Beleggen in Litecoins: waar en hoe kopen?

De cryptocurrencies zijn booming! Naast de Bitcoin komt nu ook de Litecoin op: volgens speculaties kan Litecoin wel eens de opvolger van de Bitcoin zijn. Maar hoe kan je ook geld verdienen met het verhandelen van de Litecoin via het internet? In dit artikel lees je er alles over!

Hoe kan je beleggen in de Litecoin?

Je kan op twee manieren beleggen in de Litecoin: actief via het internet of door ze voor de lange termijn te kopen.

Waar kan je Litecoins het beste kopen?

Heb je vertrouwen in de Litecoin en wil je de cryptomunt voor de lange termijn kopen? Dan is mogelijk! Je kunt tegenwoordig eenvoudig via het internet met iDEAL een klein bedrag aan Litecoins kopen.

Een betrouwbare partij waar je Litecoins kunt kopen is Bitvavo. Bij Bitvavo betaal je nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten. Bovendien profiteer je de eerste week van 0% aan transactiekosten wanneer je direct een account aanmaakt met de onderstaande knop:

Bitvavo aanmelden

Litecoin: profiteren van plotselinge bewegingen

De Litecoin is net zoals de Bitcoin erg volatiel: de koers kan op een dag zo tien procent dalen of stijgen. Dit maakt de Litecoin enorm aantrekkelijk voor speculanten. Door op het juiste moment in te stappen kan je immers enorme rendementen behalen!

Bij een online broker kan je eenvoudig met een druk op de knop Litecoins kopen & verkopen. Tegenwoordig kan je ook bij een dalende koers geld verdienen, dit doe je door short te gaan op de Litecoin. Het aangaan van een short positie maakt het mogelijk om te profiteren van negatief nieuws rondom de cryptocurrencies.

Het is verstandig om het beleggen in Litecoins eerst uit te proberen door middel van een demo. Hiervoor is de broker Plus500 uitermate geschikt: bij Plus500 kan je als nieuwe gebruiker onbeperkt fictieve beleggingen uitvoeren zonder risico te lopen. Probeer de mogelijkheden daarom direct uit door een gratis account te openen:

Plus500 aanmelden

Beleggen in Litecoins Plus500

Plus500 CFD order op Litecoin. Illustratieve prijzen. 

Litecoins kopen voor de lange termijn

Het is ook mogelijk om Litecoins voor de lange termijn te kopen. Je koopt de munt dan in de hoop dat de waarde op de lange termijn flink gaat toenemen. Sommige mensen vertrouwen zo sterk in cryptomunten dat ze al hun bezittingen hebben verkocht en hebben omgezet naar cryptogeld. Andere mensen zien het minder zonnig in en wijzen op de regelmatige crashes op de munten.

Wil je Litecoins zelf fysiek kopen? Dan is Bitvavo een goede en betrouwbare partij. Je kan op deze Nederlandse website direct Litecoins kopen door middel van bijvoorbeeld iDEAL. Gebruik de onderstaande knop om een gratis account aan te maken:

Bitvavo aanmelden

Litecoin kopen Bitvavo

Wat is de Litecoin precies?

De Litecoin is bekend doordat het één van de eerste altcoins was. Een altcoin is een benaming voor alle andere munten naast de bitcoin. Het doel van de ontwikkelaar van de Litecoin, Charlie Lee, was om een munt te ontwikkelen die sneller en goedkoper zou zijn. Net zoals bij de Bitcoin kan je de Litecoin gebruiken om zonder tussenkomst van een derde partij betalingen uit te voeren.

Hoe bepaal je wanneer je Litecoins (ver)koopt?

Door de hoge volatiliteit kan je binnen enkele minuten al snel vele euro’s verdienen… of verliezen! Het is dus van cruciaal belang om je beleggingen goed te timen. Dit kan je bij beleggingen in de Litecoin het beste doen door het nieuws goed in de gaten te houden.

De Litecoin wordt door professionele fondsen met rust gelaten vanwege de sterke volatiliteit. De markt bestaat dan ook bijna volledig uit speculanten, mensen zoals jij en ik die wat extra geld willen verdienen met beleggen in cryptomunten.

Speculanten zijn over het algemeen geen experts en reageren daardoor sterk op nieuws. Een erg negatief nieuwsbericht kan een verwoestend effect hebben op de koers van de Litecoin. Wanneer je de grafiek met het koersverloop van de Litecoin bekijkt, valt het op dat extreme dalingen vaak weer worden opgevolgd door behoorlijke stijgingen.

litecoin beleggen

Profiteer van het grillige koersverloop

Je kunt als belegger profiteren van de onkunde en onwetendheid van de gemiddelde speculant door precies het tegenovergestelde te doen van de massa. Bij negatief nieuws blijf je niet weg van de Litecoin, nee, door short te gaan profiteer je juist van de daling!

Zodra de koers flink is ingestort  koop je juist weer Litecoins: op die manier maximaliseer je de winst die je behaalt met je beleggingen in de Litecoin. Hierbij is het overigens essentieel om altijd een stop loss te gebruiken zodat je bij een verkeerde timing niet direct al het geld op je account verliest.

Al met al is de Litecoin net zoals de Bitcoin een interessant financieel instrument. De Litecoin staat nu nog in de schaduw van de Bitcoin, maar dit kan natuurlijk veranderen! Houd de Litecoin daarom goed in de gaten en profiteer van de plotselinge koersschommelingen door de Litecoin op het juiste moment te kopen of verkopen!

Actuele koers

Hieronder zie je de actuele koers van de Litecoin CFD. Ook kan je door middel van de knoppen direct een positie openen.

Pagina in het Engels 

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!