Veel geld verdienen met beleggen: hoe doe je dat?

Beleggen is één van de beste manieren om geld te verdienen. Door te beleggen kan je immers ongeacht de locatie en met een minimale investering van tijd geld verdienen. Of je nu in Nederland bent of op Aruba: dankzij de moderne beschikbare communicatiemiddelen kan iedereen overal geld verdienen. Maar hoe kan je nu eigenlijk beginnen met het verdienen van veel geld via beleggen?

Zelf veel verdienen met beleggen?

Wil je zelf bepalen waar en wanneer je werkt? Wil je graag de vrijheid om te doen wat je wilt? Dan kan beleggen een goede optie voor je zijn! Het mooie is dat je om te beginnen met veel verdienen niet veel geld hoeft in te zetten. Je kan namelijk aan de slag met een gratis (demo)account waarmee je zonder risico kunt ervaren hoe het is om geld te verdienen met beleggen.

Deze gratis demo kan je gebruiken om gewend te raken met het beleggen van echt geld. Wanneer je er vervolgens klaar voor bent kan je een storting doen van honderd euro of meer. Als je echt veel geld wilt verdienen zal je uiteindelijk vanzelfsprekend een wat groter bedrag van duizend euro of meer moeten storten: maar het beginnen met oefenen is in ieder geval een goede eerste stap!

Het is belangrijk om de goede broker te kiezen. Sommige brokers zijn namelijk veel duurder dan andere brokers. Transactiekosten kunnen je rendement flink drukken waardoor je minder geld verdient. Gebruik de onderstaande knop om direct brokers te vergelijken.

Vergelijk brokers

Hoe doen de professionele beleggers het?

Iedereen kan dankzij de komst van het internet online beleggen. Dit kan via een online broker. Maar goed geld verdienen met beleggen? Dat lukt lang niet iedereen! Ruim 70 tot 80% van de beginnende beleggers behaalt een verlies. Het is daarom verstandig om enkele tips te volgen wanneer je begint met het verdienen van geld door te beleggen.

Wees niet eigenwijs

Een eerste belangrijke tip voor iedere belegger die een goed resultaat wil neer zetten is dat je vooral niet te eigenwijs moet zijn. Wanneer de koers al maanden stijgt, is het onverstandig om plotseling een short positie in te nemen. Je trend is je beste vriend is dan ook een goed motto voor iedere beginnende belegger!

Spreid je kansen

Een bezoekje aan het casino is wel erg saai wanneer je direct al je geld op rood inzet. Wanneer je wilt gokken op de beurs dan kan je al je geld op één aandeel inzetten. Dit is echter geen winnende strategie. Door je posities zoveel mogelijk te spreiden over verschillende beleggingsproducten en regio’s verlaag je je risico en verhoog je dus je kansen op succes!

Wees geen schaap

Het is belangrijk om je niet als een schaap te gedragen. Wanneer je bij de kudde wilt horen, behoor je al snel tot de 70% tot 80% van de beleggers die een verliesgevend resultaat neerzetten. Dat kan beter! Verkoop daarom niet je aandelen in blinde paniek wanneer het even slechter gaat. Het is ook niet verstandig om met een bubbel mee te gaan wanneer prijzen de pan uit rijzen.

Geld verdienen beleggen schapen

Goed geld verdienen met beleggen kan alleen als je geen schaap bent!

Lees alle 14 tips!

Wil je direct een goede start neerzetten? Wil je een hogere kans om direct goed geld te verdienen met je beleggingen? Lees dan 14 uitgebreide beleggen tips om direct je kans op succes te vergroten.

 

Het herkennen van patronen

Wanneer je gaat beleggen via het internet is het belangrijk om het verschil te weten tussen kopen en verkopen. Zodra je een aandeel koopt verdien je geld bij een stijgende koers en zodra je een aandeel verkoopt verdien je geld bij een dalende koers. Het is hierbij belangrijk om de juiste patronen te herkennen.

Bij beleggen op de korte termijn draait het eigenlijk om het herkennen van patronen. Zelf stel ik altijd eerst de algemene richting van de koers vast: dit wordt ook wel de trend genoemd. Wanneer de koers de afgelopen maand steeds verder is gestegen dan kunnen we spreken van een uptrend. Heeft de koers juist voornamelijk gedaald dan kunnen we spreken van een downtrend.

Uiteindelijk is het bij beleggen de truc om te kopen bij een voornamelijk stijgende prijs en om te verkopen bij een voornamelijk dalende prijs. Hierbij is het verstandig om de positie te openen op het moment dat de koers bij een stijging iets is teruggezakt en het moment dat de koers bij een daling iets omhoog is gegaan.

Dit hoef je gelukkig niet handmatig te doen: door te beleggen bij een online broker kan je eenvoudig veel geld verdienen door je systeem te automatiseren! Het is namelijk mogelijk om orders in te stellen waarop je het aandeel of de grondstof automatisch aankoopt. Bovendien kan je ook gebruik maken van een stop loss of van een take profit: op die manier beperk je automatisch je maximale verlies en kan je automatisch je winst nemen op een bepaald moment.

Wil je beter beleggen? In onze cursus technische analyse leer je precies wat je nodig hebt om patronen goed te herkennen.

Pagina in het Engels

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment