Bitvavo review & handleiding

Als je in Nederland woont en op zoek bent naar een exchange voor het handelen in crypto valuta als Bitcoin en Ethereum, dan kom je al snel bij Bitvavo uit. De lage handelskosten en het feit dat het een Nederlandse exchange is, maakt Bivavo een interessant als crypto valuta uitwisselingsplatform. In deze review bekijken wat voor voordelen Bitvavo heeft te bieden, maar we bekijken ook of er nadelen verbonden zijn aan deze exchange.

Wil je direct aan de slag bij Bitvavo? Profiteer dan van deze speciale aanbieding: over de eerste € 1000 aan cryptocurrencies die je koopt betaal je geen transactiekosten. Klik op de knop om direct een account te openen:

In deze review bekijken we:

Bitvavo review, een introductie

Bitcoin, de ongeëvenaarde kampioen van cryptovaluta’s, heeft het afgelopen jaar een prijsstijging gekend van ongeveer 400%. In januari 2021 bereikte de digitale munt een recordhoogte van $ 40.000, wat enorme winsten betekende voor de investeerders. En niet alleen Bitcoin doet het goed. Andere populaire crypto valuta hebben ook recordhoogtes bereikt.

De rol van een exchange bij crypto valuta

Deze prijsstijgingen en de financiële successen van de investeerders hebben ervoor gezorgd dat er ook steeds meer investeerders geïnteresseerd raken in de verschillende altcoins. Maar ondanks de goede resultaten en de winsten is het cruciaal om je te beseffen dat de markt voor cryptovaluta’s veel risico’s met zich meebrengt.

Als beginnende investeerder is het eerste dat je moet je weten dat beleggen in cryptovaluta’s gaat via een exchange. De uitwisselingsplatforms zijn cruciaal voor de crypto markt. Een goed uitwisselingsplatform moet geloofwaardig en betrouwbaar zijn en heeft de verantwoordelijkheid om zijn klanten te voorzien in de juiste informatie en hulpmiddelen om mee te kunnen handelen.

Het uitkiezen van een exchange

Als crypto handelaar is het belangrijk om te onderzoeken of de exchange waarmee je wilt handelen betrouwbaar is. En dat is niet eenvoudig, want door de enorme toestroom van nieuwe investeerders schieten nieuwe exchanges als paddenstoelen uit de grond. Schandalen uit het verleden hebben aangetoond dat niet elke exchange is even betrouwbaar is.

Het doel van deze review is je te helpen bij het kiezen van een betrouwbare exchange. Deze recensie zal proberen zo objectief mogelijk inzicht te bieden in de werking van de Bitvavo exchange. Na het lezen van deze recensie zou je in staat moeten zijn om een ​​bewuste en geïnformeerde beslissing te nemen of Bitvavo voor jou de juiste keuze is.

Hoe is Bitvavo ontstaan?

Bitvavo werd in 2017 opgericht in Amsterdam als een crypto broker, met als doel om de kloof tussen crypto valuta en fiat valuta te verkleinen en ze samen te brengen met een ‘one-stop-shop’ strategie. Bitvavo wil toegankelijke en transparante prijzen, lage marges en een redelijke variëteit aan crypto valuta aanbieden.

In 2018 begon Bitvavo zijn makelaarsdiensten aan te bieden aan de hele Europese markt, en in maart 2019 breidde het zijn activiteiten uit van een makelaar naar een uitwisselingsplatform. 

Het platform is geschikt voor zowel ervaren als beginnende handelaren en heeft een gebruikersvriendelijke interface. De broker functionaliteiten worden ook nog steeds aangeboden door Bitvavo.  

Bitvavo review: Hoe werkt het Bitvavo handelsplatform?

Het platform van Bitvavo is uitgerust met een gebruiksvriendelijke en goed functionerende interface. Daardoor is het voor zowel voor ervaren als voor beginnende handelaren eenvoudig om door de website van Bitvavo te navigeren.

Ook heeft Bitvavo een mobiele app ontwikkeld die geschikt is voor zowel Android- als iOS-apparaten om hun klanten beter van dienst te kunnen zijn. De mobiele app is snel, eenvoudig, betrouwbaar en duidelijk. De app ondersteunt dark modus wat energie bespaart, en als gebruiker log je in met een pincode in plaats van je e-mailadres. Je kunt de app downloaden bij Bitvavo, de Apple Store of bij Google Play.

Hoe werkt een Bitvavo handelsaccount?

Om je te kunnen aanmelden voor een Bitvavo handelsaccount en het uitwisselingsplatform te gebruiken, moet je als handelaar aan een aantal voorwaarden voldoen. Je moet 18 jaar zijn en wonen in de Europese Unie. Bitvavo heeft 3 verschillende soorten handelsaccounts, namelijk starter, gevorderd en pro, die elk hun eigen functionaliteiten en beperkingen hebben. 

Bitvavo aanmelden

Starter

Met een starter account krijg je toegang tot de Bitvavo exchange. Je moet eerst een e-mailbevestiging voltooien door een account te openen en je achternaam, voornaam, wachtwoord en e-mailadres in te vullen. Met het starters account heb je geen toegang tot handel. Je kunt het platform echter wel bekijken en op die manier bepalen of je echt aan de slag wilt met beleggen bij Bitvavo.

Gevorderd: een eerste storting uitvoeren

Om op Bitvavo te kunnen handelen moet je een gevorderd account afsluiten, en een proces van verificatie en identificatie van persoonlijke gegevens doorlopen. Deze verificatieprocedure is belangrijk om het witwassen van geld, financiering van terrorisme en fraude te voorkomen.

Voor het verificatieproces kan je gebruikmaken van je rijbewijs, identiteitskaart of paspoort. Het hele proces is eenvoudig en de goedkeuring vindt nog dezelfde dag plaats. Ook moet er een bank verificatie zijn uitgevoerd voordat je kunt beginnen met het uitvoeren van crypto transacties. Deze verificatie koppelt je Bitvavo account aan je persoonlijke bankrekening.

Je kunt bij Bitvavo alleen een ​​bankrekening koppelen die op jouw naam staat. Om te beginnen met koppelen, klikt je op de knop ‘Credits storten’ in het Bitvavo dashboard en maak je een bedrag naar keuze over van je bankrekening. Het bedrag dat je stort wordt toegevoegd aan je eigen Bitvavo creditsaldo en gaat niet naar het bedrijf.

Het storten van geld  kan via verschillende betaalmethoden, aangezien Bitvavo in meerdere landen actief is en het platform toegankelijk wil maken voor zijn gebruikers. Bij de meeste betaalmethoden wordt de transactie dezelfde dag nog verwerkt en wordt je bankrekening gekoppeld. Dit geldt alleen nog niet voor bankoverschrijvingen (SEPA), waarmee het soms 1 of 2 dagen kan duren voordat de transactie is afgerond en je rekening gekoppeld is.

Er bestaat een limiet van € 25.000 per dag met een gevorderd account. Wanneer je met hogere limieten wilt handelen moet je een pro account openen.

Pro

Als ervaren of professionele handelaar kan je een pro account openen bij Bitvavo. Met het Pro account kan je onbeperkt crypto- en fiat valuta verhandelen, storten en opnemen. Als je een Pro-account wilt openen moet je bewijzen overleggen om de bron van je activa te verifiëren. Dat kan bijvoorbeeld een jaaropgave, salarisstrook of een belastingaangifte zijn.

Op basis van de documenten die je overlegt, bestaat de mogelijkheid dat sommige aspecten van het gevorderde account worden verbeterd, maar dat je geen volledige toegang krijgt tot het Pro-account. Bitvavo zal dan een individuele limiet voor je vaststellen.

Voor een upgrade naar het pro account heb je een inkomen nodig van meer dan € 75.000, meer dan € 100.000 aan cash of meer dan € 250.000 aan vermogen. Je hoeft slechts aan één van deze criteria te voldoen.

Opnames en stortingen met een Bitvavo account

Je kunt op Bitvavo geen dollars storten maar alleen euro’s, aangezien Bitvavo zich voornamelijk richt op klanten in de Europese Unie.

Wanneer je een gevorderd account hebt kan je tot € 25.000 per dag, € 50.000 per maand en € 90.000 per jaar aan fiat valuta opnemen en storten. In het geval dat je cryptovaluta’s opneemt of stort, kan je dit doen tot een maximumbedrag van € 15.000 per dag, € 30.000 per maand en € 45.000 per jaar. Als je nog meer wilt investeren, moet je je account upgraden van gevorderd naar een Pro account waarmee je onbeperkte stortingen kunt doen.

Direct nadat je een transactie hebt afgerond, wordt een transactieoverzicht weergegeven met informatie zoals tijd en datum, transactiekosten, ordertype, wisselkoers, betaald bedrag en de te ontvangen euro’s of cryptovaluta’s.

Bitvavo review: Hoe werkt handelen op Bitvavo?

Bitvavo biedt momenteel de mogelijkheid om met verschillende betaalmethoden in meer dan 58 verschillende crypto’s te handelen. Als je een account hebt aangemaakt kun je heel eenvoudig crypto valuta kopen door krediet op je account te storten. Je kunt al vanaf € 1, – beginnen met beleggen.

Als je tegoed hebt gestort, kun je dit in je dashboard wisselen voor de gewenste crypto. In hetzelfde overzicht kun je ook je gekochte crypto valuta verkopen en inwisselen voor een andere valuta of euro’s. 

Bitvavo crypto kopen

Je kunt crypto valuta kopen in de basis- of de geavanceerde interface. De geavanceerde interface biedt meer functionaliteiten zoals een grafiek die gebruikt kan worden voor technische analyse, een orderboek en je kunt geavanceerde orders plaatsen. 

Nadat je een valuta hebt gekocht, wordt je tegoed in het dashboard meteen verlaagd en de cryptovaluta’s aan je account toegevoegd. 

Het handelen in crypto’s bij Bitvavo ontvangt binnen deze review een dikke voldoende. Het proces is erg gebruiksvriendelijk waardoor je zonder veel moeite Bitcoins en andere crypto’s kunt kopen.

Bitvavo geavanceerde trader

Bitvavo valuta

Op Bitvavo kunnen handelaren en investeerders meer dan 60 verschillende cryptovaluta’s opslaan, verhandelen en opnemen. En dat aanbod aan crypto valuta wordt voortdurend bijgewerkt. Je kunt ervoor kiezen om in de bekende valuta te handelen als Bitcoin, Litecoin en Ethereum, of je kunt ook voor de minder bekende munten als VeChain en Chainlink kiezen.

Om ervoor te zorgen dat voor elke munt de juiste en meest actuele informatie wordt geboden, heeft Bitvavo voor elke digitale munt een pagina gemaakt waarop prijzen, markttrends en andere relevante informatie worden weergegeven. Handelaren kunnen op deze manier de verschillende digitale gegevens met elkaar vergelijken in termen van prijzen en volatiliteit.

Het opslaan van cryptovaluta’s op Bitvavo

De crypto valuta kan je opslaan in een Bitvavo-portemonnee. Als je kiest voor een wallet van Bitvavo heeft dat als voordeel dat je al je crypto valuta in één omgeving kunt opslaan. In de meeste gevallen is voor elke crypto een aparte wallet vereist. 

De crypto wallet die Bitvavo aanbiedt is dus veilig, maar je bent altijd zelf verantwoordelijk voor de beveiliging van je eigen account. Zorg er dus altijd voor dat je de twee factor authenticatie inschakelt en gebruik nooit hetzelfde wachtwoord op meerdere plaatsen.

Wanneer je dat wilt kan je nadat je een crypto koopt, deze ook verplaatsen naar je eigen wallet. Deze flexibiliteit is een sterk punt binnen de review van het handelsplatform Bitvavo.

Ondersteunt Bitvavo staking?

Als je cryptovaluta’s in je Bitvavo wallet hebt en je kiest voor HODL of als je momenteel niets doet met je cryptovaluta’s kun je besluiten om je crypto te ‘staken’. Staking is het verdienen van of beloond worden met crypto en komt in twee vormen voor:

 • Uitzetten buiten de keten; hiermee verdien je een beloning door de crypto op je Bitvavo account te laten staan.
 • Uitzetten op de ketting; hiermee draag je actief bij aan het goedkeuren van transactie(vergelijkbaar met mining) op een proof-of-stake (POS) blockchain. Op de POS-blockchain kan iedereen met een minimum aan bepaalde cryptovaluta’s de transacties valideren om staking-beloningen te ontvangen.

Bitvavo ondersteunt staking voor verschillende cryptovaluta’s. Als je een van deze crypto valuta’s op je Bitvavo account hebt staan ​​en je wilt staking-beloningen verdienen, dan hoef je alleen maar de ‘opt-in’ -functie van de service in te schakelen. Deze optie vind je in je account onder ‘Staking’.

Staking kan erg aantrekkelijk zijn, aangezien je op die manier een mooi bedrag kunt verdienen met het vasthouden van cryptocurrencies. Op sommige crypto’s ontvang je ruim 10 procent op jaarbasis wat een stuk meer is dan de rente op je bankaccount.

Een sterk punt binnen de review is dat je ook de mogelijkheid hebt om staking binnen je account uit te zetten. Op die manier behoud je altijd de volledige controle!

Bitvavo staking

Bitvavo review: Commissies en vergoedingen op Bitvavo

Naast veiligheid zijn de kosten en commissies die in rekening worden gebracht op de exchange een belangrijk criterium. Geen enkele investeerder met een greintje handelsgevoel zal voor een exchange kiezen met een hoge commissie. De commissies die door exchanges in de crypto markt in rekening worden gebracht hebben voornamelijk betrekking op transacties, stortingen en opnames.

Er is een groot verschil tussen een makelaar en een beurs. Daar waar een beurs zijn eigen orderboeken heeft, is een broker een tussenpersoon die gebruikmaakt van de orderboeken van exchange. Om die orderboeken te mogen gebruiken betaalt de broker een vergoeding aan de beurs die hij doorberekent aan zijn klanten. Dit is de belangrijkste reden waarom makelaars vaak iets duurder zijn dan beurzen.

Bitvavo rekende ongeveer 2,5% handelskosten of handelsvergoeding toen het nog als makelaar actief was. Toen Bitvavo veranderde van broker naar exchange in 2019, verlaagde het zijn transactiekosten tot 0,25%, afhankelijk van het type order, waarmee Bitvavo meteen de goedkoopste exchange werd.

Handelsvergoedingen

Bitvavo hanteert twee soorten handelsvergoedingen, aangezien ze hun eigen orderboek beheren; de taker- en de maker fee.

Een maker fee is het bedrag dat in rekening wordt gebracht wanneer een order wordt aangemaakt voor de door jou aangevraagde transactie. Als je bijvoorbeeld Bitcoin wilt kopen voor € 2.000, kan het zijn dat er in het orderboek geen match is om je order te vullen. Vanwege je verzoek wordt er een order aangemaakt in het orderboek (maker) totdat een gebruiker Bitcoin wil verkopen voor € 1.000, en je order (taker) vervult. Het kan even duren voordat er een match is gevonden, omdat het afhankelijk van de prijs.

Een taker fee is het bedrag dat in rekening wordt gebracht wanneer de door een belegger aangevraagde transactie als order wordt vervuld. Stel, je maakt een verkooporder voor € 1.000, – aan Bitcoin (maker) en je besluit voor € 1.000, – aan Bitcoin te kopen. Door je order neemt je de verkooporder aan (taker) en sluit je de order in het orderboek. De transactie wordt dan direct uitgevoerd en afgerond.

Bitvavo kosten

Spreads

Een spread is het verschil tussen de verkoop- en koopprijs. Vaak wordt in procenten aangegeven hoe groot of klein het verschil is tussen de verkoop- en koopprijs. Het bedrag dat aan spread- en handelskosten door een uitwisselingsplatform in rekening wordt gebracht, bepaalt of het platform duur of goedkoop is.

Bitvavo rekent gemiddeld een spread van 0,60%, wat vrij laag is in vergelijking met alle andere platforms. Deze lage spread zorgt ervoor dat beleggers meer winst maken met hun handel. Met andere woorden, hoe lager de spread, hoe sneller je je investering kunt terugverdienen als de prijs stijgt.

De spread op een illiquide (weinig verhandelde) cryptomunt is vaak breder dan de spread op een liquide (veel verhandelde) cryptomunt. Dit komt doordat er op hetzelfde moment minder kopers en verkopers zijn waardoor het minder makkelijk is om vraag en aanbod met elkaar te matchen.

Een goed punt binnen de review van het Bitvavo platform is dat je gewaarschuwd wordt als de spread teveel oploopt. Wanneer je in één keer veel cryptomunten wilt kopen, wordt de transactie soms geblokkeerd om te voorkomen dat je plotseling veel meer betaalt dan de bedoeling is.

Kosten van opname en stortingen fiat valuta

Bitvavo biedt verschillende betaalmethoden om geld op te nemen en te storten. Elke betaalmethode heeft zijn eigen maximale transactiebedrag en bij sommige betaalmethoden worden extra kosten in rekening gebracht tijdens stortingen.

Deze betalingsmethoden zijn

 • Bankoverschrijving
 • EPS
 • Giropay
 • Mijn bank
 • iDEAL
 • SEPA-overboeking
 • Creditcard

De betaalmethode Giropay en EPS brengen een extra vergoeding van 1,99% in rekening, terwijl MyBank een extra vergoeding van 1,55% in rekening brengt. De overige betaalmethoden zoals iDEAL, SEPA-bankoverboekingen en Bancontact zijn gratis te gebruiken. 

kosten betalingen Bitvavo

Zelf gebruik ik gewoon altijd iDEAL, lekker makkelijk en bovendien helemaal gratis. Het betalen werkt goed en dit punt scoort dan ook een goede beoordeling binnen onze review.

betaling door Bitvavo

Kosten voor cryptovaluta’s storten en opnemen

Wanneer je crypto wilt storten of opnemen zijn de zogenaamde ‘miner fees’ van toepassing. Deze vergoedingen kunnen worden gezien als transactiekosten of blockchain-vergoedingen die je betaalt aan de mijnbouwers die ervoor zorgen dat je transactie wordt geverifieerd op de blockchain.

Afhankelijk van de drukte op het netwerk van de crypto in kwestie kunnen de transactiekosten variëren. Bij het storten van cryptovaluta’s brengt Bitvavo geen kosten in rekening. Het brengt echter wel kosten in rekening voor opnames van cryptovaluta’s. Bitvavo doet dit niet om extra inkomen te krijgen, maar om ervoor te zorgen dat je opname verwerkt kan worden door de transactiekosten aan de mijnbouwers te betalen. Bitvavo heeft op de website een lijst waar je opnamekosten per crypto kunt inzien. 

kosten betalingen Bitvavo

Let erop dat de kosten voor het opnemen van crypto’s kunnen schommelen: wanneer het druk is op een blockchain netwerk kan de vergoeding voor het opnemen van een crypto toenemen. Het is daarom slim om deze vergoeding altijd na te gaan voordat je een cryptocurrency opneemt vanuit je Bitvavo account.

Hoe worden de handelskosten weergegeven op Bitvavo?

De handelskosten bij Bitvavo worden als volgt weergegeven. Stel dat je Bitcoin wilt kopen voor € 1.000,  dan wordt er € 2,50 (€ 1.000, – * 0,25%) aan handelskosten in rekening gebracht. Je koopt dus Bitcoin voor € 997,50 en betaalt € 2,50 aan Bitvavo voor hun service. Hetzelfde geldt als je Bitcoin verkoopt. De handelskosten zijn zichtbaar bij de transactie inbegrepen en worden achteraf niet meer meegeteld. Je komt dus niet voor verrassingen te staan ​​tijdens je handel.

 • De koersen bij Bitvavo worden weergegeven zonder transactiekosten van 0,25%.
 • De prijzen bij Bitvavo worden weergegeven met handelskosten van 0,25%

Berekenen van transactiekosten

Boven op de waarde van elke transactie wordt een percentage van 0,15% als maker vergoeding en 0,25% als taker fee in rekening gebracht. Je kunt ook nog in aanmerking komen voor korting als je transactievolume groot genoeg is. Wanneer je met erg grote volumes handelt, kunnen de kosten dalen naar 0,01% en 0,04% voor de maker- en taker fee.

Wanneer een transactie is afgerond zie je in een overzicht welke handelskosten zijn betaald. Houd er rekening mee dat het tarief niet de waarde is waarvoor is betaald. Gebruik de volgende formule om de waarde te bepalen waarvoor je hebt betaald: koopprijs = tarief * 1,0025 (+ 0,25%) en voor verkoopprijs = tarief * 0,9975 (-0,25%), ervan uitgaande dat er geen kortingen zijn toegepast.

De kosten zijn een ander sterk punt binnen de review van Bitvavo: vergeleken met andere partijen zijn die namelijk erg laag. Wanneer je met flinke volumes gaat handelen nemen de transactiekosten nog verder af. Hierdoor is Bitvavo ook goed geschikt voor het actief verhandelen van cryptomunten.

Bitvavo review: Hoe veilig is Bitvavo?

Over het algemeen brengt het handelen op de cryptomarkt een aanzienlijk risico met zich mee. Als je niet voorzichtig bent, kun je als belegger door de hoge volatiliteit van de crypto markt al je geld verliezen. En afgezien van dit investeringsrisico zijn exchanges ook vatbaar voor hacks en cyberaanvallen, die ook als resultaat kunnen hebben dat je als belegger in een klap alles kwijt bent.

Het aantal succesvolle cyberaanvallen neemt ook toe omdat slechte exchanges de informatie en investeringen van hun klanten niet voldoende kunnen of willen beschermen. Dit is de reden waarom je als investeerder of handelaar secuur te werk moet gaan bij het uitkiezen van een uitwisselingsplatform. Veiligheid is namelijk het allerbelangrijkste criterium is bij het uitkiezen van een exchange.

Welke beveiligingsprotocollen hanteert Bitvavo?

Bitvavo heeft een groot aantal standaard- en nieuwe beveiligingsmaatregelen getroffen om de gevoelige informatie en investeringen van zijn klanten te beschermen. De exchange maakt gebruik van de volgende beveiligingsmaatregelen om handelsaccounts, investeringen en persoonlijke gegevens van klanten te beschermen:

2FA 6-cijferig (Authy-app of Google Authenticator).

De twee factor authenticatie (2FA) is de meest elementaire beveiligingsmaatregel die elke exchange zou moeten hebben. De elektronische authenticatie geeft handelaren pas toegang tot hun rekening nadat ze twee stukken bewijs hebben geleverd. Dat stukje bewijs wat geleverd moet worden kan worden opgedeeld in drie categorieën:

 1. Iets wat je hebt – Een item dat alleen de gebruiker heeft zoals een key
 2. Iets wat bewijst dat jij bent wie je bent – Dit is iets biometrisch als een vingerafdruk of een irisscan 
 3. Iets dat alleen jij weet – Dat kan een wachtwoord zijn of een controlevraag

2FA combineert twee stukjes bewijs uit een van de drie bovenstaande categorieën. Deze authenticatie beschermt je tegen een derde die door hacken probeert toegang te krijgen tot je gegevens zoals je financiële activa en je persoonlijke identificatiegegevens.

Cold wallets met multi-signature voor opslag

Een groot gedeelte van de digitale activa die aan Bitvavo zijn toevertrouwd wordt opgeslagen in zogenaamde ‘cold wallets’. Een cold wallet is een opslag voor crypto valuta die niet met het internet verbonden is. Dat is meestal een soort van harddisk waar de valuta op worden opgeslagen.

Door een opslag zonder internetverbinding wordt het bijna onmogelijk om de opslag te hacken. Cold wallets worden op veilige locaties bewaard en er zijn handmatige acties nodig die aan strikte regels moeten voldoen om ze te verplaatsen. De cold wallets van Bitvavo worden opgeslagen in kluizen van bankkwaliteit met extra beveiliging en constante monitoring.

Alle kluizen die worden gebruikt voldoen aan de strenge voorschriften van veiligheidscategorie 4+, de hoogste veiligheidscategorie in Nederland. Ook zijn de cold wallets van Bitvavo verspreid over verschillende geografische locaties om ze te beschermen tegen fysieke risico’s als overstromingen, brand en milieurampen.

Aanvullende veiligheidsmaatregelen van het Bitvavo platform

 • Apparaat en IP-beheer
 • Integratie van SSL technologie
 • ‘White list’ management
 • Goedkeuring door middel van een e-mailbericht voor herroeping
 • Anti-phishing-code in de e-mailcommunicatie
 • Ondersteuningspagina gewijd aan beveiliging

Door al deze beveiligingsmaatregelen zijn klanten van het Bitvavo uitwisselingsplatform verzekerd van de veiligheid van hun persoonlijke gegevens en hun financiële activa.

Zelf heb ik goede ervaringen op het gebied van veiligheid met Bitvavo. Wanneer ik bijvoorbeeld probeer in te loggen in een ander land of op een ander apparaat, moet ik dit eigenlijk altijd eerst bevestigen via de mail. Hierdoor kunnen hackers niet zomaar de cryptomunten op je account stelen. Het blijft ondanks al deze maatregelen natuurlijk belangrijk om scherp te blijven: op die manier voorkom je dat je veel geld verliest.

Stichting Bitvavo Payments

Het geld dat je in fiat valuta stort op je Bitvavo account wordt ontvangen door de Stichting Bitvavo Payments (SBP). SBP is een stichting die als een aparte entiteit optreedt van het handelsplatform Bitvavo B.V. Dit betekent dat je geld geen gevaar loopt als Bitvavo B.V. failliet gaat. Als je je geld in Euro’s wilt opnemen worden er geen kosten in rekening gebracht en ontvang je het meestal dezelfde dag op je bankrekening.

Wet- en regelgeving

Door wijzigingen in de wetgeving die van toepassing is op exchanges in heel Europa heeft ook Bitvavo enkele aanpassingen moeten doorvoeren. Bitvavo voldoet nu, net als andere exchanges, aan deze nieuwe wetgeving en is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB). De nieuwe wetgeving zorgt ervoor dat de financiering van terrorisme en het witwassen van geld binnen Nederland aan banden wordt gelegd. De wetgeving omvatten onder andere het monitoren en volgen van transacties, validatie van geregistreerde klanten en bevestiging van de bron van de activa.

Bitvavo is eveneens lid van Verenigd Bitcoin Bedrijven Nederland (VBBN). Deze organisatie zorgt ervoor dat alle leden de regels van aanpak strikt volgen. Omdat Bitvavo lid is van VBBN kan je ervan uitgaan dat het een betrouwbare en geloofwaardige exchange is. 

Bitvavo review: Hoe werkt de klantenservice van Bitvavo?

Het Bitvavo platform biedt geweldige klantenondersteuning aan al zijn klanten. Bovendien kun je al je vragen gewoon in het Nederlands stellen. Het Bitvavo platform biedt een gedeelte met veelgestelde vragen. De kans dat je als beginnende crypto handelaar een vraag hebt die al eerder is gesteld, is redelijk groot, en dan kun je het antwoord in de FAQ vinden. 

Als je niet kunt vinden wat je zoek bij de veelgestelde vragen of als de antwoorden je niet verder helpen, kan je contact opnemen met het Bitvavo ondersteuningsteam via e-mail en via live chat. Het supportteam is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur, en op zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. Heb je buiten deze tijden een vraag, dan kan je het beste een e-mail sturen.

Naast Nederlands ondersteunt Bitvavo Engels, Nederlands, Frans, Duits, Spaans en Italiaans. Hun blogpagina is echter alleen in het Engels beschikbaar.

Contactgegevens Bitvavo

Op de website van Bitvavo is geen contactpagina te vinden waar je overzichtelijk alle contactmogelijkheden kunt vinden, dus leggen we je hier uit waar je de contactgegevens kunt vinden. De e-mailadressen en het bedrijfsadres vind je onder het kopje ‘Bronnen en Social Media’. Het contactformulier is als volgt te vinden:

Ga naar de hoofdpagina van Bitvavo, scroll naar de footer onderaan de website, klik op ‘Support’ onder het kopje Algemeen en dan zie je rechtsboven een knop met ‘Contact’, en het formulier verschijnt als je erop klikt.

Bitvavo review: De voordelen van Bitvavo

Bitvavo is een van de goedkoopste exchanges. De handelskosten zijn vooraf al transparant en duidelijk. Bovendien betaal je over de eerste € 1000 tijdelijk helemaal geen transactiekosten

De website is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Ook is het handelsplatform gemakkelijk door te zoeken zonder te verdwalen. Als je nog niet veel kennis en ervaring in de crypto wereld hebt, is Bitvavo een makkelijke exchange om mee te starten.

Transacties worden snel verwerkt. Hoewel op de website staat dat een betaling tot 1 werkdag kan duren, wordt deze in de realiteit vrijwel direct verwerkt, zelfs op zaterdag. 

De beveiligingsmaatregelen zijn tot in de puntjes verzorgd. Bitvavo stelt alles in het werk om de veiligheid van klantgegevens te waarborgen en te garanderen. Het is duidelijk dat Bitvavo met de juiste bedoelingen werkt en transparant opereert om alle onderwerpen in detail te verduidelijken. 

Bitvavo is een Nederlands bedrijf met een Nederlandstalige website en biedt dus ook ondersteuning in het Nederlands.

Bitvavo review: De nadelen van Bitvavo

Bitvavo biedt weinig variatie in crypto valuta. Kijkende naar de markt met b.v. de huidige Decentralized Finance ontwikkelingen, zie je concurrerende exchanges hun aanbod in crypto te vergroten en diversifiëren. Wanneer je in onbekende projecten wilt handelen, zul je een account moeten openen bij een andere partij.

Bitvavo communiceert zelden via zijn sociale mediakanalen in vergelijking met andere exchanges. Ze hebben ook geen wekelijkse of maandelijkse nieuwsbrief. Het kan een bewuste keuze zijn vanwege beveiliging, maar tegenwoordig is het bijna noodzakelijk om naar de buitenwereld te communiceren wat er binnen het bedrijf of in de markt speelt. Bovendien zou Bitvavo door social media de relatie met de klanten kunnen verbeteren en kunnen klanten ook waarde toevoegen aan het bedrijf. Je zult dus 100% zelf moeten onderzoeken wanneer het slim is om crypto’s te kopen of verkopen.

De contactgegevens van Bitvavo zijn lastig te vinden op de website. Bovendien hebben veel mensen niet zulke goede ervaringen met de klantenservice, omdat er niet altijd wordt gereageerd op e-mails. Maar eerlijk is eerlijk, als ze wel reageren doen ze dat met een duidelijk antwoord.

Bitvavo review: Conclusie

Als je in Nederland woont en op zoek bent naar een exchange voor het handelen in bekende cryptovaluta’s als Bitcoin en Ethereum, dan is Bitvavo waarschijnlijk de beste keuze. Ondanks het toch wat beperkte aanbod en de ruimte voor verbetering bij de klantenservice is door de combinatie van lage handelskosten en een snelle verwerkingstijd Bitvavo misschien wel het beste en veiligste crypto exchange voor verhandelen van grote crypto valuta in de Europese Unie. 

Wil je meteen beginnen met beleggen bij Bitvavo? Klik dan op de onderstaande knop om direct een account te openen:

Auteur: Roderik Decker

 

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *