ASML aandelen kopen

ASML is een geavanceerd technologisch bedrijf dat machines ontwikkelt die nodig zijn voor het produceren van chips. Chips worden bijvoorbeeld gebruikt in de nieuwste smartphones. Dit is dan ook een interessante markt in een tijd waar technologie steeds belangrijker wordt. Wil je zelf beleggen in ASML aandelen? Dan kan je hier overzichtelijk zien waar je het beste ASML aandelen kunt kopen. Ook kan je hier de actuele koers van ASML raadplegen.

Waar kan je ASML aandelen kopen?

Chips zullen steeds belangrijker worden. Een erg goede producent van machines die chips produceren kan dan ook een goede investering zijn. Wel is het belangrijk dat ze hun geheimen kunnen blijven beschermen. Hackers waren in het verleden al eerder een probleem.

Wil je ASML aandelen kopen tegen lage transactiekosten? Dan kan het slim zijn om een account te openen bij een betrouwbare broker. Hieronder zie je bij welke partijen je het beste ASML-aandelen kunt kopen.

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor ASML. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€2,50 voor ASML
Mexem aandelen kopen0,06% met €1,80 minimum voor ASML
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen0,09% met €3,90 minimum & actief handelen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je Actief beleggen in ASML?

Er zijn twee manieren waarop je kunt beleggen. Je kunt beleggen in ASML aandelen door ze voor de lange termijn te kopen. Dit is gunstig wanneer je erg veel vertrouwen hebt in de toekomst van het bedrijf. Je kan er echter ook voor kiezen om actief te beleggen.

Maar waar kan je dit het beste doen? Een goed bedrijf om actief te handelen in CFD-aandelen is Plus500. Bij Plus500 kan je namelijk zowel orders plaatsen op dalende als op stijgende koersen. Bovendien kan je door gebruik te maken van een hefboom ook met een klein bedrag een grote positie innemen. Wil je de mogelijkheden gratis uitproberen met een demo? Gebruik dan de onderstaande knop om gratis een demoaccount aan te maken:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele koers van ASML?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel ASML? Hieronder zie je een grafiek met de laatste koers van het ASML CFD-aandeel. Ook kan je direct een order plaatsen.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van ASML

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van ASML.

Analyse van ASML

Voordat je besluit of je ASML wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe ASML zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van ASML zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van ASML in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat ASML gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van ASML is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Is het verstandig om te investeren in ASML?

Een investering in ASML aandelen kan zeker goed uitpakken. Grote bedrijven zoals Samsung en Intel zijn namelijk afhankelijk van de apparatuur die door het bedrijf geproduceerd wordt. Beide bedrijven hebben dan ook ASML aandelen gekocht: dit is gunstig aangezien ASML hierdoor kan rekenen op trouwe klanten in de toekomst.

ASML aandelen kunnen het ook in de toekomst goed doen: de vraag naar chips en technologische oplossingen neemt steeds verder toe. Wanneer het ASML lukt om te blijven innoveren, dan kan de winstgevendheid van het bedrijf verder toenemen. ASM verwacht dat er in 2025 jaarlijks 160 biljoen gigabyte aan data wordt gecreëerd: om met al deze data om te kunnen gaan zijn veel nieuwe chips nodig.

Hierbij zie je een verdeling tussen de op logica- en geheugen gebaseerde chips voor kunstmatige intelligentie en big data. Voor andere processen zijn eenvoudigere, goedkopere chips nodig: denk hierbij bijvoorbeeld aan oplossingen voor het internet of things. Deze ontwikkeling kan natuurlijk erg goed zijn voor de winstgevendheid van ASML en dit kan dan ook een goede reden zijn om de aandelen te kopen.

Een andere goede reden om ASML aandelen te kopen, is het duurzame beleid. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en beleggers kopen graag aandelen van bedrijven die rekening houden met alle stakeholders. Wanneer ASML deze trend doorzet dan kan dit de aandelenprijs een verdere boost geven.

Het bedrijf is ook altijd bezig met de zoektocht naar interessante fusies en overnames. Ook dit kan de verdere ontwikkeling van het bedrijf ondersteunen. Een laatste argument om ASML aandelen te kopen zijn de dividenduitkeringen: op die manier kan je ook nog een leuk inkomen opbouwen met je aandelen.

Hackers

Een mogelijke bedreiging voor ASML zijn hackers. De geheimen van het bedrijf zijn immers goud waard. In het verleden is dit bijvoorbeeld gebeurd door het bedrijf XTAL. XTAL werd echter veroordeeld en ging failliet. Ze moesten 865 miljoen betalen aan ASML. Het verder beschermen van de servers tegen cyberaanvallen moet een prioriteit zijn voor het bedrijf.

De toekomst

ASML investeert constant in nieuwe technologieën. Fabrikanten van bijvoorbeeld smartphones stellen dan ook steeds hogere eisen aan de chips. Het nieuwe systeem moet op de markt komen in 2024 en kan lithograferen tot op 3 nanometer. Hierdoor zijn nog meer details mogelijk op de chips.

Denk je dat het ASML blijft lukken om de beste chipmachines te ontwikkelen? Dan kan het kopen van aandelen ASML zeker een goede beslissing zijn.

ASML

Hoe groot is het bedrijf?

ASML opereert in 14 landen met 60 servicepunten, dit ter ondersteuning van het plaatsen en het leveren van machines en reserveonderdelen.

Uit een joint venture van Koninklijke Philips Electronics met ASM International is in 1984 op een gegeven moment ASML ontstaan. Het primaire doel bij de oprichting was het op de markt brengen van de Philips stepper SIRA III. In het begin was het bedrijf gevestigd in een houten noodgebouw op het voormalige Natlab-terrein van Philips in Eindhoven. Philips heeft toen de Philips Automatic Stepper PAS2000 van ASML gekocht.

Wat doet ASML?

ASML is een Nederlands hightechbedrijf met het hoofdkantoor en bedrijven complex in Veldhoven. Het bedrijf is één van de belangrijkste leveranciers van complexe machines voor de halfgeleiderindustrie en dan met name steppers en scanners zoals die worden gebruikt bij de fabricage van chips. De meeste klanten van ASML zijn dan ook chipproducenten.

Bedrijfsgegevens van ASML

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van ASML.

Analyse van ASML

Voordat je besluit of je ASML wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe ASML zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van ASML zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van ASML in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat ASML gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van ASML is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Snelle groei ASML

Het bedrijf groeide snel en had in 1985 al 100 werknemers. Door deze groei werd er in Veldhoven een nieuw hoofdkantoor in gebruik genomen. Daarnaast werd er in Tempe, Arizona, een kantoor geopend.

De PAS2500 werd door ASML in 1986 op de markt gebracht. Dit was een g-line systeem, dat gebruikt maakte van ultraviolet licht met een golflengte van 436 nm. Het bedrijf ging toen ook een samenwerkingsverband aan met Carl Zeiss.

Genoteerd op de beurs

Sinds 1995 is het bedrijf beursgenoteerd vormt het onder het symbool ASM binnen de AEX en NASDAQ. De voornaamste concurrenten zijn Nikon en Canon.

In 2012 vond de grootste overname plaatst door ASML toen de Amerikaanse lichtbronleverancier Cymer is overgenomen. Dit moet leiden tot meer efficiëntie in de toeleveringsketen en in onderzoek en ontwikkeling.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *