Beleggen in Neo doe je zo

Beleggen in NEO is nog steeds mogelijk! De virtuele munt is al sterk gestegen: in het begin van 2017 was de koers nog een luttele 17 cent en ondertussen loopt deze in de tientallen euro’s. Het koerspotentieel is dus duidelijk, maar hoe kan jij meegaan op deze raket en profiteren van de koersschommelingen van NEO?

Hoe kan je NEO kopen?

Denk je dat de NEO cryptomunt in de toekomst meer waard kan worden? Dan is het verstandig om NEO te kopen. Je kunt NEO eenvoudig kopen met iDEAL door gebruik te maken van de online broker Bitvavo. Bij Bitvavo betaal je nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten en wanneer je een account opent met de onderstaande knop betaal je de eerste week zelfs helemaal geen transactiekosten;

Actief beleggen in NEO

Beleggen in NEO kan je doen bij een zogenaamde broker. Doordat de cryptocurrency nog vrij nieuw is, is deze nog niet bij veel brokers verhandelbaar. Gelukkig hebben we een betrouwbare broker gevonden alwaar het mogelijk is om te beleggen in NEO. Hierbij profiteer je van de volgende kenmerken:

NEO cryptocurrency

  • Gratis demo waarmee je onbeperkt kunt oefenen
  • Je kunt profiteren van een dalende NEO koers
  • Je betaald geen vaste commissie over NEO

Klik hier om te beleggen in NEO bij eToro>>

Wat is NEO?

Voordat je echter direct begint met beleggen, is het verstandig om te begrijpen wat NEO precies is. NEO is net zoals de Bitcoin een cryptocurrency. Cryptocurrencies zijn een soort digitale valuta waarmee je online betalingen kunt uitvoeren. Natuurlijk weet de NEO zich op verschillende gebieden van de Bitcoin te onderscheiden. Eigenlijk heeft NEO uiteindelijk meer weg van Ethereum.

NEO is namelijk een cryptocurrency waarbij contracten centraal staan. Binnen de NEO blockchain worden deze contracten ook wel NEOContracts genoemd. Hierbij kan je bepaalde computerlogica toepassen waardoor het mogelijk is om verschillende processen en transacties te automatiseren. Hierin lijkt de NEO dus erg op Ethereum.

Het voornaamste verschil zit hem echter in de doelgroep. Waar Ethereum ook in de Westerse wereld een sterke positie heeft opgebouwd, is dit niet het geval bij de NEO. NEO heeft namelijk vooral een sterke basis opgebouwd in Azië. Hoe kunnen we dit eigenlijk verklaren?

NEO als cryptocurrency van China?

Dit zouden we kunnen verklaren doordat China de munt ondersteund. De cryptocurrency is namelijk ontwikkeld in China en dit lijkt ertoe te leiden dat de Chinese overheid de munt minder als een bedreiging ziet. In tegenstelling tot de Bitcoin heeft de Chinese overheid namelijk geen positie tegen de NEO ingenomen. Hierdoor kan de NEO eenvoudiger een groot marktaandeel verwerven in dit grote land.

Belangrijk is ook om te bedenken dat de ontwikkelaars de afzetmarkt beter begrijpen. Er zijn immers veel ondernemingen die succesvol zijn in het westen, maar niet weten door te breken in de Aziatische markt. Culturele verschillen maken het dat bedrijven zich soms niet genoeg weten aan te passen. Doordat NEO wordt ontwikkeld door Chinezen kan deze munt zich wellicht opboksen en een sterke positie verwerven op de Aziatische markt net zoals Alibaba en Huawei dat hebben gedaan.

China cryptocurrency

Andere voordelen van NEO

NEO heeft daarnaast nog andere voordelen tegenover bijvoorbeeld de Ethereum. Een groot voordeel is dat programmeurs die een contract willen opstellen niet een nieuwe programmeertaal hoeven te leren. Dit is namelijk wel het geval bij de Ethereum. De NEO kan gelukkig in allerlei bekende programmeertalen worden gebruikt waardoor iedere programmeur met enige computerkennis ermee aan de slag kan. Wanneer de munt daardoor voor meer praktische toepassingen wordt gebruikt, stijgt de prijs naar alle waarschijnlijkheid.

Dit is echter niet het enige voordeel tegenover de Ethereum. De NEO is namelijk ook beter schaalbaar en is sneller. Hierdoor is het potentieel van de NEO groot.

NEO huidige prijs

Moet je NEO opkopen?

Is dit dan het moment om de NEO in grote getallen op te kopen? Feit is dat de toekomst van de NEO nog vrij onzeker is. Op het moment zijn er slechts twee programmeurs bezig met het ontwikkelen van het systeem. Het is dan ook de vraag of eventuele kinderziektes er goed uitgewerkt worden.

Wat in ieder geval zeker is, is dat je kunt speculeren op de koers van de NEO. Dit kan je het beste doen bij een online broker. Op die manier kan je zowel profiteren van prijsstijgingen als –dalingen waardoor het uiteindelijk niet zoveel uitmaakt of de NEO echt een succes wordt.

Klik hier om cryptocurrency brokers te vergelijken >>

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *