AMG aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Wil je beleggen in AMG of Advanced Metallurgical Group N.V. aandelen? Dan ben je op deze pagina aan het goede adres! Je kunt hier lezen waar & hoe je het beste in AMG aandelen kunt beleggen! Ook vind je op deze pagina de laatste koersinformatie van AMG.

Waar kan je AMG aandelen kopen?

Wil je investeren in AMG aandelen? Hieronder zie je een overzicht van brokers waar je de aandelen van het bedrijf AMG kunt kopen & verkopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor AMG. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen AMG & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Actuele koers AMG

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het AMG-aandeel? Bekijk dan hieronder dekoers van aandelen AMG. Wil je direct een order plaatsen? Gebruik dan één van de knoppen!

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van AMG

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van AMG.

Beurskoersen van AMG over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van AMG zien van de laatste 5 dagen:

Wat kan een belegging in AMG interessant maken?

 • Leidende positie: AMG is een globale leider op het gebied van de productie van kritieke materialen en bediend verschillende industrieën zoals de luchtvaart, autoproductie, energie en infrastructuur.
 • Diverse producten: AMG biedt diverse producten aan en past ze aan afhankelijk van de wensen van iedere specifieke klant. Hierdoor is AMG een aantrekkelijk bedrijf voor veel afnemers.
 • Technologische innovatie: het bedrijf investeert in geavanceerde productieprocessen waardoor het producten met een hoge kwaliteit kan produceren.
 • Gunstige industrie trends: AMG is actief in een industrie waar de toekomst gunstig is. De vraag naar lichte materialen, energie-efficiency en duurzaamheid staan namelijk steeds centraler.

Wat zijn de risico’s van beleggen in AMG aandelen?

 • Economische situatie: wanneer het minder goed gaat met de economie, neemt de vraag naar de producten van AMG af.
 • Volatiliteit: de winstgevendheid van AMG hangt af van de metaalprijzen. Schommelingen in de prijs van metaal kunnen de resultaten beïnvloeden, maar het bedrijf kan zich indekken door slimme hedging strategieën toe te passen.
 • Concurrentie: AMG heeft te maken met intense concurrentie waardoor het essentieel is om constant te innoveren.
 • Regulaties: wanneer het AMG niet lukt om aan de eisen van toezichthouders te voldoen, kan het bedrijf te maken krijgen met hoge boetes.

Hoe kan je beleggen in AMG aandelen?

 1. Open eerst een account bij een betrouwbare aandelen broker
 2. Activeer je trading account door een kopie van je paspoort te uploaden
 3. Stort vervolgens voldoende geld op je beleggingsrekening
 4. Selecteer het aandeel AMG en vul het bedrag in dat je wilt investeren
 5. Koop AMG aandelen & evalueer je belegging regelmatig

Hoe kan je het beste beleggen in aandelen?

Voordat je aandelen AMG koopt, is het belangrijk om te begrijpen hoe je het beste kunt beleggen in aandelen. Het is belangrijk om de koop- en verkoop van aandelen altijd voldoende te motiveren. Dit kan je doen door een aandeel analyse uit te voeren. Twee voorbeelden van analyses die je kunt uitvoeren zijn technische en fundamentele analyse.

Technische analyse werkt vooral goed op de korte termijn. Je kan deze vorm van analyse gebruiken om te bepalen wanneer je het beste AMG aandelen kunt kopen. Technische niveaus zijn niveaus waarop de prijs vaak omhoog of omlaag stuitert.

Bij fundamentele analyse kijk je meer naar de prestaties van het bedrijf. Je kijkt dan bijvoorbeeld naar de laatste cijfers om te bepalen of het aandeel momenteel koopwaardig is. Ook vergelijk je het bedrijf met andere partijen in de markt.

Het is voor de rest verstandig om voldoende spreiding toe te passen. Investeer niet al je geld in aandelen AMG. Ga ook voor andere sectoren en andere regio’s. Op die manier zorg je voor een gezonde portfolio die voldoende verdeeld is over de verschillende type aandelen.

Over AMG

AMG staat voor Advanced Metallurgical Group N.V. en is een beursgenoteerde onderneming met het hoofdkantoor Amsterdam. AMG produceert metallurgische producten en systemen voor energie, lucht- en ruimtevaart, infrastructuur en speciale metalen en chemicaliën markten. Het bedrijf bestaat uit meerdere bedrijfstakken.

In 2007 is AMG gesplitst in 2 divisies, Engineering Systems en Advanced Materials. De divisie Engineering Systems maakt ovensystemen voor het verwerken van metaal, Advanced Materials ontwerpt en produceert diverse metaalproducten.

Strategie en toekomst

AMG zal altijd in de gaten moeten houden hoe de markt zich ontwikkelt. Momenteel lijken materialen als vanadium, aluminium, chroom en titanium interessante markten te zijn. Daarnaast is het bedrijf geïnteresseerd in lithium wat steeds meer wordt gebruikt.

Beleggen in AMG

AMG als groene producent

Op basis van veilige grondstoffen en strategieën, verticale en horizontale consolidaties en investeringen in technologieën, produceert AMG producenten die bijdragen aan CO2-reductie.

AMG produceert metalen met zeer hoge zuiverheid en complexe metalen producten. Daarnaast ontwerpt en produceert het bedrijf vacuümovens die worden gebruikt om producten met een zeer hoge zuiverheid te produceren. AMG levert duurzame metaal technologie aan de wereldwijde energie-, lucht- en ruimtevaart, infrastructuur en Speciality Metals en Engineering Systems eindmarkten door hun productie know-how te combineren met technische expertises.

Sterke wereldwijde positie

AMG is gevestigd over de gehele wereld met productievestigingen in onder andere Duitsland, Engeland, Frankrijk, Amerika, Tsjechië, Brazilië, Mexico en Sri Lanka. Daarnaast heeft het ook Sales en Customer service kantoren in België, Rusland, China en Japan.

Deze internationale spreiding maakt het extra interessant om AMG-aandelen te kopen. Wanneer één regio achterblijft, kan je de resultaten compenseren met de resultaten in een andere regio.

AMG is opgericht in november 2006 in Nederland, terwijl de oorspronkelijk basis van het bedrijf voor de ontwikkeling en productie van speciale metalen al in 1911 is opgericht in Duitsland onder de naam GfE Gesselschaft für Elektrometallurgie mbH in Neurenberg.

Wel of niet aandelen AMG kopen?

Er is geen objectief antwoord op de vraag of je wel of niet AMG aandelen moet kopen. Door het bedrijf te vergelijken met de concurrentie, kan je de marktpositie in ieder geval beter inschatten. Vergeet ook niet om de financiële ontwikkeling te analyseren en bekijk wat de plannen van het bedrijf voor de toekomst zijn. Op die manier kan je bepalen of het nu interessant is om AMG aandelen te kopen.

Aalberts Industries
Aalberts Industries
ABN AMRO
ABN AMRO
Adyen
Adyen
AEGON
AEGON
Ahold Delhaize
Ahold Delhaize
Akzonobel
Akzonobel
Aperam
Aperam
Arcadis
Arcadis

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *