De AEX is vandaag geopend met winst

Dinsdag 9 oktober 2012 - Anderen dan gisteren, want vandaag opent de AEX met winst. De Europese beurzen zijn ook vandaag hoger begonnen dan gisteren. Vanaf vandaag stappen de beleggers weer voorzichtig op de markt, gisteren was er namelijk een flink verlies. Na een paar minuten handelen gaf de AEX-index in Amsterdam al 0,2% hoger aan, met 330,25 punten. Ook de MidKap Index is geklommen, namelijk 0,1% naar 532,94 punten. Ook de beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs zijn gestegen, namelijk tussen de 0,2 en de 0,5 procent.

ING transacties

ing bankING (bank en verzekeraar) is geklommen met 0,1% in de AEX. Zij verkopen het spaar- en hypotheekonderdeel ING Direct UK, dit wordt verkocht aan de Britse Bank Barclays. Er is alleen niet gesproken over de overnameprijs. Hier zijn we wel benieuwd naar, maar wie weet, misschien later meer hierover. De transactie laat ook nog even op zich wachten want dit zal naar verwachting pas aan het einde van het tweede kwartaal van 2013 worden afgerond, dat laat nog even op zich wachten dus. Maar er is ook al bekend gemaakt dat zij waarschijnlijk een verlies maken van 320 miljoen euro na belastingen.

SNS Securities geeft aan dat zij niet verrast zijn dat ING een verlies tegemoet kan zien. Er zouden namelijk weinig mogelijkheden zijn in het Verenigd Koninkrijk om de balans te kunnen optimaliseren. Maar ook omdat er hevige concurrentie is op de Britse markt. SNS heeft geconcludeerd dat ING een lagere prijs zou krijgen dan verwacht, het concern zou negen miljard uit de Britse beleggingsportefeuille behouden. Deze zou voor de helft bestaan uit UL RMBS en covered bonds (dit is een bijzondere vorm van een obligatie), hierbij hebben de houders van de obligatie een enige vorm van zekerheid) van goede kwaliteit, aldus het effectenhuis.

De Nederlandse industrie, het gaat niet overal even goed.

De Nederlandse industrie heeft in de maand augustus per dag ongeveer 0,6% minder geproduceerd dan in het jaar 2011 dezelfde periode. Deze cijfers zijn onlangs bekend gemaakt door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook in de maanden juni en juli kwam de productie al lager uit.

De verwachtingen..

De vraag is echter nu wat zal de beurs morgen doen? Zal het weer wisselvallig zijn deze week zodat we per dag moeten bekijken wat het doet? Het blijft nog even spannend, maar deze dag zijn we in ieder geval goed begonnen. 

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!