Allianz aandelen kopen

Allianz is één van de grootste verzekeringsmaatschappijen in de wereld. Dit van oorsprong Duitse bedrijf heeft vestigingen verspreid over de hele wereld. Denk je erover na om te investeren in Allianz door de aandelen te kopen? Lees dan in dit artikel hoe je dit het beste kunt doen!

Waar kan je Allianz aandelen kopen?

Wanneer je er over nadenkt om Allianz aandelen te kopen, is het belangrijk om de kosten bij de verschillende aanbieders goed te vergelijken. Veel beginnende beleggers maken de fout om in aandelen te investeren bij hun eigen bank: dit is vaak duurder dan bij een online broker.

Ben je op zoek naar een goede broker om Allianz aandelen te kopen? In de onderstaande tabel zie je direct waar je dit kunt doen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Allianz. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
DEGIRO-review-logo€4 + 0,05% voor Allianz
0,09% met €6 minimum
BinckBank logo€1 + 0,1% met €6 minimum

Hoe kan je actief beleggen in Allianz?

Je kunt actief beleggen in Allianz aandelen bij een online broker zoals Plus500. Plus500 is een CFD broker, wat betekent dat je zowel posities kunt innemen op stijgende als op dalende koersen. Tijdens economische crisissen doet Allianz het vaak (tijdelijk) minder goed: je kunt hier op inspelen met een short positie.

Wil je de mogelijkheden van beleggen in Allianz zonder risico uitproberen? Open dan direct een gratis demo bij Plus500:

72% van de retail beleggers verliest geld.

Wat is de aandelenkoers van Allianz?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van Allianz zich ontwikkeld? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke prijs je CFD aandelen Allianz kunt kopen en verkopen:

Over Allianz

De van oorsprong Duitse Allianz Group is één van de grootste verzekeringsmaatschappijen in de wereld. Door deze verzekeraar worden onder andere levens-, schade en ziekteverzekeringen aangeboden. Het bedrijf heeft ook een grote vermogensbeheer afdeling. Tot de kleinere activiteiten van Allianz, dat actief is in meer dan 70 landen, behoort een bank. Het hoofdkantoor van dit bedrijf bevindt zich in München, Duitsland.

In 2003 werden Royal Nederland en Zwolsche Algemeene samengevoegd. Door die samenvoeging ontstond Allianz Nederland. Het hoofdkantoor van Allianz Nederland bevindt zich in Rotterdam.

Allianz aandelen kopen

Geschiedenis van het bedrijf

Bij de oprichting van het bedrijf in 1890 bevindt het hoofdkantoor van Allianz zich in Berlijn. In 1949 verhuisde het hoofdkantoor naar München. De eerste nevenvestiging werd eind 19e eeuw gevestigd in Londen. Na de Tweede Wereldoorlog werd er in de jaren 50 een kantoor geopend in Parijs en in de jaren 60 in Italië. In de jaren 70 werden kantoren geopend in Nederland, Brazilië, Spanje en de Verenigde Staten.

Allianz op de beurs

Het beursgenoteerde Allianz maakt onder andere deel uit van de aandelenindices DAX en Euro Stoxx 50. De belangrijkste beursnotering van het bedrijf is de beursnotering in Frankfurt.

Door Allianz overgenomen bedrijven

In de jaren 80 nam Allianz de Britse verzekeraar Cornhill Insurance PLC over. Ook werd er een belang genomen in Italiaanse verzekeraar Riunione Adriatica di Sicurità (RAS). In 2006 nam Allianz ook de resterende  aandelen van dit bedrijf over.

In de jaren 90 werden de Amerikaanse verzekeraar Fireman’s Fund en de Franse verzekeraar Assurances Générales de France (AGF) overgenomen.

Na de overname van verzekeraars in Europa volgde een uitbreiding in Azië. Er volgden een aantal overnames en joint-ventures in China en Zuid-Korea.

Allianz bezat al een vijfde van de aandelen van Dresdner Bank toen het bedrijf deze bank in 2001 overnam. Via de 1200 filialen van deze bank wilde Allianz zijn verzekering gaan verkopen. Omdat de overname geen succes was, verkocht Allianz Dresdner Bank in 2009 voor bijna € 10 miljard aan de Commerzbank. Na die verkoop kreeg Allianz een belang van 30%  in de combinatie van de Dresdner Bank en de Commerzbank.

Zoals je ziet is Allianz in het verleden actief geweest met het kopen en verkopen van bedrijfsonderdelen. Wanneer je gaat beleggen in Allianz, is het verstandig om dit soort ontwikkelingen goed in de gaten te houden. Door de aandelen Allianz op het juiste moment te kopen kan je namelijk profiteren van dit soort ontwikkelingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *