Visa aandelen kopen

Visa is misschien wel het bekendste betalingsbedrijf in de wereld. De kans is groot dat ook jij een creditcard bezit met het Visa logo. Grappig genoeg geeft het bedrijf zelf geen creditcards uit, waardoor ze niet bang hoeven te zijn dat klanten hun geld niet terug kunnen betalen. Een investering in Visa kan dan ook in alle marktomstandigheden aantrekkelijk zijn. In dit artikel kan je lezen hoe je Visa aandelen kunt kopen. Ook bekijken we wat de actuele koers van het aandeel is.

Hoe kan je actief beleggen in Visa?

Op de lange termijn is het duidelijk dat online betalen de toekomst heeft. Toch zal de koers van Visa ook niet alleen maar stijgen. Als actieve belegger kan je onder alle marktomstandigheden goede resultaten neerzetten. Visa verdient vooral veel geld wanneer mensen veel transacties uitvoeren. Wanneer het goed gaat met de economie, is er dan ook meer ruimte om winst te behalen.

Wil je op de korte termijn profiteren van volatiliteit op het aandeel? Dan kan je een account openen bij Plus500. Bij deze broker kan je met CFD’s profiteren van koersschommelingen. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo te openen bij Plus500:

Hoe kan je Visa aandelen kopen?

Bijna iedereen in Amerika en Europa bezit in ieder geval één creditcard. Met de opkomst van online winkelen wint de creditcard ook steeds meer aan populariteit. Bovendien belooft het bedrijf alle gebruikers terug te betalen wanneer er gefraudeerd wordt met de kaart. Hierdoor worden creditcards steeds populairder bij het uitvoeren van online betalingen.

Doordat Visa bijna overal geaccepteerd is, kan het een interessante investering zijn. Bij een online broker kan je eenvoudig Visa aandelen kopen. Je wordt dan mede-eigenaar van het bedrijf en je kunt profiteren van toekomstige groei. Ben je benieuwd waar je het beste Visa aandelen kunt kopen? Bekijk dan het onderstaande overzicht:

BrokerKostenAanmelden
DEGIRO-review-logo€0,50 + $0,04 voor Visa
eToro logo aandelen€0 voor Visa. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
$0,01 per aandeel met $5 minimum
BinckBank logo€1 + 0,1% met €6 minimum

Wat is de aandelenkoers van Visa?

Wil je weten hoe het aandeel Visa het doet? Dan kan je de actuele koers raadplegen in de onderstaande grafiek. Deze CFD koers wordt aangeboden door de broker Plus500. Met de knoppen kan je direct een belegging openen.

Is het slim om te beleggen in Visa?

Sommige concurrenten van Visa geven ook creditcards uit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan American Express. Wanneer het goed gaat met de economie dan kan dit voordelig uitpakken. De bedrijven verdienen dan immers extra veel geld door de rente op de kredietkaarten. Wanneer het slecht gaat met de economie dan is dit juist een nadeel. Veel mensen kunnen hun schulden dan niet terugbetalen. Visa geeft de creditcards zelf niet uit, waardoor dit bedrijf een veiligere keuze is tijdens economisch onzekere tijden.

Maar waar verdient Visa haar geld dan mee? Het geld komt binnen door het verwerken van data van klanten en betalingen. Ook bieden ze speciale diensten aan tegen extra kosten. Het merk bediend maar liefst 200 landen en regio’s waardoor de risico’s mooi verdeeld zijn. Wanneer het slecht gaat in Amerika, dan kunnen de resultaten worden opgevangen in Azië of Europa.

Visa aandelen kopen

Een andere trend waar het bedrijf mooi op kan inspelen, is de overgang naar e-commerce. Creditcards zijn hier een populaire betaaloptie. Betalen met cash kan natuurlijk niet bij een webshop. Ook door de wereldwijde coronapandemie is er meer aandacht gekomen voor digitaal betalen. Dit zijn allemaal goede redenen om wat Visa aandelen te kopen.

Het bedrijf heeft ook interesse in cryptocurrencies. Visa werkt niet meer samen met de digitale munt van Facebook. Toch kan het aantrekkelijk voor Visa zijn om deze techniek te omarmen. Dit zou de transactiekosten flink omlaag kunnen brengen. Wanneer het Visa lukt om de blockchain techniek goed toe te passen, dan kan dit nog een goede reden zijn om te investeren in het bedrijf.

Een laatste argument om Visa aandelen te kopen, is het feit dat het bedrijf goed omgaat met nieuwe technologieën. Zo werkt Visa samen met Facebook om betalen met WhatsApp mogelijk te maken in Brazilië. Deze techniek is al erg populair binnen WeChat en kan in de toekomst veel extra winst betekenen voor Visa. Houd deze ontwikkelingen dus goed in de gaten!

Wat doet Visa?

Het bedrijf Visa Inc. (Visa) is een betalingsnetwerk voor particulieren. Consumenten, bedrijven, handelaars, financiële instellingen en overheidsinstellingen worden verbonden met elektronische betalingen. Door waarde- en informatieoverdracht maakt het bedrijf wereldwijde handel mogelijk tussen de deelnemers. Het hoofdkantoor van dit in 1958 opgerichte bedrijf bevindt zich in Foster City, Californië.

De onderdelen van het bedrijf

Het Amerikaanse bedrijf Visa bestaat uit twee onderdelen. In het beursgenoteerde onderdeel Visa Inc. zijn de Amerikaanse belangen opgenomen. Het andere onderdeel van het bedrijf is het niet op de beurs beursgenoteerde Visa Europe. In het verleden was dit onderdeel van het bedrijf deel van de Europese banken. Tegenwoordig is het een dochter van Visa Inc.

De activiteiten van Visa

Door het Amerikaanse bedrijf Visa Inc. worden producten systemen en diensten geleverd aan banken en financiële instellingen die lid zijn. Het bedrijf is vooral bekend door de geleverde creditcarddiensten. Het bedrijf heeft de bekende VISA-card uit. Onder deze noemer vallen ook veel creditcards die in het verleden zijn uitgegeven. Voorbeelden van de in het verleden uitgegeven creditcards zijn de BankAmericacard en de Franse Carte Blue.

Door Visa worden ook debetcards uitgegeven. In de VS wordt de Visa Check card uitgeven. In het Verenigd Koninkrijk en Ierland worden de Visa Debet Card en de Visa Electron uitgegeven. In Europa geeft Visa de V PAY uit.

Betalen met de Visa creditcard

Het doen van betalingen met een Visa creditcard is heel eenvoudig. Betalingen worden bekrachtigd door het plaatsen van een handtekening of door de pincode in te voeren. Het bedrijf zet voor kleinere bedragen ook steeds vaker in voor contactloze betalingen. Zeker in coronatijden is deze optie natuurlijk extra populair.

Beursgang Amerikaanse activiteiten Visa

Visa bestond in 2006 uit de onderdelen Visa Canada, Visa International en Visa U.S.A. In 2006 maakte Visa bekend dat deze ondernemingen zouden worden samengevoegd tot een nieuwe onderneming. Deze nieuwe onderneming, Visa Inc. zou op een later moment op de beurs worden genoteerd. In 2016 maakte Mastercard, een andere creditcardonderneming, een zeer succesvolle beursgang.

De aandelen van Visa Inc. gingen in maart 2008 naar de beurs in New York. De introductiekoers van deze aandelen was 44 dollar per aandeel. Door de hoge vraag naar de aandelen was de introductiekoers hoger dan de verwachte koers van 37 tot 42 dollar per aandeel. De verkopende aandeelhouders van het bedrijf ontvingen voor de verkoop van hun aandelen in het totaal 20 miljard dollar.

Overname van Visa Europe

In 2015 startte Visa Inc. gesprekken met als doel om Visa Europe over te nemen. De eigenaren van Visa Europe, 3000 banken en andere financiële instellingen, toonden interesse voor deze overname. Visa Inc. toonde zich bereid om 20 miljard dollar voor deze overname te betalen. De overname van Visa Europe werd in juni 2016 afgerond. Door deze overname zijn alle Visa-activiteiten weer ondergebracht in één bedrijf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *