Over ons: wie zit er achter beleggen.info?

alex mostert eigenaar beleggenBeleggen.info wordt beheerd door Site Diensten, een jong en dynamisch internetbedrijf. Ik, Alex Mostert, ben de eigenaar van beleggen.info. Waarschijnlijk zie ik er niet uit als de doorsnee eigenaar van een website over beleggen, maar dat past dan ook goed bij de boodschap van deze website.

Met beleggen.info wil ik namelijk op een toegankelijke manier laten zien hoe je kunt beleggen. Veel jonge mensen wachten te lang met beleggen, waardoor ze veel rendement laten liggen.

Wat ik erg belangrijk vindt zijn vertrouwen en eerlijkheid. Daarom vertel ik eerlijk dat deze website beheerd wordt door een jonge ondernemer en dat er geen vast personeel is. Samen met freelancers zorg ik ervoor dat de website interessant blijft en regelmatig gevuld wordt met nieuwe inhoud.

Deze website is er dan ook voor iedereen: de teksten zijn geschreven in begrijpelijke taal zodat ook beginners er direct mee aan de slag kunnen. Wanneer iets uiteindelijk toch niet duidelijk blijft is het mogelijk om contact op te nemen.

Wie is Alex Mostert?

Ik ben geboren in een klein dorpje in Nederland, Heemskerk. Na een kleine 18 jaar was ik het daar wel zat en ben ik verhuisd naar de grote stad: Amsterdam. Ik heb ondernemen altijd machtig mooi gevonden en ik ben dan ook niet van plan om snel met pensioen te gaan

Wil je connecten?

Je kunt me vinden op LinkedIN en Instagram!

Hoe ben ik beleggen.info begonnen?

In 2010 begon ik al met mijn eerste website over beleggen: deonlinebelegger.nl. In die tijd begon ik zelf net met handelen en zat ik nog op de middelbare school. Tijdens de pauze keek ik op mijn mobiel om te kijken of de oliekoers al gestegen was: tussendoor kocht en verkocht ik namelijk wat vaten olie.

Over de jaren heen bezocht ik vele congressen en las ik vele boeken. Hierdoor nam mijn kennis steeds meer toe en ik besloot dat ik die graag met andere mensen wilde delen. Tegenwoordig is beleggen.info een fenomeen geworden dat in meer dan 10 talen kan worden gelezen. Je kunt de Engelse versie bijvoorbeeld hier vinden.

Hoe beleg ik zelf?

Ik geloof altijd sterk in practice what you preach. Zelf ben ik dan ook actief op de beurs en ik beleg al jaren. Vroeger was ik vooral bezig met het actief handelen in koersverschillen door gebruik te maken van CFD’s. Dit speculeren ging me goed af, maar kost wel veel tijd. Op een gegeven moment ben ik daarom begonnen met het opbouwen van een beleggingsportfolio voor de lange termijn zodat ik mijn tijd volledig kan besteden aan de ontwikkeling van beleggen.info.

Ik lees veel analyses en ik ben altijd op zoek naar aandelen met een hoog groeipotentieel. Ik bezit bij verschillende brokers een beleggingsaccount en ik koop de aandelen daar op voor de lange termijn. Maandelijks stort ik ook vaste bedragen in diverse indexfondsen en ik investeer ook kleinschalig in vastgoed. In 2020 heb ik mijn eerste investeringspand gekocht waar nu ook huurinkomsten vandaan komen.

Over de tijd is mijn beleggingsstrategie steeds verder veranderd: er is dan ook niet één perfecte beleggingsmethode. Het is daarom aan te raden om goed te onderzoeken welke manier van investeren goed bij je past. Op die manier behaal je op de lange termijn een mooi rendement zonder slaap te verliezen.

Je eigen leven indelen

Zelf vind ik vrijheid erg belangrijk. Ondernemen en investeren zijn voor mij de twee manieren waarmee ik het mogelijk maak om te doen wat ik wil, wanneer ik het wil. Juist door niets te moeten, begin je soms meer te willen. Ik heb bijvoorbeeld twee bachelors afgemaakt uit interesse, niet omdat ik het nodig heb voor een baan.

Ook ben ik dol op reizen: ik hoop de komende jaren dan ook de wereld over te reizen. Misschien ontmoet ik je wel een keer ergens aan de andere kant van de wereld!

Bedrijfsgegevens

  • Bedrijfsnaam: SiteDiensten
  • Adres: Herengracht 248F, 1016BV Amsterdam
  • KvK: 55807410
  • Telefoonnummer: +31 6 81 82 85 72
  • Mail: stuur ons een mail