Adobe aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Adobe is een innoverend bedrijf dat zeker een investering waard kan zijn. Beleggers die er vroeg bij waren hebben in 10 jaar tijd een rendement behaald van bijna 1500%! Dat een belegging in Adobe goed kan uitpakken is dus wel duidelijk: maar hoe kan je nu eigenlijk het beste Adobe aandelen kopen?

Waar kan je Adobe aandelen kopen?

Adobe staat natuurlijk bekend om Photoshop en Illustrator: beide softwarepakketten zijn nog steeds erg populair. Het succes van Adobe stopt hier echter niet: Adobe heeft bijvoorbeeld de Adobe Document Cloud gelanceerd waarmee gebruikers gemakkelijk via het internet documenten kunnen tekenen. Dit soort nieuwe softwareontwikkelingen passen goed bij de trend waarin thuiswerken steeds populairder wordt.

Wanneer je Adobe aandelen wilt kopen tegen lage transactiekosten, kan je dit het beste doen bij een betrouwbare broker. Bekijk direct bij welke brokers je Adobe aandelen kunt kopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Adobe. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Adobe & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van Adobe?

De aandelenkoers van Adobe is constant in beweging? Bekijk de grafiek en ontdek of de CFD koers van Adobe aandelen alweer flink gestegen is:

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Adobe

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Adobe.

Analyse van Adobe

Voordat je besluit of je Adobe wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Adobe zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Adobe zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Adobe in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Adobe gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Adobe is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Waarom kan het interessant zijn om Adobe aandelen te kopen?

  • Sterke marktpositie: Adobe heeft een sterke positie in diverse industrieën. Denk hierbij bijvoorbeeld aan digitale media, marketing en e-commerce.
  • Diverse producten: doordat het bedrijf verschillende producten aanbiedt, kan het zich goed indekken wanneer een bepaalde sector minder goede prestaties neerzet.
  • Focus op innovatie: de aangeboden softwarepakketten van Adobe gaan met de tijd mee, waardoor Adobe een sterk merk is geworden.

Wat zijn de risico’s van beleggingen in Adobe aandelen?

  • Cybersecurity: voor de diensten van Adobe is het veilig opslaan en versturen van gevoelige data belangrijk. Een geslaagde cyberaanval kan de reputatie van Adobe dan ook veel schade aandoen.
  • Concurrentie: Adobe ervaart veel concurrentie van bedrijven als Microsoft, Google en Salesforce. Wanneer het bedrijf marktaandeel verliest, kan de aandelenkoers dalen.
  • Noodaak tot innovatie: Adobe moet constant de nieuwste technieken doorgronden en toepassen. Wanneer het bedrijf achterblijft, kan het snel worden ingehaald door de concurrentie.
  • Afhankelijkheid: Adobe is sterk afhankelijk van de ontwikkelingen binnen bepaalde markten. Wanneer de vraag naar de diensten van Adobe afneemt, kan het bedrijf haar dominante positie verliezen.

Over het bedrijf Adobe

De Amerikaanse multinational Adobe Inc. richt zich al sinds de oprichting op het ontwikkelen van creatieve software.

Bekende door het bedrijf gemaakte producten zijn onder andere Adobe Flash, Acrobat Reader, het Portable Document Format (PDF) en Adobe Creative Cloud.

Het hoofdkantoor van dit bedrijf bevindt zich in San José, Californië.

Geschiedenis van het bedrijf

De oprichters van Adobe Inc. zijn John Edward Warnock en Charles Gheske. Ze verlieten het bedrijf Xerox PARC verlaten om hun tijd te kunnen besteden aan het ontwikkelen en verkopen van de programmeertaal PostScript. In december 1982 richten ze Adobe Inc. op.

PostScript mocht, nadat Apple in 1985 een licentie had verstrekt, gebruikt worden in de LaserWriter printers van Apple. Dit droeg bij aan de revolutie die ontstond op het gebied van desktop publishing.

Adobe aandelen kopen

Overname door Adobe

In december 2005 nam Adobe jet bedrijf Macromedia over. Het assortiment van het bedrijf werd na deze overname uitgebreid met onder andere ColdFusion, Dreamweaver en Flash. Denk je dat deze overname waarde toevoegt aan de bedrijfsactiviteiten van Adobe? Dan kan het interessant zijn om Adobe aandelen te kopen.

Een aandeel met een goede toekomst

Adobe richt zich steeds meer op de e-commerce sector en online marketing. Dat doet Adobe door gebruik te maken van artificial Intelligence (AI). De AI van Adobe helpt bedrijven om hun prestaties op het gebied van marketing te verbeteren. Zowel de interesse in ai als e-commerce groeit, waardoor dit een goede reden kan zijn om Adobe aandelen te kopen.

Adobe biedt daarnaast services aan papieren documenten om te zetten naar digitale documenten. Ook worden er services aangeboden die het mogelijk maken om documenten online te ondertekenen. Omdat steeds meer bedrijven thuiswerken promoten zal de vraag naar die diensten ongetwijfeld toenemen.

Wel of niet Adobe aandelen kopen?

Het is belangrijk om de financiële positie en toekomstplannen van Adobe goed te onderzoeken voordat je aandelen koopt. Wanneer de vraag naar software binnen de creatieve industrie toeneemt, kan dit winstgevend zijn voor Adobe. Tegelijkertijd is het belangrijk om de concurrentie goed in de gaten te houden. Wanneer gebruikers overstappen naar de concurrent, kunnen de resultaten van het bedrijf onder druk komen te staan.

Of het verstandig is om in Adobe aandelen te investeren, hangt dan ook sterk van je eigen financiële situatie af. Vraag jezelf af of jet risicoprofiel van Adobe aandelen goed bij je past. Wanneer dit het geval is kan je het kopen van Adobe aandelen overwegen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express
Apple
Apple

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *