Activision Blizzard aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Activision Blizzard is een bekende games ontwikkelaar. Gaming wordt steeds populairder: de inkomsten per jaar lopen op tot ruim 160 miljard dollar! Door aandelen Activision Blizzard te kopen kan je ook meeprofiteren van deze interessante markt. Maar waar kan je nu eigenlijk het beste investeren in dit aandeel? En waar houdt het bedrijf zich zoal mee bezig? In dit artikel lees je er alles over!

Waar kan je Activision aandelen kopen?

Denk je dat Activison Blizzarh het goed blijft doen? Dan kan het verstandig zijn om Activision aandelen te kopen. Het is dan wel belangrijk om de concurrenten goed te analyseren. Onderzoek of het bedrijf goed kan meekomen met de games die door andere ontwikkelaars worden ontwikkeld. Wanneer dit het geval is, dan kan je gerust wat aandelen toevoegen aan je portfolio. Je kunt bij de volgende brokers aandelen Activision Blizzard kopen en verkopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Activision. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Activision! Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Activision?

Ben je benieuwd tegen welke prijs het aandeel Activison Blizzard wordt verhandeld? In de onderstaande grafiek zie je hoe het aandeel zich de afgelopen periode heeft ontwikkeld. Met de knoppen kan je direct een positie op het aandeel openen:

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Activision Blizzard

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Activision Blizzard.

Analyse van Activision Blizzard aandelen

Voordat je besluit of je Activision Blizzard wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Activision Blizzard zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van Activision Blizzard over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Activision Blizzard zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Activision Blizzard in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Activision Blizzard gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Activision Blizzard is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Wat kan het interessant maken om Activision aandelen te kopen?

 • Sterke portfolio: Activision staat bekend om gaming franchises als Call of Duty, World of Warcraft en Overwatch. Deze games trekken constant trouwe gamers aan, waardoor het bedrijf een mooie inkomstenbron heeft opgebouwd.
 • Esports: Activision is steeds actiever op het gebied van esports en heeft bijvoorbeeld de Overwatch Leage opgericht.
 • Mobiele games: Activision richt zich steeds meer op toegankelijke mobiele games zoals Call of Duty: Mobile. Met nieuwe mobile games kan Activision laagdrempelig een nieuw publiek trekken.
 • Digitale transformatie: Activision levert haar games steeds vaker digitaal aan, waardoor het bedrijf tegen lagere kosten een groter publiek kan bereiken. Activision verdient bovendien ook steeds meer geld met in-game aankopen, waardoor een game voor een langere tijd winst kan opleveren.

Wat zijn de risico’s van beleggen in Activision Blizzard aandelen?

 • Risico: de gaming wereld is erg competitief en het bedrijf moet steeds interessantere games op de markt brengen. De technologie ontwikkelt zich bovendien snel en Activison moet blijven inspelen op nieuwe technieken zoals cloud gaming.
 • Afhankelijk van succesvolle franchises: de prestaties van Activision hangt sterk af van enkele bekende franchses. Het bedrijf brengt bijvoorbeeld regelmatig een nieuwe Call of Duty game uit, wanneer dit spel niet langer in de smaak valt kan de winstgevendheid onder druk komen te staan.
 • Juridische uitdagingen: er komen steeds meer regels rondom videogames. Zo kunnen bedrijven steeds minder geld verdienen aan de verkopen van digitale producten binnen games.
 • Technologie: Activision moet de laatste techniek zoals virtual reality en augmented reality in de gaten houden. Wanneer het bedrijf technisch gezien achterloopt, kan het ingehaald worden door de concurrentie.

Wat zijn de grootste concurrenten van Activision?

Hoe kan je aandelen Activision kopen?

Je kunt aandelen Activison kopen bij een betrouwbare online broker. Klik hier om de brokers met elkaar te vergelijken & doorloop vervolgens de activatiestappen:

 • Upload een kopie van je paspoort om je identiteit te verifiëren
 • Upload een kopie van je adres om te bewijzen dat je bent wie je zegt dat je bent
 • Beantwoord de vragen over je beleggingservaring

Nadat je account is geactiveerd kan je direct beginnen met beleggen in Activision aandelen. Selecteer hiervoor het aandeel Activision en vul het bedrag in dat je wilt investeren. Druk vervolgens op kopen om de aandelen order direct naar de beurs te sturen; je vindt je aandelen Activision vervolgens binnen enkele seconden of minuten binnen je beleggingsrekening terug.

Tips voor beleggen in Activision Blizzard

Een groot voordeel van beleggen in een bedrijf als Activison Blizzard, is dat games vrij anticyclisch zijn. Ook in slechte tijden gamen mensen veel. Soms gamen mensen dan zelfs meer. Tijdens de coronacrisis moesten mensen bijvoorbeeld veel binnenblijven, waardoor men meer interesse had in entertainment opties die binnenshuis gebruikt konden worden.

Een aandeel als Activision Blizzard kan sterk reageren op de resultaten van nieuwe releases. Wanneer een game erg goed is en goed verkoopt, dan kan dit de aandelenkoers een boost geven. Het is dan ook verstandig om in de gaten te houden met welke projecten het bedrijf zich bezighoudt. Zijn de games waar Activision aan werkt interessanter dan de games waar de concurrenten mee bezig zijn? Dan kan het zeker een goede zet zijn om wat aandelen te kopen.

Activision aandelen kopen

Wat doet Activision Blizzard?

In 1979 werd het Amerikaanse gaming bedrijf Activision opgericht. Dit bedrijf heeft de weg vrijgemaakt voor andere bedrijven in deze sector, aangezien het de eerste onafhankelijke ontwikkelaar en distributeur van entertainmentsoftware was. Door zich te focussen op populaire games als de Game of Duty reeks, weet het bedrijf goede resultaten te realiseren. Het hoofdkantoor van dit bedrijf bevindt zich in Santa Monica, Californië.

De oprichting van Activision

Het bedrijf is in 1979 opgericht door enkele oud-werknemers van Atari. Het bedrijf begon met het maken van spellen voor de Atari-2600. Atari wilde verhinderen dat Activision zelf spellen voor de Atari-consoles op de markt mocht brengen en spande een rechtszaak aan, maar die werd verloren.

Activision mocht voor iedere spelconsole, van Atari of van een andere fabrikant spellen op de markt brengen. Activision was dan ook het eerste bedrijf dat spellen ging maken voor verschillende consoles.

Faillissement van Activision in de jaren tachtig

Er was begin jaren 80 een overaanbod van computerspelen. Door de lage kwaliteit van veel spelen verloor de consument het vertrouwen, waardoor veel gaming bedrijven failliet gingen. Ook Activision maakte moeilijke tijden door en het bedrijf ging in 1983 failliet. Activision werd overgenomen door Robert Kotick en hij wist het uiteindelijk een succes te maken.

Fusie met Blizzard Entertainment

Activision besloot om te fuseren met Blizzard Entertainment in december 2009. Het bedrijf Blizzard Entertainment is onder andere bekend van de computerspelen World of Warcraft en StarCraft. De fusie is een slimme zet, aangezien beide bedrijven dankzij de fusie een sterkere positie innemen op de markt van de computerspellen. De games van Activision kunnen nu ook gespeeld worden op het online platform Battle-net van Blizzard.

Denk je dat deze fusie ook in de toekomst tot een verhoogde winstgevendheid zal leiden? Dan kan het aantrekkelijk zijn om Blizzard Entertainment aandelen te kopen bij je broker.

Wel of niet aandelen Activision Blizzard kopen?

De markt voor gaming groeit nog steeds en met titels als Call of Duty en Overwatch heeft Activision een sterke positie opgebouwd binnen deze markt. Activision lanceert bovendien steeds meer mobiele games, waardoor de titels van het bedrijf nog toegankelijker worden. Hierdoor is er voldoende potentie voor Activision om verder te groeien, wat een investering aantrekkelijk kan maken.

Wel is het belangrijk om de concurrentie in de gaten te houden wanneer je een belegging in Activison aandelen overweegt. Wanneer concurrenten nieuwe, aantrekkelijke games op de markt brengen kan de aandelenkoers van het bedrijf onder druk komen te staan.

Neem ook de tijd om te onderzoeken of Activision aandelen binnen je beleggingsportfolio passen. Of het nu interessant is om aandelen Activision te kopen, hangt namelijk sterk van je persoonlijke situatie af.

Accenture
Accenture
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express
Apple
Apple

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *