De beurs in week 41 2012

8 oktober 2012 - Het vertrouwen in de beurs blijft bij de particuliere belegger. De belegger wacht de ontwikkelingen voor het vierde kwartaal rustig af. Het is nu voor de derde maand op een rij dat de forse stijging van het vertrouwen vast wordt gehouden.  Er is ook bekend gemaakt dat de beleggers verwachten dat de AEX de komende maanden niet gaat stijgen. Slechts 54% verwacht nog een triple dip. Uit onderzoek blijkt ook dat de particuliere belegger denkt dat Barack Obama het overtuigend gaat winnen van Mitt Romney. Dit is allen naar voren gekomen uit de ING BeleggersBarometer.

Verbeteringen op de beurzen

aex beursSteeds meer particuliere beleggers zien een verbeteringen van de algemene situatie om te beleggen. Maar ze zijn wel wat minder negatief geworden over de waarde van de eigen beleggingsportefeuille. Homan geeft bij een onderzoek aan dat hij denkt dat beleggers niet voorzien hebben dat de AEX de afgelopen maanden een opgaande lijn zijn gaan vertonen. Dit zou ook de reden zijn van de spring in het vertrouwen. Beleggen is voor veel mensen een uitdaging, maar zij moeten ook het vertrouwen hebben willen zij beginnen met beleggen en dit vast blijven houden. Daarom is het goed dat de beleggers het vertrouwen vasthouden.

AEX index geopend in de min

Vandaag, op maandag acht oktober is de AEX weer in de min geopend. Ook andere Europese beurzen zijn met verliezen geopend, maar toch houden de beleggers vertrouwen in de beurzen. Toch waren er wel beleggers bij die gas terug hebben genomen na de koerswinsten van afgelopen vrijdag. Deze week wordt er uitgekeken naar het cijferseizoen, dit gaat in de VS van start.  Kort na de openingsbel is de AEX-index geopend met 0,6 procent lager, namelijk op 330,44 punten. Ook de MidKap Index is gedaald, met 0,2 procent en tot aan de 533,04 punten. De andere beurzen, zoals Parijs, Londen en Frankfurt verloren tussen de 0,7 en de 1 procent. De grootste daler is de verzekeraar Aegon met een min van 2,5%. De enige stijger was Air France KLM met een plus van 1,5%.

Vooruitzichten

Echter is er nu de vraag hoe dat de maand oktober afgesloten zal worden, de AEX is op 28 september afgesloten met 323 punten, zal dat in oktober ook zo zijn? We houden de berichten goed in de gaten en morgen meer!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!