Bitvavo versus Binance: welke crypto broker is beter?

In deze uitgebreide vergelijking onderzoeken we welke crypto exchange beter is: Bitvavo of Binance. Op die manier kan je direct beslissen bij welke crypto broker je wilt beginnen met het verhandelen van Bitcoins en andere crypto’s.

Zelf direct uitproberen?

Wil je zelf ontdekken of je Bitvavo of Binance prettiger vindt? Je kunt direct een gratis account openen bij deze exchanges:

Bij Bitvavo betaal je via de bovenstaande link tijdelijk geen transactiekosten over je eerste € 1000 aan transacties!

Vergelijking: Bitvavo versus Binance

KenmerkBitvavoBinance
Crypto aanbod100+500+
Kosten0,25%0,1%
SoftwareGebruiksvriendelijkGeavanceerd
BetrouwbaarheidVolgt niet altijd de wetgevingGevestigd in Nederland
KlantenondersteuningNederlands via chatAlleen in het Engels
BetaalmogelijkhedeniDEAL & bankoverschrijvingCreditcard
StakingJaJa
Eigen creditcardNeeJa
Registratie DNBJaNee
Inzetten dalende koersNeeJa

Crypto aanbod: Bitvavo versus Binance

Bij Bitvavo handel je in meer dan 100 verschillende crypto’s. Alle bekende cryptovaluta’s zijn gewoon verhandelbaar bij Bitvavo: denk hierbij aan de Bitcoin, Ethereum en Dogecoin. Bitvavo analyseert de markt constant en voegt regelmatig nieuwe, relatief stabiele altcoins toe aan het aanbod. Een voordeel van deze aanpak is dat je niet zo snel een crypto scam coin zult vinden op het platform.

Wanneer je liever in exotische altcoins handelt dan kan je beter terecht bij Binance. Bij Binance is het aanbod aan crypto’s namelijk groter. Sommige actieve handelaren kopen graag extreem kleine munten op in de hoop dat ze fors in waarde zullen stijgen.

Bij Binance is het aanbod aan crypto’s dus uitgebreider, maar bij Bitvavo is er weer meer controle.

Kosten: is Bitvavo of Binance goedkoper?

Bij Bitvavo betaal je nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten. Wanneer je met forse bedragen handelt, kunnen je transactiekosten zelfs 0% bedragen. Voor de kleinere handelaar liggen de kosten echter op 0,25%: dit is het geval wanneer je minder dan € 100.000 per maand verhandelt. Klik hier om meer te lezen over de kostenstructuur bij Bitvavo.

Bij Binance liggen de kosten duidelijk lager: de maximale kosten die je betaalt bedragen er 0,1%. Ook bij Binance nemen de transactiekosten af wanneer je veel handelt. Ook kan je door Binance Coins te kopen ervoor zorgen dat je transactiekosten afnemen.

Beide crypto exchanges zijn voordelig, maar Binance is duidelijk de goedkoopste. Wanneer je actief wilt gaan handelen, is Binance dan ook een betere keuze. Wanneer je alleen sporadisch crypto’s koopt om die voor de langere termijn vast te houden, is Bitvavo ook een goede optie.

Software: Binance versus Bitvavo

Een belangrijk onderdeel van een crypto exchange, is natuurlijk de software. Bij Bitvavo maak je gebruik van een gebruiksvriendelijke en volledig Nederlandstalige webtrader. Juist door het eenvoudige design kan zelfs een beginner snel de juiste cryptomunt vinden en kopen.

Bitvavo trader

Bij Binance ligt dit wat ingewikkelder: de menu’s zijn vrij uitgebreid en zeker als beginner kan de software van Binance daardoor nogal overweldigend zijn. Hier staan wel veel extra mogelijkheden tegenover.

Binance trader

Of de software beter is, hangt dan ook sterk af van je persoonlijke voorkeur. Wanneer je echt actief wilt gaan handelen, kan je misschien beter Binance kiezen. Wanneer dit niet je doelstelling is, kan Bitvavo de beste optie zijn.

Betrouwbaarheid: Bitvavo versus Binance

Op het gebied van Betrouwbaarheid wint Bitvavo duidelijk: over Binance is simpelweg niet zoveel bekend. Ik heb zelfs het kantoor van Bitvavo kunnen bezoeken waar ze me uitgebreid uitleg gaven over alles wat ze doen om onze tegoeden veilig te houden. Crypto’s worden bijvoorbeeld in datacentra opgeslagen zonder verbonden te zijn met het internet. In dit artikel lees je alles over de maatregelen die Binance uitvoert.

Binance staat daarentegen regelmatig in negatief daglicht: dit komt vooral doordat ze niet altijd de lokale wetgeving volgen. Hierdoor blokkeren lokale banken betaalmogelijkheden regelmatig en bestaat er wat meer onzekerheid over de toekomstige koers van het bedrijf. Persoonlijk denk ik niet dat je tegoeden zomaar verdwijnen, maar het is toch fijn om een duidelijk en lokaal aanspreekpunt te hebben.

Voor mij is de hogere betrouwbaarheid van Bitvavo dan ook een goede reden om voor deze aanbieder te kiezen.

Klantenondersteuning: Bitvavo wint

Door de forse groei van crypto’s zie je dat veel exchanges worstelen met hun klantenservice. Het is in ieder geval bij zowel Bitvavo als Binance niet mogelijk om iemand aan de lijn te krijgen. Bij Bitvavo wordt je gelukkig wel redelijk snel geholpen via de email of live chat in het Nederlands.

Bij Binance heb ik minder goede ervaringen met de klantenservice: deze is soms moeilijk bereikbaar (pas na flink wat mailtjes ontving ik een reactie terug) en is bovendien Engelstalig. Op het gebied van de klantenservice wint Bitvavo het dan ook van Binance.

Betaalmogelijkheden: Bitvavo of Binance?

Bitvavo is de beste keuze wanneer je graag snel geld wilt storten of uitbetalen op je rekening. Doordat het een Nederlandse partij is, kan je namelijk snel met iDEAL geld op je rekening storten. Je kunt het geld vervolgens ook binnen no-time laten terugstorten op je bankrekening. Wel is het jammer dat creditcards niet ondersteund worden: dit komt doordat de Nederlandse bank hier geen fan van is.

Binance is een betere keuze wanneer je geld wilt storten op je account via creditcard. Doordat het bedrijf soms overhoop ligt vanwege het niet goed naleven van de lokale wetgeving, is het niet mogelijk om geld te storten / op te nemen vanaf een Nederlandse bankrekening. Dit is natuurlijk een groot nadeel en een goede reden om Bitvavo te verkiezen boven Binance.

Mogelijkheden en unieke kenmerken

Bitvavo is ontwikkeld voor één specifiek doel: het snel kunnen kopen en verkopen van cryptocurrencies. De crypto exchange is op dit gebied dan ook erg goed ontwikkeld en de perfecte keuze.

Wanneer je echter op zoek bent naar een exchange met meer ‘unieke’ mogelijkheden dan is Binance een betere keuze. Je kunt bij Binance bijvoorbeeld een speciale creditcard aanvragen waarmee je betalingen kunt doen met crypto’s. Ook biedt Binance meer diverse crypto producten aan en een geavanceerdere trader waardoor je meer opties hebt.

Meer opties is natuurlijk niet altijd beter: wanneer je voldoende hebt aan een goed handelsplatform, dan is Bitvavo een goede keuze. Wanneer je echter in meer exotische producten wilt handelen, kan Binance een betere optie zijn.

Staking bij Bitvavo en Binance

Je kunt extra rendement behalen met je beleggingen door crypto’s te staken. Dit is zowel bij Bitvavo als Binance mogelijk. Bij Bitvavo ligt het rendement op staking niet erg hoog in vergelijking met andere aanbieders.

Wanneer je aan staking wilt doen, kan je het openen van een account bij Binance dan ook overwegen. Bij deze aanbieder kan je ook aan swaps en launchpools deelnemen. Het is wel belangrijk dat je goed onderzoekt wat dit precies zijn zodat je de risico’s goed kunt inschatten.

Is Bitvavo of Binance beter?

Na het lezen van deze vergelijking vraag je jezelf misschien af welke exchange beter is: Bitvavo of Binance. Het is lastig om hier een eenduidig antwoord op te geven: wat de beste exchange is, is namelijk sterk afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Persoonlijk denk ik dat Bitvavo een betere exchange is vanwege de hogere betrouwbaarheid en de gebruiksvriendelijkheid.

Wanneer je echter in meer exotische producten wilt handelen, kan Binance een betere optie zijn. Weet je het niet zeker? Dan is het zeker aan te raden om bij beide aanbieders een account te openen. Dit is helemaal gratis en op die manier ontdek je zelf welke crypto exchange beter bij je past.

Klik hier om een account te openen bij Bitvavo & Klik hier om een account te openen bij Binance

Veelgestelde vragen

Ben je overtuigd van de betrouwbaarheid van Bitvaco? Dan kan je snel je crypto’s overzetten naar deze Nederlandse partij. Je kunt ervoor kiezen om je crypto’s bij Binance simpelweg te verkopen en om opnieuw crypto’s te kopen bij Bitvavo. Het is echter ook mogelijk om de crypto’s binnen je account te versturen naar je Bitvavo wallet adres.

Ben je toch overtuigd van de lagere kosten en uitgebreidere mogelijkheden bij Binance? Dan kan je overstappen. Je kunt er dan voor kiezen om je cryptomunten te verkopen en opnieuw te kopen bij Binance. Het is echter ook mogelijk om je crypto’s vanaf Bitvavo naar je wallet op Binance te sturen.

Bitvavo heeft in Nederland een betere reputatie: dit komt doordat ze volledig volgens de laatste wetgeving opereren en geregistreerd staan bij de Nederlandse bank. Hierdoor weet je zeker dat Bitvavo goed met je tegoeden omgaat.

Binance heeft op zich ook geen slechte geschiedenis wanneer het op de betrouwbaarheid aankomt. Zelfs na de uitgebreide hack in 2019 betaalden ze alle gebruikers hun tegoeden uit. Het enige probleem met Binance is de instabiliteit doordat ze niet de lokale wetgevingen volgen. Hierdoor is het in 2021 niet meer mogelijk om geld te storten en opnemen via betaalrekeningen in Nederland.

Meer lezen over crypto verhandelen?

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *