Veel geld verdienen met beleggen: hoe doe je dat?

Wil je geld verdienen met beleggen? Of je nu in Nederland bent of op Aruba: dankzij de moderne beschikbare communicatiemiddelen kan iedereen overal geld beleggen. Maar hoe kan je nu eigenlijk beginnen met het verdienen van veel geld door te beleggen? Wat is de beste manier om veel te verdienen? En op welke risico’s moet je letten?

Hoe kan je zelf veel verdienen met beleggen?

Wil je in de toekomst zelf bepalen wat je doet met je tijd? Wil je volledig financieel onafhankelijk worden? Dan kan beleggen een goede optie zijn! Het mooie is dat je om te beginnen met beleggen geen geld hoeft in te zetten! Je kunt de mogelijkheden namelijk geheel gratis uitproberen met een demo. Op die manier ontdek je zonder direct zelf risico te lopen of je geld kunt verdienen door te beleggen. Gebruik de onderstaande knop om de verschillende demo’s met elkaar te vergelijken:

De eerste stap om geld te verdienen met beleggen

De eerste stap om geld te verdienen met beleggen is het opstellen van een plan. Hiervoor moet je jezelf in ieder geval enkele belangrijke vragen stellen:

  • Met hoeveel geld kan je momenteel beleggen?
  • Hoeveel geld kan je elke maand extra investeren?
  • Wat voor risico’s ben je bereid om te nemen?
  • Hoeveel tijd heb je om te beleggen?

Vanzelfsprekend kan je meer geld verdienen met beleggen wanneer je met meer geld kunt beleggen, bereid bent om meer risico’s te nemen en wanneer je langer de tijd hebt. Tegelijkertijd neemt de kans om (veel) geld te verliezen ook toe wanneer je meer risico’s neemt.

Hoe verdien je het meeste geld met beleggen?

Wanneer je echt veel geld wilt verdienen met beleggen, moet je in ieder geval deze basislessen toepassen:

Wacht niet te lang

Het bekende gezegde uitstel is afstel geld zeker voor beleggen. Wanneer je geld wilt verdienen met beleggen, is het verstandig om vandaag te beginnen. Dit komt onder andere door de kracht van samengestelde rente.

Wanneer je investeert dan groeit je vermogen op de lange termijn. Het geld wat je met je beleggingen verdient, kan je vervolgens weer opnieuw beleggen. Ook over dit opnieuw belegde geld ontvang je weer rendement waardoor je vermogen exponentieel kan groeien.

Wanneer je veel geld wilt verdienen met beleggen of zelfs miljonair wilt worden, dan is het verstandig om niet te lang te wachten.

Wees geduldig

Wanneer je geld wilt verdienen met beleggen, dan moet je geduldig zijn. Veel beleggers gaan de mist in doordat ze te hebberig zijn. Ze investeren in een mooi setje aandelen en verkopen ze nadat ze een klein bedrag verdiend hebben. Of ze koers keldert en uit paniek verkopen ze de aandelen.

Wanneer je echt veel geld wilt verdienen met beleggen, dan heb je veel tijd nodig. Hanteer daarom een lange beleggingshorizon en wijk niet zomaar van je plan af. Op die manier vergroot je de kans op het behalen van een mooi rendement!

beleggingshorizon

Vecht tegen je emoties

Wanneer je geld wilt verdienen met beleggen, moet je zoveel mogelijk tegen je emoties vechten. Mensen gaan pijn zoveel mogelijk uit de weg. Het is vervelend om geld te verliezen en het is ook vervelend om winsten te verliezen. Daarom hebben de meeste beleggers de neiging om verliezende beleggingen open te houden en winstgevende beleggingen juist snel af te kappen.

Je kan dit soort instincten tegengaan door een plan op te stellen. Stel duidelijke regels op en wijk niet af van deze regels. Op die manier voorkom je dat je een flink bedrag verliest.

Stap in wanneer iedereen naar de uitgang rent

Zelf beleg ik juist veel geld tijdens een crisis. Tijdens de coronacrisis daalden de aandeelkoersen bijvoorbeeld tientallen procenten. Veel beleggers stappen dan uit omdat ze de koersen tientallen procenten zagen dalen. Zelf ga ik dan juist op zoek naar mooie beleggingen: na regen komt ook zonneschijn.

Wanneer de koersen juist enorm stijgen en bijna iedereen schreeuwt dat je wel gek moet zijn om niet te beleggen moet je oppassen. Euforie komt vaak voor de crash!

Blijf leren

Zelfs een geweldige belegger als Warren Buffett leert nog constant bij. De belegger die het meeste geld verdient, is dan ook de belegger die het minst eigenwijs is. Je gaat fouten maken: door je beleggingen regelmatig te evalueren leer je wat je fout hebt gedaan en kan je de resultaten die je neerzet verbeteren.

De geluksfactor

Het is belangrijk om te onthouden dat geluk ook een belangrijke rol speelt wanneer je gaat beleggen. Het is een feit dat economische crisissen regelmatig plaatsvinden. Een zwarte zwaan zoals de kredietcrisis of de coronapandemie zie je simpelweg niet aankomen. Wanneer je net op het verkeerde moment instapt kan je geld verliezen.

Het is daarom extra belangrijk om je risico’s goed te spreiden en om te beleggen volgens een plan. Op die manier vergroot je de kans dat je ook op de lange termijn geld blijft verdienen met je beleggingen. Een korte, snelle winst gevolgd door verliezen is immers slechter dan een flink verlies gevolgd door stabiele winsten.

black swan

Hoe kan je het beste geld verdienen met beleggen?

Wanneer je niet veel tijd hebt om zelf aandelen te onderzoeken, dan kan het slim zijn om in een ETF te investeren. Een ETF is een indexfonds dat automatisch een mandje aandelen volgt. Door te beleggen in een ETF pas je automatisch risicospreiding toe en betaal je lage transactiekosten. Voor de meeste mensen is periodiek investeren in een ETF dan ook de meest winstgevende manier om te beleggen.

Een goede ETF waarin je kunt beleggen is de Vanguard FTSE AW. Deze ETF volgt de prestaties van de FTSE All-World index. Bij DEGIRO kan je zonder transactiekosten beleggen in dit fonds. Gebruik de onderstaande knop om een account te openen bij deze broker:

Zelf aandelen selecteren

Je kunt ook geld verdienen met het zelf selecteren van aandelen. Het is voor veel mensen in de praktijk lastig om de markt te verslaan. Wanneer het je toch lukt om de goede aandelen te selecteren, dan kan je daarmee nog meer geld verdienen dan met het volgen van een index.

Ben je benieuwd waar je voordelig aandelen kunt kopen? Neem dan een kijkje in de onderstaande tabel:

BrokerInformatieAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.

Actief handelen of speculeren

De snelste manier om geld te verdienen (en verliezen) met beleggen is door actief te speculeren. Je kunt dan een hefboom inzetten waardoor zowel je potentiële winst als je potentiële verlies fors toenemen. Met een hefboom van 1:5 leidt een koerswinst van 10% bijvoorbeeld al tot een winst van 50%. Tegelijkertijd kan je vermogen met eenzelfde daling dan ook direct 50% dalen. Actief handelen is dus niet geschikt voor mensen die risico’s uit de weg gaan. Het is wel de enige manier om direct op de korte termijn veel te verdienen met beleggen.

Let wel op: zo’n 80% van de beleggers die actief handelt verliest geld. Het is dus zeker niet aan te raden voor de meerderheid van de beleggers.

Hoeveel geld kan je verdienen met actief beleggen?

Een miljoen euro! Was het maar zo’n feest: je kan nooit met zekerheid zeggen hoeveel geld je kunt verdienen met beleggen. Vergeet bovendien niet dat je net zo goed flink veel geld kunt verliezen met beleggen. Toch zijn er enkele dingen die bepalen of en hoeveel geld je kunt verdienen door in bijvoorbeeld aandelen te handelen.

Verhouding tussen risico en rendement

Het is ten eerste belangrijk om te kijken naar de verhouding tussen het risico en rendement. Wanneer je voor iedere winnende belegging die je doet een verliezende doet, dan moet je ervoor zorgen dat je meer verdient bij een winnende belegging dan dat je verliest bij een verliezende.

Goede traders proberen hun risico: rendement verhouding zoveel mogelijk te optimaliseren. Ze openen alleen beleggingen die een klein potentieel verlies met zich meebrengen en een relatief gezien grotere kans op winst met zich meebrengen. Op die manier vergroot je de kans dat je veel geld kunt verdienen met beleggen.

Op basis hiervan kan je op een gegeven moment de trading expectancy vaststellen. Dit is het bedrag dat je gemiddeld genomen aan een belegging verdiend.

veel geld verdienen beleggen

Aantal trades

Wanneer je gemiddeld genomen een positief resultaat behaald met je belegging, dan neemt je winst toe wanneer je veel beleggingen uitvoert. Dit werkt natuurlijk alleen wanneer je kwalitatief hoge beleggingen opent. Het willekeurig openen van allerlei risicovolle beleggingen werkt natuurlijk averechts en verkleint je kans op succes.

Inzet per trade

Hoeveel geld je verdient hangt vervolgens weer af van het bedrag dat je inzet per belegging. Wanneer je een rendement behaalt van 1% per belegging dan maakt het nogal veel uit of je 1000 of 100.000 euro investeert.

Vanzelfsprekend moet je goed op je totale kapitaal of je account size letten. Op die manier kan je voorkomen dat je het trading account opblaast. Wanneer je het volledige kapitaal op je account verliest dan ben je natuurlijk helemaal ver van huis.

Door een goed plan op te stellen kan je enigszins voorspellen hoeveel geld je kunt verdienen door te beleggen. Het is belangrijk om je plan eerst uitgebreid uit te proberen met bijvoorbeeld een demo. Houdt ook voldoende marge aan: het is beter om stabiel kleinere bedragen te verdienen dan om alles te riskeren.

Welke fouten moet je voorkomen wanneer je beleggingsmiljonair wilt worden?

Iedereen droomt er wel eens van om miljonair te worden. Wanneer je goed bent in beleggen en je een goed plan opstelt dan is dit op de lange termijn waarschijnlijk mogelijk. Wel moet je dan de volgende valkuilen voorkomen:

Beleggingsblunder 1: anderen teveel volgen

Bijna iedereen heeft een goede beleggingstip: koop dit hippe aandeel, ga investeren in Bitcoins of zet al je geld op een spaarrekening. Wanneer de persoon waarmee je praat nog geen miljonair is geworden door te beleggen kan je het advies beter links laten liggen.

Beleggingsblunder 2: je geld parkeren bij een vermogensbeheerder

Veel mensen maken de fout om hun geld blindelings aan een ‘expert’ te geven. Het probleem met vermogensbeheerders is dat ze de markt vaak niet kunnen verslaan. Bovendien rekenen ze hoge transactiekosten waardoor het alsnog lang duurt voordat je geld verdient met je belegging.

Beleggingsblunder 3: zonder kennis beleggen

Het is essentieel om alleen te beleggen in beleggingsproducten die je begrijpt. Wanneer je allerlei ingewikkelde derivaten gaat kopen zonder voldoende kennis, dan is de kans groot dat je veel geld gaat verliezen met beleggen. Bestudeer daarom eerst de financiële markten voordat je zelfs maar denkt aan het verdienen van geld op de beurs.

Beleggingsblunder 4: alleen maar sparen

Een beetje sparen is verstandig: het is erg vervelend wanneer er iets gerepareerd moet worden en je simpelweg geen geld meer hebt. Het is daarom zeker aan te raden om altijd voldoende geld opzij te zetten. Al het geld wat je binnenkrijgt op een spaarrekening zetten is echter geen winnende strategie wanneer je miljonair wilt worden: de spaarrente ligt historisch laag en het rendement op beleggingen ligt eigenlijk bijna altijd hoger. Jezelf rijk sparen is dan ook geen optie.

Beleggingsblunder 5: maak een financieel stappenplan

Je gaat nooit veel geld verdienen met beleggen zonder een stappenplan. Bekijk binnen welke tijd je een miljoen bij elkaar wilt sprokkelen met je beleggingen. Onderzoek vervolgens of het realistisch is om dit doel te behalen met het geld dat je maandelijks kunt inleggen. Wanneer dit niet het geval is, zul je eerst je inkomen moeten verhogen om meer te kunnen verdienen met beleggen. En onthoud: je moet nooit beleggen met geld dat je niet kunt missen!

geld verdienen investeren

Hoeveel kan je verdienen met het kopen van aandelen?

