AEGON aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Denk je dat het interessant is om te beleggen in AEGON aandelen? AEGON levert financiële producten aan meer dan 30 miljoen klanten. In deze uitgebreide analyse lees je waar je het beste AEGON aandelen kunt kopen en ook je kunt hier ook de actuele aandelenkoers vinden.

Waar kan je AEGON aandelen kopen?

Overweeg je een lange termijn investering in AEGON? Dan is het extra belangrijk om op het economische klimaat en de rentetarieven te letten. Ook is vertrouwen in het management van belang. Weet je zeker dat je AEGON aandelen wilt kopen & verkopen? Dat kan bij één van de onderstaande brokers:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor AEGON. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen AEGON! Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van AEGON?

Hieronder zie je de actuele koers van het aandeel AEGON plus een duidelijke grafiek waarmee je direct een order kunt plaatsen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van AEGON

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van AEGON.

Beurskoersen van AEGON over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van AEGON zien van de laatste 5 dagen:

Wat kan een belegging in AEGON interessant maken?

 • Sterke globale positie: AEGON is een sterke, globale provider van verzekeringen, pensioenen en asset managementservices. Het bedrijf is actief in verschillende landen en bediend miljoenen klanten.
 • Focus op pensioen: Aegon specialiseert in oplossingen voor pensioenen en met de vergrijzende bevolking kan het bedrijf hiermee steeds meer individuen bereiken.
 • Sterk distributienetwerk: AEGON werkt samen met financiële adviseurs, banken en andere financiële instituties. Op die manier kan het bedrijf een brede klantenbasis aantrekken.
 • Technologische innovatie en data transformatie: Aegon investeert actief in technologische innovatie waardoor het een sterke positie kan vasthouden binnen de verzekeringsbranche.

Wat zijn de risico’s van beleggen in AEGON aandelen?

 • Regulatie: Aegon is actief in een sterk gereguleerde industrie en moet zich houden aan financiële regulaties in verschillende jurisdicties.
 • Economische situatie: de prestaties van Aegon worden beïnvloed door de economische situatie.
 • Concurrentie: Aegon is actief in de competitieve verzekeringsbranche en ervaart concurrentie van traditionele en opkomende bedrijven.
 • Investeringsrisico’s: de financiële prestaties van Aegon worden beïnvloed door haar beleggingsportfolio. Schommelingen op de financiële markten kunnen een sterke invloed hebben op de waarde van de assets van Aegon.

Hoe kan je beleggen in AEGON aandelen?

 1. Meld je aan bij een betrouwbare aandelen broker
 2. Activeer je beleggingsrekening door een kopie van je paspoort en adres te uploaden
 3. Selecteer vervolgens het aandeel AEGON en bepaal welk bedrag je wilt investeren
 4. Kies tussen een marktorder (direct) of limietorder (specifieke prijs)
 5. Stuur de aandelenorder vervolgens naar de aandelenbeurs en wacht enkele seconden
 6. Gefeliciteerd, je hebt net je eerste aandelen AEGON gekocht!

Wat zijn de concurrenten van AEGON?

 • Prudential Financial
 • MetLife
 • ManuLife Financial Corporation
 • Sun Life Financial Inc.

Is het verstandig om te investeren in AEGON?

Lang niet alle beleggers zullen goede herinneringen hebben aan AEGON aandelen. De koers van het aandeel klom in de jaren 90 op naar om en nabij 50 euro. Dit is bij lange na niet de aandelenkoers die we vandaag zien. Het bedrijf kwam zwaar in de problemen tijdens de economische crisis van 2008 en moest door de Nederlandse staat gered worden.

Toch kan een belegging vandaag de dag best interessant zijn: AEGON keert bijvoorbeeld een regelmatig dividend uit waar je als belegger mooi van kunt profiteren. Toch is het belangrijk om goed op de concurrentie te letten: in Europa moet AEGON bijvoorbeeld concurreren met de NN Group en Allianz Group.

Beleggen in AEGON aandelen kan zeker goed uitpakken. De timing is dan wel erg belangrijk: de economische crisis van 2008 of de coronapandemie van 2020 lieten maar weer eens zien hoe gevoelig een financieel aandeel als AEGON is voor onzekerheid. Wanneer de onzekerheid op de beurs toeneemt, dan zie je direct dat een aandeel als AEGON minder goed presteert. Het kan dan minder aantrekkelijk zijn om AEGON aandelen te kopen.

Hoe kan je AEGON aandelen kopen?

Je kunt AEGON aandelen kopen via het internet bij een online broker. Een broker is een bedrijf dat het mogelijk maakt voor particulieren om met een muisklik diverse aandelen te kopen en verkopen. Ben je benieuwd bij welke broker je het beste AEGON aandelen kunt kopen? Klik dan hier om direct naar onze broker vergelijking te gaan.

Voor de meeste beleggers is het aantrekkelijk om de aandelen voor de lange termijn te kopen. Een aandeel als AEGON kan sterk in waarde schommelen. Op de lange termijn presteren aandelen vaak beter, terwijl een aandeel op de korte termijn flink kan dalen. Wanneer je een lange termijn strategie hanteert kan je altijd wachten op herstel wanneer de AEGON aandelen het minder goed doen dan verwacht.

Je kunt bij een broker aandelen kopen door een order te plaatsen. Voor beleggers die op de lange termijn beleggen is een marktorder vaak een goede optie: je koopt het aandeel dan direct tegen de huidige prijs. Wanneer je liever speculeert op prijswijzigingen, kan je ook voor een limietorder kiezen. Met een limietorder open je alleen een beleggingspositie op het aandeel wanneer er een bepaalde prijs wordt bereikt.

Wat doet AEGON?

Het van oorsprong Nederlandse AEGON ontstond in 1983 is ontstaan na de fusie van AGO en Ennia. AEGON is een bedrijf dat levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheer aanbiedt. Het is een multinationaal bedrijf dat actief is in 20 landen verspreid over Europa, Amerika en Azië.

Levensverzekeringen

Bij levensverzekeringen is het essentieel om goede berekeningen uit te voeren. Je wilt als bedrijf immers goede resultaten neerzetten. AEGON zal dan ook goed moeten berekenen wat de gemiddelde levensverwachting van elke klant zal zijn. Denk je dat AEGON hierin uitblinkt? Dan kan een investering in deze verzekeraar een aantrekkelijke keuze zijn!

Aegon

Waarom zou je AEGON aandelen kopen?

Voordat je aandelen koopt, is het altijd belangrijk om de onderneming erachter eerst te analyseren. Maar waarom zou je het kopen van AEGON aandelen kunnen overwegen?

Goede prestaties

AEGON heeft in de afgelopen 20 jaar goede resultaten neergezet. Op de financiële crisis na zie je dat het bedrijf constant een positieve omzet en een positieve winst neerzet. Denk je dat de prestaties ook in de toekomst goed blijven? Dan kan je een belegging in AEGON zeker overwegen.

Het is een groot bedrijf

AEGON is een enorme onderneming. Natuurlijk kan ook een groot bedrijf ten onder gaan. Toch is de kans kleiner. Dit komt voor een deel doordat er natuurlijk meer reserves en beweegruimte binnen een grote onderneming is. Maar een bedrijf kan ook beter functioneren doordat het groot is.

AEGON kan bijvoorbeeld schaalvoordelen toepassen. AEGON kan dan betere deals sluiten en de operationele kosten verlagen. Ook hebben veel mensen vertrouwen in AEGON doordat het zo’n grote naam is. Dit maakt een investering in AEGON relatief veiliger dan een belegging in een klein, opkomend bedrijf.

Waarvoor moet je oppassen bij beleggingen in AEGON?

Voordat je gaat beleggen in AEGON, is het ook belangrijk om rekening te houden met de risico’s. We bekijken enkele zaken waar je rekening mee moet houden bij dit bedrijf.

Instabiele financiële markten

We hebben in het verleden al gezien dat de financiële markten erg instabiel kunnen zijn. Aandelen in financiële instituties zijn dan ook bovengemiddeld gevoelig voor de economische grillen. Het is daarom belangrijk om voordat je aandelen koopt, de economische situatie goed te onderzoeken.

Denk je dat de economie in de toekomst een duikvlucht gaat maken? Dan is het kopen van AEGON aandelen op dit moment misschien niet de juiste keuze.

Vertrouwen in management belangrijk

Meer nog dan bij andere bedrijven is het management bij een bedrijf als AEGON van belang. Bij verzekeringen moet er namelijk constant geconcurreerd worden met andere partijen. Het loont dan ook om lage tarieven te vragen bij het afsluiten van een verzekering.

Dit is echter risicovol. In de toekomst kan dan opeens blijken dat de premies de uitbetalingen niet dekken. Er is dus een goed management nodig dat de risico’s kan inschatten. Wanneer er een nieuwe CEO wordt ingesteld, kan de koers van een aandeel als AEGON dan ook behoorlijk bewegen. Onderzoek daarom of je vertrouwen hebt in het management achter het bedrijf.

Het belang van rente

Een verzekeraar ontvangt premies. Hier kunnen ze meer winst mee maken wanneer de rente hoger staat. In periodes met een lage rente kan de winstgevendheid van een verzekeraar dus onder druk komen te staan. Houd hier rekening mee voordat je aandelen AEGON gaat kopen.

Geschiedenis AEGON

Fusie

AGO en het beursgenoteerde Ennia onderhandelde bijna een jaar over de fusie. In 1983 was het dan eindelijk zover: AEGON werd geboren. Volgens de toenmalig bestuursvoorzitter van AGO, Kees Storm, is er uitgebreid onderzoek gedaan naar die naam en dat het destijds is gekozen omdat onderzoek uitwees dat het als een Griekse naam werd gezien met een chique uitstraling: degelijk, keurig en solide.

Ontstaan van de naam AEGON

De naam AEGON is niet zo maar uit de lucht komen vallen. Het is namelijk gevormd uit de eerste letters van de 5 belangrijkste rechtsvoorgangers die in AGO en Ennia zijn opgegaan, namelijk: Algemeene Friesche, Eerste Nederlandsche, Groot-Noorhollandsche, Olveh en Nillmij.

In 1968 werd AGO gevormd uit de Algemeene Friesche, de Groot-Noordhollandsche en de Olveh, terwijl Ennia in 1969 voortkwam uit een fusie van de Nillmij en de Eerste Nederlandsche.

In 1998 heeft AEGON haar belangen verkocht en is het bedrijf inmiddels eigendom van een buitenlandse investeringsmaatschappijen. Vereniging AEGON is de grootste aandeelhouder in AEGON.

Wereldspeler

In de jaren negentig groeide het bedrijf uit tot de lieveling van de Amsterdamse effectenbeurs en in 1999 nam het de Amerikaanse verzekeraar Transamerica over. Mede hierdoor werd AEGON een wereldspeler.

Wel of niet aandelen AEGON kopen?

Of het interessant is om in AEGON aandelen te investeren, is niet objectief vast te stellen. Of AEGON aandelen binnen je beleggingsportfolio passen hangt namelijk af van je persoonlijke strategie & risicotolerantie.

Gemiddeld genomen kan AEGON een interessante investering zijn; het bedrijf heeft namelijk een sterke globale positie opgebouwd. De focus op pensioenen is bovendien slim, aangezien de bevolking in het westen vergrijst. Neem wel de tijd om AEGON te vergelijken met de concurrentie en onderzoek hoe de financiële markten presteren. Een goede voorbereiding is altijd van belang wanneer je in aandelen belegt.

Aalberts Industries
Aalberts Industries
ABN AMRO
ABN AMRO
Adyen
Adyen
Ahold Delhaize
Ahold Delhaize
Akzonobel
Akzonobel
Aperam
Aperam
Arcadis
Arcadis

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *