Adobe aandelen kopen

Adobe is een innoverend bedrijf dat zeker een investering waard kan zijn. Beleggers die er vroeg bij waren hebben in 10 jaar tijd een rendement behaald van bijna 1500%! Dat een belegging in Adobe goed kan uitpakken is dus wel duidelijk: maar hoe kan je nu eigenlijk het beste Adobe aandelen kopen?

Waar kan je Adobe aandelen kopen?

Adobe staat natuurlijk bekend om Photoshop en Illustrator: beide softwarepakketten zijn nog steeds erg populair. Het succes van Adobe stopt hier echter niet: Adobe heeft bijvoorbeeld de Adobe Document Cloud gelanceerd waarmee gebruikers gemakkelijk via het internet documenten kunnen tekenen. Dit soort nieuwe softwareontwikkelingen passen goed bij de trend waarin thuiswerken steeds populairder wordt.

Wanneer je Adobe aandelen wilt kopen tegen lage transactiekosten, kan je dit het beste doen bij een betrouwbare broker. Bekijk direct bij welke brokers je Adobe aandelen kunt kopen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Adobe. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor Adobe
Mexem aandelen kopen$0,005 per aandeel Adobe met $2,50 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen$0,01 per aandeel met $1,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Adobe?

De koers van een aandeel als Adobe kan plotseling stijgen wanneer het bedrijf met een nieuwe veelbelovende innovatie komt. Tegenvallende verkoopcijfers kunnen de aandelenkoers juist laten dalen. Door actief in te spelen op de laatste marktontwikkelingen kan je als belegger goede resultaten behalen.

Een goede broker om actief te beleggen in het koersverloop van Adobe, is Plus500. Bij Plus500 kan je met behulp van CFD’s speculeren op koersstijgingen en koersdalingen. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Plus500:

79% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van Adobe?

De aandelenkoers van Adobe is constant in beweging? Bekijk de grafiek en ontdek of de CFD koers van Adobe aandelen alweer flink gestegen is:

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Adobe

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Adobe.

Analyse van Adobe

Voordat je besluit of je Adobe wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Adobe zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Adobe zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Adobe in 2022?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Adobe gaat doen in 2022 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Adobe is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Over het bedrijf Adobe

De Amerikaanse multinationale onderneming Adobe Inc. richtte zich vanaf het begin op het creëren van multimedia- en creativiteit softwareproducten. Tegenwoordig richt het bedrijf zich ook op creëren van digitale marketing software. Bekende door het bedrijf gemaakte producten zijn onder andere Adobe Flash, Acrobat Reader, het Portable Document Format (PDF) en Adobe Creative Cloud. Het hoofdkantoor van dit bedrijf bevindt zich in San José, Californië.

Geschiedenis van het bedrijf

De oprichters van Adobe Inc. zijn John Edward Warnock en Charles Gheske. Ze hadden het bedrijf Xerox PARC verlaten om hun tijd te kunnen besteden aan het ontwikkelen en verkopen van de programmeertaal PostScript. In december 1982 richten ze Adobe Inc. op. PostScript mocht, nadat Apple in 1985 een licentie had verstrekt, gebruikt worden in de LaserWriter printers van Apple. Dit droeg bij aan de revolutie die ontstond op het gebied van desktop publishing.

Tegenwoordig heeft Adobe, een bedrijf met in 2019 ruim 21.000 werknemers wereldwijd, ontwikkelactiviteiten in de steden Newton, New York, Minneapolis, Leah, Seattle en San Francisco in de VS en in de steden Noida en Bangalore in India.

Adobe aandelen kopen

Overgenomen bedrijf

In december 2005 nam Adobe jet bedrijf Macromedia over. Het assortiment van het bedrijf werd na deze overname uitgebreid met onder andere ColdFusion, Dreamweaver en Flash. Denk je dat deze overname waarde toevoegt aan de bedrijfsactiviteiten van Adobe? Dan kan het interessant zijn om Adobe aandelen te kopen.

Een aandeel met een goede toekomst

Adobe richt zich steeds meer op de e-commerce sector en online marketing. Dat doet Adobe door middel van artificial Intelligence (AI). De AI van Adobe helpt bedrijven om hun prestaties op het gebied van marketing te verbeteren. Door in te spelen op AI kan Adobe waarschijnlijk meeliften in de opmars die AI aan het maken is. Bovendien groeit e-commerce: dit kan dan ook een goede reden zijn om te investeren in Adobe aandelen.

Adobe biedt services aan papieren documenten om te zetten naar digitale documenten. Ook worden er services aangeboden die het mogelijk maken om documenten online te ondertekenen. Omdat steeds meer bedrijven thuiswerken promoten zal de vraag naar die diensten ongetwijfeld toenemen.

Het feit dat Adobe zijn focus steeds meer legt op online marketing en de groei van het thuiswerken zorgen ervoor dat er in de  aandelen van dit bedrijf in de komende jaren veel potentie zit. Een belegging in Adobe kan dan ook goed uitpakken.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express
Apple
Apple

Auteur

Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *