AEGON aandelen kopen

Denk je dat het interessant is om te beleggen in AEGON ? AEGON levert financiële producten aan meer dan 30 miljoen klanten. In deze uitgebreide analyse lees je waar je het beste AEGON aandelen kunt kopen en ook je kunt hier ook de actuele aandelenkoers vinden.

Waar kan je AEGON aandelen kopen?

Overweeg je een lange termijn investering in AEGON? Dan is het extra belangrijk om op het economische klimaat en de rentetarieven te letten. Ook is vertrouwen in het management van belang. Weet je zeker dat je AEGON aandelen wilt kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het beste aandelen AEGON kunt kopen.

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor AEGON. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€2,50 voor AEGON
Mexem aandelen kopen0,06% met €1,80 minimum voor AEGON
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen0,09% met €3,90 minimum & actief handelen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in AEGON?

Bij Plus500 kan je zelf handelen in het CFD-aandeel AEGON. Het mooie van deze broker is het feit dat je zowel long als short kunt gaan. Wanneer je long gaat speculeer je op een stijgende koers en wanneer je short gaat speculeer je juist op een dalende markt. Op die manier kan je op elk moment van de dag en bij iedere situatie beleggen in het aandeel.

Een groot voordeel van Plus500 is het feit dat je er de mogelijkheden risicovrij kunt uitproberen door middel van een demo. Je krijgt dan een fictief bedrag waarmee je kunt handelen in CFD AEGON aandelen en andere aandelen. Gebruik de onderstaande knop om een gratis account te openen bij Plus500:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele koers van AEGON?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD-aandeel AEGON plus een duidelijke grafiek waarmee je direct een order kunt plaatsen.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van AEGON

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van AEGON.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van AEGON zien van de laatste 5 dagen:

Is het verstandig om te investeren in AEGON?

Lang niet alle beleggers zullen goede herinneringen hebben aan AEGON aandelen. De koers van het aandeel klom in de jaren 90 op naar om en nabij 50 euro. Dit is bij lange na niet de aandelenkoers die we vandaag zien. Het bedrijf kwam zwaar in de problemen tijdens de economische crisis van 2008 en moest door de Nederlandse staat gered worden.

Toch kan een belegging vandaag de dag best interessant zijn: AEGON keert bijvoorbeeld een regelmatig dividend uit waar je als belegger mooi van kunt profiteren. Toch is het belangrijk om goed op de concurrentie te letten: in Europa moet AEGON bijvoorbeeld concurreren met de NN Group en Allianz Group die betere prestaties laten zien.

Beleggen in AEGON kan zeker goed uitpakken. De timing is dan wel erg belangrijk: de economische crisis van 2008 of de coronapandemie van 2020 lieten maar weer eens zien hoe gevoelig een financieel aandeel als AEGON is voor onzekerheid. Wanneer de onzekerheid op de beurs toeneemt, dan zie je direct dat een aandeel als AEGON minder goed presteert. Het kan dan minder aantrekkelijk zijn om AEGON aandelen te kopen.

Hoe kan je AEGON aandelen kopen?

Je kunt AEGON aandelen kopen via het internet bij een online broker. Een broker is een bedrijf dat het mogelijk maakt voor particulieren om met een muisklik diverse aandelen te kopen en verkopen. Ben je benieuwd bij welke broker je het beste AEGON aandelen kunt kopen? Klik dan hier om direct naar onze broker vergelijking te gaan.

Voor de meeste beleggers is het aantrekkelijk om de aandelen voor de lange termijn te kopen. Een aandeel als AEGON kan sterk in waarde schommelen. Op de lange termijn presteren aandelen vaak beter, terwijl een aandeel op de korte termijn flink kan dalen. Wanneer je een lange termijn strategie hanteert kan je altijd wachten op herstel wanneer de AEGON aandelen het minder goed doen dan verwacht.

Je kunt bij een broker aandelen kopen door een order te plaatsen. Voor beleggers die op de lange termijn beleggen is een marktorder vaak een goede optie: je koopt het aandeel dan direct tegen de huidige prijs. Wanneer je liever speculeert op prijswijzigingen, kan je ook voor een limietorder kiezen. Met een limietorder open je alleen een beleggingspositie op het aandeel wanneer er een bepaalde prijs wordt bereikt.

Wat doet AEGON?

Van oorsprong is AEGON een Nederlands bedrijf dat in 1983 is ontstaan na de fusie van AGO en Ennia. AEGON is een bedrijf dat levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheer aanbiedt. Het is een multinationaal bedrijf dat actief is in 20 landen verspreid over Europa, Amerika en Azië.

Bedrijfsgegevens van AEGON

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van AEGON.

Analyse van AEGON

Voordat je besluit of je AEGON wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe AEGON zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van AEGON zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van AEGON in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat AEGON gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van AEGON is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

 

Levensverzekeringen

Bij levensverzekeringen is het essentieel om goede berekeningen uit te voeren. Je wilt als bedrijf immers goede resultaten neerzetten. AEGON zal dan ook goed moeten berekenen wat de gemiddelde levensverwachting van elke klant zal zijn. Denk je dat AEGON hierin uitblinkt? Dan kan een investering in deze verzekeraar een aantrekkelijke keuze zijn!

Aegon

Waarom zou je AEGON aandelen kopen?

Voordat je aandelen koopt, is het altijd belangrijk om de onderneming erachter eerst te analyseren. Maar waarom zou je het kopen van AEGON aandelen moeten overwegen?

Goede prestaties

AEGON heeft in de afgelopen 20 jaar goede resultaten neergezet. Op de financiële crisis na zie je dat het bedrijf constant een positieve omzet en een positieve winst neerzet. Denk je dat de prestaties ook in de toekomst goed blijven? Dan kan je een belegging in AEGON zeker overwegen.

Het is een groot bedrijf

AEGON is een enorme onderneming. Natuurlijk kan ook een groot bedrijf ten onder gaan. Toch is de kans kleiner. Dit komt voor een deel doordat er natuurlijk meer reserves en beweegruimte binnen een grote onderneming is. Maar een bedrijf kan ook beter functioneren doordat het groot is.

AEGON kan bijvoorbeeld schaalvoordelen toepassen. AEGON kan dan betere deals sluiten en de operationele kosten verlagen. Ook hebben veel mensen vertrouwen in AEGON doordat het zo’n grote naam is. Dit maakt een investering in AEGON relatief veiliger dan een belegging in een klein, opkomend bedrijf.

Waarvoor moet je oppassen?

Voordat je gaat beleggen in AEGON, is het ook belangrijk om rekening te houden met de risico’s. We bekijken enkele zaken waar je rekening mee moet houden bij dit bedrijf.

Instabiele financiële markten

We hebben in het verleden al gezien dat de financiële markten erg instabiel kunnen zijn. Aandelen in financiële instituties zijn dan ook bovengemiddeld gevoelig voor de economische grillen. Het is daarom belangrijk om voordat je aandelen koopt, de economische situatie goed te onderzoeken.

Denk je dat de economie in de toekomst een duikvlucht gaat maken? Dan is het kopen van AEGON aandelen op dit moment misschien niet de juiste keuze.

Vertrouwen in management belangrijk

Meer nog dan bij andere bedrijven is het management bij een bedrijf als AEGON van belang. Bij verzekeringen moet er namelijk constant geconcurreerd worden met andere partijen. Het loont dan ook om lage tarieven te vragen bij het afsluiten van een verzekering.

Dit is echter risicovol. In de toekomst kan dan opeens blijken dat de premies de uitbetalingen niet dekken. Er is dus een goed management nodig dat de risico’s kan inschatten. Wanneer er een nieuwe CEO wordt ingesteld, kan de koers van een aandeel als AEGON dan ook behoorlijk bewegen. Onderzoek daarom of je vertrouwen hebt in het management achter het bedrijf.

Het belang van rente

Een verzekeraar ontvangt premies. Hier kunnen ze meer winst mee maken wanneer de rente hoger staat. In periodes met een lage rente kan de winstgevendheid van een verzekeraar dus onder druk komen te staan. Houd hier rekening mee voordat je aandelen AEGON gaat kopen.

Geschiedenis AEGON

Hieronder kan je de geschiedenis van het bedrijf AEGON raadplegen.

Fusie

De onderlinge AGO en het beursgenoteerde Ennia zijn bijna een jaar lang in onderhandeling geweest over alle aspecten van een fusie. In 1983 was het dan eindelijk zover: AEGON werd geboren. Volgens de toenmalig bestuursvoorzitter van AGO, Kees Storm, is er uitgebreid onderzoek gedaan naar die naam en dat het destijds is gekozen omdat onderzoek had uitgewezen dat het als een Griekse naam werd gezien met een chique uitstraling: degelijk, keurig en solide.

Ontstaan van de naam AEGON

De naam AEGON is niet zo maar uit de lucht komen vallen. Het is namelijk gevormd uit de eerste letters van de 5 belangrijkste rechtsvoorgangers die in AGO en Ennia zijn opgegaan, namelijk: Algemeene Friesche, Eerste Nederlandsche, Groot-Noorhollandsche, Olveh en Nillmij.

In 1968 werd AGO gevormd uit de Algemeene Friesche, de Groot-Noordhollandsche en de Olveh, terwijl Ennia in 1969 voortkwam uit een fusie van de Nillmij en de Eerste Nederlandsche.

In 1998 heeft AEGON haar belangen verkocht en is het bedrijf inmiddels eigendom van een buitenlandse investeringsmaatschappijen. Vereniging AEGON is de grootste aandeelhouder in AEGON.

Wereldspeler

In de jaren negentig groeide het bedrijf uit tot de lieveling van de Amsterdamse effectenbeurs en in 1999 nam het de Amerikaanse verzekeraar Transamerica over. Mede hierdoor werd AEGON een wereldspeler.

AEGON helpt hun klanten met heldere producten voor nu en later om grip te krijgen en te houden op al hun financiën. Het is het doel van AEGON om eerlijk en begrijpelijk te opereren. Ze helpen bij het opbouwen voor vermogen voor later. Ook kunnen ze je inkomen voor de toekomst beschermen. Je kan bij AEGON je eigen keuzes maken, maar ze helpen je met een uitgebreid advies.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *