Wat zijn de beste mobiele aandelen beleggingsapps?

1Ben je benieuwd wat de beste beleggen applicaties van 2023 zijn? In dit artikel bespreek ik mijn favoriete beleggingsapplicaties waarmee je online in bijvoorbeeld aandelen, ETF’s en crypto’s kunt beleggen. In mijn top 10 vind je de beste beleggen apps om aandelen te kopen & verkopen, zelf te beleggen en de laatste koersen te volgen.

Wat zijn de beste mobiele beleggen applicaties van 2023?

In het onderstaande overzicht zie je direct mijn favoriete mobiele applicaties van 2023. Verderop in het artikel kan je meer lezen over de functies van de verschillende mobiele applicaties.

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor aandelen. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen aandelen & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

1. Freedom24 – beleg in 1.000.000+ producten en ontvang meer dan 8% rente

De beleggingsapplicatie van Freedom24 mag niet in dit rijtje ontbreken. Uniek aan Freedom24 is dat je rente ontvangt (tot 8,76%) over geld dat je op je account stort. Ook is het interessant dat je als belegger bij Freedom24 toegang hebt tot meer exotische beurzen: je kunt er dan ook beleggen in meer dan een miljoen aandelen, ETF’s en Amerikaanse opties. Bovendien kun je gratis gebruikmaken van de beleggingsuggesties van Bloomberg-analisten met een gemiddeld rendement van 21%!

Klik hier om mijn review over dit platform te lezen of open direct een account bij Freedom24.

Freedom 24 beleggen app

2. eToro – beste sociale beleggen applicatie

eToro is mijn favoriete all-round beleggingsapplicatie. Je kunt bij eToro zonder commissies beleggen in diverse fysieke aandelen en ETF’s (andere kosten van toepassing). Bovendien is het mogelijk om met derivaten actief te speculeren met CFD’s op koersstijgingen en koersdalingen. Nieuwe gebruikers kunnen de mogelijkheden bovendien gratis uitproberen met een onbeperkte demo.

Zelf ben ik ook een groot fan van de Copy Trading funtie, waarmee je andere succesvolle traders kunt kopiëren binnen je account. Toch zijn er ook enkele nadelen aan de applicatie van eToro: zo kan je alleen een dollar account openen en betaal je $ 5 aan transactiekosten wanneer je geld opneemt. Wil je meer weten over eToro? Klik hier om de review te lezen of open direct een account! (76% van de retail beleggers verliest geld wanneer ze CFD’s verhandelen met deze provider. Vraag jezelf daarom af of je je dit hoge risico om geld te verliezen kunt veroorloven.)

eToro mobiele applicatie

3. DEGIRO – beste aandelen & ETF applicatie

In Nederland is DEGIRO misschien wel de bekendste broker: dit is niet gek aangezien ze in tientallen onderzoeken naar voren komen als één van de beste brokers om mee te beleggen. DEGIRO gaat gelukkig ook met zijn tijd mee en heeft een moderne beleggingsapp geïntroduceerd. Met de applicatie kan je de laatste koersontwikkelingen volgen en direct orders plaatsen op de beurs.

Bij DEGIRO kan je jammer genoeg niet zonder commissies beleggen in aandelen: je betaalt voor Nederlandse aandelen bijvoorbeeld €2,50. Wel kan je onder voorwaarden zonder transactiekosten investeren in ETF’s uit de kernselectie. In mijn review lees je meer over DEGIRO en door hier te klikken kan je direct een account openen.

DEGIRO aandelen applicatie

4. Bitvavo – beste crypto applicatie

Zelf gebruik ik de Bitvavo crypto applicatie voor het kopen en verkopen van Bitcoins & Ethereum. Een groot voordeel van deze crypto app, is de hoge mate van gebruiksvriendelijkheid. Het kopen en verkopen van de verschillende cryptomunten is zo gedaan. Bovendien kan je bij Bitvavo in ruim 175 verschillende cryptos handelen waardoor er genoeg keuze is.

Bitvavo is één van de goedkoopste Nederlandstalige crypto applicaties: je betaalt er nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten. Bitvavo heeft in 2023 bovendien een nieuw schema geïntroduceerd waarbij je tegoeden onder voorwaarden tot een bedrag van €100.000 beschermd zijn bij diefstal. Wil je meer weten over Bitvavo? Klik dan hier om de uitgebreide review te lezen of klik hier om een account te openen & betaal geen transactiekosten over je eerste €1000 aan trades.

Bitvavo crypto applicatie

5. BUX Zero – beste ‘gratis’ mobiele beleggen app

BUX Zero probeert beleggen zo toegankelijk mogelijk te maken voor beginners. Dit is ze naar mijn mening goed gelukt: de BUX Zero applicatie is gebruiksvriendelijk en je kunt er snel bekende aandelen en ETF’s mee verhandelen. Het totale aanbod aan beleggingsopties is wel wat beperkter dan bij sommige andere brokers, maar voor veel beleggers zal het aanbod bij BUX voldoende zijn.

Je kunt met de BUX Zero app geheel zonder commissies aandelen & ETF’s verhandelen. Wanneer je van deze optie gebruikmaakt, worden je aandelen pas aan het einde van de dag aangekocht. Het is ook altijd mogelijk om tegen lage kosten aandelen op elk moment te verhandelen. Klik hier om mijn ervaringen met BUX Zero te lezen of open direct een account & ontvang een gratis aandeel na storting!

BUX aandelen app

6. Plus500 – beste trading app

Plus500 is naar mijn mening de beste CFD trading applicatie. Met CFD’s kan je speculeren op koersstijgingen en koersdalingen van bijvoorbeeld aandelen, grondstoffen, valutaparen, indexfondsen en cryptomunten. Doordat je een hefboom kunt inzetten, kan je met een klein bedrag een grote positie openen. Het is bij Plus500 bovendien ook mogelijk om te speculeren op een dalende koers: dit heet ook wel short selling.

Plus500 is vooral geschikt voor de wat gevorderde belegger die het leuk vindt om actief bezig te zijn met de beurs. In mijn review lees je meer over Plus500; voordat je begint is het aan te raden om de mogelijkheden eerst gratis uit te proberen met een demo:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.

7. Trade Republic – applicatie met een gratis aandeel

Trade Rebublic is de nieuwe mobiele app concurrent van BUX Zero. Met de beleggingsapp van Trade Republic kan je investeren in meer dan 8.000 verschillende aandelen, ETF’s en crypto’s. De applicatie van Trade Republic is gebruiksvriendelijk en als nieuw lid ontvang je direct een gratis aandeel.

Zelf ben ik vooral een fan van het spaar plan dat ze aanbieden: je kunt hiermee voor slechts €1 elke maand investeren in een selectie aan aandelen. Je kunt met 100 euro al in 10 aandelen beleggen, waardoor je makkelijk spreiding kunt toepassen. Ook is het interessant dat je buiten de normale openingstijden van de beurs kunt beleggen. Klik hier om mijn review te lezen of open direct een account.

8. Peaks – beleggen met je kleingeld

Ook de Rabobank gaat de strijd aan voor de ‘beste mobiele applicatie van 2023’ met Peaks. Peaks is een applicatie waarmee je automatisch kleingeld kunt beleggen. Je kunt de applicatie koppelen aan je bankrekening en vervolgens automatisch kleine bedragen beleggen. Wanneer je een betaling doet van bijvoorbeeld €1,20 dan rond Peaks dit bedrag naar boven af. Er wordt vervolgens automatisch €0,80 belegt in een indexfonds.

Alhoewel ik een fan ben van het concept, maken de hoge kosten beleggen met je kleingeld bij Peaks minder aantrekkelijk. Met kleine bedragen betaal je namelijk iedere maand €1. Een beter alternatief zou dan ook het investeren van een vast, maandelijks bedrag in een ETF zijn; ontdek hier hoe dit werkt.

Peaks kleingeld beleggen app

9. MEXEM – een beleggingsapp van goede kwaliteit

Een andere beleggingsapp waar je terecht kunt, is de aandelen applicatie van Mexem. Mexem maakt gebruik van het bekende Traders Workstation wat wereldwijd wordt gezien als één van de beste belegging programma’s van de wereld. De software zelf is dan ook van hoog niveau en je kunt met de uitgebreide tools complexe analyses uitvoeren.

MEXEM is bovendien een redelijk voordelige broker: je betaalt er bij het kopen en verkopen van Nederlandse aandelen bijvoorbeeld minimaal €1,80. Dit betekent dat MEXEM net wat voordeliger kan zijn dan DEGIRO.

MEXEM beleggen applicatie

10. Capital.com – applicatie met het uitgebreidste aanbod

Capital.com heeft een trading applicatie die interessant is voor de actieve trader. Je kunt bij Capital.com handelen in duizenden verschillende effecten met CFD’s. Het is bovendien in Europa sinds 2023 ook mogelijk om te investeren in aandelen zonder commissies te betalen.

Een voordeel van Capital.com, is dat je in lastig bereikbare markten kunt handelen. Binnen de applicatie kan je bijvoorbeeld speculeren op het koersverloop van de Russische roebel of de ontwikkelingen van Russische aandelen. Capital.com kan dan ook een goede keuze zijn voor de serieuze trader: lees mijn uitgebreide review hier of open direct een gratis (demo) account.

Capitalcom mobiele applicatie

Waar moet je op letten bij het selecteren van een aandelen applicatie?

  • Betrouwbaarheid: niet alle honderden beleggingsapplicaties op de markt zijn even betrouwbaar. Er bestaan veel scams: onderzoek daarom goed of de partij achter de beleggingsapplicatie te vertrouwen is.
  • Kosten: onderzoek naast de transactiekosten ook goed de verborgen kosten. In mijn artikel over gratis beleggen laat ik zien hoe sommige ‘gratis’ brokers toch sneaky hoge kosten rekenen.
  • Aanbod: voor beginnende beleggers kan een eenvoudige beleggingsapplicatie voldoende zijn. Meer veeleisende beleggers willen wellicht in ‘exotischere’ markten beleggen. Onderzoek daarom of de app voldoende mogelijkheden biedt voor je wensen.
  • Functies: sommige applicaties bieden maar één functie en dat is het kopen en verkopen van aandelen. Bij andere aandelen applicaties kan je complexe analyses uitvoeren of andere beleggers volgen.

Is mobiel beleggen de toekomst?

Zelf geloof ik 100% dat mobiel beleggen de toekomst heeft. Zelf zie ik al dat bijna 80% van de bezoekers aan deze website gebruikmaakt van een mobiel apparaat. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer mensen hun mobiele telefoon gebruiken om te handelen in bijvoorbeeld aandelen. Zelf denk ik dat in de toekomst het grootste deel van de beleggingen zal worden uitgevoerd met een mobiel.

Wil je ook overal & altijd kunnen beleggen? Open dan vandaag een account bij je favoriete app! Kan je niet kiezen? Het is altijd mogelijk om bij meerdere partijen een account te openen.

Veelgestelde vragen over beleggen met een app

Er is jammer genoeg niet één objectief beste mobiele beleggen applicatie. Iedereen die belegt vindt wat anders belangrijk. Het is daarom aan te raden om een lijstje te maken van wat je belangrijk vindt: op die manier ontdek je welke beleggingsapplicatie het beste bij je past. Zelf gebruik ik bijvoorbeeld Bitvavo voor crypto en DEGIRO voor het kopen en verkopen van aandelen.

Beleggen met een mobiele applicatie heeft de nodige voordelen. Je kunt op elk moment van de dag handelen, waardoor je direct kunt reageren op de laatste koersontwikkelingen. Bovendien kan je direct notificaties ontvangen bij sterke koersontwikkelingen.

Toch zijn er ook valkuilen; uit onderzoek blijkt dat mensen die weinig handelen vaak de beste resultaten neerzetten. Een mobiele applicatie nodigt beleggers juist uit om er constant mee bezig te zijn wat zeker voor beginners kan leiden tot psychologische valkuilen. Beleg daarom verantwoord en onthoud dat je geld kunt verliezen!

Wanneer je als absolute beginner wilt beleggen, kan een applicatie als BUX ZERO uitkomst bieden. BUX is gebruiksvriendelijk en het aantal opties is beperkt. Hierdoor voorkom je dat je begint te beleggen in iets wat je niet begrijpt.

Je kunt tegenwoordig met bijna iedere beleggen app de laatste beurskoersen raadplegen. Persoonlijk gebruik ik de applicatie van eToro voor het raadplegen van de actuele koers. eToro is prettig te gebruiken door de gebruiksvriendelijke interface.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *