MasterCard aandelen kopen (2024) – koers & analyse

MasterCard is een succesvol bedrijf dat zeker een investering waard kan zijn. Nadat het bedrijf naar de beurs ging in 2006 is het aandeel meer dan 6000% gestegen. Maar hoe & waar kan je nu eigenlijk het beste MasterCard aandelen kopen? In dit artikel kan je alle informatie vinden die je nodig hebt om te beleggen in aandelen Mastercard.

Waar kan je MasterCard aandelen kopen?

MasterCard kan een goede investering zijn. De geschiedenis van het aandeel is in ieder geval veelbelovend: het aandeel is enorm in waarde gestegen en kent eigenlijk weinig serieuze correcties. Mensen betalen steeds vaker met creditcards via het internet wat natuurlijk perfect is voor MasterCard.

Wil je weten bij welke broker je voordelig MasterCard aandelen koopt? Bekijk dan het overzicht van beste brokers:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor MasterCard. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen MasterCard & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van MasterCard?

Wil je weten hoe de aandelenkoers van MasterCard zich ontwikkelt? In de grafiek zie je voor welke prijs je het aandeel MasterCard kunt kopen en verkopen. Met de knoppen open je direct een beleggingspositie.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van MasterCard

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van MasterCard.

Analyse van MasterCard aandelen

Voordat je besluit of je MasterCard wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe MasterCard zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van MasterCard zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van MasterCard in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat MasterCard gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van MasterCard is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Waarom kan het slim zijn om Mastercard aandelen te kopen?

 • Bekend merk: doordat Mastercard een bekend merk is, kiezen klanten er eerder voor wat gunstig is voor de winstgevendheid van het merk.
 • Leidende betalingsverwerker: Mastercard beheert één van de grootst betalingsnetwerken van de wereld, waardoor het actief is in meer dan 210 verschillende landen.
 • Technologische innovatie: Mastercard verbetert haar diensten constant. Een voorbeeld hiervan is de digitale wallet waarmee klanten hun betalingsgegevens kunnen opslaan en met één klik orders kunnen uitvoeren.
 • Sterke financiële positie: Mastercard heeft een sterke financiële positie en een grote cash positie, waardoor het een interessante belegging kan zijn.

De risico’s van beleggen in Mastercard aandelen

 • Bestedingen: Mastercard is voor haar succes afhankelijk van de uitgaven van consumenten. Economische problemen kunnen de winstgevendheid van het bedrijf dan ook onder druk zetten.
 • Concurrentie: Mastercard moet wereldwijd de concurrentie aangaan met vergelijkbare diensten.
 • Afhankelijkheid: Mastercard is afhankelijk van financiële instituties voor het uitgeven van credit cards en het uitvoeren van transacties.
 • Regelgeving: Mastercard stond in het verleden onder druk vanwege de interchange fees en de regels voor het accepteren van verkopers.

Wat zijn de concurrenten van Mastercard?

Hoe kan je beleggen in Mastercard  aandelen?

 1. Bestudeer het aandeel: neem de tijd om het Mastercard aandeel goed te bestuderen. Op die manier kan je vaststellen of het NU verstandig is om in Mastercard te investeren.
 2. Open een account bij een broker: vergelijk de verschillende aandelen brokers met elkaar en open een account bij een partij naar keuze.
 3. Stort geld op je rekening: bepaal hoeveel aandelen Mastercard je wilt kopen en stort voldoende geld op je bankrekening.
 4. Selecteer het aandeel Mastercard: selecteer vervolgens het aandeel Mastercard en vul het bedrag in dat je wilt investeren.
 5. Koop aandelen Mastercard: met een marktorder kan je de aandelen vervolgens direct kopen. Met een limietorder kan je eventueel een prijs instellen waartegen je de aandelen koopt.
 6. Evalueer: neem de tijd om je belegging te evalueren. Je kunt je aandelen op elk gewenst moment verkopen.

Over het bedrijf MasterCard

MasterCard geeft wereldwijd licenties uit waarmee creditcards worden verstrekt. De met een licentie van Mastercard uitgegeven internationale creditcards kunnen in 200 landen worden gebruikt.

MasterCard behaalt 40% van zijn omzet in de Verenigde Staten. Het percentage van de omzet dat behaald wordt in andere landen is altijd minder dan 10%. Na VISA staat de creditcardmaatschappij MasterCard op de tweede plaats.

Mastercard heeft behalve creditcards ook drie debet diensten:

 • Maestro is een debet betaalkaart op basis van pincode
 • MasterCard Prepaid is een prepaid creditcard op basis van pincode of handtekening
 • Cirrus is alleen bij geldautomaten te gebruiken

mastercard aandelen kopen

Geschiedenis van MasterCard

In 1966 werd door diverse banken de International Card Association opgericht. Drie jaar later werd de naam van het bedrijf gewijzigd in Master Charge en kreeg het bedrijf ook het herkenbare logo.

Na een naamswijziging in 1979 wordt het bedrijf MasterCard genoemd. MasterCard werkte decennialang samen met Europay.

Mastercard gaat naar de beurs

In 2006 ging Mastercard naar de beurs aan de New York Stock Exchange. Tot 2006 hadden banken en financiële instellingen het bedrijf volledig in handen. Na de beursgang kwam ongeveer de helft van de aandelen in handen van beleggers.

In 2014 was 87% van de aandelen vrij verhandelbaar op de beurs. De Canadese stichting The MasterCard Foundation bezit in dat jaar ongeveer 10% van de aandelen. De opbrengst van dit kapitaal wordt door de stichting gebruikt voor goede doelen.

Overtreden van de mededingingswetgeving

De Europese Commissie legde Mastercard in 2019 een boete op van €570.566.000 vanwege het overtreden van de mededingingswetgeving. Het bedrijf had volgens de Europese Commissie zijn dominante positie misbruikt. Het bedrijf had namelijk voor handelaren de transactiekosten voor betalingen per kaart kunstmatig opgedreven.

Deze interchange fees konden tot 2015 sterk verschillen per lidstaat. In dat jaar beperkte de Europese Commissie de interchange fee tot 0,2% (voor debetkaarten) en 0,3% (voor creditkaarten). MasterCard paste zijn regels aan waarna de Europese Commissie besloot om de opgelegde boete met 10% te verlagen.

Dit soort enorme boetes kunnen grote consequenties hebben voor de bedrijfsresultaten voor Mastercard. Op de korte termijn kan het de aandelenkoers onder druk zetten. Gelukkig kan je hier als actieve handelaar op inspelen door een short positie te openen. Met een short positie kan je namelijk speculeren op een dalende koers van MasterCard.

Wel of niet aandelen Mastercard kopen?

Of het verstandig is om Mastercard aandelen te kopen, hangt sterk af van je eigen beleggingsdoelstelling. Wanneer je wilt investeren in een grote partij binnen de betalingsverwerking, kan Mastercard een interessante keuze zijn. Mastercard is één van de grootste creditcardbedrijven van de wereld en is actief in meer dan 200 landen.

Wel is het belangrijk om de positie van Mastercard in verhouding met de concurrentie in de gaten te houden. Op die manier kan je bepalen of het nog steeds interessant is om te beleggen in aandelen Mastercard.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *