Dalende werkloosheid in VS geeft Europese beurzen de wind in de zeilen

9 oktober 2012 - De beurzen in Europa deden het al niet slecht toen er vrijdagmiddag ook nog het goede nieuws over de jobcijfers in Amerika bijkwam. Het resultaat waren mooie winsten om de week mee af te sluiten.

Amsterdam deed het bijzonder goed met een winst van1,5% tot 332,53 punten. Ook de beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt haalden mooie cijfers (tussen 0,7 en 1,6% winst). Ook de MidKap haalde een procentje winst en sloot af op 534,00 punten.

eurozoneBeleggers waren blijkbaar in een goede stemming. De negatieve berichten over de groter dan verwachte krimp in de economie van de eurozone in het tweede kwartaal en het IMF dat z'n prognoses voor de eurozone naar beneden bijstelde konden de pret niet bederven.

Belangrijkste reden voor dat optimisme waren waarschijnlijk de dalende werkloosheidscijfers in de VS (van 8,1 naar 7,8%) terwijl er juist een lichte stijging verwacht was, en ook de banengroei die hoger was dan verwacht. De VS zit nu op de laagste werkloosheidscijfers sinds vier jaar.

Postbezorger TNT Expres en supermarktketen Ahold zaten in de hoek waar de klappen vielen en zagen hun aandelen dalen met respectievelijk 1,1 en 0,2 procent. De ING-bank (+3,5%)en Air France – KLM (+3,4%) konden dan weer terugkijken op een goede beursdag.

Op de Duitse beurs ging Metro, het moederbedrijf van Media Markt, zwaar onderuit. Het aandeel verloor 9 % van z'n waarde na een winstwaarschuwing. De detailhandelaar heeft erg te lijden onder de toenemende werkloosheid en het teruglopende consumentenvertrouwen in een groot deel van Europa.

Olie daalde verder in waarde, -2,6%, voor een vat ruwe olie moet nu 89,32 $ betaald worden. Brentolie zakte 1,3% en kost nu nog 111,08 dollar per vat. De Euro tenslotte won lichtjes ten opzichte van de dollar en één euro is nu 1,3055 dollar waard, tegenover 1,2995 dollar op 

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!