Het gemiddelde rendement op een belegging in aandelen bedraagt jaarlijks zeven tot acht procent. Of je dit daadwerkelijk verdient, hangt sterk af van het moment waarop je instapt. Wanneer je op de top van de markt ben ingestapt kan het lang duren voordat je winst behaalt met je belegging. Het kan dan ook slim zijn om dollar cost averaging toe te passen waarmee je op verschillende momenten geld investeert.

Wil je weten hoe je aandelen kunt kopen? Lees dan onze special over het kopen & verkopen van aandelen:

Hoe doen de professionele beleggers het?

Iedereen kan dankzij de komst van het internet online beleggen. Dit kan via een online broker. Maar goed geld verdienen met beleggen? Dat lukt lang niet iedereen! Ruim 70 tot 80% van de beginnende beleggers behaalt een verlies. Het is daarom verstandig om enkele tips te volgen wanneer je begint met het verdienen van geld door te beleggen.

Wees niet eigenwijs

Een eerste belangrijke tip voor iedere belegger die een goed resultaat wil neer zetten is dat je vooral niet te eigenwijs moet zijn. Wanneer de koers al maanden stijgt, is het onverstandig om plotseling een short positie in te nemen. Je trend is je beste vriend is dan ook een goed motto voor iedere beginnende belegger!

Spreid je kansen

Een bezoekje aan het casino is wel erg saai wanneer je direct al je geld op rood inzet. Wanneer je wilt gokken op de beurs dan kan je al je geld op één aandeel inzetten. Dit is echter geen winnende strategie. Door je posities zoveel mogelijk te spreiden over verschillende beleggingsproducten en regio’s verlaag je je risico en verhoog je dus je kansen op succes!

Wees geen schaap

Het is belangrijk om je niet als een schaap te gedragen. Wanneer je bij de kudde wilt horen, behoor je al snel tot de 70% tot 80% van de beleggers die een verliesgevend resultaat neerzetten. Dat kan beter! Verkoop daarom niet je aandelen in blinde paniek wanneer het even slechter gaat. Het is ook niet verstandig om met een bubbel mee te gaan wanneer prijzen de pan uit rijzen.

Geld verdienen beleggen schapen

Goed geld verdienen met beleggen kan alleen als je geen schaap bent!

Lees alle 14 tips!

Wil je direct een goede start neerzetten? Wil je een hogere kans om direct goed geld te verdienen met je beleggingen? Lees dan onze 14 uitgebreide beleggen tips om direct je kans op succes te vergroten:

 

Het herkennen van patronen

Wanneer je gaat beleggen via het internet is het belangrijk om het verschil te weten tussen kopen en verkopen. Zodra je een aandeel koopt verdien je geld bij een stijgende koers en zodra je een aandeel verkoopt verdien je geld bij een dalende koers. Het is hierbij belangrijk om de juiste patronen te herkennen.

Bij beleggen op de korte termijn draait het eigenlijk om het herkennen van patronen. Zelf stel ik altijd eerst de algemene richting van de koers vast: dit wordt ook wel de trend genoemd. Wanneer de koers de afgelopen maand steeds verder is gestegen dan kunnen we spreken van een uptrend. Is de koers juist voornamelijk gedaald dan kunnen we spreken van een downtrend.

Uiteindelijk is het bij beleggen de truc om te kopen bij een voornamelijk stijgende prijs en om te verkopen bij een voornamelijk dalende prijs. Hierbij is het verstandig om de positie te openen op het moment dat de koers bij een stijging iets is teruggezakt en het moment dat de koers bij een daling iets omhoog is gegaan.

Dit hoef je gelukkig niet handmatig te doen: door te beleggen bij een online broker kan je eenvoudig geld verdienen door je systeem te automatiseren! Het is namelijk mogelijk om orders in te stellen waarop je het aandeel of de grondstof automatisch aankoopt. Bovendien kan je ook gebruikmaken van een stop loss of van een take profit: op die manier beperk je automatisch je maximale verlies en kan je automatisch je winst nemen op een bepaald moment.

Wil je beter beleggen? In onze cursus technische analyse leer je precies wat je nodig hebt om patronen goed te herkennen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *