Allianz aandelen kopen

Allianz is één van de grootste verzekeringsmaatschappijen in de wereld. Dit van oorsprong Duitse bedrijf heeft vestigingen verspreid over de hele wereld. Denk je erover na om te investeren in Allianz door de aandelen te kopen? Lees dan in dit artikel hoe je dit het beste kunt doen!

Waar kan je Allianz aandelen kopen?

Wanneer je er over nadenkt om Allianz aandelen te kopen, is het belangrijk om de kosten bij de verschillende aanbieders goed te vergelijken. Veel beginnende beleggers maken de fout om in aandelen te investeren bij hun eigen bank: dit is vaak duurder dan bij een online broker.

Ben je op zoek naar een goede broker om Allianz aandelen te kopen? In de onderstaande tabel zie je direct waar je dit kunt doen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Allianz. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€3,9 voor Allianz aandelen
Mexem aandelen kopen0,06% met €1,80 minimum voor Allianz
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen0,09% met €3,90 minimum & actief handelen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Allianz?

Je kunt actief beleggen in Allianz aandelen bij een online broker zoals Plus500. Plus500 is een CFD broker, wat betekent dat je zowel posities kunt innemen op stijgende als op dalende koersen. Tijdens economische crisissen doet Allianz het vaak (tijdelijk) minder goed: je kunt hier op inspelen met een short positie.

Wil je de mogelijkheden van beleggen in Allianz zonder risico uitproberen? Open dan direct een gratis demo bij Plus500:

79% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van Allianz?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van Allianz zich ontwikkeld? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke prijs je CFD aandelen Allianz kunt kopen en verkopen:

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Allianz

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Allianz.

Analyse van Allianz

Voordat je besluit of je Allianz wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Allianz zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Allianz zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Allianz in 2022?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Allianz gaat doen in 2022 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Allianz is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Over Allianz

De van oorsprong Duitse Allianz Group is één van de grootste verzekeringsmaatschappijen in de wereld. Door deze verzekeraar worden onder andere levens-, schade en ziekteverzekeringen aangeboden. Het bedrijf heeft ook een grote vermogensbeheer afdeling. Tot de kleinere activiteiten van Allianz, dat actief is in meer dan 70 landen, behoort een bank. Het hoofdkantoor van dit bedrijf bevindt zich in München, Duitsland.

In 2003 werden Royal Nederland en Zwolsche Algemeene samengevoegd. Door die samenvoeging ontstond Allianz Nederland. Het hoofdkantoor van Allianz Nederland bevindt zich in Rotterdam.

Allianz aandelen kopen

Geschiedenis van het bedrijf

Bij de oprichting van het bedrijf in 1890 bevindt het hoofdkantoor van Allianz zich in Berlijn. In 1949 verhuisde het hoofdkantoor naar München. De eerste nevenvestiging werd eind 19e eeuw gevestigd in Londen. Na de Tweede Wereldoorlog werd er in de jaren 50 een kantoor geopend in Parijs en in de jaren 60 in Italië. In de jaren 70 werden kantoren geopend in Nederland, Brazilië, Spanje en de Verenigde Staten.

Allianz op de beurs

Het beursgenoteerde Allianz maakt onder andere deel uit van de aandelenindices DAX en Euro Stoxx 50. De belangrijkste beursnotering van het bedrijf is de beursnotering in Frankfurt.

Door Allianz overgenomen bedrijven

In de jaren 80 nam Allianz de Britse verzekeraar Cornhill Insurance PLC over. Ook werd er een belang genomen in Italiaanse verzekeraar Riunione Adriatica di Sicurità (RAS). In 2006 nam Allianz ook de resterende  aandelen van dit bedrijf over.

In de jaren 90 werden de Amerikaanse verzekeraar Fireman’s Fund en de Franse verzekeraar Assurances Générales de France (AGF) overgenomen.

Na de overname van verzekeraars in Europa volgde een uitbreiding in Azië. Er volgden een aantal overnames en joint-ventures in China en Zuid-Korea.

Allianz bezat al een vijfde van de aandelen van Dresdner Bank toen het bedrijf deze bank in 2001 overnam. Via de 1200 filialen van deze bank wilde Allianz zijn verzekering gaan verkopen. Omdat de overname geen succes was, verkocht Allianz Dresdner Bank in 2009 voor bijna € 10 miljard aan de Commerzbank. Na die verkoop kreeg Allianz een belang van 30%  in de combinatie van de Dresdner Bank en de Commerzbank.

Zoals je ziet is Allianz in het verleden actief geweest met het kopen en verkopen van bedrijfsonderdelen. Wanneer je gaat beleggen in Allianz, is het verstandig om dit soort ontwikkelingen goed in de gaten te houden. Door de aandelen Allianz op het juiste moment te kopen kan je namelijk profiteren van dit soort ontwikkelingen.

Auteur

Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *