Beginnen met beleggen in 3 stappen

Beleggen is eenvoudig, zolang je maar weet wat je moet doen. Veel websites gebruiken lastige vaktermen en proberen beginnende beleggers af te schrikken. Wij houden hier niet van! Beleggen moet uiteindelijk vooral leuk zijn en we helpen je dan ook graag om te beginnen met beleggen. Op deze pagina vind je naast handige artikelen die je kunt raadplegen wanneer je wilt beginnen ook een handig driestappenplan die je kuntbeginnen met beleggen gebruiken om ook succesvol te worden met beleggen.

Stappenplan beginnen met beleggen

  1. Neem de cursus beleggen in CFD's door.
  2. Open een gratis demo account bij een broker.
  3. Oefen uitgebreid voordat je geld stort.
Tip: vergelijk de beste brokers en maak je eigen keuze!

Beleggen is het kopen of verkopen van financiële instrumenten met als doel het verkrijgen van koerswinst. Hierbij kan je onder andere handelen in Forexaandelengrondstoffen en indexfondsen. Veel mensen denken dat beleggen lastig is en dat het nodig is om veel vermogen in te brengen om een behoorlijke winst te behalen; dit is echter niet het geval. In dit artikel bekijken we hoe je zelf kunt beginnen met beleggen.

Waarom beginnen met beleggen?

  • geldHaal een hoog rendement, ook met een lage inleg.
  • Verdien altijd geld, ook als de beursen dalen door short te gaan.
  • Door orders te gebruiken kan je beleggingen automatiseren.
  • Dankzij de hefboom kan je betere resultaten behalen.
  • Je kunt beginnen met beleggen gratis uitproberen!
 Tip: bekijk onze eenvoudige cursus beleggen in CFD's.

Tip voor de beginnende belegger

Wanneer je nog nooit belegd hebt is het verstandig om met een gratis demoaccount te beginnen bij een broker. Online brokers bieden eenvoudige doch goede software aan waardoor iedereen kan beginnen met het handelen in bijvoorbeeld de EUR/USD of AEX. Met een demoaccount handel je met virtuele valuta, je begint met een startkapitaal en je kunt gewoon tegen de marktomstandigheden posities openen en sluiten. Wanneer het mis gaat zit je echter niet met de gebakken peren: het is immers maar speelgeld!

Hoe werkt beleggen?

Het principe van beleggen is eigenlijk vrij eenvoudig: je koopt of verkoopt iets om het later te kopen of verkopen met als doel het behalen van winst. De afgelopen jaren is er dankzij de introductie van verschillende online brokers mogelijk om zowel te kopen als om te verkopen, hierdoor kan je geld verdienen op zowel stijgende als dalende markten.

Wanneer je bijvoorbeeld denkt dat het aandeel BMW gaat dalen omdat het Duitse consumentenvertrouwen sterk is gedaald, kan je besluiten om het aandeel BMW te verkopen. We noemen dit ook wel short gaan, en je verdient dan geld zodra de koers daalt.

Het mooie is dat je dus ongeacht de richting van de markt geld kunt verdienen, bij deze nieuwe manier van beleggen hoef je alleen te beslissen of je wilt kopen of verkopen en op welk moment. Wanneer de positie is geopend worden de winsten of verliezen realtime bijgehouden en zodra je de positie weer sluit wordt deze winst of verliezen definitief met je saldo verrekend.

Herkennen van patronen

In de vorige alinea hadden we al even naar voren gebracht dat bepaalde nieuwsfeiten invloed kunnen uitoefenen op de koersen van bijvoorbeeld aandelen en valutaparen. Het is daarnaast ook mogelijk om te beleggen door patronen te herkennen in de grafiek. Hiervoor heb je wat inzicht nodig en door te oefenen word je snel beter in het herkennen van deze patronen. Veel mensen die beginnen met beleggen krijgen deze patronen al snel door en weten wanneer ze het beste een positie kunnen openen. 

Uiteindelijk is beleggen immers het (samen)spel van vraag en aanbod waarbij een trendomkeer een verschuiving in deze verhoudingen betekent. Een koers kan bijvoorbeeld snel dalen en bij een lage waarde weer gaan stijgen: in een dergelijk geval zijn er weer kopers te vinden voor het effect tegen deze huidige prijs.

Patronen zijn zelfs zonder ingewikkelde technische analyses vaak goed met het blote oog te herkennen. Op iedere tijdspanne zijn lijnen te vinden die de koers maar zelden doorbreekt. Door rekening te houden met deze niveaus en door je beleggingen daarop te baseren kan je ervoor zorgen dat je in 70 tot 80 procent van de transacties winst behaald, en dat is genoeg!

voorbeeld patroon

Begin met beleggen!

Beleggen is leuk, spannend en vooral erg winstgevend. Als beginnende belegger zal je aan sommige termen moeten wennen, maar laat je hierdoor niet afschrikken. Zodra je enkele beleggingen hebt gedaan bij een broker word je al snel een goede belegger. Iedereen is ooit begonnen, de vraag is wanneer jij klaar bent om te beginnen met beleggen.

Artikelen over beleggen

 

Gratis persoonlijke cursus beleggen op locatie
Gratis trading signalen
Beleggen met 1000 euro
Wat is beleggen?
Succesvol beleggen doe je zo
Ik wil beleggen: hoe start je?
Belegger worden is simpel
Eenvoudig beleggen is mogelijk!
Beleggen oefenen en succesvol van start gaan
Veel geld verdienen met beleggen: hoe doe je dat?
Introductie tot beleggen
Met weinig geld beleggen
Zelf starten met beleggen bij een broker
Leer beleggen in 3 stappen
Waarom nu beginnen met beleggen?
Beleggen met 100 euro
Zelf online beleggen
Beleggen met een kleine inleg
Beleggen voor beginners