspronkelijk in 1946 in Australië opgerichte TNT (Thomas Nationwide Transport) had overgenomen. In maart 2012 zijn alle aandelen TNT Express overgenomen door het Amerikaanse UPS.

Aandelen TNT Express kopen & verkopen

Toen de eerste geruchten rondom de overname van TNT Express naar voren kwamen steeg de koers sneller dan een raket om vervolgens weer wat terug te vallen. Bij Plus500 kan je profiteren van vergelijkbare toekomstige koerswisselingen. Het mooie van dit bedrijf is het feit dat je ongeacht de precieze richting van de koers geld kunt verdienen, door short te gaan verdien je namelijk geld zodra de koers daalt. Bekijk hieronder nog even de actuele koers en besluit of je het CFD aandeel TNT Express wilt kopen of verkopen.

De geschiedenis van de Nederlandse tak van koeriersdienst TNT Express gaat terug tot 1989. Toen werd PTT Post BV opgericht als volledige dochteronderneming van Koninklijke PTT Nederland, dat fungeerde als het openbare postbedrijf in Nederland. Daarnaast werden ook postdiensten in zowel Nederland als in het buitenland verleend aan zakelijke en particuliere klanten.

Splitsing van TNT NV

TNT Express is ontstaan in mei 2011 toen TNT NV is opgesplitst in de aparte beursgenoteerde bedrijven TNT Express NV en PostNL NV. De afsplitsing werd met terugwerkende kracht effectief vanaf 1 januari 2011. De belangrijkste reden voor de splitsing was het verschil in bedrijfsactiviteiten. Bij PostNL NV hebben ze te maken met een krimpende Nederlandse markt omdat er steeds minder gewone post wordt verstuurd door de opkomst van e-mail. Bij TNT Express leggen ze de nadruk op groei van netwerken in Europa en daarnaast ook op opkomende landen als China, Zuid-Amerika en India.

Activiteiten

In 2011, het eerste jaar na de afsplitsing, had TNT Express bijna 77.500 werknemers en leed men verlies, met name door de overname van 2 bedrijven in Brazilië.

In maart 2012 maakte UPS, een Amerikaans koeriersbedrijf, bekend TNT Express over te willen nemen. Hierdoor ontstaat een wereldwijd actief concern met een omzet van meer dan 45 miljard euro per jaar. PostNL, houder van ongeveer 30% van de aandelen TNT Express, had al aangegeven haar aandelen aan te zullen bieden.

 

Tip: Klik hier & ontvang gratis tot €175 om mee te beleggen!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!