Bitvavo review (2024): is dit een betrouwbare exchange?

Als je in Nederland woont en op zoek bent naar een exchange voor het handelen in crypto valuta als Bitcoin en Ethereum, dan kom je al snel bij Bitvavo uit. De lage handelskosten en het feit dat het een Nederlandse exchange is, maakt Bivavo een interessant als crypto valuta uitwisselingsplatform. In deze review bekijken wat voor voordelen Bitvavo heeft te bieden, maar we bekijken ook of er nadelen verbonden zijn aan deze exchange.

Gratis € 10.000 verhandelen bij Bitvavo + € 10 gratis

Wil je direct aan de slag bij Bitvavo? Profiteer dan van deze speciale aanbieding: over de eerste € 10.000 aan cryptocurrencies die je koopt, betaal je geen transactiekosten. Bovendien ontvang je een gratis bonus van € 10 wanneer je minimaal €10 stort. Klik op de knop om direct een account te openen:

NL aanmelden

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een crypto exchange die volledig afkomstig is van Nederlandse bodem! Vanaf de Keizergracht 281 wordt dit deze exchange professioneel beheerd. Bij Bitvavo kun je terecht om meer dan 230 verschillende crypto’s te kopen en verkopen. Doordat Bitvavo een Nederlands bedrijf is, kun je er snel met iDEAL geld storten en direct Bitcoins en andere crypto’s kopen. Klik hier om in meer details te lezen wat Bitvavo is.

In deze review onderzoeken we in details wat de sterke en zwakke punten zijn van Bitvavo. Op die manier weet je direct of deze crypto exchange bij je past. We beginnen met de voordelen & nadelen van Bitvavo om vervolgens de diepte in te duiken.

InformatieBitvavo details
ActieGratis € 10.000 crypto verhandelen + €10 gratis
LocatieAmsterdam, Nederland
RegulatieGereguleerd door de Nederlandse Bank
Geschikt voorBeginners en investeerders
Geld storteniDeal, bankoverschrijving, creditcard en PayPal
PlatformenOnline en mobiele applicatie
KlantenondersteuningChat & email
Crypto aanbod230+ crypto's
Minimum storting€5

Wat zijn de voordelen van Bitvavo?

 • Bij Bitvavo kun je al vanaf 10 euro beginnen met het kopen van crypto’s
 • Bitvavo is een betrouwbare, veilige en Nederlandstalige partij
 • De software van Bitvavo blinkt uit in gebruiksvriendelijkheid
 • Je betaalt bij Bitvavo lage transactiekosten: nooit meer dan 0,25%
 • Je kunt extra rendement behalen door je crypto’s te staken
 • De klantenondersteuning is volledig in het Nederlands
 • Je kunt snel met PayPal, creditcard of iDEAL geld storten op je rekening.
 • Bitvavo biedt een account garantie tot een bedrag van € 100.000.

Wat zijn de nadelen van Bitvavo?

 • Je kunt niet op marge handelen of short posities innemen
 • Het is lastig om je resultaten overzichtelijk bij te houden
 • Je kunt Bitvavo niet telefonisch bereiken
Tip: Lees de voordelen & nadelen van Bitvavo in detail door.

Is Bitvavo betrouwbaar & veilig?

De betrouwbaarheid van een crypto exchange is essentieel. Crypto’s zijn in tegenstelling tot bankrekeningen niet beschermd tot € 100.000: bij een hack ben je dus ook echt alles kwijt! Een belangrijk onderdeel van onze Bitvavo review, is dan ook ons onderzoek naar de betrouwbaarheid & veiligheid van deze crypto exchange.

Accountgarantie

Bitvavo biedt een vergoeding aan tot €100.000 per klant wanneer het hackers toch lukt om je tegoeden te stelen. Deze bescherming geldt wanneer iemand ongeoorloofd toegang krijgt tot je account en je geld zonder toestemming heeft opgenomen (fiat/crypto).

Het is dan wel belangrijk dat je je account goed beschermd, bijvoorbeeld door 2FA in te schakelen. Wanneer je ze hackers bijvoorbeeld zelf je wachtwoord geeft, ben je alsnog je tegoeden kwijt. Wanneer je bestolen wordt, kun je contact opnemen met Bitvavo en die onderzoeken vervolgens of je in aanmerking komt voor compensatie.

Het is uiteindelijk natuurlijk het veiligst om de crypto tegoeden op te slaan op een externe wallet.

Bescherming van tegoeden

Het grootste risico voor iedere exchange is een online bankoverval: wanneer hackers grote hoeveelheden crypto’s stelen, dan kan een exchange zelfs failliet gaan. Bitvavo hanteert gelukkig slimme en veilige protocollen om de kans hierop te verkleinen.

Het grootste deel van de crypto’s bij Bitvavo worden namelijk opgeslagen op cold wallets die niet in verbinding staan met het internet. Elke dag wordt er berekend hoeveel crypto’s er nodig zijn voor de handel en de rest is veilig, offline opgeslagen verspreid over verschillende geografische locaties. Wel een veilig idee!

Beveiliging van je account

Een ander risico van een platform als Bitvavo is dat je account gehackt wordt en dat iemand de crypto’s op je account buitmaakt. Ook op dit gebied biedt Bitvavo voldoende bescherming. Algoritmes houden constant in de gaten of inlogpogingen verdacht zijn. Ook kan je niet zomaar crypto’s overmaken naar een nieuwe bankrekening.

Het is voor de rest zeker aan te raden om gebruik te maken van de 2FA beveiliging op je account: op die manier voorkom je dat derden toegang krijgen tot je account.

Bescherming van tegoeden

Je wilt natuurlijk ook je geld niet verliezen wanneer Bitvavo onverhoopt failliet gaat. Gelukkig hebben ze hier ook wat slims op bedacht: je tegoeden worden namelijk veilig opgeslagen binnen een losse stichting onder de naam Bitvavo Payments (SBP). Mocht Bitvavo B.V. plotseling failliet gaan, dan verlies je niet plotseling je geld.

Regulering

Een ander goed signaal voor de betrouwbaarheid van Bitvavo binnen deze review, is dat de exchange zich aan alle lokale wetgeving houdt. Bitvavo staat namelijk geregistreerd bij de Nederlandse bank en is ook lid van de verenigd Bitcoin Bedrijven Nederland. Hierdoor weet je zeker dat Bitvavo zich aan de strenge, Nederlandse regels moet houden.

Conclusie: is Bitvavo betrouwbaar?

Bitvavo is een betrouwbare crypto exchange: ik raad Bitvavo dan ook zeker aan. Wil je in meer details lezen wat Bitvavo allemaal doet om je account te beveiligen? Lees dan dit artikel over de veiligheid bij Bitvavo door.

Hoeveel kost beleggen bij Bitvavo?

Een ander belangrijk onderdeel binnen deze review zijn de kosten van het Bitvavo platform. Hoge kosten verlagen je rendement automatisch: het is daarom aan te raden om te kiezen voor een goedkope crypto exchange. Maar is Bitvavo nu eigenlijk een voordelige crypto exchange?

Wat zijn de transactiekosten?

Bitvavo heeft twee typen transactiekosten: maker en taker kosten. Wanneer je een crypto zoals de Bitcoin koopt, betaal je de taker kosten. Wanneer je echter een order plaatst ben je een maker waardoor je lagere kosten betaalt.

Het goede nieuws is dat je bij Bitvavo nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten betaalt. Dit percentage daalt verder wanneer je met hoge volumes handelt, waardoor je transactiekosten zelfs naar de € 0 kunnen dalen.

Volume 30 dagenMaker feeTaker fee
€0+0,15%0,25%
€100.000+0,1%0,2%
€250.000+0,08%0,16%
€500.000+0,06%0,12%
€1.000.000+0,05%0,10%
€2.500.000+0,04%0,08%
€5.000.000+0,04%0,06%
€10.000.0000%0,05%
€25.000.0000%0,02%
€100.000.0000%0,02%
€500.000.0000%0,02%

Let op de spread

Op iedere exchange heb je ook te maken met een spread: de spread is het verschil tussen de koop- en verkoopprijs van bijvoorbeeld de Bitcoin.

Wanneer de prijs sterk stijgt of daalt, kan het lastig zijn om voldoende kopers of verkopers te vinden. Het verschil tussen de prijs waartegen je een cryptomunt kunt kopen en verkopen kan dan sterk toenemen. Wanneer je hiermee te maken hebt, kan het verstandig zijn om even te wachten met je transactie.

Zijn er verborgen kosten bij Bitvavo?

Er zijn gelukkig geen vervelende, verborgen kosten bij Bitvavo. Geld opnemen naar je bankrekening is bijvoorbeeld altijd gratis. Wanneer je geld stort door middel van bankoverschrijving, Bancontact of iDEAL betaal je hier ook geen transactiekosten.

Let er wel op dat wanneer je crypto’s verstuurt naar een externe wallet, je hier de miner kosten voor moet betalen. Deze kosten staan los van Bitvavo en kunnen sterk schommelen.

Conclusie review: is Bitvavo goedkoop?

Bitvavo is één van de goedkoopste crypto exchanges en het lukt ze om deze titel te behalen zonder in te leveren op kwaliteit of service. Wanneer je op zoek bent naar een voordelige exchange, is Bitvavo dan ook een goede keuze! In dit artikel lees je meer over de kosten bij Bitvavo.

Hoe is het aanbod aan crypto’s bij Bitvavo?

Je kunt bij Bitvavo vanzelfsprekend handelen in de bekende Bitcoin & Ethereum. Hiermee houdt het bij Bitvavo gelukkig niet op: je kunt bij Bitvavo namelijk ook beleggen in meer dan 100 verschillende altcoins.

Bij de lancering viel het aanbod bij Bitvavo in vergelijking met andere crypto exchanges wat tegen. Tegenwoordig is dit verschil rechtgetrokken en vind je ook meer exotische cryptomunten bij het handelsplatform.

Wel valt het aanbod bij Bitvavo nog tegen in vergelijking met het aanbod van internationale exchanges. Uit bronnen heb ik echter vernomen dat Bitvavo de komende tijd van plan is om nog veel meer crypto’s toe te voegen, waardoor het platform ook steeds aantrekkelijker wordt voor de actievere handelaar.

Hoe is het om geld te storten & op te nemen bij Bitvavo?

Zelf handel in ondertussen al meer dan een jaar bij Bitvavo, waardoor ik al aardig wat ervaring heb opgebouwd met het storten en opnemen van geld bij Bitvavo.

Geld storten bij Bitvavo

Het storten van geld bij Bitvavo is in de meeste gevallen gratis. Wanneer je gebruikmaakt van iDEAL of bankoverschrijving, staat het geld bovendien direct op je account. Wel is het belangrijk om het verificatieproces door te lopen voordat je geld kunt storten op je account.

NL geld storten

Geld opnemen bij Bitvavo

Ook het opnemen van geld is bij Bitvavo zo gedaan. Officieel kan het tot 2 werkdagen duren wanneer je een verzoek instuurt, maar uit eigen ervaring ontvang ik het geld bijna direct op mijn bankrekening. Ik ben binnen de review dan ook erg tevreden met de snelheid waarmee ik geld kan storten & openen bij Bitvavo.

betaling door Bitvavo

In het artikel geld opnemen bij Bitvavo en geld storten bij Bitvavo zie je hoe dit precies werkt!

Bitvavo review: Hoe werkt het Bitvavo handelsplatform?

In dit deel van de review, beoordelen we het handelsplatform van Bitvavo. Hierbij maken we onderscheid tussen de online omgeving, de geavanceerde trader en de mobiele applicatie.

Online omgeving

Het online handelsplatform van Bitvavo blinkt vooral uit in gebruiksvriendelijkheid: het kost zelfs een beginnende handelaar slechts enkele minuten om de eerste crypto’s op te kopen.

In het overzicht nadat je inlogt, zie je direct in welke crypto’s je kunt handelen en vervolgens hoef je eigenlijk alleen maar in te vullen welk bedrag je in crypto’s wilt investeren. De gebruiksvriendelijkheid van Bitvavo kent natuurlijk ook een nadeel: hierdoor is de software voor de professionele handelaren wellicht wat te beperkt. Voor deze groep biedt Bitvavo echter ook de geavanceerde trader aan.

NL Bitvavo

Geavanceerde trader

Binnen de geavanceerde trader van Bitvavo, kun je meer complexe analyses uitvoeren op de grafieken. Het is hier bijvoorbeeld mogelijk om technische indicatoren te gebruiken die je kunnen helpen om het koersverloop te voorspellen. Ook kan je deze trader gebruiken om meer complexe orders uit te voeren: je kunt hier bijvoorbeeld automatisch je positie sluiten bij een bepaald verlies.

De geavanceerde trader biedt meer mogelijkheden voor de handelaar die serieuzer aan de slag wilt met het kopen en verkopen van crypto’s. Toch bieden sommige andere crypto exchanges nog meer geavanceerde tools voor de professionele belegger.

Bitvavo geavanceerde trader

Mobiele applicatie

Bitvavo is ook beschikbaar als mobiele applicatie. Deze mobiele applicatie is ideaal voor handelaren die vaak onderweg zijn: je kunt op die manier zelfs in de trein een order plaatsen en één of meerdere Bitcoins kopen. Het is sinds kort bovendien ook mogelijk om geavanceerdere order types te plaatsen, waardoor de functies een stuk uitgebreider zijn.

Al met al heeft Bitvavo voldoende handelsplatformen beschikbaar om een breed publiek aan te spreken. Zowel de beginnende als de meer gevorderde crypto investeerder kan dan ook bij deze aanbieder aan de slag. Voor de professioneelste beleggers zijn er wellicht betere opties te vinden.

Bitvavo functies & mogelijkheden

Een goede crypto exchange biedt meer mogelijkheden dan alleen het kopen en verkopen van Bitcoins. In dit deel van de review beoordelen we hoe Bitvavo het doet in verhouding met andere crypto exchanges.

De Bitvavo wallet

Je kunt bij Bitvavo je crypto’s ook opslaan in een online wallet. Dit is aantrekkelijk voor beginners, die het maar onhandig vinden om zelf een wallet te beheren. Tegelijkertijd zijn hier wel risico’s aan verbonden: wanneer je account gehackt wordt, kunnen derden toegang krijgen tot je cryptotegoeden.

De wallets bij Bitvavo functioneren goed: nadat je een crypto koopt, wordt deze automatisch toegevoegd aan je wallet. Wil je meer lezen over het gebruik van de Bitvavo wallet? Lees dan dit artikel.

Staken bij Bitvavo

Je kunt bij Bitvavo ook sommige cryptomunten staken: je zet dan een knopje om en vervolgens ontvang je een soort rente over je cryptomunten. Zelf ben ik een grote fan van staking, aangezien het je een aardig extra zakcentje kan opleveren. Wil je meer weten over staking bij Bitvavo? Klik dan hier en ontdek hoe je zelf van deze mogelijkheid gebruik kunt maken!

Bitvavo staking

Beperkte opties

Actieve handelaren zijn vaak op zoek naar meer ‘exotische’ crypto producten: denk hierbij aan crypto opties, hefboomproducten en de mogelijkheid om te speculeren op dalende koersen. Deze opties ontbreken jammer genoeg bij Bitvavo. Bitvavo is dan ook alleen geschikt voor handelaren die met hun eigen geld Bitcoins en andere crypto’s willen kopen en verkopen. Wanneer je meer functionaliteiten wenst, kun je beter een account openen bij een andere crypto exchange.

Hoe doet Bitvavo het?

Op het gebied van functionaliteiten doet Bitvavo wat je verwacht, maar ook niet veel meer. Bitvavo is een erg goed handelsplatform, maar je kunt er voor de rest geen speciale dingen mee doen. Gelukkig kun je altijd accounts openen bij meerdere platformen, zodat je volop kunt profiteren van alle mogelijkheden die crypto’s kunnen bieden!

Wat is de beste strategie bij Bitvavo?

Voor de meeste beleggers is dollar cost averaging waarschijnlijk de beste strategie. Het idee hierachter is dat je eigenlijk nooit weet of de koers zich op een hoogtepunt bevindt. Door vervolgens periodiek (bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks) een vast bedrag te investeren profiteer je van het gemiddelde rendement op een crypto zoals de Bitcoin.

Je maakt op die manier misschien niet die enorme klapper doordat je al je geld investeert op het gunstigste moment. Tegelijkertijd voorkom je wel dat je een fors bedrag verliest, juist doordat je net voor de crash al je geld in een crypto stort.

Alleen wanneer je erg veel tijd & motivatie hebt kun je werken aan het actief verhandelen van crypto’s. Het lukt maar weinig mensen om succesvolle resultaten neer te zetten en de kans dat jij bij de uitzondering zit is dan ook niet erg groot.

Het is bij Bitvavo sinds 2023 ook mogelijk om automatisch periodiek Bitcoin & andere cryptomunten te kopen.

Wil je in details leren hoe je zelf kunt beginnen met beleggen bij Bitvavo? Lees dan onze uitgebreide Bitvavo handleiding en leer alle tips & trucs:

Hoe is de klantenservice bij Bitvavo?

Een belangrijk onderdeel binnen de beoordeling van de crypto exchange Bitvavo, is natuurlijk de klantenservice. De Bitvavo klantenservice is bereikbaar in het Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans via zowel een live chat functie als e-mail.

Zelf heb ik ze regelmatig vragen gesteld en ik ontving vaak binnen enkele minuten tot uren antwoord. Let er wel op dat de klantenservice alleen op werkdagen bereikbaar is van 9 in de ochtend tot 5 uur in de avond.

Dit niveau van ondersteuning is redelijk: het zou mooi zijn wanneer Bitvavo in de toekomst ook telefonisch bereikbaar is. Bovendien is de crypto markt een 24/7 markt, waardoor het prettig zou zijn om de klantenservice ook buiten kantooruren te kunnen bereiken. Ondanks deze minpunten is de klantenservice van Bitvavo nog steeds van hoger niveau dan bij de concurrentie, waardoor deze binnen de review goed scoort.

Hoe werkt het openen van een account bij Bitvavo?

Het openen van een account bij Bitvavo is vrij eenvoudig. Je hoeft hiervoor alleen de website te bezoeken en op aanmelden te drukken. Nadat je een mailadres en wachtwoord hebt ingevuld, verkrijg je direct toegang tot het handelsplatform.

Voordat je echter geld kunt storten en opnemen moet je wel het verificatieproces doorlopen: hiervoor moet je bewijzen dat je bent wie je zegt dat je bent. Gelukkig hoef je dit proces maar één keer te doorlopen en uit ervaring kan ik zeggen dat dit snel gedaan is. Wil je precies weten hoe je deze stappen kunt doorlopen? Lees dan ons artikel over het openen van een account.

Conclusie review Bitvavo: is Bitvavo de beste exchange?

Bitvavo is persoonlijk mijn favoriete crypto exchange: wanneer ik Bitcoins of andere crypto’s wil kopen dan kies ik dan ook voor Bitvavo. Het crypto platform is gebruiksvriendelijk, snel en betrouwbaar. Bovendien vind ik het fijn dan Bitvavo volledig Nederlands is, waardoor ik letterlijk bij ze kan binnenlopen wanneer ik dat wil.

Dit neemt niet weg dat er ruimte is voor verbetering: het productaanbod is bijvoorbeeld wat beperkt waardoor de meer professionele belegger misschien beter bij een andere exchange terechtkan. Dit neemt niet weg dat Bitvavo maar weinig verkeerd doet.

Wil je Bitvavo ook gratis uitproberen? Open dan gewoon direct een account & profiteer van € 10.000 aan gratis handelstegoed:

Veelgestelde vragen Bitvavo

Bitvavo is geschikt voor iedereen die ouder is dan 18 jaar en graag in crypto’s wilt investeren. Door de gebruiksvriendelijke software kan eigenlijk iedereen bij deze exchange beginnen. Dankzij de geavanceerde trader is Bitvavo tegelijk ook toegankelijk voor de meer professionele handelaar.

De Bitvavo crypto exchange is 100% betrouwbaar & veilig. De registratie bij de Nederlandse Bank en de vele veiligheidsmaatregelen die het bedrijf neemt, maakt Bitvavo een goede exchange om te handelen in Bitvavo.

Bitvavo houdt klantentegoeden aan binnen een losse stichting, waardoor je zelfs bij een eventueel faillissement niet zomaar je geld verliest. Ook zijn de wallets bij Bitvavo verzekerd tot een bedrag van $255 miljoen, waardoor je ook bij een hack ondersteund wordt.

Het is bij Bitvavo ook mogelijk om beheerd te beleggen door gebruik te maken van een externe partij. Het mooie aan een crypto fonds is dat je de lastige beslissingen niet zelf hoeft te nemen, terwijl je tegelijkertijd wel kunt profiteren van de laatste koersstijgingen.

Het is bij Bitvavo mogelijk om gebruik te maken van een trading bot. Bitvavo heeft namelijk een API, waardoor je scripts kunt autoriseren om voor je te handelen. Doe wel goed onderzoek naar de trading bot: niet iedere trading bot behaalt consistente resultaten.

Je kunt bij Bitvavo beginnen met een minimale investering van € 5. Dit is namelijk het kleinste bedrag waarvoor je een crypto kunt kopen.

Zoals je geverifieerd bent is er geen maximum bedrag dat je kunt investeren bij Bitvavo. Ben je een verborgen multimiljonair? Dan ben je gewoon welkom bij Bitvavo!

Het is makkelijk om over te stappen naar Bitvavo. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de crypto bij de concurrent te verkopen en opnieuw te kopen bij Bitvavo. Het is bij Bitvavo echter ook gewoon mogelijk om je crypto in je Bitvavo wallet te storten.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *