BUX Zero review: is BUX een betrouwbare broker?

In dit artikel kan je alles lezen over de beleggingsapp BUX Zero. Naast een uitgebreide review van de app vind je hieronder ook eerst een korte handleiding en informatie over de tarieven. We gaan eerst kort in op de voor- en nadelen van de BUX Zero beleggingsapp. Zo kun je vlug te weten komen of investeren met BUX Zero zinvol is voor jou of niet. Daarna gaan we dieper in op hoe de BUX Zero beleggingsapp werkt en bespreken we of het verstandig is om bij deze partij te gaan beleggen.

Tip: Je kunt in 2023 niet meer zonder commissies beleggen bij BUX Zero, je kunt dan ook beter terecht bij één van deze alternatieven:

BrokerKostenAanmelden
Investeren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende koersen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoBeleg gratis in bekende ETF's & investeer goedkoop in aandelen
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Direct een gratis aandeel ontvangen?

Er is één goede reden waarom het interessant kan zijn om direct een account te openen bij BUX Zero. Als nieuwe gebruiker ontvang je namelijk een gratis aandeel. Je weet van tevoren nooit hoeveel dit aandeel waard zal zijn: wanneer je geluk hebt kan je jackpot schreeuwen, maar je kunt ook een aandeel ontvangen die maar een paar euro waard is.

Hieronder zie je wat ik heb verdiend door simpelweg een account te openen. Toch mooi meegenomen, zo’n gratis aandeel!

Gratis aandelen BUX Zero

Wat zijn de voordelen van BUX Zero?

Het grote voordeel van de BUX Zero beleggingsapp is dat je zonder vaste commissies in alle bekende aandelen kunt handelen. BUX Zero richt zich op kleine en vooral jonge beleggers en daarom is het belangrijk dat het platform commissie-vrij is. Zo kan een beginnende belegger ook met een klein bedrag van start gaan en investeren in aandelen.

Bij BUX Zero kan je aandelen kopen via verschillende types orders: een marktorder, een limietorder en een zero order. Bij een marktorder wordt een aandeel voor de huidige marktprijs van dat moment aangekocht. Bij een limietorder wordt een limiet voor de prijs opgegeven. Je kunt dan een maximale prijs instellen waarvoor je het aandeel wilt kopen. Met een Zero Order wordt deze order niet meteen uitgevoerd, maar op het einde van de dag (tussen 16.00 en 17.00 uur) en dit type order is commissie-vrij voor Europese aandelen of ETF’s. Een tweede voordeel is dus dat aandelen kunnen worden gekocht zonder dat kosten worden berekend.

Een derde voordeel van de BUX Zero beleggingsapp is de gebruiksvriendelijkheid. De BUX Zero app is ontzettend intuïtief om te gebruiken. Je maakt een bedrag over naar je account en hierna kun je makkelijk aandelen kopen met je mobiele telefoon. Eén van de uitgangspunten van het team achter BUX Zero is om het mogelijk te maken voor iemand die geen expert is in de financiële wereld om aandeelhouder te worden. Maak een account aan, maak wat geld over, kies welke aandelen je wilt gaan kopen en klik op kopen. Eenvoudiger kan het bijna niet!

Wat zijn de nadelen van BUX Zero?

Het grootste nadeel van de BUX Zero app is het beperkt aanbod aan aandelen. Bij BUX Zero kan je alleen handelen in aandelen die genoteerd staan op de Europese of Amerikaanse beurzen. Je kunt er bovendien alleen in aandelen en ETF’s handelen met de applicatie. Wanneer je bijvoorbeeld interesse hebt om te investeren in CFD’s of in cryptomunten, dan zul je BUX X of BUX Crypto moeten gebruiken.

Een tweede nadeel is de afwezigheid van tools om uitgebreide (technische) analyses te maken. BUX Zero is gemaakt voor een beginnende belegger en de app werd daarom zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Dit betekent echter ook dat er weinig of geen tools in de BUX Zero app zitten die het toelaten om technische analyses te maken. Als je op zoek bent naar een beleggingsapp met verschillende tools om de markten te analyseren, dan is BUX Zero niet de app voor jou.

Zelf vind ik het bovendien vervelend dat BUX Zero alleen op de mobiele telefoon te gebruiken is. Beleggen is een vrij serieuze activiteit: ik vind het dan ook fijn om rustig op mijn computer over mijn transacties na te denken. Ook het gratis handelen is een beetje een gimmick: in veel gevallen is het niet aantrekkelijk om pas op het einde van de handelsdag je aandelen te kopen. Je hebt op die manier namelijk weinig controle over je beleggingen.

Alternatieven voor BUX Zero

De kostenstructuur maakt BUX Zero een aantrekkelijke optie voor beleggers die met een klein bedrag willen beleggen. Er zijn echter ook andere beleggingsapp die concurreren met BUX Zero en ook interessant zijn. Hieronder gaan we daarom ook kort in op de aanbieders InDelta, DEGIRO, eToro, Robinhood en Peaks.

InDelta

Als je liever belegt in indexfondsen in plaats van in individuele aandelen, dan is InDelta waarschijnlijk de betere app voor jou. Ik beleg al langere tijd in indexfondsen door gebruik te maken van InDelta en ik ben hier erg tevreden over. Je kunt er eenmalig of periodiek een (klein bedrag) inleggen en je kunt je beleggingen spreiden over verschillende regio’s.

In tegenstelling tot bij BUX Zero betaal je bij InDelta wel 0,5% aan beheerkosten, maar geen vast minimaal bedrag. Hierdoor is beleggen ook met een klein bedrag aantrekkelijk. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij InDelta:

DEGIRO vergeleken met BUX

Een goed alternatief voor BUX Zero is DEGIRO. Bij DEGIRO kan je namelijk zonder aankoop & verkoopkosten fondsen uit de kernselectie verhandelen. DEGIRO is volgens ons een goede partij voor het kopen en verkopen van aandelen. Dit komt vooral doordat de tarieven een stuk lager liggen dan bij de concurrenten. De analysemogelijkheden zijn echter ook bij DEGIRO net als bij BUX Zero vrij beperkt. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij DEGIRO:

eToro vergeleken met BUX

Wil je geheel zonder vaste commissies beleggen in aandelen? Dan is eToro een goede keuze. Bij eToro kan je aandelen kopen en verkopen. Het voordeel in vergelijking met BUX Zero is dat je op elk moment van de dag gratis kunt handelen in aandelen. Je hoeft dus niet te wachten tot het einde van de dag wat wel het geval is met de Zero order van BUX. Houd er rekening mee dat er wel andere kosten van toepassing zijn.

eToro is vooral bekend van het copy trading concept waar je de beleggingsstrategie van andere (succesvolle) beleggers kunt kopiëren. Iedereen die kiest om zijn profiel publiek te maken, krijgt een eigen profielpagina waarop je resultaten en trades zichtbaar zijn voor de andere traders en beleggers. Andere beleggers kunnen dan kiezen om dezelfde trades automatisch te kopiëren. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij eToro:

76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.

Robinhood

Eén van de meest bekende internationale beleggingsapps is natuurlijk de Robinhood app. Deze applicatie is momenteel nog niet beschikbaar in Nederland, maar het bedrijfsmodel laat veel overeenkomsten zien met dat van BUX Zero. Daarom willen we ook de vergelijking maken tussen de BUX Zero app en de Robinhood app. In veel opzichten zijn de BUX Zero app en de Robinhood met elkaar te vergelijken. Beide bieden een manier aan om zonder vaste commissies te beleggen. Daarom wordt BUX Zero soms wel eens de Robinhood van Europa genoemd.

Het niet berekenen van commissies zorgt ervoor dat je makkelijk kleine bedragen kunt investeren zonder dat de kosten te hoog worden in vergelijking met het geïnvesteerde bedrag. De reden waarom Robinhood een service kan aanbieden zonder kosten aan te  rekenen is omdat je persoonlijke gegevens worden gedeeld met beleggingsfondsen die deze informatie gebruiken om een zicht te krijgen op waar de “kleine investeerder” in investeert.

Bij BUX Zero wordt de persoonlijke informatie niet gedeeld met een derde partij. BUX Zero biedt de mogelijkheid om te beleggen zonder vaste commissies door de transacties op het einde van de dag samen te bundelen. Hierdoor kan je niet op elk moment van de dag een positie openen zonder vaste commissies te betalen.

Peaks

Het voordeel van de Peaks beleggingsapp is dat je makkelijk, zonder zelf veel onderzoek te moeten doen, kunt investeren. Dit doet Peaks door je wisselgeld te beleggen. Bij elke betaling of transactie die je vanuit je bankrekening maakt, wordt het bedrag naar boven afgerond en het wisselgeld wordt automatisch geïnvesteerd in aandelen. Dit zorgt ervoor dat je op het einde van de maand telkens een bedrag kunt investeren in een indexfonds zonder dat je eigenlijk merkt dat veel geld van je rekening wordt afgehaald.

Zelf ben ik geen grote fan van Peaks: de kosten liggen namelijk erg hoog wanneer je met kleine bedragen belegt. Wil je toch een account openen bij Peaks? Klik dan op de link hieronder:

Hoe werkt het openen en sluiten van een account bij BUX Zero?

Het openen van een account bij BUX Zero is heel eenvoudig. Download de app van BUX Zero via Google Play of de App Store en maak makkelijk een account aan via je smartphone. Beveilig hierna je account door een pincode of vingerafdruk in te stellen om de app te kunnen openen. Hierna moet je akkoord gaan met de BUX Zero Risico-informatie en de BUX Zero Privacyverklaring.

Bevestig je account door je e-mailadress en je persoonlijke gegevens te verifiëren. BUX Zero is net als andere beleggingsplatformen verplicht om een KYC-procedure (Know Your Customer) te doorlopen onder de Wet ter voorkoming van witwassen en financiering terrorisme. Daarom ben je ook bij BUX Zero verplicht om je te identificeren als klant. Dit gebeurt met een geldig bewijs van identiteit zoals een identiteitskaart of paspoort.

Hierna wordt je identiteit gecontroleerd door middel van je BSN-nummers en de foto die je hebt gemaakt van je identiteitsbewijs. Daarna worden nog enkele vragen gesteld zodat BUX Zero te weten komt welk type belegger je bent.

Bij BUX Zero betaal je geen kosten om je account actief te houden. Om je account op te zeggen kan je een e-mail sturen naar hun klantendienst via [email protected], waarna ze je account stop zullen zetten.

Je eerste aandeel kopen

Het kopen van aandelen binnen de BUX Zero applicatie is erg eenvoudig. Je hoeft hiervoor alleen de volgende stappen te doorlopen:

  1. Zoek het aandeel waarin je wilt beleggen
  2. Kies het type order dat je wilt plaatsen
  3. Vul in hoeveel aandelen je wilt kopen
  4. Klik op de plaats order knop en beleg direct!

Een groot voordeel binnen deze review is dan ook de gebruiksvriendelijkheid van BUX Zero. BUX maakt beleggen wel erg toegankelijk.

BUX Zero aandelen kopen

De app: wat is het idee achter BUX Zero?

In tegenstelling tot veel andere brokers biedt BUX Zero haar platform alleen aan via een beleggingsapp. Het idee achter BUX Zero is om een gebruiksvriendelijke en laagdrempelige app voor zelf-beleggers aan te bieden. De functionaliteiten achter de app zijn beperkt, omdat het de bedoeling is om alles zo eenvoudig mogelijk te houden voor de gebruiker. Daarom zijn er bijna geen analysemogelijkheden of extra functionaliteiten.

Het bedrijf BUX is in meerdere Europese landen actief en heeft honderdduizenden klanten. De BUX Zero app heeft als doelstelling een speels en gebruiksvriendelijk ontwerp aan te bieden om zelf makkelijk te laten handelen in aandelen.

Kosten bij BUX Zero: wat zijn de kosten bij BUX Zero?

De BUX Zero app is niet altijd volledig gratis, maar wel heel goedkoop. Bij BUX Zero kun je aandelen kopen via verschillende types orders: een marktorder, limietorder en zero order. Marktorders worden meteen uitgevoerd tegen de best beschikbare prijs en hiervoor wordt € 1 commissie voor orders op Europese aandelen en ETF’s aangerekend. Bij het handelen in Amerikaanse aandelen worden op een marktorder geen commissies of kosten aangerekend.

Bij een limietorder wordt een limiet voor de koop- of verkoopprijs opgegeven door de gebruiker. Deze orders worden uitgevoerd op een vooraf door de gebruiker bepaalde prijs. De commissies bij een limietorder zijn dezelfde als bij een marktorder. Voor limietorders op Europese aandelen en ETF’s wordt € 1 commissie aangerekend. Voor Amerikaanse aandelen voor dit ordertype worden geen commissies of kosten aangerekend.

Zero order: echt gratis beleggen?

Orders BUXDe naam BUX Zero laat natuurlijk uitschijnen dat er geen commissies of kosten worden aangerekend aan de gebruiker bij het beleggen in aandelen. En dat is ook in zekere zin het geval: je kunt namelijk ook handelen in aandelen via een Zero Order. Het ordertype genaamd Zero Order is commissie-vrij voor alle Europese aandelen en ETF’s. Deze orders worden aan het eind van elke handelsdag door BUX uitgevoerd, tussen 4 en 5 uur ’s middags.

Een verschil met een marktorder is dus dat een Zero Order niet direct wordt uitgevoerd. Om de gebruiker te beschermen tegen te grote fluctuaties mag het koersverschil voor een kooporder echter niet hoger zijn dan 4% en voor een verkooporder niet lager zijn dan 5%. Wanneer een Zero Order niet uitgevoerd kon worden, dan zal dit na het sluiten van het tijdraam bekend worden gemaakt. We gaan ervan uit dat BUX de verschillende orders van de verschillende gebruikers samenbundelt op een bepaald tijdstip van de dag om zo te kunnen besparen op de kosten en de eindgebruiker in dit geval niets hoeft te betalen.

Houd er wel rekening mee dat je met een zero order weinig invloed hebt over hoe je order wordt uitgevoerd. Je betaalt geen commissie, maar het is vrij onzeker of je de aandelen tegen een gunstige prijs ontvangt. Je kunt natuurlijk geluk hebben en minder betalen voor je aandelen, maar wanneer de markt ongunstig beweegt kan je ook veel winst laten liggen.

Let op de spread

Het is ook belangrijk om in deze review te vermelden dat de orders op BUX niet direct op de beurs worden uitgezet. ABN AMRO is namelijk de executing broker. Doordat er een partij tussen zit kunnen de prijzen die je binnen de BUX applicatie ontvangt nadelig uitpakken.

Volgens BUX zelf bedraagt de bied laatspread op Europese aandelen 0,08% en op Amerikaanse aandelen 0,0576%. Op de beurs zit altijd een verschil tussen de koop- en verkoopprijs en dit is, naast de commissie die je eventueel betaalt, een andere kostenpost wanneer je handelt op de beurs.

In de meeste gevallen lijken de spreads op de BUX applicatie overeen te komen met die van de beurs. In sommige gevallen kan de spread echter tot wel vier keer duurder uitpakken. Het is daarom belangrijk om de spread goed in de gaten te houden: op die manier voorkom je dat je teveel betaalt wanneer je belegt met BUX.

Het verdienmodel van BUX

Na het nodige onderzoek komen we tot de conclusie dat beleggen bij BUX zeker goedkoop is. Wanneer je gebruikmaakt van normale orders dan is € 1 aan transactiekosten vrij weinig. Wanneer je belegt in Amerikaanse aandelen betaal je nog 0,25% om je euro’s om te zetten naar dollars, maar ook dit is een scherp tarief dat je ook zou tegenkomen bij andere brokers.

Persoonlijk ben ik geen grote van de Zero orders, aangezien je er veel controle voor moet inleveren. Toch kan ik me voorstellen dat dit type order uitkomst kan bieden voor de kleinste beleggers die met een paar euro aandelen willen kopen op de beurs. De lage kosten zijn dus zeker een positief punt binnen deze review.

BUX Zero tarieven

Wat is het verschil met BUX X en BUX Crypto?

Naast de BUX Zero app, biedt BUX ook BUX X en BUX Crypto aan. Met BUX X kan je beleggen in Contracts-For-Difference, ofwel CFD’s. De producten in de BUX X beleggingsapp bevatten aandelen van Europa en de Verenigde Staten, grondstoffen, cryptomunten, futures en valuta’s. Je kunt het traden met CFD’s risicoloos ontdekken door te starten met een demoaccount genaamd funBUX.

Bij CFD’s wordt je geen eigenaar van een aandeel, maar koop je alleen een contract voor een bepaalde prijs. Met BUX speculeer je op wat de koers van een aandeel gaat doen. Wanneer je belegt in een CFD, handel je niet direct in bijvoorbeeld een aandeel. Een CFD is namelijk een derivaat waarmee je zowel kunt inzetten op een koersstijging als op een koersdaling. Wil je meer te weten komen over beleggen in CFD’s, lees dan het onderstaand artikel:

BUX Crypto

Bij het gebruiken van BUX Crypto kun je, zoals de naam al doet vermoeden, investeren in cryptocurrencies. BUX Crypto biedt een makkelijke manier om te investeren in bitcoin en andere cryptomunten. De kosten van BUX Crypto zijn vrij laag, je betaalt 0,5% comissie op de handelskosten per transactie, wat vergelijkbaar is met andere handelsplaatsen waar je crypto kunt kopen en verkopen.

BUX creëerde ook zijn eigen token genaamd BUX token. Door het vasthouden van 1.000 BUX-tokens of meer in je portefeuille kun je als gebruiker zonder handelskosten handelen bij BUX Crypto.

Zelf gebruik ik liever Bitvavo, een betrouwbare Nederlandse partij voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies. Je betaalt bij Bitvavo geen transactiekosten over de eerste € 1000 die je verhandeld. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Aanbod: waar kan je in beleggen bij BUX Zero?

Bij BUX Zero kun je beleggen in een selectie van bekende en minder bekende aandelen. Op dit moment kun je beleggen in Amerikaanse aandelen zoals AT&T, Nederlandse aandelen zoals ABN Amro, Duitse aandelen zoals Hugo Boss, Belgische aandelen zoals Inbev, Franse aandelen zoals Air France-KLM, Oostenrijkse aandelen zoals Raiffeisen Bank en ETF’s. BUX Zero heeft wel al aangegeven dit aanbod in de toekomst te blijven uitbreiden.

Naast aandelen heeft BUX Zero ook een beperkte selectie van ETF’s. Beleggen in individuele aandelen is geschikt als de belegger een zeer lange beleggingshorizon heeft. Als je wilt investeren in grondstoffen, cryptomunten, futures en valuta’s, dan kun je gebruikmaken van BUX X of BUX Crypto.

Klantenservice: hoe is de ondersteuning bij BUX Zero?

Je kunt BUX Zero contacteren via de live chat op de website of op de BUX Zero app of door een e-mail te sturen naar [email protected]. Tijdens het weekend is de klantenservice van BUX Zero offline en niet beschikbaar.

Van maandag tot vrijdag staan de medewerkers van BUX Zero wel voor je klaar. We hebben de klantendienst van BUX Zero getest en we kregen een paar uur later een antwoord van hen via de chatfunctie op de website. De klantenservice scoort dan ook slechts een voldoende binnen deze review, aangezien het antwoord toch even op zich liet wachten. Bij andere beleggingsapps krijg je vaak meteen een response. Al onze vragen werden uiteindelijk wel professioneel beantwoord.

Betrouwbaarheid: is je geld veilig bij BUX Zero?

Je geld staat bij BUX Zero veilig bij ABN AMRO Clearing. Door het Depositogarantiestelsel (DGS) is het geld op je ABN AMRO rekening gegarandeerd tot € 100.000. In het geval van faillissement van ABN is je geld gegarandeerd tot dit bedrag onder de voorwaarden van het DGS. Wanneer je je geld gaat beleggen via de BUX Zero beleggingsapp valt dit onder de Wet giraal effectenverkeer. Dit zorgt ervoor dat beleggingen veilig zijn in geval van faillissement.

Bij het inloggen op BUX Zero gebruik je een zelfgekozen vijfcijferige inlogcode of kun je inloggen met een vingerafdrukscanner. De pincode en vingerafdruk kun je zelf instellen wanneer je de app installeert op je smartphone. Je bent natuurlijk zelf verantwoordelijk om de toegang tot je smartphone te beveiligen.

Doelgroep: voor wie is BUX Zero geschikt?

BUX Zero reviewHet idee achter de BUX Zero beleggingsapp is beleggen zo eenvoudig mogelijk te maken. In tegenstelling tot andere brokers biedt BUX Zero daarom haar platform alleen via een app aan, en niet via een website. Voor wie is BUX Zero geschikt? De doelgroep van BUX Zero is kleine en beginnende beleggers die niet de expertise bezitten om aan technische analyse te doen.

Bij het aankopen van aandelen via een marktorder of limietorder worden wel kosten aangerekend en daarom zijn deze twee opties niet aangewezen voor beleggers die slechts met kleine bedragen willen investeren. Daarom biedt BUX Zero ook Zero Orders aan om tegemoet te komen aan de kleine beleggers. Een Zero order kan geplaatst worden tijdens de openingstijden van de markt, maar zal elke dag pas worden uitgevoerd na de sluitingstijd van de desbetreffende markt.

Conclusie review: moet je beleggen bij BUX Zero?

BUX Zero is een leuke beleggingsapp die eenvoudig genoeg is voor beginnende beleggers. Zeker voor personen die kleine bedragen willen investeren, is beleggen met de zogenaamde Zero Orders een interessante optie.

De BUX Zero app biedt weinig tot geen analysemogelijkheden en het kiezen van specifieke aandelen is daarom wel een beetje nattevingerwerk. Welk bedrijf kies je namelijk als beginner? Een bedrijf waarvan je de naam kent of ooit iets hebt bij gekocht betekent echter niet dat dit ook een goede investering is. De voordelen van de BUX Zero app zijn de gebruiksvriendelijkheid en het commissie-vrij beleggen. De grootste nadelen zijn de beperkte analysemogelijkheden en het beperkt aanbod aan aandelen of aandelenfondsen.

Ook is het jammer dat BUX Zero adverteert met gratis beleggen, maar dat je hier wel erg veel voor moet inleveren. Naar mijn mening zijn er dan ook betere alternatieven voor BUX Zero afhankelijk van je doel.

Veelgestelde vragen over BUX Zero

Je kunt gratis gebruikmaken van de applicatie van BUX Zero en door gebruik te maken van zero orders betaal je ook geen commissies over je transacties. Wel betaal je 0,25% om euro’s om te wisselen naar dollars, waardoor je bij Amerikaanse aandelen indirect alsnog kosten betaalt. Vergeet verder de spread niet. In dit artikel kan je in meer details lezen in welke mate BUX Zero echt gratis is.

BUX Zero is 100% legaal in Nederland. De broker staat ingeschreven bij een officiële toezichthouder: de AFM. Het kantoor van BUX is gevestigd in Nederland, wat allemaal goede tekenen zijn voor de betrouwbaarheid van BUX. In dit artikel onderzoeken we in meer details hoe betrouwbaar BUX is.

BUX Zero is in mijn ervaring een betrouwbare partij. BUX staat onder toezicht van de AFM en is aangesloten bij KIFID waardoor je klachten gehoord worden. Bovendien staan je tegoeden op bankrekeningen van de ABN AMRO waardoor je ook bij een faillissement van BUX beschermd bent.

BUX Zero is één van de goedkoopste brokers waar je kunt beleggen. Met zero orders betaal je geen commissies en ook marktorders en limietorders zijn voordelig beschikbaar: je betaalt nooit meer dan € 1 per transactie. Bovendien kan je bij BUX ook goedkoop ik ETF’s beleggen: voor € 1 per maand beleg je maandelijks gespreid in een selectie aandelen.

BUX Zero is voor iedereen geschikt die tegen lage tarieven wilt beleggen in Europese & Amerikaanse aandelen of ETF’s. Doordat BUX alleen beschikbaar is voor de mobiele telefoon, is BUX Zero minder geschikt voor professionele beleggers die complexe analyses willen uitvoeren.

Voor veel mensen klinkt het te mooi om waar te zijn: een gratis aandeel wanneer je een account opent. BUX gaat zelfs nog een stapje verder: wanneer je zelf vervolgens vrienden uitnodigt kan je nog eens tien gratis aandelen ontvangen. Voor BUX is dit een slim lokkertje: ze hopen dat je bij ze blijft beleggen. Op de lange termijn verdienen ze de kosten van het gratis aandeel dan terug.

BUX Zero geeft gratis aandelen weg om nieuwe klanten aan te trekken. Gratis verkoopt namelijk goed en veel mensen blijven beleggen bij BUX nadat ze het gratis aandeel hebben ontvangen. Op de lange termijn verdienen ze dit gratis aandeel dan ook terug.

Voordat je het gratis aandeel ontvangt, moet je eerst enkele simpele stappen doorlopen. Open een account bij BUX en verifieer je identiteit. Nadat je dit hebt gedaan, moet je nog minimaal € 50 storten op je account. Het is niet verplicht om vervolgens te beleggen met de € 50. Het aandeel wordt normaal gesproken aan het einde van de dag aan je account toegevoegd. In dit artikel kan je in meer details lezen hoe de gratis aandelen actie werkt.

BUX Zero betaalt netjes het dividend uit dat bedrijven uitkeren. Zodra BUX het geld ontvangt op haar rekening, dan wordt dit direct op je account bijgeschreven. De verschuldigde belastingen worden hier overigens eerst vanaf getrokken.

Het verdienmodel van BUX Zero komt overeen met dat van andere brokers: ze verdienen geld aan de transactiekosten. Wanneer je bij BUX een marktorder of limietorder opent op een aandeel of ETF dan betaal je hierover € 1. Ook rekent BUX kosten voor het omwisselen van euro’s naar dollars: 0,25%. Wanneer veel mensen gebruikmaken van BUX Zero verdienen ze hier constant aan, waardoor het flink kan oplopen. In dit artikel bespreken we het verdienmodel van BUX Zero in meer details.

Volgens de voorwaarden mag BUX Zero je aandelen uitlenen. Dit komt vaak voor bij online brokers: ze kunnen hiermee extra inkomsten genereren waardoor er geen vaste kosten nodig zijn. Het uitlenen van effecten brengt wel een klein risico met zich mee, aangezien je niet langer de juridische eigenaar van het aandeel bent.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *