Allianz aandelen kopen (2024) – analayse & actuele koers

Allianz is één van de grootste verzekeringsmaatschappijen in de wereld. Dit van oorsprong Duitse bedrijf heeft vestigingen verspreid over de hele wereld. Denk je erover na om te investeren in Allianz door de aandelen te kopen? Lees dan in dit artikel hoe je dit het beste kunt doen!

Waar kan je Allianz aandelen kopen?

Wanneer je er over nadenkt om Allianz aandelen te kopen, is het belangrijk om de kosten bij de verschillende aanbieders goed te vergelijken. Veel beginnende beleggers maken de fout om in aandelen te investeren bij hun eigen bank: dit is vaak duurder dan bij een online broker.

Ben je op zoek naar een goede broker om Allianz aandelen te kopen & verkopen? In de onderstaande tabel zie je direct waar je dit kunt doen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Allianz. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Allianz & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van Allianz?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van Allianz zich ontwikkeld? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke prijs je CFD aandelen Allianz kunt kopen en verkopen:

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Allianz

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Allianz.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Allianz zien van de laatste 5 dagen:

Waarom kan het interessant zijn om Allianz aandelen te kopen?

  • Globaal actief: Allianz is actief in meer dan 70 landen, waardoor problemen in één regio de resultaten niet onder druk hoeven te zetten.
  • Sterke positie: Allianz heeft een sterke positie opgebouwd op het gebied van verzekering diensten & asset management.
  • Sterke financiële positie: Allianz heeft een track record van sterke financiële resultaten met een gezonde balans.

Wat zijn de risico’s van beleggingen in Allianz aandelen?

  • Intense concurrentie: Allianz ervaart concurrentie van bedrijven als Axa, Prudential en Zurich Insurance. Hierdoor kan het bedrijf minder hoge prijzen vragen voor haar diensten.
  • Afhankelijk van investeringsresultaten: wanneer de investeringen binnen het asset management slecht uitvallen, kan het bedrijf in de problemen komen.
  • Hoge claims: onverwachte gebeurtenissen kunnen leiden tot hoge claims. Dit kan Allianz veel geld kosten, waardoor de aandelenkoers onder druk kan komen te staan.

Hoe kan je beleggen in Allianz?

  1. Open eerst een account bij een betrouwbare aandelen broker. Op die manier kan je zonder problemen investeren in Allianz.
  2. Zoek vervolgens het aandeel Allianz op binnen de trading software en druk op kopen.
  3. Vul het bedrag in dat je wilt investeren. Je kunt de order vervolgens direct naar de aandelenbeurs versturen of gebruikmaken van een limietorder. Met een limietorder stel je een maximaal bedrag in dat je wilt betalen voor het aandeel.
  4. Je kunt vervolgens je belegging in Allianz direct in de gaten houden. Wil je de Allianz aandelen weer verkopen? Dit kan door opnieuw een order te openen binnen je broker account.

Over Allianz

De van oorsprong Duitse Allianz Group is één van de grootste verzekeringsmaatschappijen in de wereld. Door deze verzekeraar worden onder andere levens-, schade en ziekteverzekeringen aangeboden.  Het hoofdkantoor van dit bedrijf bevindt zich in München, Duitsland.

In 2003 werden Royal Nederland en Zwolsche Algemeene samengevoegd. Door die samenvoeging ontstond Allianz Nederland. Het hoofdkantoor van Allianz Nederland bevindt zich in Rotterdam.

Allianz aandelen kopen

Geschiedenis van Allianz

Bij de oprichting van het bedrijf in 1890 bevindt het hoofdkantoor van Allianz zich in Berlijn. In 1949 verhuisde het hoofdkantoor naar München. De eerste nevenvestiging werd eind 19e eeuw gevestigd in Londen. Na de Tweede Wereldoorlog werd er in de jaren 50 een kantoor geopend in Parijs en in de jaren 60 in Italië. In de jaren 70 werden kantoren geopend in Nederland, Brazilië, Spanje en de Verenigde Staten.

Allianz op de beurs

Het beursgenoteerde Allianz maakt onder andere deel uit van de aandelenindices DAX en Euro Stoxx 50. De belangrijkste beursnotering van het bedrijf is de beursnotering in Frankfurt.

Door Allianz overgenomen bedrijven

In de jaren 80 nam Allianz de Britse verzekeraar Cornhill Insurance PLC over. Ook werd er een belang genomen in Italiaanse verzekeraar Riunione Adriatica di Sicurità (RAS). In 2006 nam Allianz ook de resterende aandelen van dit bedrijf over.

In de jaren 90 werden de Amerikaanse verzekeraar Fireman’s Fund en de Franse verzekeraar Assurances Générales de France (AGF) overgenomen.

Na de overname van verzekeraars in Europa volgde een uitbreiding in Azië. Er volgden een aantal overnames en joint-ventures in China en Zuid-Korea.

Allianz bezat al een vijfde van de aandelen van Dresdner Bank toen het bedrijf deze bank in 2001 overnam. Via de 1200 filialen van deze bank wilde Allianz zijn verzekering gaan verkopen. Omdat de overname geen succes was, verkocht Allianz Dresdner Bank in 2009 voor bijna € 10 miljard aan de Commerzbank. Na die verkoop kreeg Allianz een belang van 30%  in de combinatie van de Dresdner Bank en de Commerzbank.

Zoals je ziet is Allianz in het verleden actief geweest met het kopen en verkopen van bedrijfsonderdelen. Wanneer je gaat beleggen in Allianz, is het verstandig om dit soort ontwikkelingen goed in de gaten te houden. Overnames beïnvloeden de resultaten van een bedrijf namelijk sterk.

Wel of niet Allianz aandelen kopen?

Of het verstandig is om Allianz aandelen te kopen, hangt sterk af van je persoonlijke situatie. Iedere belegger heeft namelijk een andere risicotolerantie.

Het is daarnaast belangrijk om de bedrijfsprestaties van Allianz uitgebreid te analyseren. Op die manier kan je vaststellen of een belegging in Allianz verstandig kan zijn.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *