Hoe kan je geld storten bij Bitvavo?

Wil je beginnen met het verhandelen van crypto’s bij Bitvavo, maar heb je nog geen geld op je account staan? Volg dan de simpele stappen in deze korte handleiding… voordat je het weet begin je met het verhandelen van Bitcoins en andere cryptocurrencies.

Stap 1: een account openen bij Bitvavo

Voordat je geld kunt storten bij Bitvavo, heb je eerst een account nodig. Heb je nog geen account bij Bitvavo? Gebruik dan de onderstaande knop om een account te openen en betaal over je eerste € 1000 aan transacties geen kosten:

Stap 2: kies de gewenste betaalmethoden

Druk vervolgens binnen je account op tegoeden storten om een bedrag op je account te storten. Je kunt alleen gebruikmaken van bankrekeningnummers die staan gekoppeld aan je account.

Je kunt een bankrekening koppelen door een klein bedrag over te maken. Het is belangrijk dat de rekening op dezelfde naam staat als je account bij Bitvavo.

Je kunt bij Bitvavo geld storten via de volgende methoden:

  • iDEAL
  • SEPA overboeking
  • Bancontact
  • EPS Uberweisung
  • Giropay

Stap 3: vul in welk bedrag je wilt storten

Je kunt vervolgens kiezen welk bedrag je op je rekening wilt storten. In het onderstaande scherm zie je hoe dit werkt wanneer je € 100 aan je account wilt toevoegen via iDEAL. Zelf raad ik iDEAL aan als methode, aangezien het geld direct op je account wordt bijgeschreven.

geld storten bij Bitvavo

Stap 4: begin met handelen!

Nadat het geld is toegevoegd op je account kan je direct beginnen met handelen. Lees de volgende artikelen wanneer je hier wat hulp bij kunt gebruiken:

Hoe kan je crypto’s zoals de Bitcoin storten bij Bitvavo?

Het is ook mogelijk om crypto’s vanaf een extern platform te storten binnen Bitvavo. Navigeer hiervoor eerst naar de crypto die je wilt storten, bijvoorbeeld de Bitcoin.

Druk vervolgens op de storten knop en bekijk wat je wallet adres is. Het is belangrijk om dit wallet adres erg nauwkeurig over te nemen. Wanneer je hier een fout maakt, kan je je crypto’s permanent kwijtraken!

Veelgestelde vragen

In de meeste gevallen is het storten van geld bij Bitvavo gratis. Sommige betaalmethoden zijn dit echter niet. Het is daarom aan te raden om geld te storten via iDEAL of bankoverschrijving: deze methoden zijn namelijk altijd helemaal gratis.

Wanneer je gebruikmaakt van iDEAL staan de tegoeden direct op je account. Een bankoverschrijving kan echter één tot twee werkdagen duren.

Ik heb zelf goede ervaringen met Bitvavo en ook uit mijn onderzoek blijkt dat het bedrijf alles doet om veilig met je tegoeden om te gaan. In het artikel over de betrouwbaarheid van Bitvavo kan je lezen wat Bitvavo doet om je tegoeden zo veilig mogelijk te houden.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *