AkzoNobel aandelen kopen

AkzoNobel is een Nederlandse multinational met het hoofdkantoor in Amsterdam en die opereert op het gebied van verven, lakken en chemicaliën (specialty chemicals). Het is zelfs de wereldmarktleider op het gebied van coatings. AkzoNobel heeft vestigingen in meer dan 80 landen en er werken in totaal ruim 43.000 medewerkers. Denk je erover na om te beleggen in AkzoNobel? Op deze pagina ontdek je direct hoe je het beste AkzoNobel aandelen kunt kopen.

Waar kan je AkzoNobel aandelen kopen?

Wanneer je vertrouwen hebt in de toekomst van AkzoNobel, kan het aantrekkelijk zijn om te investeren door aandelen te kopen. Het is dan wel extra belangrijk om het toekomstperspectief van het bedrijf goed te onderzoeken. Analyseer bijvoorbeeld of AkzoNobel een goede visie voor de toekomst heeft en of het bedrijf de concurrentie nog aankan.

Heb je na de analyse nog steeds vertrouwen in de toekomst van het bedrijf? Dan kan het slim zijn om AkzoNobel aandelen te kopen bij een goede broker. Vergelijk direct de beste aanbieders:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor AkzoNobel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen AkzoNobel & beleg gratis in ETF's!
Avatrade aandelen kopenHandel actief in AkzoNobel tegen lage kosten met een gratis demo!
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in AkzoNobel?

Veel mensen kopen aandelen nog via een ouderwetse effectenrekening. Het is echter tegenwoordig ook mogelijk om actief te handelen in het koersverloop van AkzoNobel door gebruik te maken van CFD-aandelen. Met CFD’s kan je ook met een klein bedrag een grote positie innemen door gebruik te maken van een hefboom. Bovendien kan je met een short positie ook speculeren op een dalende koers.

Een goede en moderne broker om actief te handelen in AkzoNobel aandelen is Plus500. Bij Plus500 betaal je geen commissies en kan je gebruikmaken van de gebruiksvriendelijke software. Wil je de mogelijkheden gratis uitproberen met een demo? Gebruik dan de onderstaande knop om direct een account te openen:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele aandelenkoers van AkzoNobel?

Ben je benieuwd hoe de CFD-aandelenkoers van het bedrijf AkzoNobel zich heeft ontwikkeld? in de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke prijs je de CFD-aandelen AkzoNobel kunt kopen en verkopen:

77% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van AkzoNobel

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van AkzoNobel.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van AkzoNobel zien van de laatste 5 dagen:

Moet je nu investeren in AkzoNobel?

Beleggen is een vaardigheid: het kan dan ook lastig zijn om te bepalen of je nu AkzoNobel aandelen moet kopen of verkopen. Voordat je deze beslissing neemt, is het belangrijk om te bedenken of je op de korte of op de lange termijn wilt investeren in de aandelen.

Wanneer je op de korte termijn belegt, is het belangrijker dat het aandeel voldoende volatiliteit laat zien. Je kunt als speculant op de korte termijn namelijk profiteren van koersbewegingen op de korte termijn. Met een short positie kan je bijvoorbeeld zelfs profiteren van een dalende aandelenkoers.

De meeste Nederlanders kiezen ervoor om op de lange termijn te investeren in aandelen. Dit kan voordelig zijn, aangezien je op die manier minder tijd hoeft te investeren in je beslissingen. Bovendien bewegen aandeelkoersen op de lange termijn stabieler omhoog, terwijl ze op de korte termijn veel meer schommelen.

Of je nu moet investeren in AkzoNobel aandelen hangt sterk af van de wereldwijde economische situatie. Aangezien AkzoNobel een multinational is, zijn ze erg afhankelijk van de economische situatie wereldwijd. Het is daarom aan te raden om deze situatie eerst goed te analyseren.

Onderdelen bedrijf

De groep coatings, waar AkzoNobel wereldmarktleider is, bestaat uit de volgende units:

  • Decorative Paints (Deco): decoratieve lakken en verven
  • Industrial Finishes (IF): lakken en verven voor industriële toepassingen
  • Car Refinishes (CR): lakken voor de automobielindustrie
  • Powder Coatings (POW): poedercoatings
  • Marine and Protective Coatings (MPC): beschermende verven voor o.a. schepen.

Bekende merken van deze groep zijn o.a. Flexa®, Sikkens®, International®, Crown® en Interpon®. Op onder meer de Sontbrug tussen Denemarken en Zweden het reuzenrad in Londen, de London Eye en het operagebouw La Scala in Milaan zijn deze speciale producten gebruikt.

Geschiedenis

AkzoNobel bestaat al meer dan 200 jaar en heeft in de loop van de tijd al verschillende moederbedrijven gehad, waarvan Det Holmbladske Selskab uit Denemarken de eerste was. In Nederlands is Sikkens de oudste voorloper. Sikkens, fabrikant van lakken en verven, bestaat al sinds 1792.

In latere jaren zijn er door diverse fusies verschillende bekende namen bij, zoals onder andere:

  • Zwanenberg in 1887
  • Nederlandse Kunstzijdefabriek Enka in 1911
  • Koninklijke Nederlandse Zoutindustrie in 1918
  • Duyvis in 1961 en weer afgestoten in 1987

Ontstaan van de naam

Na de fusie in 1969 van de Algemene Kunstzijde Unie (AKU) met Koninklijke Zout Organon ging het bedrijf AKZO heten. Een voor Nederlandse begrippen destijds mammoetconcern met wereldwijd meer dan 100.000 werknemers.

Door de overname van Nobel Industries door AKZO werd in 1994 AKZO Nobel gevormd, waarna vervolgens in 2008 AKZO Nobel werd omgedoopt tot AkzoNobel. Toen ook werd het nieuwe logo geïntroduceerd.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *