Wat zijn de voordelen van Bitvavo?

Denk je erover na om Bitcoins en andere crypto’s te kopen bij Bitvavo? In dit artikel bespreken we de grootste voordelen van het handelsplatform van Bitvavo. Ben je ook benieuwd naar de nadelen van Bitvavo? Lees dan dit artikel.

Heb je nog geen account bij Bitvavo? Open dan direct een gratis account & betaal geen transactiekosten over je eerste €1000:

Voordeel 1: lage transactiekosten

Een groot voordeel van het kopen & verkopen van Bitcoins en andere crypto’s zijn de lage transactiekosten. Je betaalt bij Bitvavo nooit meer dan 0,25% aan kosten en dit percentage kan nog meer omlaag wanneer je met grote bedragen handelt.

Ben je benieuwd hoe de kostenstructuur van Bitvavo precies in elkaar zit? Lees dan dit artikel & ontdek alle kosten waar je mee te maken krijgt bij Bitvavo.

Voordeel 2: al handelen vanaf 5 euro

Crypto’s zijn toegankelijk voor iedereen bij Bitvavo. Het is namelijk al mogelijk om met een bedrag van € 5 bijvoorbeeld Bitcoins te kopen. Op die manier kan je periodiek (bijvoorbeeld iedere maand) voor een klein bedrag crypto’s kopen.

Voordeel 3: betrouwbare partij

Bitvavo doet er alles aan om je crypto’s en tegoeden veilig te houden. Bij Bitvavo zijn de wallets bijvoorbeeld verzekerd tot een bedrag van 255 miljoen euro. Doordat je handelt bij een Nederlands bedrijf dat geregistreerd staat bij de Nederlandse bank, weet je zeker dat het bedrijf aan strenge eisen moet voldoen. In ons artikel over de betrouwbaarheid van Bitvavo gaan we hier in meer details op in.

Voordeel 4: gebruiksvriendelijkheid

Een ander groot voordeel van Bitvavo is de gebruiksvriendelijkheid van het platform. Bij sommige crypto exchanges is het kopen en verkopen van bijvoorbeeld Bitcoins onnodig ingewikkeld gemaakt. Bij Bitvavo kan je eigenlijk altijd binnen enkele klikken bijvoorbeeld Bitcoins kopen.

Bitvavo platform

Voordeel 5: geld verdienen met staking

Een ander voordeel van Bitvavo is dat je er geld kunt verdienen met staking. Staking is een soort rente die periodiek wordt bijgeschreven op je account. Deze staking kan bij Bitvavo oplopen tot ruim 10 procent wat natuurlijk mooi meegenomen is. Wanneer je op het juiste moment instapt, kan je hier een goed rendement mee behalen.

Voordeel 6: Nederlandse ondersteuning

Ook fijn is dat Bitvavo goed bereikbaar is. Op het kantoor werken veel Nederlandse mensen die je ook volledig in het Nederlands kunnen helpen. Wanneer er onverhoopt toch iets misgaat, wordt je dan ook snel geholpen. Wel een prettig idee, zeker wanneer het om grote bedragen gaat.

Meer lezen?

In de Bitvavo review kan je in meer details lezen hoe Bitvavo scoort. Ook kan je de Bitvavo handleiding doornemen: daar bespreken we in details hoe het kopen & verkopen van crypto’s werkt.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *