Tesla aandelen kopen

Tesla of voluit Tesla Motors is in deze tijd relevanter dan ooit. Terwijl de poolkappen smelten, neemt de aantrekkingskracht van elektrisch rijden alleen maar toe. Wil je ook investeren in de toekomst? Dan kan het kopen van Tesla aandelen een goede beslissing zijn. Doe dit echter niet voordat je deze uitgebreide analyse hebt gelezen. Want is een investering in Tesla wel een goed idee?

Waar kan je Tesla aandelen kopen?

Denk je ook dat Tesla met alle innovaties de toekomst in handen heeft? Dan kan het kopen van Tesla aandelen erg interessant zijn! Het is echter belangrijk om dit bij een goedkope partij te doen. Wanneer je niet op de kosten let, gooi je een deel van je rendement weg.

Bekijk hieronder bij welke partij je tegen voordelige tarieven in Tesla aandelen kunt investeren:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Tesla. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor Tesla
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Tesla?

Tesla is een erg interessant aandeel voor de actieve handelaar. De koers van het aandeel is namelijk lekker bewegelijk. De toekomst van het bedrijf is nog vrij onzeker en beleggers hopen op een forse groei. De CEO Elon Musk zorgt bovendien ook voor de nodige stijgingen en dalingen door zijn soms sterk uitgesproken Tweets. Maar hoe kan je beleggen in Tesla?

Een goede partij om actief te beleggen in Tesla, is Plus500. Bij Plus500 kan je Tesla CFD’ s verhandelen. Je kan met deze effecten orders plaatsen op zowel stijgende als op dalende koersen.

Wil je de mogelijkheden geheel gratis en zonder risico uitproberen? Gebruik dan de onderstaande knop om een gratis demoaccount te openen:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Actuele koers Tesla

Ben je benieuwd naar de actuele Tesla koers? Het is een aandeel waarbij de prijs sterk kan schommelen. Als belegger is dit natuurlijk erg interessant. Hieronder kan je de actuele CFD koers van Tesla bekijken. Ook kan je direct een order plaatsen wanneer je dat wilt.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Tesla

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Tesla.

Analyse van Tesla

Voordat je besluit of je Tesla wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Tesla zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Tesla zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Tesla in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Tesla gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Tesla is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Over het bedrijf Tesla

Tesla is een automerk wat nog niet zo lang op de markt is. Tenminste niet in vergelijking met de gevestigde orde. Ze doen het allemaal anders en produceren alleen elektrische auto’s. Waar een paar jaar terug hier nog vraagtekens bij gezet konden worden maakt nu iedere fabrikant elektrische auto’s. Het is duidelijk dat een nieuwe auto een elektrische auto moet zijn.

Tesla gelooft er heilig in dat de fossiele brandstoffen niet goed zijn voor de wereld. Ze zorgen voor veel CO2 uitstoot. Daarnaast is het zo dat ze opraken. Het is op een gegeven moment niet meer mogelijk om in een benzineauto te rijden.

Beleggen in Tesla

Tesla aandelen kopen in enkele stappen

Voordat je begint met beleggen in Tesla, is het belangrijk om te onthouden dat het aandeel zich beweegt als een rollercoaster. De aandeelkoers is erg volatiel wat onder andere komt door de soms opvallende uitspraken van Elon Musk, de CEO van het bedrijf.

Stap 1: onderzoek het aandeel

Tesla is momenteel het populairste auto-aandeel. We merken dat veel mensen Tesla aandelen vooral kopen omdat ze het een mooi bedrijf vinden. Dit is echter geen verstandige beleggingsstrategie. Het is belangrijk om de aandelen alleen te kopen wanneer je er na onderzoek zeker van bent dat het aandeel potentie heeft.

Wanneer je wilt weten of het aandeel het kopen waard is, kan je in de cijfers duiken. Dit noemen we ook wel fundamentele analyse. Het is verstandig om te bekijken wat de kapitaalpositie van het bedrijf is. Ook kan je de toekomstvisie van Tesla onderzoeken: denk je dat het bedrijf ook in de toekomst voldoende weet te vernieuwen? Pas wanneer je zeker weet dat het aandeel goed binnen je portefeuille past koop je het aandeel.

Stap 2: kies een goede broker

Je kan aandelen kopen bij een online broker. Het is belangrijk om een broker te kiezen met lage tarieven. Wanneer je een broker kiest met hoge tarieven, verlies je direct een groot deel van je rendement. Op de lange termijn kan dit nadelig uitpakken. Wil je weten bij welke brokers je het voordeligst kunt beleggen in Tesla? Met de onderstaande knop kan je direct de verschillende brokers vergelijken:

Stap 3: bepaal wanneer je het aandeel wilt kopen

Zodra je hebt besloten dat je Tesla aandelen wilt kopen, moet je nog wel besluiten wanneer je het aandeel koopt. Sommige beleggers kiezen ervoor om het aandeel direct te kopen. Dit kan met een market order. Dit is een goede strategie voor beleggers die het aandeel een langere tijd willen vasthouden en vertrouwen hebben in de toekomst van het bedrijf.

Ben je een actieve handelaar? Dan kan je het beste gebruik maken van een limiet order. Met een limiet order koop je het aandeel pas zodra deze een bepaalde prijs heeft bereikt. Je kan dan bijvoorbeeld het koersverloop van het aandeel bestuderen en instappen op een aantrekkelijk moment. Op die manier kan je optimaal profiteren van de bewegelijkheid van het aandeel.

Je kan er ook voor kiezen om het aandeel over een periode te kopen. Je kiest dan een bepaalt bedrag waarvoor je maandelijks Tesla aandelen koopt. Dit is een goede strategie wanneer je wilt voorkomen dat je op de top instapt. Wel moet je voldoende geld hebben om deze strategie te kunnen toepassen. In ons artikel over het kopen van aandelen kan je in meer details lezen hoe het kopen van aandelen werkt.

Stap 4: bepaal hoeveel je koopt

Het is ten slotte belangrijk om te beslissen hoeveel Tesla aandelen je koopt. Wanneer je gaat beleggen, is het verstandig om je vermogen te spreiden over verschillende beleggingsproducten. Voorkom dat je je volledige investering inzet op Tesla. Bereken daarom het percentage dat je wilt riskeren op Tesla aandelen en bepaal aan de hand daarvan hoe groot de positie is die je inneemt.

Nadat je een belegging op Tesla hebt geopend, is het werk nog niet voorbij. Je zult je beleggingen moeten blijven analyseren om te besluiten wat een aantrekkelijk exit moment is. Het is verstandig om al voordat je Tesla aandelen koopt te bedenken wanneer je weer uitstapt.

tesla belegging advies 1

Wat zijn de risico’s van beleggen in Tesla?

Beleggen in Tesla neemt de nodige risico’s met zich mee. Wanneer het bedrijf blijft groeien, kan een tekort aan batterijen een probleem zijn. Momenteel is de productie nog te beperkt om aan de toekomstige geprojecteerde vraag te kunnen voldoen. Er zijn dan ook behoorlijke kapitaalinvesteringen nodig om alle Tesla auto’s te blijven leveren.

Een lage benzineprijs is ook een risico voor Tesla. De grootste concurrent van Tesla auto’s zijn nog steeds benzineauto’s van de ‘traditionele automerken’. Wanneer het relatief goedkoper wordt om in een benzineauto te rijden, dan zullen mensen minder snel een Tesla auto kopen.

Ook de toegenomen concurrentie kan het aandeel van Tesla onderuit helpen. Nu elektrisch rijden momentum krijgt, ontwikkelen steeds meer bedrijven elektrische auto’s. Zo kwam Chevrolet met de Bolt en Nissan met de Leaf waardoor elektrisch rijden mogelijk is tegen gunstige tarieven. Ook grote technologische bedrijven zoals Apple en Google kunnen in de toekomst het marktaandeel van Tesla verkleinen.

Een ander risico zijn de hoge kapitaalkosten. Het bedrijf geeft enorm veel geld uit aan het opbouwen van fabrieken en productieprocessen. Hier staan relatief late inkomsten tegenover. Het is voor de aandeelhouder dan ook de vraag of deze kosten worden terugverdiend.

Een ander groot risico voor het Tesla aandeel is de afhankelijkheid van Elon Musk. Elon Musk is een kleine beroemdheid en mensen zien hem als een inspirerend figuur. Hij werkt echter aan allerlei ondernemingen tegelijk en wanneer hij in de toekomst zijn interesse verliest dan kan dit negatieve effecten hebben op de aandeelkoers van het bedrijf. Wanneer je in Tesla gaat beleggen is het belangrijk om met deze risico’s rekening te houden.

Elon Musk in het nieuws

Elektrisch rijden heeft zeker de toekomst. Toch is dit zeker niet de enige reden waardoor het aandeel regelmatig in het nieuws is. Veel aandacht komt ook op het bedrijf door de excentrieke CEO van Tesla, Elon Musk. De koers van het aandeel wordt veel beïnvloed door de uitspraken en acties van deze CEO.

Acties die de technische capaciteiten van de CEO laten zien, kunnen de aandelenkoers positief beïnvloeden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan succesvolle lanceringen door zijn ruimtevaartbedrijf SpaceEX.

Andere uitspraken en acties pakken juist minder goed uit. Zo noemde hij een man die hem bekritiseerde in het verleden een pedofiel. Ook wordt hij nu aangeklaagd voor het aankondigen van een overname voor $420 miljoen die uiteindelijk niet doorging. Hiervoor heeft zowel hij als het bedrijf een boete van 20 miljoen moeten betalen.

Toch gelooft de CEO zelf niet dat dit nadelig is geweest voor het bedrijf. Onder de noemer negatieve aandacht is ook aandacht zorgt de CEO er in ieder geval voor dat Tesla regelmatig in de schijnwerpers staat. De uitspraken van de CEO kan je ook goed gebruiken om actief te speculeren op het Tesla aandeel. Zijn acties hebben namelijk een sterke invloed op de koers van het aandeel.

Heb je vertrouwen in de CEO van Tesla? Dan kan het interessant zijn om Tesla aandelen te kopen.

Elon Musk Tesla

Hoe is het bedrijf gewaardeerd?

Voordat je aandelen Tesla koopt, is het verstandig om de cijfers eerst even goed te analyseren. Wanneer we alleen aar de cijfers kijken, lijkt Tesla wat duur. De aandelenkoers van Tesla ligt op het moment van schrijven in 2020 relatief hoog in verhouding met andere autoproducenten. Ford behaalt bijvoorbeeld een significant hogere omzet, terwijl de marktwaarde vergelijkbaar is met die van Tesla.

De waardering van het aandeel komt dan ook voornamelijk tot stand door het grote vertrouwen van veel beleggers in de toekomstige groei van het bedrijf. Het bedrijf is natuurlijk veel vernieuwender dan de meer traditionele autoproducenten. In een wereld waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt kan een bedrijf als Tesla natuurlijk flink groeien.

Toch heeft het bedrijf hiervoor nog steeds veel kapitaal nodig. Het lukt het bedrijf nog niet goed om erg winstgevend te zijn. Op de lange termijn zal Tesla de bedrijfsresultaten dus nog flink moeten verbeteren. Denk jij dat het Tesla zal lukken om in de toekomst betere resultaten neer te zetten? Dan kan je een investering in Tesla zeker overwegen.

Tesla aandelen kopen

Koersverloop Tesla

Het aandeel Tesla is vrij volatiel. Dit komt doordat het aandeel grotendeels gewaardeerd is op basis van potentie. Potentie is echter lastiger te meten. De prijs van een aandeel Tesla komt tot stand door de meningen van miljoenen beleggers. Hierdoor kan het bedrijf door goed of slecht nieuws snel van prijs veranderen.

Als actieve belegger kan je optimaal inspelen op al deze koersbewegingen. Hieronder kan je het historische koersverloop van het aandeel Tesla raadplegen.

Tesla koersverloop

Strategie Tesla

Het is altijd verstandig om te investeren in bedrijven die een duidelijke visie voor de toekomst hebben. Voordat je een aandeel koopt, is het daarom belangrijk om de strategie van het bedrijf te bestuderen.

Tesla heeft recent een grote fabriek gebouwd in China. Daarmee willen ze de productie opschalen. Momenteel lijkt Tesla het imago te willen veranderen. Tesla is nu nog vooral een auto voor de milieubewuste elite. Het bedrijf werkt er echter aan om betaalbaardere varianten op de markt te brengen. Tesla auto’ s zijn nog steeds niet de voordeligste auto’ s, maar worden wel steeds betaalbaarder.

Wanneer het Tesla lukt om de prijs van een auto verder omlaag te brengen, kunnen ze een geheel nieuwe afzetmarkt bereiken. Dit kan natuurlijk gunstig zijn voor de toekomstige groei van het bedrijf.

Wel is het belangrijk om te onthouden dat autofabrikanten erg afhankelijk zijn van de economie. Tesla aandelen zijn dan ook erg cyclisch. Wanneer het minder goed gaat met de economie, kopen mensen minder snel een nieuwe auto. Wanneer het slechter gaat met de economie, kan je dan ook overwegen om de Tesla aandelen te verkopen.

Tesla auto

Waar werkt Tesla aan?

Innovatie is erg belangrijk binnen het bedrijf Tesla. Hieronder kan je lezen waar het bedrijf zoal mee bezig is.

Geavanceerde technieken

In 2008 is de Roadster ontwikkeld. Al snel kwam het Model S van Tesla. Het is efficiënt, veilig en klaar voor deze eeuw. Het heeft deze eeuw al compleet op de kop gezet. Er zijn draadloze updates van de software en de auto wordt steeds beter. Het is een unieke auto die relatief laag geprijsd is. Naast de elektrische auto’s werken ze ook aan elektrische trucks. Ze moeten veel brandstofkosten gaan besparen voor de gebruikers.

Denk je ook dat elektrische auto’ s de toekomst hebben? En denk je dat Tesla goed kan blijven inspelen op de vraag van de markt? Dan kan het erg aantrekkelijk zijn om Tesla aandelen te kopen.

Duurzame energieproducten

Naast de auto’s en trucks werkt Tesla ook aan duurzame energieproducten. Denk aan de Powerwall, de Powerpack en ook het Solar Roof. Het zijn allemaal oplossingen om een volledig ecosysteem te krijgen voor duurzame energie. Deze producten zijn ideaal voor huiseigenaren, bedrijven en nutsvoorzieningen. Het gaat hier om het duurzaam opwekken, opslaan en gebruiken van duurzame energie.

Betaalbaar auto rijden

In de toekomst wil Tesla de betaalbaarste auto ter wereld maken. Ze werken aan schoon vervoer en schone energie. Ze komen hier steeds een stap dichterbij. Gezamenlijk kunnen de afzonderlijke delen (elektrische auto’s, duurzame opwekking, accu’s en opslag) veel meer bereiken. Tesla werkt hier nog hard naartoe.

Een verrassende presentatie

Tesla heeft een tweede SUV-model gepresenteerd. Voor velen wordt het gezien als een opgeblazen Model 3. Waar de presentatie van het sterke glas niet goed ging bij de lancering is er veel goed nieuws. Zo zijn het aantal bestellingen erg hoog. Er worden veel grappen gemaakt over de auto en het nieuwe model. Toch is de auto al door veel mensen besteld. Met een presentatie à la Apple heeft het bedrijf dus toch goed weten te scoren. In de zomer van 2020 gaat het model in productie.

Resultaten Tesla meer verkopen dan verwacht

Het bedrijf heeft in 2019 meer elektrische auto’s verkocht dan verwacht. Het aandeel steeg naar een recordhoogte toen bekend werd dat er 112.000 auto’s verkocht waren in plaats van de verwachte 105.000 auto’s.

Hieronder kan je de resultaten van het bedrijf Tesla door de jaren heen zien. De omzet en de winst van een bedrijf als Tesla schommelen sterk. Wanneer de winst hoger uitvalt dan verwacht, zie je vaak dat de aandelenkoers stijgt. Dit komt doordat de aandelenkoers tot stand komt door het spel van vraag en aanbod. Wanneer mensen blij worden verrast, zijn ze eerder geneigd om nieuwe aandelen te kopen.

Tesla resultaten

De geschiedenis van Tesla

De geschiedenis van Tesla is terug te traceren naar het jaar 2003 toen Martin Eberhand en Marx Tarpenning samen het bedrijf begonnen. Deze ondernemers wilden samen een elektrische sportauto op de markt brengen. In die tijd werd het bedrijf nog bestuurd door 1 van de mede-oprichters van PayPal.

Even later kreeg Elon Musk interesse in Tesla Motors. Hij investeerde in het bedrijf en zorgde ervoor dat er budget beschikbaar kwam voor nieuw onderzoek. Uiteindelijk groeide het bedrijf uit naar het Tesla Motors zoals we dat nu kennen.

De toekomst van Tesla

Het is duidelijk dat de heer Musk een heldere visie heeft op de toekomst van zijn bedrijf. Waar hij vaak negatief in het nieuws kwam door zijn Twittergedrag weet hij het bedrijf naar nieuwe hoogten te stuwen. De marktwaarde van het bedrijf overstijgt de 100 miljard. Hierdoor kan Musk een mooie bonus incasseren. Het klinkt hoog. Weet wel dat hij geen salaris krijgt bij het bedrijf en iedereen profiteert van de hoge waardering van Tesla.

AMD
AMD
Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *