Ziggo aandelen kopen

 Ziggo is de grootste aanbieder van radio-, televisie- internetsignalen in Nederland. Ziggo heeft in totaal meer dan 3,5 miljoen vaste aansluitingen. Tegenwoordig zijn ze ook nog samengegaan met Vodafone waarmee ze aan maar liefst 4,8 miljoen klanten mobiele diensten leveren. Zie je potentie in Ziggo? Dan ben je op deze pagina aan het goede adres! We bekijken bij welke aanbieder je het beste Ziggo aandelen kunt kopen. Ook kan je hier de actuele koers van Ziggo aandelen vinden.

Ziggo is sinds 2014 niet meer verhandelbaar op de aandelenbeurs.

Hoe kan je actief beleggen in Ziggo?

Alhoewel Ziggo al langer bestaat is het bedrijf pas in 2011 naar de beurs gegaan. Sindsdien is het mogelijk om als particulier te handelen in het CFD aandeel. Wanneer je actief handelt in het aandeel Ziggo, kan je profiteren van de kleine schommelingen naar beneden en naar boven. Maar waar kan je dit nu eigenlijk doen?

 Bij Plus500 kan je tegen lage kosten handelen in CFD’s op het aandeel Ziggo. Een geweldige functie van het Plus500 programma is het feit dat je ook orders kunt plaatsen op dalende koersen. Het technische verhaal daarachter is vrij ingewikkeld. In de praktijk hoef je echter alleen maar op een knop te drukken. Wil je een gratis demo account openen bij Plus 500? Gebruik dan de onderstaande knop :

Plus500 aanmelden

Waar kan je Ziggo aandelen kopen?

Ziggo is de grootste aanbieder van internetdiensten in Nederland. Dit maakt Ziggo een interessante beleggingsoptie. Wanneer je gelooft dat Ziggo in de toekomst het marktaandeel kan behouden, is het interessant om de aandelen op te kopen. Wanneer je op de lange termijn investeert moet je bereid zijn om ook de bewegingen omlaag mee te pakken. Aandelen kennen doorgaans de nodige volatiliteit. Koop daarom alleen aandelen Ziggo wanneer je voldoende tijd hebt.  Bij eToro kan je zonder commissies Ziggo aandelen kopen. Met de onderstaande knop kan je er gratis een account openen:

etoro aanmelden

Hieronder zie je een overzicht van de brokers waar je aandelen Ziggo kunt kopen. Ga voor de voordeligste partij. Op die manier behaal je een hoger rendement met je investering:

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor aandeel Ziggo Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €2 + 0,038% voor Ziggo Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,06% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden

Wat is de actuele koers van Ziggo? 

Voordat je gaat beleggen is het verstandig om de actuele koers van het aandeel Ziggo te bekijken. Hieronder zie je de grafiek met het koersverloop van het aandeel Ziggo. Je kan hier met de knoppen ook direct een CFD aandeel Ziggo kopen of verkopen.

Waar wordt Ziggo verhandeld?

Via houdstermaatschappijen wordt het grootste deel van het aandelenkapitaal gehouden door 2 private equity-ondernemingen, Cinven en Warburg Pincus. Sinds maart 2012 is Ziggo NV genoteerd aan de NYSE Euronext in Amsterdam. Sindsdien is er ongeveer 25% van het aandelenkapitaal vrij verhandelbaar op deze beurs. Al snel werden deze aandelen opgenomen in de Midcap aandelen index AMX. Tevens zijn er opties verhandelbaar op het aandeel Ziggo.

Ziggo

Geschiedenis Ziggo

Multikabel werd in 2005 verkocht aan Warburg Pincus, dat samen met Cinven in juli 2006 ook al de voorgenomen overname van Casema bekend maakte. In juni 2006 maakte Essent bekend een onderzoek te starten naar de mogelijke afstoot van hun kabeldivisie Essent Kabelcom, beter bekend als @Home.

Essent wilde dit afstoten omdat volgens hun Essent Kabelcom te klein zou zijn om zelfstandig te kunnen overleven en daarnaast behoorden de activiteiten van Essent Kabelcom niet tot de kernactiviteiten van Essent NV. In augustus 2006 is Essent Kabelcom dan ook verkocht aan Cinven en Warburg Pincus. Het bedrijf ging verder onder de naam @Home.

Van fusie tot visie

In juli 2007 trokken @Home en Casema hun tarieven voor televisie, telefonie en internet gelijk. Twee maanden later volgde ook Multikabel dit voorbeeld. Tussen 2005 en 2007 betaalden de Amerikaanse en Britse investeerders Warbug Pincus en Cinven een bedrag van in totaal 5,2 miljard euro voor de voorgangers van Ziggo. In mei 2008 was alles afgerond en werd de fusie een feit. Met deze beslissing werd Ziggo officieel geboren.

Het nieuwe bedrijf bezat in één klap 53 procent van de complete markt en bereikt 7,3 miljoen mensen via 3 miljoen aansluitingen van televisie, radio, internet en telefonie.

Overname UPC

In 2014 heeft UPC Ziggo overgenomen. Dit gebeurde overigens niet direct. Na de overname zou er immers nog maar één groot kabelbedrijf in Nederland zijn. Uiteindelijk gingen de ACM en de Europese Commissie onder bepaalde voorwaarden akkoord.

Sinds 2016 zijn Ziggo en Vodafone begonnen met een joint-venture. Tegenwoordig werken ze samen onder het nieuwe fusiebedrijf VodafoneZiggo.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!