Beursnieuws donderdag 11 oktober 2012

11 oktober 2012 - Er is duidelijke verandering te zien op de Europese beurzen, er is namelijk een einde gemaakt aan een verlies dat drie dagen duurde. Veel beleggers zijn aangemoedigd door meevallende resultaten van bedrijven zoals Carrefour en Burberry. De Amerikaanse arbeidsmarkt deed het ook erg goed en hier kreeg de handel dan ook veel steun van. Deze mooie en bijzondere dag is bij de AEX Index afgesloten met 2,75 punten (0,8 procent) hoger op 329,55 punten. Daarbij is de MidKap-index afgesloten met een winst van 1,25 punten (0,2 procent) tot 527,82 punten. Ook de andere beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stegen tot 1,4 procent.

De beurs in Madrid

Bij de beurzen in Madrid stond de tijd ook niet stil vandaag. Er is namelijk een verlaging behaald van de Spaanse kredietstatus. Ze zijn afgesloten met 0,9 procent hoger. Ook kredietbeoordelaar Standard & Poor’s heeft hieraan meegewerkt en zorgde er voordat de waardering van Spanje met twee stappen terug tot net boven de zogenoemde rommelstatus is geëindigd.

Uitkeringsaanvragen omlaag

Doordat de uitkeringsaanvragen in de VS vorige week omlaag zijn gegaan hebben zij het laagste niveau behaald in meer dan vier jaar tijd. Er werd echter gedacht aan een lichte stijging van het aantal aanvragen door een groot aantal economen.

Franse supermarktconcern meer omzet dan verwacht

carrefourCarrefout, het Franse supermarktconcern steeg in Parijs met 3,7%. Zij hebben in het derde kwartaal meer omzet geboekt dan verwacht. Burberry won in Londen 13,3%. Vorige maand kreeg de Britse verkoper van luxe kleding en dure accessoires een winstwaarschuwing, nu lijken zij minder te lijden onder de crisis dan verwacht en zij rapporteerde nu een omzetgroei.

Het laatste nieuws over de ING

Binnen de AEX was bank en verzekeraar ING de koploper. ING had een winst van 3,3%. Zij bevestigde de verkoop van de verzekeringsactiviteiten in Maleisië aan de Aziatische verzekeraar AIA Group. Dit zorgt er voor dat de verkoop een boekwinst verzorgt van ongeveer 780 miljoen euro. Binnen de MidKap stond metaalgroep AMG boven, zij hadden een winst van 3,5%. SNS Reaal is gedaald met 0,8%. Bij de SNS Bank zouden er meer dan honderden banen verloren gaan door een grote reorganisatie, aldus de NOS. De medewerkers zouden vandaag en morgen ingelicht worden over de plannen. Vandaag was de euro 1,2928 dollar waard, tegen 1,2885 dollar aan het eind van de Europese beurshandel woensdag. Al met al was het dus een mooie dag die goed is afgesloten!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!