ICON kopen: hoe kun je beleggen in ICON?

Als gevolg van de groeiende interesse in crypto kwam de Bitcoin vaak in het nieuws. Maar er zijn nog veel meer crypto en blockchain ontwikkelingen die interessant zijn. Zo is ICON een innovatieve blockchaintechnologie die op dit moment opkomt. ICON (ICX) is de cryptocurrency van het ICON Project. Het streeft naar een gedecentraliseerd blockchainsysteem dat transacties zonder intermediair uitvoert. Iedereen kan z’n eigen blockchainproject hierop bouwen en direct transacties uitvoeren. Op deze manier wordt een nieuw financieel ecosysteem ontwikkeld.

In dit artikel wordt dieper ingegaan op ICON, ICX en het ICON Project. We kijken naar de ontwikkeling, de functies en de voor- en nadelen. We bekijken ook hoe je het beste de ICON cryptomunt kunt kopen. Aan het einde trekken we een conclusie of je nu wel of niet moet investeren in ICON (ICX).

Hoe kan je ICON kopen?

De cryptomunt ICON heeft als doel om alle blockchains met elkaar te verbinden. Op die manier kunnen de systemen van ziekenhuizen en banken bijvoorbeeld met elkaar samenwerken. De data wordt automatisch tussen de partijen gedeeld zonder dat hier een tussenpartij voor nodig is en dit is 100% veilig. Dit geeft ICON zeker potentie: het kan dan ook interessant zijn om ICON te kopen.

Wil je investeren in ICON door de cryptomunt aan je portfolio toe te voegen? Dan kan bij Bitvavo. Bitvavo is een betrouwbare, Nederlandse partij waar je tegen lage tarieven (maximaal 0,25%) Holo cryptomunten kunt kopen en verkopen. Wanneer je met de onderstaande knop een account opent, betaal je bovendien geen transactiekosten over je eerste € 1000 aan handel:

Wat is ICON?

ICON (ICX) is een cryptocurrency die onderdeel is van het ICON Project. Dit ICON Project is een gedecentraliseerde blockchain waar onafhankelijke blockchains op gebouwd kunnen worden. Via deze blockchains kunnen transacties direct worden uitgevoerd. Op die manier wordt het mogelijk om tussen verzender en ontvanger geld of data te communiceren. Dit vindt dus plaats zonder een bank of overheid die tussen deze transactie staat als 3de persoon.

Het ICON Project biedt vele voordelen boven het huidige bankensysteem. Zo bestaat er bijvoorbeeld een lagere fee voor transacties. Deze fee wordt uitsluitend gebruikt om het systeem zelfvoorzienend te maken. Verder biedt het gedecentraliseerde systeem de mogelijkheid om de blockchain schaalbaar te maken. Hierdoor kunnen veel mensen gebruik maken van deze technologie en worden de kosten per transactie verder omlaaggedrukt.

beleggen in ICON

Hoe is ICON ontstaan?

Met de opkomst van de blockchainsystemen en de stijgende waarde van bitcoin, groeide de vraag naar een gedecentraliseerde blockchaintechnologie. De wens was een technologie te ontwikkelen die betrouwbaarheid en veiligheid biedt, maar tegelijk ook schaalbaar is en op grotere schaal gebruikt kan worden.

Neem bijvoorbeeld een ziekenhuis, één van de mogelijke toepassingen van ICON. Een ziekenhuis kan in dit geval een eigen blockchain met data bouwen op het ICON Project. Hierop kunnen bijvoorbeeld alle patiëntgegevens veilig opgeslagen worden. Op het moment dat een fysiotherapeut inzage moet krijgen in data van een bepaalde patiënt, is dit mogelijk door via een eigen fysio-blockchain (ook gebouwd op het ICON Project) direct informatie te verkrijgen vanuit het ziekenhuis. Dit maakt het gehele proces veel sneller en makkelijker. Het ziekenhuis is minder lang bezig met het vinden en doorsturen van de data en de fysio kan eerder beginnen met de benodigde behandeling.

Wat zijn de functies van ICON?

De functies van ICON richten zich op het doorspelen van transacties of data binnen een beveiligde gedecentraliseerde blockchain. Deze transacties kunnen door iedereen, die een eigen blockchain op het ICON Project heeft gebouwd, onderling worden uitgewisseld. Het maakt hierbij niet uit of het om een betaling gaat of data in bijvoorbeeld de vorm van een foto, video of document. Deze transactie van data of betalingen wordt binnen de twee entiteiten op de blockchain uitgevoerd. Er is dus geen overheid, bank of andere financiële instantie die jouw transactie goedkeurt of afkeurt.

Dit verhoogt de privacy van transacties en tegelijkertijd wordt ook de veiligheid gegarandeerd. Verder is de mogelijkheid van het bouwen van entiteiten op de blockchain een belangrijke functie van ICON en het ICON Project. Op die manier is het mogelijk dat er geschaald een systeem wordt opgebouwd. Oftewel, een nieuw ecosysteem van entiteiten die onderling kunnen communiceren. Deze nieuwe functionaliteiten maken het interessant om te beleggen in de cryptomunt ICON.

Wat zijn de voordelen van ICON?

  • Toepasbaarheid: het blockchainsysteem van het ICON Project wordt al wereldwijd intensief gebruikt door bijvoorbeeld banken, ziekenhuizen en universiteiten. Door aan te sluiten op het ICON Project zorgen ze ervoor dat ze onderling data en transacties met elkaar kunnen communiceren zonder interactie van een buitenstaander.
  • Schaalbaarheid: door het bouwen op het ICON Project kunnen meer mensen gebruik maken van de voordelen van het blockchainsysteem op het vlak van communiceren van data. Dit is een belangrijk verschil met het Bitcoin ecosysteem dat niet verder schaalbaar is.
  • Veiligheid: door een gedecentraliseerd blockchainsysteem kan er niets geks met de transactie gebeuren. Het is een transparant logboek waarbij de verzender en de ontvanger kunnen inzien wat de eigenschappen van de gedane transacties zijn. Zo houdt het logboek feitelijk bij wat er gebeurt binnen het systeem.

Wat zijn de nadelen van ICON?

  • Geen consumentenbescherming: normaal gesproken worden consumenten bij transacties via financiële instellingen beschermd. Stel, je koopt online een televisie en betaalt met Visa of Mastercard. Je kunt dan bij hen aankloppen als er iets fout gaat bij het verzenden van dit artikel. Deze bescherming biedt de garantie voor consumenten dat zij financieel niet slachtoffer worden van bijvoorbeeld oplichting.
  • Privacy: doordat er geen intermediair is, kun je rekenen op een optimale privacy. Maar dit trekt ook criminele activiteiten aan. Zo is gebleken dat aan 44% van de uitgevoerde transacties via blockchaintechnologieën verbonden zijn met criminele activiteiten. Dit zorgt ook voor een smet op de naam van de blockchainsystemen en de voordelen van het gedecentraliseerd uitvoeren van transacties. Er is namelijk geen overheid of toezichthouder op de markt.

ICON kopen

Het kopen van ICON is gemakkelijk te doen via de meeste online cryptobrokers. In januari 2021 stond het aandeel ICON (of de ICX-coin zoals op de ticker staat vermeld) op $0,73. Daarmee ligt de huidige waardering van ICX op $431 miljoen. Dit ligt ver onder de piek van januari 2018 toen 1 ICX-coin voor €9,21 ging. Deze cryptomunt is aan te houden in een online wallet. Zowel software of hardware wallets voldoen. Dit is de veiligste manier van het aanhouden van crypto.

Waar moet je op letten wanneer je gaat beleggen in ICON?

Bij het beleggen in ICON moet je letten op de volatiliteit. Gezien de naam die crypto heeft gekregen, trekken steeds meer daytraders naar deze markten. Daytraders maken gebruiken van de hoge volatiliteit zodat ze snel hoge rendementen kunnen behalen. Dit doen ze zonder verdere interesse in de onderliggende technologie van ICON. Je kunt verwachten dit ook terug te zien in de ICX-koers, de cryptocoin achter ICON en het ICON Project. Het is dus om deze reden gebruikelijk om grote schommelingen te zien in de koers van een crypto.

Wel of niet investeren in ICON?

Het wel of niet investeren in ICON ligt aan in hoe jij de toekomst van ICON ziet en of je vindt dat ICON een toegevoegde waarde heeft. Is dit in de toekomst de nieuwe manier van het uitvoeren van financiële of datatransacties? Zoja, dan is de ICON-coin een zeer interessante investering. Afgelopen jaren heeft het systeem laten zien ook echt toepasbaar te zijn in de maatschappij van nu. Het belooft dan ook veel potentie voor de nabije toekomst. Doe goed je eigen onderzoek naar ICON, het ICON Project en de ICX-coin voordat je hierin stapt. Zoals eerder gezegd gaan cryptocurrencies gepaard met hoge volatiliteit.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *