Brokers vergelijken: wat is de beste Nederlandse broker?

Ben je op zoek naar de beste online broker? In deze vergelijking van brokers vind je direct de broker die het beste bij je past. Je kan direct een gratis (demo) account openen of je kunt eerst een uitgebreide review lezen. Door brokers te vergelijken ontdek je welke partij het beste bij je past.

Wat zijn de beste brokers om direct aandelen bij te kopen?

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoBeleg gratis in bekende ETF's & investeer goedkoop in aandelen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Online brokers vergelijken

Als belegger is er nog nooit een beter moment geweest om te beginnen met beleggen. Al kan het voor beleggers lastig zijn om in deze omgeving brokers te ontdekken die goed bij hun behoeften past. Bij het kiezen van een online broker is het van belang om te bepalen in welke effecten je wilt beleggen.

Ben je geïnteresseerd in het beleggen bij de beste Nederlandse brokers, Forex, aandelen, cryptocurrency, of een ander financieel effect? Zo ja, dan ben je hier aan het juiste adres!

De beste brokers om actief te speculeren

Je kunt er ook voor kiezen om actief te speculeren in het koersverloop van aandelen. Je kunt dit doen door CFD's te gebruiken. Met CFD's kan je enkele speciale dingen:

 • Short sellingje kunt met CFD's speculeren op zowel stijgende als dalende koersen
 • Hefboomje kunt met een CFD een hefboom gebruiken, waardoor je grotere posities kunt innemen.

Je kunt actief speculeren of handelen 100% gratis uitproberen met een demo. Bekijk direct bij welke aanbieders dit mogelijk is:

BrokerInformatieAanmelden
* Kopieer andere handelaars
* Speculeer op dalende koersen
* Gratis handelen met een demo
* 76% van de reatilbeleggers verliest geld met CFDs

Avatrade buy shares* Gratis demo om mee te handelen
* Nederlandse accountmanager
* Beleg in 1.600+ effecten

* Speculeer op stijgende en dalende koersen
* Beleg al vanaf € 100 & zet een hefboom in
* Gratis uitproberen met een onbeperkte demo
* 80% van de reatailbeleggers verliest geld met CFDs

Wat is de beste Nederlandse broker?

Wat de beste Nederlandse broker is, is vaak erg persoonlijk. Toch zijn er bepaalde punten van belang wanneer je brokers met elkaar vergelijkt. Zo kunnen brokers erg verschillen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid, tarieven en functionaliteiten. Om de beste beslissing te nemen, is het dan ook van belang om eerst voor jezelf te bedenken wat je het belangrijkst vindt.

Ongeacht welke broker je uiteindelijk kiest, het zoekproces begint vaak met dezelfde stap: het bepalen van je beleggingsdoelstellingen. De meeste online brokers bieden een vergelijkbare selectie van beleggingsalternatieven, waaronder individuele aandelen, opties, beleggingsfondsen, exchange-traded funds, en bedrijfsobligaties. Toegang tot cryptocurrency, futures trading, en valutamarkten zijn ook beschikbaar via Nederlandse brokers.

De investeringen die de broker ter beschikking stelt bepalen twee dingen: of aan je investeringseisen voldaan zal worden, en hoeveel je aan commissies zult moeten uitgeven. Let goed op de commissies die aan je gekozen beleggingen verbonden zijn.

Maak vervolgens een duidelijk overzicht waarop je de verschillende punten van de brokers met elkaar vergelijkt. Je kan deze punten ook een gewicht meegegeven: wanneer je een demo bijvoorbeeld belangrijker vindt dan de gebruiksvriendelijkheid van het platform geef je dat punt een hogere waarde mee. Bekijk vervolgens voor jezelf welke broker de beste score behaalt in je eigen vergelijking. De broker met de hoogste score moest wel de beste broker voor jezelf zijn!

Brokers vergelijken: dit zijn mijn favoriete brokers

In dit deel van het artikel deel ik mijn top 7 favoriete brokers.

1. Freedom24: miljoenen investeringsopties & ontvang hoge rente over je saldo

Freedom24 is een uitgebreide broker waar je in een grote selectie aan aandelen, ETF's en aandelenopties kunt handelen. Als nieuwe gebruiker betaal je geen transactiekosten in de eerste maand en je ontvangt er bovendien tot 8,76% aan rente over je stortingen!

Open direct een account bij Freedom24 & profiteer  vandaag nog!

Klik hier om de Freedom24 review te lezen of vraag meer informatie aan over deze broker:

Waarom Freedom24?

 • Beleg in 1.000.000 aandelen, ETF's en Amerikaanse opties.
 • Ontvang tot 8,76% rente over D-rekeningen
 • Maak gebruik van beleggingsideeën met een gemiddeld rendement van 21%.
 • EU-gereguleerde broker en betrouwbare NASDAQ holding.

Freedom24 beste IPO broker

2. eToro: gratis & sociaal beleggen

Bij eToro kan je zonder commissies beleggen in aandelen & crypto. Hierdoor is het bij eToro ook met kleinere bedragen mogelijk om te investeren. Het is daarnaast ook mogelijk om actief te speculeren met CFD's: je kan dan een hefboom inzetten en speculeren op dalende koersen.

Een andere, interessante functie bij eToro is het sociaal beleggen. Binnen het platform van eToro kan je andere gebruikers volgen. Opent de belegger die je volgt een positie? Dan neem je die automatisch over! Op die manier kan je profiteren van de kennis van anderen. Bij eToro kan je alle mogelijkheden geheel zonder risico uitproberen met een demo.

Klik hier om de uitgebreide eToro review te lezen of druk op de knop om direct een account te openen:

76% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen. Promotie link.

Waarom eToro?

 • Zonder commissies aandelen kopen
 •  Sociaal beleggen: volg andere, succesvolle handelaren
 •  100% risicovrije demo

eToro beste broker

3. DEGIRO: fysiek aandelen kopen tegen lage tarieven

DEGIRO is één van de voordeligste brokers voor het fysiek kopen van aandelen: je betaalt er een vast tarief van € 2,50 op Nederlandse aandelen. Extra voordelig is dat je bij DEGIRO gratis kunt beleggen in een selectie aan ETF's die zijn opgenomen in de kernselectie. Je moet hiervoor wel met minimaal € 1000 investeren.

DEGIRO wordt door verschillende partijen aangewezen als de voordeligste keuze; ze zijn tot wel 80% goedkoper dan de concurrent. Je kan eenvoudig geld storten via iDEAL en de onlineomgeving is gebruiksvriendelijk.

Klik hier om de uitgebreide DEGIRO review te lezen of open direct een account:

Waarom DEGIRO?

 • Fysiek aandelen opkopen tegen lage tarieven
 • Geheel Nederlandstalig & betrouwbaar
 • Voordelige aanbieder: handel gratis in ETF's uit de kernselectie

DEGIRO brokers vergelijken

4. BUX Zero: mobiel beleggen zonder kosten

BUX Zero is een populaire keuze onder jongere beleggers. Beleggen met BUX Zero is dan ook erg toegankelijk: het enige wat je hoeft te doen om aan de slag te gaan is de gebruiksvriendelijke applicatie te downloaden. Met de BUX Zero app kan je vervolgens zonder commissies handelen in aandelen & crypto met behulp van de speciale zero orders.

Het is bij BUX bovendien ook mogelijk om goedkoop te investeren in meerdere ETF's. Voor slechts € 1 per maand beleg je automatisch in je favoriete fondsen. Wel is het jammer dat het aanbod bij BUX wat tegenvalt: de keuze aan aandelen is beperkter dan bij bijvoorbeeld DEGIRO.
80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.

Waarom BUX Zero?

 • Toegankelijk & volledig mobiel
 • Gratis aandeel bij registratie
 • Gratis handelen in aandelen

BUX beste aandelen broker

5. Bitvavo: goedkoop in crypto beleggen

Crypto is booming: de enorme koersstijgingen in de afgelopen jaren hebben veel beleggers aangetrokken. Bij Bitvavo kan je met behulp van iDEAL investeren in deze hype.

Zelf ben ik een groot fan van Bitvavo vanwege de lage transactiekosten en het gebruiksgemak. Je betaalt bij Bitvavo nooit meer dan 0,25% over je transactie, terwijl je bij sommige concurrenten wel 1 tot 2 procent betaalt.

Klik hier om de uitgebreide Bitvavo review te lezen of open direct een account:

Waarom Bitvavo?

 • 0,25% transactiekosten over crypto
 • Je eerste € 1000 gratis verhandelen
 • Gebruiksvriendelijk & uitgebreid aanbod

Bitvavo beste crypto broker

6. Plus500: actief speculeren met CFD's

Plus500 is één van de populairste CFD brokers op het internet en dat is niet zo vreemd! Deze broker onderscheidt zich van de concurrentie door het gebruiksvriendelijke softwarepakket dat je in je browser kunt gebruiken. Binnen de software van Plus500 kan je speculeren op stijgende en dalende koersen. Ook kan je met een hefboom beleggen: op die manier kan je met een klein bedrag een grotere beleggingspositie openen.

Actief speculeren is geschikt voor meer ervaren beleggers. Gelukkig biedt Plus500 een onbeperkte demo aan, waardoor je kunt uitproberen of actief beleggen bij je past. Klik hier om de uitgebreide Plus500 review te lezen of open direct een account:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.

Waarom Plus500?

 • Gebruiksvriendelijke software
 • Geheel Nederlandstalig
 • Gratis demoaccount
 • Plus500 rekent geen commissies en lage transactiekosten in de vorm van spreads.

Plus500 software

De software van de populaire broker Plus500: gebruikersvriendelijk & Nederlandstalig. Illustratieve prijzen.

7. Lynx: broker met geavanceerde opties

Lynx richt zich vooral op de gevorderde en meer vermogende belegger. Binnen de software heb je veel mogelijkheden om alles in te delen zoals je zelf wilt. Bovendien kan je bij Lynx gratis cursussen volgen om je beleggingsprestaties te verbeteren.

De transactiekosten liggen bij Lynx wat hoger dan bij de concurrentie. Hier krijg je wel uitstekende ondersteuning voor terug: de klantenservice van Lynx is telefonisch bereikbaar en ze bieden bovendien voldoende educatie mogelijkheden aan.

Klik hier om de Lynx review te lezen of vraag meer informatie aan over deze broker:

Waarom Lynx?

 • Professionele software
 • Sterke klantenservice
 • Betrouwbare partij
  Lynx beleggen broker

Waar moet je op letten bij het selecteren van een online broker?

Sommige brokers vragen nog steeds een vergoeding voor het kopen en verkopen van individuele aandelen, hetzij per transactie, hetzij per aandeel. De grote meerderheid van internet brokers rekent overigens geen commissie meer per verkoop van een individueel aandeel.

Het vinden van de meest geschikte online broker om aandelen te verhandelen is geen eenvoudige taak. De meest doeltreffende strategie is om een lijst samen te stellen van de diensten die je van je broker verwacht. Online brokers vergelijken is zeker een goed idee.

 • Tarieven: is de broker goedkoop? Bekijk waarin je belegt en vergelijk de tarieven.
 • Mogelijkheden: heb je voldoende analyse mogelijkheden voor je beleggingsstijl?
 • Aanbod: heeft de broker voldoende effecten in verhouding met andere brokers?
 • Gebruiksvriendelijkheid: is de software eenvoudig te gebruiken?
 • Ondersteuning: kan je contact opnemen met de broker voor hulp?

Uiteindelijk is het verstandig om de verschillende brokers uit te proberen. Maak gratis demo accounts aan bij de verschillende brokers en ontdek op die manier wat de beste broker voor je is!

Belangrijk: let op de kosten

Veel beginnende beleggers letten niet genoeg op de beleggingskosten. Toch zijn de kosten misschien wel de belangrijkste factor bij het selecteren van de beste broker. Kosten kunnen je rendement namelijk flink beïnvloeden, zeker op de lange termijn.

Een kostenverschil van 1% lijkt weinig, maar kan een groot verschil maken. Wanneer je € 1.000 investeert voor 30 jaar dan zou je:

 • € 10.062 bezitten na 30 jaar tegen 8%
 • € 7.612 bezitten na 30 jaar tegen 7%

Zoals je ziet kan een kostenpercentage van 1% op de lange termijn een enorm verschil maken! Gebruik deze tool om zelf je rendement op de lange termijn te berekenen.

Overweeg beleggingsfondsen en andere beleggingskeuzes

Vooral als je via je broker in beleggingsfondsen wil investeren en later verkopen. Ga bij je broker na met welke fondsen ze een relatie hebben en welke diensten ze verlenen. Of je nu in opties, exchange-traded funds of vaste deposito's wilt beleggen, ga bij de broker na of ze deze soorten beleggingen aanbieden. Je moet ook rekening houden met de kosten van deze diensten. Discount brokers, bieden deze diensten vaak niet aan, maar full-service brokers wel.

Vergelijk op unieke kenmerken

Wanneer je op zoek bent naar een broker die op een bepaald gebied uitblinkt, kan je dit lijstje gebruiken.

Ik wil gratis beleggen

100% gratis beleggen bestaat natuurlijk niet. Dit neemt niet weg dat je bij sommige brokers zonder vaste commissies kunt beleggen. Dit kan erg interessant zijn wanneer je met kleine bedragen wilt investeren. Je kunt bij eToro en BUX Zero zonder vaste commissies beleggen in bijvoorbeeld aandelen.

Ik wil vooral goedkoop beleggen

Wanneer je slim wilt beleggen, is het belangrijk om voor een broker met lage tarieven te gaan. In dit artikel kan je lezen welke brokers goedkoop zijn.

Ik wil gebruiksvriendelijke software

Wanneer je het belangrijk vindt dat de software makkelijk te gebruiken is, kan je een broker kiezen met gebruiksvriendelijke software. Zowel BUX Zero als eToro bieden erg gebruiksvriendelijke software aan. Ook de software van DEGIRO is relatief makkelijk te gebruiken.

Ik wil een goede klantenservice

Wanneer je het belangrijk vindt dat de klantenservice Nederlandstalig is en goed bereikbaar is, dan kan je het beste kiezen voor een Nederlandse broker. In dit geval zijn zowel DEGIRO, BUX en Lynx goede opties.

Ik wil professionele software

Wanneer je veel analyses wilt uitvoeren, is het belangrijk om uitgebreide software te gebruiken. Sommige brokers bieden educatie aan, die je kunt gebruiken bij het nemen van je beleggingsbeslissingen. Een voorbeeld van zo'n broker is Lynx.

Meer brokers vergelijken?

Het is erg belangrijk om brokers uitgebreid te vergelijken. Je belegt meestal meerdere jaren of zelfs je hele leven bij een broker. Je vindt in deze categorie uitgebreide artikelen over diverse brokers zodat je in meer details de beste opties kunt onderzoeken. Neem hier de tijd voor, het is belangrijk!