Tilray aandelen kopen

Het in Canada gevestigde  bedrijf Tilray (TLRY) werd opgericht in 2013. Dit Canadees/Amerikaanse bedrijf produceert cannabis en farmaceutica. Bij oprichting van het bedrijf is de doelstelling het kunnen verkopen van legale cannabisproducten in de VS. Denk je dat ze deze doelstelling kunnen waarmaken? Dan is beleggen in Tilray door aandelen te kopen een verstandige zet! Op deze pagina zie je direct waar je het beste Tilray aandelen kunt kopen. Ook kan je hier de actuele koers van Tilray aandelen raadplegen.

Hoe kan je actief beleggen in Tilray?

Actief beleggen in een aandeel als Tilray kan erg aantrekkelijk zijn. Het aandeel is de afgelopen peridode immers erg volatiel geweest. Je kan hier slim op in spelen door op de toppen te verkopen en in de dalen te kopen. Op die manier hoeft de enorme daling uit het verleden helemaal geen probleem te zijn! Een goede partij om actief handelen in CFD aandelen Tilray te proberen is Plus500. Gebruik de onderstaande knop om een gratis account te openen bij deze broker

Plus500 aanmelden

Waar kan je Tilray aandelen kopen?

 Heb je vertrouwen in de toekomst van Tilray? Denk je dat meer markten worden veroverd en dat de koers weer enigszins hersteld naar het niveau van 2018? Dan kan het aantrekkelijk zijn om Tilray aandelen te kopen! Bij eToro kan je het voordeligst Tilray aandelen kopen: je betaalt hier namelijk helemaal geen commissies. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij eToro:

etoro aanmelden

In de onderstaande tabel zie je direct bij welke partijen je het goedkoopst Tilray aandelen kunt kopen:

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor aandeel Tilray Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €0,50 + USD 0,004 voor Tilray Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen $0,01 met $5 minimum Meer informatie Aanmelden

Wat is de actuele koers van Tilray?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Tilray? Begrijpelijk! De schommelingen zijn immers fascinerend. In de onderstaande grafiek zie je de actuele CFD koers van het aandeel Tilray. Ook kan je met de knoppen direct een positie openen op het aandeel.

Mijlpalen in de geschiedenis van Tilray

Eerste mijlpaal voor Tilray was de goedkeuring door het GMP (Good Manufacturing Practices) stelsel van de cannabisproducten van het bedrijf. Deze goedkeuring werd verkregen in 2016. Het bedrijf was toen het eerste bedrijf met een goedkeuring voor het produceren van cannabis in Noord-Amerika.

Een tweede mijlpaal voor het bedrijf was de IPO. Deze werd in juli 2018 aangeboden op de NASDAQ.

Een derde mijlpaal was de grote doorbraak van Tilray in september 2018. Tilray was toen het eerste bedrijf dat toestemming kreeg om cannabis naar de Verenigde Staten te exporteren. De cannabis werd gebruikt voor klinische proeven.

Ook het ondertekenen van een deal met Sander Pharmaceuticals, in november 2018, was een mijlpaal voor het bedrijf. Na ondertekening van de deal kon Tilray zijn cannabisproducten over de hele wereld verhandelen.

Tilray aandeel

Stijgende vraag naar wietaandelen in 2018

Steeds meer staten in Noord-Amerika hebben cannabis gelegaliseerd voor medisch en recreatief gebruik. Medisch gebruik is in 2018 in 30 van de 50 staten toegestaan. In 10 staten en in Columbia is dan ook recreatief cannabisgebruik toegestaan. Door die legalisering is de markt voor cannabis booming. Dat heeft in 2018 ook invloed op de aandelenkoersen. De steeds verder gaande legalisering van cannabis geeft in 2018 een duidelijke boost aan de koers van de Noord-Amerikaanse wietaandelen.

Denk je dat verdere legaliseren zal leiden tot een stijging van de aandeelkoersen? Dan kan het erg interessant zijn om aandelen Tilray te kopen bij een broker.

De koers van wietaandelen Tilray in 2018

In 2018 staat Tilray op een lijst met de beste wietaandelen op de tweede plaats. Het bedrijf ging in juli 2018 naar de beurs. In september 2018 is de koers van het aandeel maar liefst 380% gestegen. Dit is een aandeel dat symbool staat voor de koersstijgingen van wietaandelen in 2018.

Deze enorme stijgingen bleken echter niet realistisch. Het aandeel daalde dan ook flink van een waardering van bijna 150 dollar in 2018 tot slechts een paar dollar in maart 2020. Het lijkt erop dat onder de hype de aandelenkoers van Tilray te hoog werd gewaardeerd. Denk je dat er in de toekomst weer een aantrekkelijk koopmoment volgt? Dan kan je beleggen in Tilray aandelen zeker overwegen.

Tilray is actief in veel landen

Tilray breidt zijn activiteiten steeds verder uit. Het bedrijf is te vinden in Australië en Nieuw-Zeeland, Canada, Europa en Latijns-Amerika.

  • Tilray was het eerste bedrijf dat legaal cannabis mocht exporteren van Noord-Amerika naar Australië en Nieuw-Zeeland. Het bedrijf is er nu een van de belangrijkste leveranciers van cannabis voor medische doeleinden.
  • In Canada kreeg Tilray als een van de eerste bedrijven toestemming om legaal cannabis te produceren. Tegenwoordig is het bedrijf de belangrijkste leverancier van medische cannabis in Canada. Tienduizenden patiënten in Canada kunnen beschikken over cannabis.
  • Tilray was het eerste bedrijf dat legaal cannabis exporteerde van Noord-Amerika naar Europa. De Portugese regering verstrekte het bedrijf een teeltvergunning. In Portugal geteelde cannabis is bestemd voor de Europese markt. In diverse Europese landen is de cannabis te verkrijgen bij apotheken.
  • In Chili wordt door Tilray cannabis geïmporteerd, geproduceerd en gedistribueerd. Het bedrijf is van plan om zijn cannabis door heel Latijns-Amerika te distribueren. Zo wordt de aanwezigheid van het bedrijf in Latijns-Amerika verstrekt.

Tilray in cijfers

In augustus 2019 gaf Tilray zijn cijfers bloot. Er was een forse omzetstijging van 46 miljoen dollar. Dat is vergeleken met dezelfde periode van één jaar geleden een verviervoudiging. De resultaten van het bedrijf zijn echter slecht. Het verlies steeg, vergeleken met het verlies in dezelfde periode vorig jaar, van 12,8 miljoen naar 31,2 miljoen dollar.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment