AkzoNobel aandelen kopen (2024) – koers & analyse

AkzoNobel is een Nederlandse multinational actief in de productie van verfproducten. Wil je AkzoNobel aandelen kopen? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over beleggen in AkzoNobel en kan je ook de laatste aandelenkoers raadplegen.

Waar kan je AkzoNobel aandelen kopen?

Wanneer je vertrouwen hebt in de toekomst van AkzoNobel, kan het aantrekkelijk zijn om te investeren door aandelen te kopen. Het is dan wel extra belangrijk om het toekomstperspectief van het bedrijf goed te onderzoeken. Analyseer bijvoorbeeld of AkzoNobel een goede visie voor de toekomst heeft en of het bedrijf de concurrentie nog aankan.

Heb je na de analyse nog steeds vertrouwen in de toekomst van het bedrijf? Dan kan het slim zijn om AkzoNobel aandelen te kopen bij een goede broker. Vergelijk direct de beste aanbieders:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor AkzoNobel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen AkzoNobel & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele aandelenkoers van AkzoNobel?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van het bedrijf AkzoNobel zich heeft ontwikkeld? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke prijs je de aandelen AkzoNobel kunt kopen en verkopen:

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van AkzoNobel

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van AkzoNobel.

Beurskoersen van AkzoNobel over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van AkzoNobel zien van de laatste 5 dagen:

Wat kan een belegging in AkzoNobel interessant maken?

 • Sterke globale positie: AkzoNobel heeft een sterke positie opgebouwd binnen de markt voor verf & coating en is wereldwijd actief. AkzoNobel kan haar winstgevendheid verder vergroten door haar aanwezigheid in opkomende economieën als India en China verder uit te bereiden.
 • Innovatie: AkzoNobel investeert veel in R&D en heeft bijvoorbeeld verf & coating ontwikkelt die beter is voor het milieu.
 • Sterke financiële prestaties: AkzoNobel heeft in het verleden een stabiele omzetgroei neergezet.
 • Focus op duurzaamheid: AkzoNobel ontwikkelt steeds meer duurzame producten, wat beleggers kan aantrekken die het milieu een warm hart toedragen.

Wat zijn de risico’s van beleggen in AkzoNobel aandelen?

 • Grondstofprijzen: AkzoNobel is sterk afhankelijk van pigments en diverse chemicaliën voor het produceren van verf. Wanneer de grondstofprijzen stijgen, kan de winstmarge van het bedrijf onder druk komen te staan.
 • Marktrisico: wanneer het slecht gaat met de economie, wachten particulieren en bedrijven vaak met renovaties en constructie projecten.
 • Comcurrentie: AkzoNobel is actief in een hoog concurrerende industrie, waardoor het bedrijf haar prestaties steeds verder moet verbeteren.

Hoe kan je beleggen in AkzoNobel aandelen?

 1. Klik hier om eerst de verschillende aandelen brokers met elkaar te vergelijken
 2. Voordat je geld kunt storten, moet je eerst je beleggingsrekening activeren
 3. Upload een kopie van je paspoort en adres zodat je direct kunt beleggen
 4. Selecteer vervolgens het aandeel AkzoNobel binnen het trading platform
 5. Vul het bedrag in dat je wilt investeren en kies tussen een marktorder of limietorder
 6. Druk op kopen om de belegging direct naar de aandelenbeurs te sturen

Wat zijn de concurrenten van AkzoNobel?

 • PPG Industries
 • Sherwin-Williams
 • BASF SE
 • Nippon Paint Holdings
 • RPM International

Onderdelen bedrijf

De groep coatings, waar AkzoNobel wereldmarktleider is, bestaat uit de volgende units:

 • Decorative Paints (Deco): decoratieve lakken en verven
 • Industrial Finishes (IF): lakken en verven voor industriële toepassingen
 • Car Refinishes (CR): lakken voor de automobielbranche
 • Powder Coatings (POW): poedercoatings
 • Marine and Protective Coatings (MPC): beschermende verven voor o.a. schepen.

Bekende merken van deze groep zijn o.a. Flexa®, Sikkens®, International®, Crown® en Interpon®. Op onder meer de Sontbrug tussen Denemarken en Zweden, het reuzenrad in Londen, de London Eye en het operagebouw La Scala in Milaan zijn deze speciale producten gebruikt.

Geschiedenis

AkzoNobel bestaat al meer dan 200 jaar en heeft in de loop van de tijd al verschillende moederbedrijven gehad, waarvan Det Holmbladske Selskab uit Denemarken de eerste was. In Nederlands is Sikkens de oudste voorloper, welke al sinds 1792 bestaat.

In latere jaren zijn er door diverse fusies verschillende bekende namen bijgekomen, zoals onder andere:

 • Zwanenberg in 1887
 • Nederlandse Kunstzijdefabriek Enka in 1911
 • Koninklijke Nederlandse Zoutindustrie in 1918
 • Duyvis in 1961 en weer afgestoten in 1987

Ontstaan van de naam

Na de fusie in 1969 van de Algemene Kunstzijde Unie (AKU) met Koninklijke Zout Organon ging het bedrijf AKZO heten. Dit was een voor Nederlandse begrippen mammoetconcern met wereldwijd meer dan 100.000 werknemers. Door de overname van Nobel Industries door AKZO werd in 1994 AKZO Nobel gevormd, waarna vervolgens in 2008 AKZO Nobel werd omgedoopt tot AkzoNobel.

Moet je nu investeren in AkzoNobel?

Beleggen is een vaardigheid: het kan dan ook lastig zijn om te bepalen of je nu AkzoNobel aandelen moet kopen of verkopen. Voordat je deze beslissing neemt, is het belangrijk om te bedenken of je op de korte of op de lange termijn wilt investeren in de aandelen.

Wanneer je op de korte termijn belegt, is het belangrijker dat het aandeel voldoende volatiliteit laat zien. Je kunt als speculant op de korte termijn namelijk speculeren op koersbewegingen op de korte termijn. Met een short positie kan je bijvoorbeeld zelfs speculeren op een dalende aandelenkoers.

De meeste Nederlanders kiezen ervoor om op de lange termijn te investeren in aandelen. Dit kan voordelig zijn, aangezien je op die manier minder tijd hoeft te investeren in je beslissingen. Bovendien bewegen aandeelkoersen op de lange termijn stabieler omhoog, terwijl ze op de korte termijn veel meer schommelen.

Of je nu moet investeren in AkzoNobel aandelen hangt sterk af van de wereldwijde economische situatie. Aangezien AkzoNobel een multinational is, zijn ze erg afhankelijk van de economische situatie wereldwijd. Het is daarom aan te raden om deze situatie eerst goed te analyseren.

Wel of niet aandelen AkzoNobel kopen?

AkzoNobel staat wereldwijd bekend als een kwalitatief hoge leverancier van verschillende typen verf. Het bedrijf brengt steeds milieuvriendelijkere varianten op de markt, waardoor het bedrijf zich ook goed voorbereid op de toekomst. Wel is het belangrijk om de grondstofprijzen en de economische situatie goed te analyseren voordat je AkzoNobel aandelen koopt.

Onderzoek ook of AkzoNobel goed binnen je beleggingsportfolio past. Op die manier weet je 100% zeker dat het aandeel binnen je risicoprofiel past en je niet ’s nachts wakker houdt.

Aalberts Industries
Aalberts Industries
ABN AMRO
ABN AMRO
Adyen
Adyen
AEGON
AEGON
Ahold Delhaize
Ahold Delhaize
Aperam
Aperam
Arcadis
Arcadis

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *