Beleggen in Litecoins: waar en hoe kopen?

Litecoin wordt door veel mensen ook wel zilver genoemd, waar Bitcoin als goud wordt gezien. Ook Litecoin is enorm in waarde gestegen over de jaren en kan dan ook een goede investering zijn. In dit artikel bespreken we hoe je zelf kunt investeren in Litecoin door de cryptocurrency te kopen.

Hoe kan je beleggen in de Litecoin?

Je kan op twee manieren beleggen in de Litecoin: je kunt ze voor de lange termijn kopen of je kunt er actief in handelen.

Waar kan je Litecoins het beste kopen?

Heb je vertrouwen in de Litecoin en wil je de cryptomunt voor de lange termijn kopen? Dan is mogelijk! Je kunt tegenwoordig eenvoudig via het internet met iDEAL een klein bedrag aan Litecoins kopen.

Een betrouwbare partij waar je Litecoins kunt kopen is Bitvavo. Bij Bitvavo betaal je nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten. Bovendien kan je de eerste € 1000 aan Litecoins zonder transactiekosten kopen wanneer je een account opent met deze knop:

Actief handelen in Litecoins

De Litecoin is net zoals de Bitcoin erg volatiel: de koers kan op een dag zo tien procent dalen of stijgen. Dit maakt de Litecoin enorm aantrekkelijk voor speculanten.

Bij een online broker kan je eenvoudig met een druk op de knop Litecoins kopen & verkopen. Tegenwoordig kan je ook speculeren op een dalende koers, dit doe je door short te gaan op de Litecoin. Het aangaan van een short positie maakt het mogelijk te speculeren op negatief nieuws rondom de Litecoin.

Het is verstandig om het beleggen in Litecoins eerst uit te proberen door middel van een demo. Hiervoor is de broker Plus500 uitermate geschikt: bij Plus500 kan je als nieuwe gebruiker onbeperkt fictieve beleggingen uitvoeren zonder risico te lopen. Probeer de mogelijkheden daarom direct uit door een gratis account te openen:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.

Wat is de Litecoin precies?

De Litecoin is bekend doordat het één van de eerste altcoins was. Een altcoin is een benaming voor alle andere munten naast de bitcoin. Het doel van de ontwikkelaar van de Litecoin, Charlie Lee, was om een munt te ontwikkelen die sneller en goedkoper zou zijn. Net zoals bij de Bitcoin kan je de Litecoin gebruiken om zonder tussenkomst van een derde partij betalingen uit te voeren.

De Litecoin is op veel gebieden vergelijkbaar met de Bitcoin, maar heeft net wat verbeteringen. Zo wordt een block in 2,5 minuten goedgekeurd in plaats van 10 minuten waardoor transacties vier keer zo snel kunnen worden goedgekeurd.

Ook de transactiekosten liggen lager bij Litecoin: je betaalt altijd 1/1000 van een Litecoin ongeacht het bedrag dat je stuurt. Wanneer je een miljoen euro aan Litecoins verstuurd betaal je alsnog maar 1/1000e Litecoin waardoor de Litecoin één van de voordeligste manieren is om geld te versturen over het internet. Bij PayPal betaal je bijvoorbeeld 3% over de volledige som.

Wat zijn de voordelen van investeringen in Litecoin?

Wanneer je het kopen van Litecoins overweegt, wil je waarschijnlijk weten wat de grootste voordelen zijn van deze cryptomunt. We bespreken de voordelen met je in dit deel van het artikel.

Sneller en goedkoper dan de Bitcoin

De Litecoin wordt regelmatig aangewezen als crypto zilver: de koers beweegt sterk mee met die van Bitcoin. Bovendien heeft de Litecoin enkele unieke kenmerken en voordelen wat het een interessante investering kan maken.

Je kunt goedkoper en sneller transacties uitvoeren met Litecoin, waardoor de techniek achter de Litecoin eigenlijk beter is. Dit kan het een interessante investering maken.

Schaarste

Net zoals bij de Bitcoin, is de Litecoin schaars. Er bestaan uiteindelijk wel meer Litecoins dan Bitcoins: 84 miljoen om precies te zijn. De ontwikkelaars hebben dit aantal gekozen omdat transacties vier keer zo snel worden verwerkt, daarom hebben ze ervoor gekozen om ook vier keer zoveel Litecoins op de markt te brengen.

Alles wat schaars is, kan bij een toenemende vraag leiden tot een hogere prijs. Dit kan dan ook een goede reden zijn om te investeren in Litecoin.

Sterk ontwikkelingsteam

Een ander positief argument voor het kopen van Litecoin, is het sterke ontwikkelingsteam achter de munt. Nieuwe technologieën worden zelfs vaak sneller geïntegreerd binnen de Litecoin dan de Bitcoin. Het Lightning Network werd bijvoorbeeld eerder actief binnen LTC dan BTC. Dit kan een goede reden zijn om te investeren in Litecoin: een sterk team geeft een cryptomunt een potentieel betere toekomst.

Sterke koerswijzigingen

Een andere goede reden om in Litecoin te investeren, zijn de sterke koerswijzigingen. Net zoals de Bitcoin, heeft de Litecoin sterke rallies meegemaakt waar je als investeerder van kunt profiteren. Het kan lastig zijn om in te schatten wat een goed instapmoment is: je kunt er daarom voor kiezen om gespreid in te stappen. Ook kan je je risico’s spreiden door verschillende cryptomunten op te kopen.

Wat zijn de risico’s van beleggingen in Litecoin?

Voordat je begint met beleggen in Litecoins, is het belangrijk dat je de risico’s goed begrijpt. Crypto’s zijn hoog speculatieve en volatiele beleggingen. Je kunt gerust binnen een paar dagen een groot deel van je investering verliezen. Het is daarom belangrijk om echt alleen met geld in LTC te investeren dat je kunt missen.

Let voor de rest goed op de beveiliging van je account. Hackers proberen regelmatig Litecoins te stelen. Kies daarom een sterk wachtwoord en sla Litecoins op een offline wallet op wanneer je ze een langere tijd niet gebruikt.

Hoe bepaal je wanneer je Litecoins (ver)koopt?

Door de hoge volatiliteit kan je binnen enkele minuten al snel vele euro’s verdienen… of verliezen! Het is dus van cruciaal belang om je beleggingen goed te timen. Dit kan je bij beleggingen in de Litecoin het beste doen door het nieuws goed in de gaten te houden.

De Litecoin wordt door professionele fondsen met rust gelaten vanwege de sterke volatiliteit. De markt bestaat dan ook bijna volledig uit speculanten, mensen zoals jij en ik die wat extra geld willen verdienen met beleggen in cryptomunten.

Speculanten zijn over het algemeen geen experts en reageren daardoor sterk op nieuws. Een erg negatief nieuwsbericht kan een verwoestend effect hebben op de koers van de Litecoin. Wanneer je de grafiek met het koersverloop van de Litecoin bekijkt, valt het op dat extreme dalingen vaak weer worden opgevolgd door behoorlijke stijgingen.

litecoin beleggen

Profiteer van het grillige koersverloop

Je kunt als belegger profiteren van de onkunde en onwetendheid van de gemiddelde speculant door precies het tegenovergestelde te doen van de massa. Bij negatief nieuws blijf je niet weg van de Litecoin, nee, door short te gaan kan je hier juist op inspelen!

Zodra de koers flink is ingestort  koop je juist weer Litecoins: op die manier maximaliseer je de winst die je behaalt met je beleggingen in de Litecoin. Hierbij is het overigens essentieel om altijd een stop loss te gebruiken zodat je bij een verkeerde timing niet direct al het geld op je account verliest.

Al met al is de Litecoin net zoals de Bitcoin een interessant financieel instrument. De Litecoin staat nu nog in de schaduw van de Bitcoin, maar dit kan natuurlijk veranderen! Houd de Litecoin daarom goed in de gaten en profiteer van de plotselinge koersschommelingen door de Litecoin op het juiste moment te kopen of verkopen!

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *