Over Alex Mostert – Eigenaar Beleggen.info

Wie is Alex Mostert?

Ik ben geboren in een klein dorpje in Nederland, Heemskerk. Na een kleine 18 jaar was ik het daar wel zat en ben ik verhuisd naar de grote stad: Amsterdam. Ik heb ondernemen altijd machtig mooi gevonden en ik ben dan ook niet van plan om snel met pensioen te gaan

Wil je connecten?

Je kunt me vinden op LinkedIN en Instagram!

Hoe ben ik beleggen.info begonnen?

De eerste onderneming

Al op jonge leeftijd vond ik ondernemen en geld machtig interessant. Op de basisschool organiseerde ik bijvoorbeeld een veiling waarbij ik mijn computerspelletjes aanbood. Ik snapte goed hoe ‘populariteit’ werkte en al snel boden de leerlingen meer dan de prijs in de winkel voor een spel om maar te laten zien dat ze het meeste konden betalen. Het duurde niet lang voordat de docent de veilingen verbood, maar daarmee begon mijn carrière als ondernemer en belegger.

De eerste artikelen

Op de middelbare school begon ik als tekstschrijver te werken voor tientallen bedrijven. Ik werkte bijvoorbeeld voor de (nu) grootste kortingscode website van Nederland. De eigenaren hadden geen idee dat ik pas 12 was en nodigde me dan ook uit voor een barbecue en biertjes. Aangezien ik geen auto had en nog op school zat moest ik jammer genoeg passen…

De eerste beleggingen

Het kriebelde echter steeds meer en toen ik 14 was begon ik mijn eerste website over Nintendo DS spelletjes. Op een gegeven moment ontdekte ik dat er meer is dan een spaarrekening alleen en ik besloot dan ook om te gaan beleggen.

In 2010 begon ik al met mijn eerste website over beleggen: deonlinebelegger.nl. In die tijd begon ik zelf net met handelen en zat ik nog op de middelbare school. Tijdens de pauze keek ik op mijn mobiel om te kijken of de oliekoers al gestegen was: tussendoor kocht en verkocht ik namelijk wat vaten olie.

Dit was trouwens nog knap lastig, aangezien ik nog steeds minderjarig was. Ik ‘leende’ daarom het paspoort van mijn vader om een rekening te openen. Beleggen als minderjarige is op die manier natuurlijk niet aan te raden, maar het opende wel mijn ogen en ik ontdekte opnieuw een hele nieuwe wereld.

En nu beleggen.info

Over de jaren heen bezocht ik vele congressen en las ik vele boeken. Hierdoor nam mijn kennis steeds meer toe en ik besloot dat ik die graag met andere mensen wilde delen. Tegenwoordig is beleggen.info een fenomeen geworden dat in meer dan 10 talen beschikbaar is. Je kunt de Engelse versie bijvoorbeeld hier vinden.

Hoe beleg ik zelf?

Ik geloof altijd sterk in practice what you preach. Zelf ben ik dan ook actief op de beurs en ik beleg al jaren. Vroeger was ik vooral bezig met het actief handelen in koersverschillen door gebruik te maken van CFD’s. Dit speculeren ging me goed af, maar kost wel veel tijd. Op een gegeven moment ben ik daarom begonnen met het opbouwen van een beleggingsportfolio voor de lange termijn zodat ik mijn tijd volledig kan besteden aan de ontwikkeling van beleggen.info.

Ik lees veel analyses en ik ben altijd op zoek naar aandelen met een hoog groeipotentieel. Ik bezit bij verschillende brokers een beleggingsaccount en ik koop de aandelen daar op voor de lange termijn. Maandelijks stort ik ook vaste bedragen in diverse indexfondsen en ik investeer ook kleinschalig in vastgoed. In 2020 heb ik mijn eerste investeringspand gekocht waar nu ook huurinkomsten uit komen.

Over de tijd is mijn beleggingsstrategie steeds verder veranderd: er is dan ook niet één perfecte beleggingsmethode. Het is daarom aan te raden om goed te onderzoeken welke manier van investeren goed bij je past. Op die manier behaal je op de lange termijn een mooi rendement zonder slaap te verliezen.

Je eigen leven indelen

Zelf vind ik vrijheid erg belangrijk. Ondernemen en investeren zijn voor mij de twee manieren waarmee ik het mogelijk maak om te doen wat ik wil, wanneer ik het wil. Juist door niets te moeten, wil je meer. Ik heb bijvoorbeeld twee bachelors afgemaakt uit interesse, niet omdat ik het nodig heb voor een baan.

Ook ben ik dol op reizen: ik hoop de komende jaren dan ook de wereld over te reizen. Ik heb al ruim 60 landen bezocht en het is mijn droom om in de toekomst op twee verschillende plekken te wonen. Misschien ontmoet ik je wel een keer ergens aan de andere kant van de wereld!

Ervaring & educatie

Zelf geloof ik dat je nooit stopt met leren: niemand belegt perfect, maar beleggen is vaak beter dan niet beleggen. Met beleggen.info hoop ik bezoekers dan ook te informeren over de mogelijkheden zonder direct advies te geven. Ik ben namelijk geen bank en ik kan dan ook geen directe beleggingstips geven.

Mijn ervaring bestaat in tegenstelling tot die van veel medewerkers bij banken echt uit de praktijk. Ik ben met helemaal niets begonnen (ik moest 12 maanden werken om mijn eerste computer te vergoeden) dus ik weet helemaal hoe het voelt om niets te hebben, iets op te bouwen en om een deel ook weer te verliezen. Ik neem je dan ook graag met simpele taal mee op mijn zoektocht naar financiële stabiliteit!

Je kan me altijd op Whatsapp bereiken op 06 81 82 85 72, maar vergeet niet; ik mag je niet directe aankoop- of verkooptips geven! Wil je meer weten over Beleggen.info? Klik dan hier!

Alex Mostert

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!