Activision Blizzard aandelen kopen

Activision Blizzard is een bekende games ontwikkelaar. Gaming wordt steeds populairder: de inkomsten per jaar lopen op tot ruim 160 miljard dollar! Door aandelen Activision Blizzard te kopen kan je ook meeprofiteren van deze interessante markt. Maar waar kan je nu eigenlijk het beste investeren in dit aandeel? En waar houdt het bedrijf zich zoal mee bezig? In dit artikel lees je er alles over!

Waar kan je Activision aandelen kopen?

Denk je dat Activison Blizzarh het goed blijft doen? Dan kan het verstandig zijn om Activision aandelen te kopen. Het is dan wel belangrijk om de concurrenten goed te analyseren. Onderzoek of het bedrijf goed kan meekomen met de games die door andere ontwikkelaars worden ontwikkeld. Wanneer dit het geval is, dan kan je gerust wat aandelen toevoegen aan je portfolio.

Beleggen in Activision tegen lage kosten is mogelijk. Dit is belangrijk: uit onderzoek is gebleken dat mensen veel rendement laten liggen doordat ze te hoge transactiekosten betalen. Bekijk direct waar je het beste in Activision aandelen belegt:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Activision. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
DEGIRO-review-logo€0,50 + $0,04 voor Activision
$0,01 per aandeel met $5 minimum
BinckBank logo€1 + 0,1% met €6 minimum

Hoe kan je actief beleggen in Activision aandelen?

Door actief te beleggen in Activision aandelen, kan je zowel speculeren op stijgende als dalende koersen. Wanneer het goed gaat met de verkopen van Activision, kan je besluiten om de aandelen te kopen. Als het tegenzit kan je juist een short positie openen: je speculeert dan op een dalende Activision koers. Met CFD’s kan je eenvoudig actief speculeren in het koersverloop van Activision aandelen.

Een goede partij waar je actief kunt beleggen in CFD Activision aandelen is Plus500. Bij Plus500 kan je zelfs een hefboom inzetten. Met een hefboom kan je met een klein bedrag een grotere positie openen. Hierdoor kan je inspelen op de kleinste koerswijzigingen. Wil je actief beleggen in Activision aandelen zonder risico proberen? Met de onderstaande knop probeer je de mogelijkheden direct uit:

72% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele koers van Activision?

Ben je benieuwd tegen welke prijs het aandeel Activison wordt verhandeld? In de onderstaande grafiek zie je hoe het aandeel zich de afgelopen periode heeft ontwikkeld. Met de knoppen kan je direct een CFD-positie op het aandeel openen:

Tips voor beleggen in Activision

Een groot voordeel van beleggen in een bedrijf als Activison, is dat games vrij anticyclisch zijn. Ook in slechte tijden gamen mensen veel. Soms gamen mensen dan zelfs meer. Tijdens de coronacrisis moesten mensen bijvoorbeeld veel binnenblijven. Hierdoor hadden mensen meer interesse in entertainment opties die binnenshuis gebruikt konden worden.

Een aandeel als Activision kan sterk reageren op de resultaten van nieuwe releases. Wanneer een game erg goed is en goed verkoopt, dan kan dit de aandelenkoers een goede boost geven. Het is dan ook verstandig om in de gaten te houden met welke projecten het bedrijf zich bezig houdt. Zijn de games waar Activision aan werkt interessanter dan de games waar de concurrenten mee bezig zijn? Dan kan het zeker een goede zet zijn om wat aandelen te kopen.

Activision aandelen kopen

Wat doet Activision Blizzard?

In 1979 werd het Amerikaanse computerspellenbedrijf Activision opgericht. Dit bedrijf heeft de weg vrijgemaakt voor andere bedrijven in deze sector. Waarom? Omdat dit bedrijf de eerste onafhankelijke ontwikkelaar en distributeur van entertainmentsoftware was. Activision brengt populaire games uit. Door zich te focussen op populaire games als de Game of Duty reeks weet het bedrijf goede resultaten te realiseren. Het hoofdkantoor van dit bedrijf bevindt zich in Santa Monica, Californië.

De oprichting van Activision

Het bedrijf is in 1979 opgericht door een aantal oud-werknemers van Atari. Het bedrijf begon met het maken van spellen voor de Atari-2600. Atari wilde verhinderen dat Activision zelf spellen voor de Atari-consoles op de markt mocht brengen. Ze spanden een rechtszaak aan. Die rechtszaak werd verloren.

Activision mocht voor iedere spelconsole, van Atari of van een andere fabrikant, spellen op de markt brengen. Andere computerspelbedrijven mochten dat dus ook. Activision was het eerste bedrijf dat spellen ging maken voor verschillende consoles, Er werden spellen gemaakt voor bijvoorbeeld  Commodore 64, MSX en Sega Master System.

Computerspelbedrijven gaan failliet

Er was begin jaren 80 een overaanbod van computerspelen. Door de lage kwaliteit van veel spelen verloor de consument het vertrouwen. Het gevolg was dat veel computerspelbedrijven failliet gingen. Ook Activision maakte moeilijke tijden door. Het bedrijf ging in 1983 failliet. Het bedrijf werd overgenomen door Robert Kotick. Hij wist van het bedrijf een succes te maken.

Fusie met Blizzard Entertainment

Activision besloot om te gaan fuseren met Blizzard Entertainment. Dit werd bekendgemaakt in december 2009. Het computerspelbedrijf Blizzard Entertainment is onder andere bekend van de computerspelen World of Warcraft en StarCraft. De fusie is een slimme zet. Waarom? Omdat beide bedrijven dankzij de fusie een sterkere positie innemen op de markt van de computerspellen. De computerspellen van Activision kunnen nu ook gespeeld worden op het online platform Battle-net van Blizzard.

Denk je dat deze fusie ook in de toekomst tot een verhoogde winstgevendheid zal leiden? Dan kan het aantrekkelijk zijn om Blizzard Entertainment aandelen te kopen bij je broker.

Veel bekende games

Activision brengt populaire games uit. Een groot succes zijn de Call of Duty reeks. Andere games die bekend zijn bij het grote publiek zijn onder andere Spider-Man en Guitar Hero. De door het bedrijf ontwikkelde games kunnen doorgaans op verschillende consoles worden gespeeld. Dit is een slimme zet, want dit zorgt voor hoge verkoopaantallen. De kwaliteit van de games neemt steeds meer toe. Door gebruik te maken van recente technieken kunnen steeds betere games worden ontwikkeld.

Een winstgevend bedrijf

Activision is een winstgevend bedrijf. Voor aandeelhouders is dat niet onbelangrijk. In de periode 2014-2019 is zowel de omzet als de nettowinst ieder jaar toegenomen. De koers van de aandelen is in die periode behoorlijk gestegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *