Hoe & waar kan je beleggen in Dogecoin?

Niemand had het voor mogelijk gehouden: wat begon als een goede grap is uitgegroeid tot één van de grootste cryptomunten van de wereld. Met een marktkapitalisatie van ruim 50 miljard dollar op het moment van schrijven heeft Dogecoin veel mensen erg rijk gemaakt. Wil je ook investeren in Dogecoin? Lees dan snel verder en ontdek hoe je zelf kunt beleggen in Dogecoin.

Waar kan je beleggen in Dogecoin?

Je kunt beleggen in Dogecoin bij online crypto exchanges. Een crypto exchange is een partij die het mogelijk maakt om actief te handelen in het koersverloop van een crypto.

Stormgain

Stormgain is een goede partij wanneer je actief wilt handelen in het koersverloop van Dogecoin. Je kunt je winsten (en verliezen) uitvergroten door gebruik te maken van een hefboom. Op die manier kan 10 procent stijging worden omgezet tot een 300 procent stijging.

Je kunt beleggen in Dogecoin geheel zonder risico uitproberen bij Stormgain. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Stormgain:

Stormgain aanmelden

Wat is Dogecoin precies?

Voordat je investeert in Dogecoin of DOGE wil je waarschijnlijk weten waar de munt nu eigenlijk voor staat. De cryptomunt begin in 2013 als een grap en verwijst naar de Shiba Inu meme in 2012. Wanneer je op 1 januari 2021 Doge had gekocht dan had je een mooi rendement neergezet: in de periode 2021 tot nu is de prijs 55 keer verdubbeld!

Dogecoin is net zoals de Bitcoin een gedecentraliseerde en anonieme cryptocurrency die werkt op de basis van blockchain. Dit betekent dat je zonder tussenkomst van bijvoorbeeld een bank geld kunt overmaken naar iemand anders.

De Dogecoin is ontstaan als een fork van Luckycoin wat meer een fork is van Litecoin. De Litecoin was juist weer een fork van de Bitcoin. Zoals je ziet heeft Dogecoin een vrij rijke geschiedenis.

beleggen in dogecoin

Geld van het volk

Dogecoin moet het geld van het volk worden, althans dat is waar de ontwikkelaars nu op aansturen. De Bitcoin kan in de toekomst onbetaalbaar duur worden, aangezien er nooit meer dan 21 miljoen zullen bestaan. De Dogecoin zal een stuk goedkoper zijn, aangezien er niet sprake is van schaarste.

Er kunnen namelijk onbeperkt veel Dogecoin bijkomen. Vroeger ontvingen miners (de partijen die transacties verifiëren) tussen de 1 en 1.000.000 Dogecoins, maar dit is verminderd naar 10.000 dogecoins per block. Elke minuut wordt er een block afgerond waardoor er elke minuut zo’n 10.000 Dogecoins bijkomen.

Wanneer je op zoek bent naar een investering die je kan beschermen tegen inflatie, is de Dogecoin dan ook niet de beste keuze. Binnen dit systeem komt er namelijk steeds meer Dogecoin bij.

Hoe kan je beleggen in Dogecoin?

Dogecoin is een erg speculatieve cryptomunt die niet direct een unieke, praktische toepassing lijkt te hebben. Sommige cryptomunten zijn erg revolutionair tegenover de Bitcoin en Ethereum en maken het met de extra functies mogelijk om bijvoorbeeld sneller betalingen uit te voeren.

Zelf schat ik de kans dat Dogecoin de grote cryptomunt wordt die iedereen gaat gebruiken klein. Cryptomunten zijn natuurlijk erg speculatief en trekken veel beginnende beleggers aan. De prijs is dan ook flink gestegen doordat mensen verwachten dat deze gaat stijgen. Elon Musk heeft hier met zijn Tweets ook aan meegeholpen.

Een lange termijn investering in Dogecoin kan dan ook erg risicovol zijn. Wanneer je voldoende ervaring hebt met de handel in crypto’s, kan je ervoor kiezen om actief te handelen in het koersverloop van Dogecoin. Op die manier kan je zowel op stijgende als dalende markten inspelen.

investeren Dogecoin

Let op de risico’s!

Het is belangrijk om alleen met geld in crypto’s zoals de Dogecoin te beleggen dat je echt kunt missen. DOGE is een enorm speculatieve cryptomunt zonder duidelijke toepassing in de echte wereld. Hierdoor kan (en zoals in het verleden ook zichtbaar is gebeurd) de prijs van Dogecoin sterk schommelen.

Investeer daarom alleen met een klein deel van je geld in crypto’s en zorg voor een verstandige spreiding tussen meerdere cryptomunten.

Kenmerken van de Dogecoin

Aan het einde van dit artikel bespreken we nog kort de technische kenmerken van Dogecoin. Qua technologie kan je de Dogecoin eigenlijk goed vergelijken met Litecoin: het netwerk kan transacties echter binnen 1 minuut verwerken terwijl het bij Litecoin 6 minuten kost.

Houdt de kracht van het netwerk goed in de gaten. In het verleden was het netwerk van Dogecoin niet erg sterk, waardoor deze makkelijk te hacken was.

Het is wanneer je in Dogecoin wilt beleggen belangrijk om er rekening mee te houden dat de oprichters onvoorspelbaar zijn. In 2014 hebben ze het maximale aantal DOGE van 100 miljard bijvoorbeeld veranderd naar oneindig. Het is dan ook maar de vraag hoe deze cryptomunt zich in de toekomst gaat ontwikkelen..

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!