Beleggen in cryptocurrencies

Cryptocurrencies zijn booming. En dat is niet vreemd wanneer je bedenkt dat je met cryptocurrencies in een korte tijd soms wel honderden tot duizenden procenten aan rendement kunt behalen. Maar hoe kan je nu eigenlijk precies beleggen in cryptocurrencies en welke cryptocurrencies zijn er zoal? Je leest er alles over in deze special!

Hoe kan je beleggen in cryptocurrencies? 

Je kan ervoor kiezen om actief te handelen in cryptocurrencies. Op die manier kan je profiteren van de sterke koersschommelingen. Het is ook mogelijk om te investeren in cryptocurrencies voor de lange termijn.

Actief handelen in cryptocurrencies

Cryptocurrencies zoals de Bitcoin en Ethereum kennen een grote volatiliteit. Dat betekent dat de koers op een dag veel kan schommelen. Hier kan je als belegger van profiteren. Het is namelijk mogelijk om zowel de bewegingen omlaag als omhoog mee te pakken. Hiervoor heb je wel een account nodig bij een broker waar je kunt speculeren op zowel dalende en stijgende koersen van cryptocurrencies.

Eén van de beste cryptocurrency brokers is Plus500. Bij Plus500 kan je in alle bekende CFD cryptocurrencies handelen zonder dat je een vaste commissie hoeft te betalen. Daarnaast is het mogelijk om bij deze aanbieder onbeperkt te oefenen met een gratis demo account. Wanneer je in bijvoorbeeld in CFD's op de Bitcoin wilt beleggen, is Plus500 dan ook een goede optie.

  • Oefen eerst onbeperkt met een gratis demo
  • Betaal geen commissies op je beleggingen
  • Speculeer ook op dalende koersen door short te gaan

Wil je deze manier van beleggen uitproberen? Gebruik de onderstaande knop om een gratis demo account te openen:  

Plus500 aanmelden

Beleggen in cryptocurrencies Plus500

Beleggen in cryptocurrencies kan met een eenvoudige muisklik! Illustratieve prijzen. CFD Service. 76.4% verliest geld.

Investeren in cryptocurrencies

Heb je veel vertrouwen in bepaalde cryptocurrencies? Dan kan je er ook voor kiezen om bepaalde cryptomunten voor de lange termijn te kopen. Een goede partij om in cryptocurrencies te investeren is eToro. Je kan hier zonder dat je een wallet nodig hebt alle bekende cryptomunten kopen. Bij eToro betaal je geen commissies over de cryptocurrencies die je koopt. Wil je de mogelijkheden uitproberen met een gratis (demo) account? Gebruik dan de onderstaande knop:

eToro aanmelden

eToro investeren cryptocurrencies

Investeren in cryptocurrencies bij eToro

Wat zijn cryptocurrencies precies?

Voordat je begint met beleggen in cryptocurrencies, is het belangrijk om te begrijpen wat ze precies zijn. Cryptocurrency staat voor versleuteld geld. Je kan het zien als een digitale vorm van betalen waarbij er geen centrale partij is die de munt beheert. Cryptocurrencies kunnen dan ook de nadelen van traditioneel geld opheffen doordat ze volledig via het internet worden verhandeld. Het is niet mogelijk om fysieke cryptomunten of biljetten te ontvangen.

Het unieke achter cryptocurrencies is de speciale functionaliteit. De Bitcoin is bijvoorbeeld een volledig decentrale munt. Dit betekent dat er geen bank bij een transactie komt kijken. Wanneer je geld overmaakt naar een ander, dan wordt dit rechtstreeks overgemaakt naar de andere persoon. Doordat er geen derde partij meer nodig is voor transacties kunnen ze sneller en goedkoper worden uitgevoerd. 

Enkele voordelen van cryptocurrencies

  • Cryptocurrencies zijn volledig decentraal
  • Transacties zijn sneller en voordeliger
  • Transacties zijn vaak moeilijk tot niet traceerbaar
  • Cryptocurrencies zijn steeds vaker een geldig betaalmiddel

Waarom is beleggen in cryptocurrencies interessant?

Beleggen in cryptocurrencies kan erg interessant zijn vanwege de sterke volatiliteit. Hieronder zie je een grafiek van het koersverloop van de Bitcoin.

Plus500 Bitcoin volatiel

Zoals je ziet worden hoge toppen regelmatig afgewisseld met lage dalen. In 2018 werd een top bereikt van meer dan € 18.000. In 2019 was er juist sprake van een dieptepunt rond de € 4.000. Binnen een paar maanden steeg de koers weer naar € 10.000 om vervolgens weer te zakken naar € 4.000.

Dit prijsverloop zal veel lange termijn investeerders afschrikken. Voor beleggers die bereid zijn om wat meer risico te lopen kan dit juist interessant zijn. Wanneer je regelmatig koopt en verkoopt kan je immers rendementen van tientallen procenten behalen.

Beleggen in cryptocurrencies is niet voor iedereen geschikt. Je moet bereid zijn om te handelen in een effect met een hoge volatiliteit. Je moet je emoties onder controle kunnen houden bij flinke verliezen. De kans is groot dat je op een gegeven moment tientallen procenten op een positie verliest. Denk je dat je dit aankunt? Dan kan investeren in cryptocurrencies erg interessant en winstgevend zijn!

Succesvol beleggen in cryptocurrencies

Wil je goede resultaten behalen met je belegging in cryptomunten? Met deze tips zorg je ervoor dat je betere resultaten behaalt dan de massa.

Doe voldoende onderzoek

In het verleden zijn veel mensen ingestapt op cryptomunten zonder onderzoek te doen. De postbode, de melkboer en de slager die de geruchten over de revolutionaire Bitcoin wat te serieus namen. Veel van die mensen zijn op de top ingestapt en hebben vervolgens duizenden euro’s verloren.

Voorkom dat je veel geld verliest met je investering in cryptomunten en gebruik je verstand. Wanneer je gaat beleggen in aandelen koop je ook niet willekeurig wat bedrijven op. Doe daarom ook wanneer je gaat beleggen in cryptocurrencies voldoende onderzoek. Bekijk wat de voordelen van de munt zijn en onderzoek hoe de trends op de cryptocurrency markten tot stand komen.

Zeker wanneer je op de lange termijn wilt gaan investeren in cryptocurrencies, is het belangrijk om gedegen onderzoek uit te voeren.

Ga mee in hypes

Hypes kunnen je beste vriend zijn! Veel mensen zijn blind ingestapt en hebben willekeurig verschillende cryptocurrencies opgekocht. Dit is natuurlijk niet verstandig. Toch kan je profiteren van de hype rondom de cryptocurrencies.

Wanneer je succesvol wilt beleggen in cryptocurrencies kan je namelijk onderzoek doen naar het sentiment van de massa. Veel mensen die in cryptomunten beleggen hebben weinig verstand van beleggen. Ze handelen dan ook veel op emotie.

Dit betekent dat de koers van een cryptomunt sterk kan reageren op nieuwsberichten. Vaak reageert de koers overdreven sterk op nadelig nieuws. Juist op dit soort momenten kan je op zoek gaan naar een interessant koopmoment. Succesvolle cryptohandelaren beseffen dat ze de massa moeten begrijpen om goede resultaten neer te zetten.

investeren cryptocurrencies

Spreiden van je beleggingen

Elke investeerder begrijpt dat je door je beleggingen te spreiden je risico’s verkleint. Vreemd genoeg wordt dit principe bij beleggingen in cryptocurrencies nog wel eens vergeten. Veel mensen kopen één of twee cryptomunten en laten het daarbij zitten. Het is echter slimmer om goed onderzoek te doen naar de verschillende cryptomunten en om meerdere interessante munten op te kopen

Op die manier voorkom je dat je al je geld verliest doordat een cryptomunt ten order gaat. Bovendien vergroot je de kans dat je een onverwachte parel opkoopt. In het verleden kon je rendementen van duizenden procenten behalen met sommige cryptomunten. Het zou natuurlijk fijn zijn wanneer je één van die cryptocurrencies hebt gekocht.

Begrijp het uitgangspunt van schaarste

De prijs of waarde van een cryptomunt zegt niet zoveel. Belangrijker is de marktkapitalisatie van de munt. De marktkapitalisatie is de totale waarde van alle uitstaande cryptomunten. De Ripple is een munt die maar om en nabij twintig cent waard is. De marktkapitalisatie bedraagt echter meer dan acht miljard dollar en daarmee is het één van de grootste cryptomunten die er bestaat.

Veel cryptomunten zijn schaars. Van de Bitcoin is het bijvoorbeeld bekend dat er nooit meer dan 21 miljoen zullen zijn. Wanneer de vraag toeneemt en er geen nieuwe bitcoins bijkomen dan is het niet onwaarschijnlijk dat de prijs verder zal stijgen. Onderzoek daarom voor elke cryptomunt hoe het met de aanbodkant zit. Op die manier kan je inschatten hoe de cryptomunt zich in de toekomst kan ontwikkelen.

Bepaal wat je kan verliezen

Voordat je gaat beleggen in cryptocurrencies is het belangrijk om te bedenken wat je bereid bent om te verliezen. Cryptocurrencies zijn enorm volatiel en je moet stalen zenuwen hebben om er goede resultaten mee te behalen. Het is daarom belangrijk om voor jezelf vast te stellen hoeveel geld je bereid bent om te verliezen. Alleen op die manier voorkom je een fiasco.

In welke cryptocurrencies kan je beleggen?

Op beleggen.info kan je informatie vinden over alle grote cryptocurrencies. In dit artikel lees je in het kort wat elke cryptocurrency precies inhoudt. Wanneer je doorklikt kan je meer informatie vinden over de specifieke cryptocurrency. Vervolgens kan je ook de actuele koers inzien en beginnen met beleggen in de betreffende munt.

Beleggen in Bitcoins

De grootste en meest bekende cryptocurrency is nog steeds de Bitcoin. De Bitcoin heeft al vele records behaald en de prijs is gestegen tot in de duizenden euro's. De Bitcoin wordt ook steeds vaker als betaaloptie geaccepteerd. Deze ontwikkelingen maken de Bitcoin een interessante beleggingsoptie.

Bitcoin logo

Handelen in Ethereum

Een andere grote cryptocurrency is de Ethereum. Uniek aan de Ethereum is dat de munt ook kan worden gebruikt om bijvoorbeeld contracten te programmeren. Juist deze unieke mogelijkheden geeft de Ethereum extra bestaansrecht. Het kan dan ook interessant zijn om te beleggen in de cryptocurrency Ethereum.

Ethereum

Beleggen in Litecoin

Een andere munt is de Litecoin. Ook de Litecoin is een sterk volatiele munt. Als belegger kan je profiteren van deze enorme schommelingen door op het juiste moment te verkopen of kopen. Het kan daarom interessant zijn om ook te handelen in de Litecoin. Natuurlijk hebben we ook over de Litecoin een artikel gepubliceerd.

Litecoin

Investen in Dash

Ook Dash is een cryptocurrency die net wat anders is dan de Bitcoin. Een voordeel van Dash is dat het bevestigen van transacties direct gaat. Daarnaast biedt de Dash een grotere mate van privacy en is er een gemeenschappelijke pot die gebruikt wordt voor het ontwikkelen van speciale projecten. Dit maakt de Dash een interessante investering.

Litecoin

Beleggen in Ripple

De Ripple heeft enkele unieke kenmerken voor een cryptocurrency: zo is de munt niet geheel gedecentraliseerd. Er is namelijk een centrale partij die bepaald hoeveel Ripple munten er op de markt komen. Het focuspunt van de Ripple is het verkleinen van de transactiekosten naar het buitenland. Hier is natuurlijk veel vraag naar en dit maakt beleggen in Ripple interessant.

Ripple

Beleggen in NEO

NEO klinkt misschien als een interessante filmnaam. Het is echter ook een cryptocurrency. Bij de NEO staan net zoals bij Ethereum contracten centraal waarbij computerlogica kan worden toegepast. De NEO legt de focus echter meer op Azië als doelgroep wat kan bijdragen aan de verdere groei van deze munt. Beleggen in de NEO kan dan ook winstgevend uitpakken.

NEO

Monero als investering

Monero is een nieuwe digitale valuta waarbij het mogelijk is om echt 100% anonieme transacties uit te voeren. Dit komt doordat er helemaal geen informatie over de verzender of ontvanger wordt meegestuurd binnen de transactie. Of je nu een crimineel bent of een brave burger: anonimiteit is uiteindelijk een groot goed. Monero kan dan ook een interessante belegging zijn.

Monero

Bitcoin Cash als fork

Bitcoin Cash is de eerste fork van de Bitcoin. Een fork is een gebeurtenis waarbij een oorspronkelijke cryptomunt wordt opgesplitst. Dit gebeurt wanneer mensen het niet eens kunnen worden over een bepaalde functionaliteit van de munt. De Bitcoin Cash heeft ondertussen al een aardige positie opgebouwd en het kan dan ook interessant zijn om erin te beleggen.

Bitcoin Cash

Bitcoin Gold als fork

Ook Bitcoin Gold is een fork van de oorspronkelijke Bitcoin. Het kernpunt van Bitcoin Gold is dat het minen van de valuta weer decentraal moet gebeuren. Het verkrijgen van een Bitcoin onder het huidige systeem zou namelijk teveel rekenkracht vergen. Bitcoin Gold moet het systeem dan ook weer eerlijker maken.

Bitcoin Gold

Beleggen in TRON

TRON is een vrij nieuwe cryptomunt die de concurrentiestrijd is aangegaan met Ethereum. TRON focust zich op de entertainment industrie. De munt behaalt maar liefst 10.000 transacties per seconde, terwijl Ethereum op 25 zit. Dit maakt de munt een goede concurrent en wellicht een interessante investering!

TRON logo

Stellar Lumens kopen

De Stellar Lumens is een interessante munt die het internationale bankverkeer wel eens op de kop kan gooien! Internationale transacties worden binnen enkele seconden uitgevoerd en de kosten liggen veel lager dan de kosten van een traditionele banktransactie. De ontwikkelaars maken gebruik van het block-chain platform waardoor slimme contracten kunnen worden gebruikt.

Stellar logo

Beleggen in Cardano

Cardano zet zich vooral in op veiligheid. Met een team van computer ingenieurs wordt de code uitgebreid getest voordat deze wordt toegepast. Ook heeft de munt een democratisch karakter: het is nog maar de vraag of dit een plus- of een minpunt is. Dankzij het gelaagde systeem wordt de privacy van mensen beter gewaarborgd dan bij bijvoorbeeld de Ethereum.

Cardano logo

Pas op met beleggingen in cryptocurrencies

Wanneer je besluit om te beleggen in cryptocurrencies is het belangrijk om scherp te blijven. Ga niet helemaal mee in de hype en koop niet massaal allerlei munten op, omdat de grote massa dit doet. Op de lange termijn zullen sommige munten het waarschijnlijk afleggen en het is vervelend om flink veel geld te verliezen bij een crash. Doe daarom voldoende onderzoek naar de verschillende munten en beleg alleen met geld dat je echt kunt missen.

Op die manier kan beleggen in cryptocurrencies niet alleen winstgevend zijn, maar ook erg leuk! Vergeet niet dat beleggingen in cryptocurrencies speculatief zijn. Je kan je volledige inleg verliezen met een investering in een cryptocurrency!

Pagina in het Engels

Beleggen in Neo doe je zo

Beleggen in NEO is nog steeds mogelijk! De virtuele munt is al sterk gestegen: in het begin van 2017 was de koers nog een luttele 17 cent en ondertussen loopt deze in de tientallen euro’s. Het koerspotentieel is dus duidelijk, maar hoe kan jij…

Lees meer: Beleggen in Neo doe je zo

Wat is Bitcoin?

We hebben er de afgelopen jaren ongetwijfeld allemaal al een keer van gehoord, of ze misschien ook wel zelf in het bezit (gehad). De Bitcoin is enorm populair geweest en is in de afgelopen jaren ook regelmatig onderwerp van gesprek tijdens feestjes…

Lees meer: Wat is Bitcoin?