Beursnieuws maandag 5 november tot en met vrijdag 9 november 2012

Het mediabedrijf van tycoon Rupert Murdoch, genaamd News Corp heeft in het derde kwartaal de winst zien stijgen tot 2,2 miljard dollar, dit komt neer op een bedrag van ongeveer 1,7 miljard euro.

Dinsdag is bekend gemaakt dat de operationele winst uit komt op bijna 1,4 miljard dollar. In totaal bedroeg de omzet 8,1 miljard dollar, dit is een stijging van 2 % ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De inkomsten uit de kabelnetwerken van het bedrijf, waaronder Fox News Channel, gingen in de afgelopen maanden fors omhoog ten aanzien van vorig jaar.

Reorganisatie Nationale Nederlanden

nationale nederlanden kantoorHet zal onvermijdelijk zijn bij de reorganisatie bij Nationale-Nederlanden, het gaat namelijk echt leiden tot gedwongen ontslagen. Dit is woensdag bekend gemaakt door de verzekeraar. Het moederbedrijf ING meldde eerder dat bij de verzekeraar de komende twee jaar 1350 banen komen te vervallen, ze proberen de meeste mensen middels natuurlijk verloop te laten afvloeien of ze proberen hen te begeleiden naar ander werk.

De Europese beursaandelen

Donderdag slaagden de Europese aandelenbeurzener niet in om zich te herpakken na de forse verliezen van woensdag. Dit valt de concluderen uit de indices, deze openden hoger maar vanaf het begin van de middag kregen de zorgen over de economische situatie in Europa en de Verenigde Staten de overhand.

Die dag sloot de AEX-index 0,1 % lager op 332,42 punten. Dan kijken we even terug naar de MidKap-index van middelgrote fondsen, deze daalde namelijk met 0,8 % tot 520,48 punten. Dan komen we nog even terug op de graadmeters in Frankfurt, Londen en Parijs, want deze zakten tussen 0,1 en 0,4 %. Een andere domper was het macro economisch nieuws uit Duitsland want de Duitse export daalde in september met 2,5 %.

Dit is opmerkelijk want het is de sterkste afname van de uitvoer sinds december 2011. Men waarschuwt dat de crisis ook Duitsland begint te raken en dat we dit nu beginnen te merken. Nu krijgen ook de beleggers een stortvloed aan kwartaalcijfers voor hun kiezen. Hierdoor klom Aegon met 2 % na de presentatie van beter dan verwachte resultaten. Het was hiermee de sterkste stijger in de AEX.

Commerzbank

De op een na grootste bank van Duitsland is de Commerzbank, deze stelde ook teleur. Uit onderzoek bleek dat de resultaten lager uitvielen dan analisten voorzagen en het concern keert waarschijnlijk dit jaar en volgend jaar geen dividend uit. Ze hebben 5,8 procent verloren aan beurswaarde. Er was ook een uitschieter namelijk Vueling.

Hierbij steeg de aandelenkoers met ruim 25 % nadat International Airlines Group (British Airways en Iberia) een bod op de Spaanse prijsvechter uitbracht van 7 euro per aandeel. Vueling sloot af met de koerssprong op 6,85 euro.

Noodklok bij NVB bouw

De brancheorganisatie NVB Bouw heeft de noodklok geluid voor de alarmerende situatie die is ontstaan in de bouwsector. Zij hebben vrijdag dan ook een brandbrief gestuurd aan het kabinet en de Tweede Kamer. De belangenbehartiger zegt dat er dagelijks vijf bouwbedrijven failliet gaan gemiddeld raken 50 mensen hun baan kwijt.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!