MasterCard aandelen kopen

MasterCard is een succesvol bedrijf dat zeker een investering waard kan zijn. Nadat het bedrijf naar de beurs ging in 2006 is het aandeel meer dan 6000% gestegen of 37% op jaarlijkse basis. Maar hoe & waar kan je nu eigenlijk het beste MasterCard aandelen kopen? In dit artikel kan je alle informatie die je nodig hebt vinden plus je kan hier de laatste aandelenkoers raadplegen.

Waar kan je MasterCard aandelen kopen?

MasterCard kan een goede investering zijn. De geschiedenis van het aandeel is in ieder geval veelbelovend: het aandeel is enorm in waarde gestegen en kent eigenlijk weinig serieuze correcties. Mensen betalen steeds vaker met creditcards via het internet wat natuurlijk perfect is voor MasterCard.

Wel is het aan te raden om een goed koopmoment te vinden. Dit kan je doen door gebruik te maken van een limiet order. Met een limiet order stel je een prijs in waarop je de aandelen MasterCard koopt.

Wil je weten bij welke broker je voordelig MasterCard aandelen koopt? Bekijk dan het overzicht van beste brokers:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor MasterCard. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor MasterCard
Mexem aandelen kopen$0,005 per aandeel MasterCard met $2,50 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen$0,01 per aandeel met $1,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in MasterCard?

De koers van MasterCard beweegt eigenlijk sinds de beursgang vooral omhoog. Wel zijn er soms kleine dipjes te zien in het koersverloop. Toen de coronacrisis uitbrak, zag je bijvoorbeeld dat de aandelenkoers tijdelijk flink daalde. Het duurde echter niet lang voordat de stijgende trend weer doorging.

Als actieve belegger kan je perfect inspelen op alle type koersbewegingen. Het is zelfs mogelijk om een hefboom toe te passen, waarmee je de resultaten van je beleggingen uitvergroot. Zowel je potentiële verlies als je potentiële winst nemen dan toe. Wil je zelf actief speculeren op het koersverloop van MasterCard? Dit kan je doen door gebruik te maken van CFD’s bij de broker Plus500. Gebruik de onderstaande knop om hier direct een account te openen:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van MasterCard?

Wil je weten hoe de aandelenkoers van MasterCard zich ontwikkelt? In de grafiek zie je voor welke prijs je het CFD-aandeel MasterCard kunt kopen en verkopen. Met de knoppen open je direct een beleggingspositie.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van MasterCard

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van MasterCard.

Analyse van MasterCard

Voordat je besluit of je MasterCard wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe MasterCard zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van MasterCard zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van MasterCard in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat MasterCard gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van MasterCard is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Over het bedrijf MasterCard

Wat doet het Amerikaanse bedrijf MasterCard? Dit internationaal actieve bedrijf geeft wereldwijd licenties uit waarmee creditcards worden verstrekt. De met een licentie van Mastercard uitgegeven internationale creditcards kunnen in 200 landen worden gebruikt.

MasterCard behaalt 40% van zijn omzet in de Verenigde Staten. Het percentage van de omzet dat behaald wordt in andere landen is altijd minder dan 10%. Na VISA staat de creditcardmaatschappij MasterCard op de tweede plaats. Bij het bedrijf werken ongeveer 10.000 mensen.

Mastercard heeft behalve creditcards ook een drietal debet diensten.

  • Maestro is een debet betaalkaart op basis van pincode
  • MasterCard Prepaid is een prepaid creditcard op basis van pincode of handtekening
  • Cirrus is alleen bij geldautomaten te gebruiken

mastercard aandelen kopen

Geschiedenis van het bedrijf

In 1966 werd door diverse banken de International Card Association opgericht. Drie jaar later werd de naam van het bedrijf gewijzigd in Master Charge en kreeg het bedrijf ook de bekende twee elkaar doorkruisende cirkels als logo. Dit logo is afgebeeld op alle creditcards.

Na een naamswijziging in 1979 wordt het bedrijf MasterCard genoemd. MasterCard werkte decennialang samen met Europay welke in 2003 werd gefuseerd. MasterCard gebruikte tot 2003 voor het werken in Europa de naam EuroCard. In 2006 werd de naam van het bedrijf MasterCard International gewijzigd in zijn huidige naam MasterCard Inc. Het logo van het bedrijf krijgt dan drie cirkels. Het op de creditcards afgebeelde logo met twee cirkels wordt echter niet gewijzigd.

Mastercard gaat naar de beurs

In 2006 ging Mastercard naar de beurs. Het bedrijf staat genoteerd aan de New York Stock Exchange. Tot 2006 hadden banken en financiële instellingen het bedrijf volledig in handen. Na de beursgang kwam circa de helft van de aandelen in handen van beleggers.

In 2014 was circa 87% van de aandelen vrij verhandelbaar op de beurs. De Canadese stichting The MasterCard Foundation bezit in dat jaar circa 10% van de aandelen. De opbrengst van dit kapitaal wordt door de stichting gebruikt voor goede doelen.

Overtreden van de mededingingswetgeving

De Europese Commissie legde Mastercard in 2019 een boete op van 570.566.000 euro vanwege het overtreden van de mededingingswetgeving. Het bedrijf had volgens de Europese Commissie zijn dominante positie misbruikt. Het bedrijf had namelijk voor handelaren de transactiekosten voor betalingen per kaart kunstmatig opgedreven.

Volgens de regels van Mastercard werd de hoogte van de interchange fee die de bank van de handelaar moet betalen aan de bank van de kaarthouder bepaald door het land waar de kaarthouder was gevestigd. Dit had tot gevolg dat handelaren niet van de in andere lidstaten door banken aangeboden lagere fees konden profiteren.

Deze interchange fees konden tot 2015 sterk verschillen per lidstaat. In dat jaar beperkte de Europese Commissie de interchange fee tot 0,2% (voor debetkaarten) en 0,3% (voor creditkaarten). MasterCard, die overtreding van de mededingingswet had toegegeven, paste zijn regels aan. De Europese Commissie besloot om de opgelegde boete met 10% te verlagen.

Dit soort enorme boetes kunnen grote consequenties hebben voor de bedrijfsresultaten voor Mastercard. Op de korte termijn kan het de aandelenkoers onder druk zetten. Gelukkig kan je hier als actieve handelaar op inspelen door een short positie te openen. Met een short positie kan je zelfs bij een dalende koers een goed resultaat neerzetten. Op de lange termijn kan het echter ook de reputatie van het bedrijf schaden.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *