fbpx

Wat is trading?

Trading is één van de meest winstgevende activiteiten op het internet. Dagelijks worden er miljarden verdiend en verloren door mensen die met een muisklik miljoenen euro’s verhandelen. Bij trading handel je namelijk in financiële instrumenten zoals aandelen, valutaparen en indexfondsen. Maar waarom is trading nu zo voordelig, hoe doe je het en wat zijn de kenmerken van trading?

Waarom is trading zo lucratief?

  • De instap drempel ligt erg laag: traden kan al vanaf een euro of 100.
  • Je kunt gebruik maken van orders en daardoor veel automatiseren.
  • Succesvol traden hoeft maar enkele uren per week te kosten.
  • Doordat je short kunt gaan verdien je ook bij koersen die instorten
  • Dankzij de hefboom kan je ook met weinig geld erg veel verdienen.
  • Er worden geen commissies gerekend: traden is voordelig!

Lijkt traden je wat? Klik hier om een gratis demo te openen bij een broker en begin direct! >>

Hoe kan je verdienen met traden?

trading geld verdienenVerdienen met traden is vrij eenvoudig. Zoals je misschien wel weet bewegen de prijzen van bijvoorbeeld aandelen iedere dag omhoog en omlaag. Deze beweging noemen we ook wel volatiliteit en als trader kan je profiteren van deze bewegingen. Door long te gaan bij een stijging van de koers en short bij een daling van de koers kan je veel geld verdienen.

Hierbij zijn er twee brede strategieën waaruit je kunt kiezen: intraday trading en daytrading. Bij Intraday trading houd je de koers in de gaten en open je meerdere posities op een dag. Voor mensen met minder tijd is daytraden aantrekkelijker, je bekijkt de koers dan alleen iedere avond en dan bepaal je of je een positie inneemt.

Succes met trading

De basis van trading is dus vrij eenvoudig: kopen bij een stijging, verkopen bij een daling en je verdient geld! De uitvoering is echter niet per se simpel… bij trading spelen emoties namelijk een belangrijke rol. Veel mensen zijn bang om te verliezen en houden hun verlies daarom te lang open. Ondertussen zijn ze ook bang om hun winst te verspelen waardoor ze de positie al bij een kleine winst sluiten.

Uiteindelijk is juist het tegenovergestelde verstandig wanneer je gaat traden. Het is beter om verlies af te kappen en om winsten te laten doorlopen. Zorg daarom altijd voor een gunstige verhouding tussen je risico en rendement. Wanneer je op een positie bijvoorbeeld maximaal 20 euro kunt verliezen is het verstandig om de positie te sluiten bij een winst van 30 of 40 euro.

Om een goede trader te worden…

Moet je veel oefenen! Traden is een vaardigheid die je niet uit boeken leert. Je kunt vanzelfsprekend aspecten van trading zoals technische en fundamentele analyse uit een boek leren, maar uiteindelijk zal je door oefening leren hoe je het beste kunt traden. Je moet trading eigenlijk zien als een grote uitdaging: het is misschien niet eenvoudig, maar als je het kan hoef je niets anders meer te leren om je geld te verdienen! 

Pagina in het Engels
Tip: Klik hier & ontvang gratis tot €175 om mee te beleggen!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!