fbpx

Beleggen in Ziggo: aandeel kopen & laatste koers

ZiggoZiggo is aanbieder van radio-, televisie- internetsignalen in Nederland. Op het gebied van kabeltelevisie is het de grootste aanbieder in Nederland en voorziet meer dan 3 miljoen huishoudens van ten minste één dienst. Eind 2011 leverden ze aan 2,2 miljoen huishoudens digitale televisie, aan 1,7 miljoen huishoudens breedbandverbinding (internet) en aan 1,3 miljoen huishoudens telefonie.

Beleggen in Ziggo

Alhoewel Ziggo al langer bestaat is het bedrijf pas vrij recent naar de beurs gegaan. Sindsdien is het mogelijk om als particulier te handelen in het CFD aandeel. Bij Plus500 kan je tegen lage kosten het aandeel Ziggo aanschaffen. Een geweldige functie van het Plus500 programma is het feit dat je ook geld kunt verdienen wanneer de koers daalt. Het technische verhaal daarachter is vrij ingewikkeld, maar de uitvoering is niet meer dan het indrukken van een knop. Bekijk hieronder de actuele koers van het bedrijf Ziggo en lees de verdere bedrijfsinformatie door.

Via houdstermaatschappijen wordt het grootste deel van het aandelenkapitaal gehouden door 2 private equity-ondernemingen, Cinven en Warburg Pincus. Sinds maart 2012 is Ziggo NV genoteerd aan de NYSE Euronext in Amsterdam. Sindsdien is er ongeveer 25% van het aandelenkapitaal vrij verhandelbaar op deze beurs. Al snel werden deze aandelen opgenomen in de Midcap aandelen index AMX. Tevens zijn er opties verhandelbaar op het aandeel Ziggo.

Geschiedenis

Multikabel werd in 2005 verkocht aan Warburg Pincus, dat samen met Cinven in juli 2006 ook al de voorgenomen overname van Casema bekend maakte. In juni 2006 maakte Essent bekend een onderzoek te starten naar de mogelijke afstoot van hun kabeldivisie Essent Kabelcom, beter bekend als @Home.

Essent wilde dit afstoten omdat volgens hun Essent Kabelcom te klein zou zijn om zelfstandig te kunnen overleven en daarnaast behoorden de activiteiten van Essent Kabelcom niet tot de kernactiviteiten van Essent NV. In augustus 2006 is Essent Kabelcom dan ook verkocht aan Cinven en Warburg Pincus. Het bedrijf ging verder onder de naam @Home.

Van fusie tot visie

In juli 2007 trokken @Home en Casema hun tarieven voor televisie, telefonie en internet en hun internetsnelheden gelijk. Twee maanden later volgde ook Multikabel dit voorbeeld. Tussen 2005 en 2007 betaalden de Amerikaanse en Britse investeerders Warbug Pincus en Cinven een bedrag van in totaal 5,2 miljard euro voor de voorgangers van Ziggo. In mei 2008 was alles afgerond en werd de fusie een feit, waarmee Ziggo werd geboren.

Het nieuwe bedrijf bezat in één klap 53 procent van de complete markt en bereikt 7,3 miljoen mensen via 3 miljoen aansluitingen van televisie, radio, internet en telefonie.

Tip: Klik hier & ontvang gratis tot €175 om mee te beleggen!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!