Hoe & waar kan je beleggen in Binance coin (BNB)

Binance Coin (BNB) is een ander succesvoorbeeld van hoe je met crypto’s een enorm rendement kunt neerzetten. De koers van BNB bedroeg aan het begin van 2020 zo’n $ 20 om te stijgen naar meer dan $ 500 halverwege 2021. Denk je erover na om te investeren in Binance Coin? In dit artikel bespreken we uitgebreid hoe je dit doet. Ook bespreken we of het nu nog verstandig is om te beleggen in BNB.

Hoe & waar kan je beleggen in Binance Coin?

Je kunt beleggen in BNB bij een crypto exchange die deze munt accepteert. Hieronder zie je direct bij welke exchanges je in de Binance Coin kunt investeren:

BrokerInformatieAanmelden
Bitvavo logoBetaal geen transactiekosten over je eerste €1000 aan Binance Coin
eToro logoKoop bekende crypto's. Cryptoasset beleggen is ongereguleerd in sommige EU landen. Geen consumenten bescherming. Je kapitaal loopt risico.

Nadat je een account hebt geopend bij een exchange, is het eenvoudig om een belegging te openen. Hiervoor hoef je alleen de volgende stappen te doorlopen:

  1. Open een account & voltooi de verificatie
  2. Stort geld op je account
  3. Selecteer Binance Coin 
  4. Vul het bedrag in waarvoor je Binance Coin wilt kopen
  5. Druk op de kopen knop

Vervolgens wordt de Binance Coin direct binnen je account aangekocht!

Wat is Binance Coin?

Binance Coin of BNB is de cryptomunt die gelanceerd is door de bekende crypto exchange Binance. In 2017 werd deze cryptomunt met een ICO gelanceerd om geld op te halen voor het ontwikkelen van het Binance platform. Dit is duidelijk goed uitgepakt: dankzij het superieure algoritme lukt het Binance om transacties snel uit te voeren tegen lage tarieven. Het succes van Binance heeft de koers van de Binance Coin ook goed gedaan: deze is gestegen van $ 1 bij de oprichting tot meer dan $ 500 in 2021.

Gebruikers kunnen de Binance Coin gebruiken voor het verkrijgen van korting op het platform. Elk jaar wordt de korting gehalveerd totdat deze uiteindelijk helemaal verdwijnt. Binance probeert de waarde van de Binance Coin in stand te houden door met de gemaakte winst de munten terug te kopen en te vernietigen.

Beleggen in Binance Coin

Wat zijn de voordelen van Binance Coin?

Voordat je begint met beleggen in Binance coin, wil je waarschijnlijk weten wat de grootste voordelen zijn van deze cryptomunt.

Binance Coin is verbonden met het succesvolle Binance

Binance is de meest succesvolle exchange. Wanneer steeds meer gebruikers voor Binance kiezen, kan dit de koers van de cryptomunt verder opdrijven. Bij een gelijk aanbod maar een toenemende vraag kan de prijs eigenlijk alleen maar omhoog. Wanneer je gaat beleggen in Binance Coin, is het daarom aan te raden om de prestaties van het bedrijf goed in de gaten te houden.

Beperkt aanbod

Een ander argument voor een investering in BNB is dat het aanbod gelimiteerd is. Er bestaan maximaal 200.000.000 munten waarvan er rond de 100.000.000 in de omloop zijn. Binance koopt bovendien BNB terug en vernietigd deze, waardoor het aantal munten verder afneemt. Hierdoor kan de prijs in de toekomst verder stijgen wat het een aantrekkelijke investering kan maken.

Nieuwe functionaliteiten

Het is de droom van Binance om BNB meer te maken dan een munt die korting geeft op transactiekosten. Ze willen BNB bijvoorbeeld als valuta introduceren voor het betalen voor restaurants en reizen. Momenteel wordt BNB nog amper geaccepteerd, maar wanneer de populariteit stijgt dan kan de koers van BNB verder toenemen.

Snelle transacties

Met de Binance Coin kan je profiteren van snelle transacties. De exchange Binance kan namelijk ruim 1,4 miljoen transacties per seconde ondersteunen. Je kunt BNB dan ook gebruiken om meer dan 150 verschillende cryptovaluta’s te verhandelen en je profiteert van transactiekosten wanneer je dit doet. Hierdoor kan een investering in BNB ook interessant zijn wanneer je van plan bent om in andere crypto’s te beleggen.

Wat zijn de risico’s van beleggen in Binance Coin?

Beleggingen kennen altijd risico’s en investeringen in crypto’s zijn hier zeker geen uitzondering op. Wanneer je gaat handelen in BNB, moet je in ieder geval rekening houden met de volgende risico’s.

Afhankelijk van Binance

BNB kan momenteel eigenlijk alleen gebruikt worden op het platform van Binance. Zolang Binance succesvol is, is dit geen probleem. Toch maakt dit BNB geen decentrale munt, wat vaak juist de kracht is van crypto’s. Je moet dan ook goed in de gaten houden of Binance niet aan populariteit verliest. Ook wanneer het bedrijf onverhoopt failliet gaat zullen je cryptomunten sterk in waarde dalen.

Beveiligingsrisico’s

Binance heeft niet de beste reputatie wanneer het aankomt op de beveiliging. Bij een hack werden grote hoeveelheden crypto’s van gebruikers gestolen. Gelukkig had Binance een goede verzekering, waardoor klanten gecompenseerd werden. Een te grote hack kan het bedrijf toch om zeep helpen waarna de koers van BNB naar alle waarschijnlijkheid zal instorten.

Blockchain is niet revolutionair

De blockchain die door BNB wordt gebruikt is niet revolutionair. Het doel van Binance is om de technologie vooruit te duwen, maar daarvoor zijn decentrale applicaties (dApps) en slimme contracten belangrijk. Deze opties zijn niet beschikbaar op de blockchain van Binance Coin wat zeker een nadeel is wanneer je een belegging overweegt.

Beperkte acceptatie

Binance Coin is nuttig, doordat de Binance exchange de munt omarmd. In de praktijk wordt de munt nog bijna nergens buiten de Binance exchange ondersteund. De jaarlijkse korting wordt steeds gehalveerd totdat deze in vijf jaar helemaal verdwijnt. De munt zal dan een andere functie moeten krijgen; wanneer dit niet het geval is kan de koers van de Binance Coin flink dalen. Houd de ontwikkelingen rondom Binance en de BNB dan ook goed in de gaten wanneer je een belegging opent.

Regelgeving

Ook politieke ontwikkelingen kunnen de koers van BNB en andere crypto’s onder druk zetten. In Nederland kunnen we tot vooralsnog actief BNB en andere cryptomunten verhandelen. Wanneer meer landen de druk opvoeren en crypto’s verbieden, dan kan dit de koers onder druk zetten.

Hoge volatiliteit

Net zoals bij andere cryptomunten, kent ook BNB een erg hoge volatiliteit. De koers kan op een dag gerust tientallen procenten stijgen of dalen. Investeren in Binance Coin is dan ook alleen aantrekkelijk voor mensen die een hoge risicobereidheid hebben. Investeer sowieso altijd alleen met geld dat je echt kunt missen in een crypto als BNB!

Strategie voor beleggen in Binance Coin

Er bestaan verschillende strategieën voor beleggingen in Binance Coin. In dit deel van het artikel bespreken we welke strategieën je kunt toepassen.

Kopen en vasthouden

Wanneer je erg veel vertrouwen hebt in de toekomst van BNB, kan je besluiten om de cryptomunt te kopen en vast te houden. Binance wil de waarde van de munt in standhouden door constant munten te vernietigen.

Het kan slim zijn om te kopen aan de hand van dollar cost averaging. Je koopt dan periodiek met een vast bedraag Binance Coin op. Op die manier koop je zowel tegen lage als hoge koersen de cryptomunt op.

Actief speculeren op Binance Coin

Je kunt er ook voor kiezen om actief te speculeren op het koersverloop van BNB. Je kunt met speculatie goed inspelen op zowel koersstijgingen als koersdalingen: op die manier kan je zowel in tijden van goed als slecht nieuws goede resultaten behalen.

Onthoud dat het erg lastig kan zijn om goede resultaten neer te zetten met actieve speculatie: het lukt maar weinig mensen om de markt te verslaan. Het is daarom zeker aan te raden om speculatie eerst te proberen met een demo zodat je grote verliezen kunt voorkomen.

Is een investering in Binance Coin verstandig?

BNB kan zeker een goede optie zijn als investering in je cryptoportfolio. Binance is een stabiele en winstgevende partij en wanneer het Binance lukt om die positie vast te houden kan Binance coin een goede toekomst tegemoet gaan. Wel is het belangrijk om de ontwikkelingen binnen Binance goed in de gaten te houden wanneer je Binance Coin koopt: je bent namelijk volledig afhankelijk van de ontwikkelingen binnen het bedrijf. Wanneer je dit niet erg vindt, kan je een kleine beleggingspositie in BNB overwegen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *