fbpx

Beleggen in cryptocurrencies

Cryptocurrencies zijn booming. En dat is niet vreemd wanneer je bedenkt dat je met cryptocurrencies in een korte tijd soms wel honderden tot duizenden procenten aan rendement kunt behalen. Maar hoe kan je nu eigenlijk precies beleggen in cryptocurrencies en welke cryptocurrencies zijn er zoal? Je leest er alles over in deze special!

Beleggen in cryptocurrencies: hoe doe je dat?

Cryptocurrencies zoals de Bitcon en Ethereum kennen een grote volatiliteit. Dat betekent dat de koers op een dag veel kan schommelen. Hier kan je als belegger van profiteren. Het is namelijk mogelijk om zowel de bewegingen omlaag als omhoog mee te pakken. Hiervoor heb je wel een account nodig bij een broker die ondersteuning biedt voor cryptocurrencies.

Eén van de beste cryptocurrency brokers is Plus500. Bij Plus500 kan je in alle bekende cryptocurrencies handelen zonder dat je een vaste commissie hoeft te betalen. Daarnaast is het mogelijk om bij deze aanbieder onbeperkt de oefenen door middel van een gratis demo account. Wanneer je in bijvoorbeeld de Bitcoin wilt beleggen, is Plus500 dan ook een goede optie.

  • Oefen eerst onbeperkt met een gratis demo
  • Betaal geen commissies op je beleggingen
  • Speculeer ook op dalende koersen door short te gaan

Klik hier om een gratis beleggingsaccount te openen >> CFD Service. 76.4% verliest geld.

beleggen in cryptocurrencies

Beleggen in cryptocurrencies kan met een eenvoudige muisklik! Illustratieve prijzen.

Maar wat zijn cryptocurrencies precies?

Voordat je begint met beleggen in cryptocurrencies, is het belangrijk om te begrijpen wat ze precies zijn. Cryptocurrency staat voor versleuteld geld. Je kan het zien als een digitale vorm van betalen waarbij er geen centrale partij is die de munt beheert. Cryptocurrencies kunnen dan ook de nadelen van traditioneel geld opheffen doordat ze volledig via het internet worden verhandeld. Het is niet mogelijk om fysieke crypto munten of biljetten te ontvangen.

Het unieke achter cryptocurrencies is de speciale functionaliteit. De Bitcoin is bijvoorbeeld een volledig decentrale munt. Dit betekent dat er geen bank bij een transactie komt kijken. Wanneer je geld overmaakt naar een ander, dan wordt dit rechtstreeks overgemaakt naar de andere persoon. Doordat er geen derde partij meer nodig is voor transacties kunnen de kosten verlaagd worden en de snelheid verhoogd worden. Dit is natuurlijk erg voordelig.

Enkele voordelen van cryptocurrencies

  • Cryptocurrencies zijn volledig decentraal
  • Transacties kunnen sneller en voordeliger
  • Transacties zijn vaak moeilijk tot niet traceerbaar
  • Cryptocurrencies zijn steeds vaker een geldig betaalmiddel

In welke cryptocurrencies kan je beleggen?

Op beleggen.info kan je informatie vinden over alle grote cryptocurrencies. In dit artikel lees je in het kort wat elke cryptocurrency precies inhoudt. Wanneer je doorklikt kan je meer informatie vinden over de specifieke cryptocurrency. Vervolgens kan je ook de actuele koers inzien en beginnen met beleggen in de betreffende munt.

Beleggen in Bitcoins

De grootste en meest bekende cryptocurrency is nog steeds de Bitcoin. De Bitcoin heeft al vele records behaald en de prijs is gestegen tot in de duizenden euro's. De Bitcoin wordt ook steeds vaker als betaaloptie geaccepteerd. Deze ontwikkelingen maken de Bitcoin een interessante beleggingsoptie.

Bitcoin logo

Handelen in Ethereum

Een andere grote cryptocurrency is de Ethereum. Uniek aan de Ethereum is dat de munt ook kan worden gebruikt om bijvoorbeeld contracten te programmeren. Juist deze unieke mogelijkheden geeft de Ethereum extra bestaansrecht. Het kan dan ook erg interessant zijn om te beleggen in de cryptocurrency Ethereum.

Ethereum

Beleggen in Litecoin

Een andere munt is de Litecoin. Ook de Litecoin is een sterk volatiele munt. Als belegger kan je profiteren van deze enorme schommelingen door op het juiste moment te verkopen of kopen. Het kan daarom interessant zijn om ook te handelen in de Litecoin. Natuurlijk hebben we ook over de Litecoin een artikel gepubliceerd.

Litecoin

Beleggen in Dash

Ook Dash is een cryptocurrency die net wat anders is dan de Bitcoin. Een voordeel van Dash is dat het bevestigen van transacties direct gaat. Daarnaast biedt de Dash een grotere privacy en is er een gemeenschappelijke pot die gebruikt wordt voor het ontwikkelen van speciale projecten. Dit alles maakt de Dash een interessante investering.

Litecoin

Aan de slag met Ripple

De Ripple heeft enkele unieke kenmerken voor een cryptocurrency: zo is de munt niet geheel gedecentraliseerd. Er is namelijk een centrale partij die bepaald hoeveel Ripple munten er op de markt komen. Het focuspunt van de Ripple is het verkleinen van de transactiekosten naar het buitenland. Hier is natuurlijk veel vraag naar en dit maakt beleggen in Ripple interessant.

Ripple

Beleggen in NEO

NEO klinkt misschien als een interessante filmnaam. Het is echter ook een cryptocurrency. Bij de NEO staan net zoals bij Ethereum contracten centraal waarbij computerlogica kan worden toegepast. De NEO legt de focus echter meer op Azië als doelgroep wat kan bijdragen aan de verdere groei van deze munt. Beleggen in de NEO kan dan ook winstgevend uitpakken.

NEO

Monero als investering

Monero is een nieuwe digitale valuta waarbij het mogelijk is om echt 100% anonieme transacties uit te voeren. Dit komt doordat er helemaal geen informatie over de verzender of ontvanger wordt meegestuurd binnen de transactie. Of je nu een crimineel bent of een brave burger: anonimiteit is uiteindelijk een groot goed. Monero kan dan ook een interessante belegging zijn.

Monero

Bitcoin Cash als fork

Bitcoin Cash is de eerste fork van de Bitcoin. Een fork is een gebeurtenis waarbij een oorspronkelijke cryptomunt wordt opgesplitst. Dit gebeurt wanneer mensen het niet eens kunnen worden over een bepaalde functionaliteit van de munt. De Bitcoin Cash heeft ondertussen al een aardige positie opgebouwd en het kan dan ook interessant zijn om erin te beleggen.

Bitcoin Cash

Bitcoin Gold als fork

Ook Bitcoin Gold is een fork van de oorspronkelijke Bitcoin. Het kernpunt van Bitcoin Gold is dat het minen van de valuta weer decentraal moet gebeuren. Het verkrijgen van een Bitcoin onder het huidige systeem zou namelijk te veel rekenkracht vergen. Bitcoin Gold moet het systeem dan ook weer eerlijker maken.

Bitcoin Gold

Beleggen in TRON

TRON is een vrij nieuwe cryptomunt die de concurrentiestrijd is aangegaan met Ehtereum. TRON focust zich op de entertainment industrie. De munt behaalt maar liefst 10.000 transacties per seconde terwijl Ethereum slechts op 25 zit. Dit maakt de munt een goede concurrent en wellicht een interessante investering!

TRON logo

Stellar Lumens kopen

De Stellar Lumens is een interessante munt die het internationale bankverkeer wel eens op de kop kan gooien! Internationale transacties worden binnen enkele seconden uitgevoerd en de kosten liggen veel lager dan die van een traditionele transactie. De ontwikkelaars maken gebruik van het block-chain platform waardoor de mogelijkheden gecombineerd kunnen worden met slimme contracten.

Stellar logo

Beleggen in Cardano

Cardano zet zich vooral in op veiligheid. Met een team van computer ingenieurs wordt de code uitgebreid getest voordat deze wordt toegepast. Ook heeft de munt een democratisch karakter: het is nog maar de vraag of dit een plus- of een minpunt is. Dankzij het gelaagde systeem wordt de privacy van mensen beter gewaarborgd dan bij bijvoorbeeld de Ethereum.

Cardano logo

Beleggen in cryptocurrencies

Wanneer je besluit om te beleggen in cryptocurrencies is het belangrijk om scherp te blijven. Ga niet helemaal mee in de hype en koop niet massaal allerlei munten op omdat de grote massa dit doet. Op de lange termijn zullen sommige munten het waarschijnlijk afleggen en het is vervelend om flink veel geld te verliezen bij een crash. Doe daarom voldoende onderzoek naar de verschillende munten en beleg alleen met geld dat je echt kunt missen.

Op die manier kan beleggen in cryptocurrencies niet alleen winstgevend zijn, maar ook heel erg leuk! 

Pagina in het Engels

Beleggen in Neo doe je zo

Beleggen in NEO is nog steeds mogelijk! De virtuele munt is al sterk gestegen: in het begin van 2017 was de koers nog een luttele 17 cent en ondertussen loopt deze in de tientallen euro’s. Het koerspotentieel is dus duidelijk, maar hoe kan jij…

Lees meer: Beleggen in Neo doe je zo