Apple aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Wil je beleggen in Apple aandelen? In dit artikel kan je een uitgebreide analyse vinden over het kopen van aandelen Apple . Ook kan je hier de actuele koers van de Apple aandelen raadplegen.

Hoe kan je Apple aandelen kopen?

Apple is een bedrijf dat jaar na jaar goede resultaten heeft neergezet. Heb je er vertrouwen in dat deze groei in de toekomst doorzet? Dan kan het interessant zijn om Apple aandelen te kopen!

Er bestaan veel partijen waarbij je aandelen kunt kopen. Hieronder zie je bij welke brokers je kunt investeren in Apple aandelen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Apple. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Apple & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele aandelenkoers van Apple?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van Apple? Hieronder zie je een grafiek met de laatste prijsontwikkeling. Ook kan je met de knoppen direct een positie openen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Apple

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Apple.

Analyse van Apple aandelen

Voordat je besluit of je Apple aandelen wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Apple zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van Apple over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Apple zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Apple in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Apple gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de voorspellingen van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Apple is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Wat maakt beleggen in Apple aandelen interessant?

Apple staat bekend om innovatie

Apple is altijd bekend geweest om de sterke innovaties: zo bracht Apple de eerste smartphone op de markt. Nokia dacht toen dat het wel zou loslopen, maar uiteindelijk bleek de smartphones de nieuwe standaard.

Het bedrijf heeft door al deze innovaties en het unieke design een grote groep fans opgebouwd. Veel mensen die nu een Apple telefoon gebruiken zullen ook wanneer deze kapot gaat weer een nieuwe Apple telefoon kopen. Apple is een erg sterk en bekend merk dat onder een grote groep mensen positieve gevoelens opwekt.

Het feit dat het bedrijf nieuwe producten blijft lanceren die goed in de smaak vallen, leidt tot het verder oplopen van de verkopen. Dit kan dan ook een goede reden zijn om Apple aandelen te kopen.

Diversificatie

Doordat Apple verschillende producten verkoopt, ben je als belegger niet afhankelijk van het succes van één product. Apple verkoopt bijvoorbeeld Phone’s, iPad’s. Mac computers, oortjes en Apple watches.

Bovendien is Apple actief over de hele wereld: hierdoor ben je als belegger niet afhankelijk van de economische situatie binnen één specifieke regio.

Toegenomen nadruk op diensten

Diensten als Apple Music, iCoud, de App Store en Apple Pay groeiten steeds meer. De kosten van dit soort services liggen laag en doordat gebruikers abonnementen afsluiten, leidt tot bovendien tot stabiele terugkerende inkomsten.

Realistisch dividend

Een ander voordeel van Apple is dat ze een erg realistisch dividendbeleid hanteren. Het bedrijf keert elk kwartaal dividend uit. De dividenduitkeringen zijn in de afgelopen jaren steeds verder toegenomen.

Dividend is gunstig, maar de grootste winst is in het verleden behaalt door koersstijgingen. Het dividend is echter een interessante extra waardoor je ook met het aandeel ook een klein inkomen kunt genereren.

Terugkopen aandelen

Apple heeft behoorlijk wat geld in kas en een deel hiervan wordt gebruikt voor het terugkopen van aandelen. Dit heeft een voordeel voor de aandeelhouder: doordat er minder uitstaande aandelen zijn neemt de winst per aandeel automatisch toe. Bovendien neemt ook het gewicht van je stemrecht toe wanneer het aantal uitstaande aandelen afneemt.

Bedrijven kopen over het algemeen alleen hun aandelen terug wanneer ze de toekomst zonnig inzien. Dit kan dan ook een goed signaal zijn om te investeren in Apple aandelen.

Apple is rijk

Een groot voordeel van Apple, is dat het bedrijf een relatief veilige investering is. Bij sommige aandelen is de kans dat het bedrijf failliet gaat in slechte tijden zeker aanwezig. Bij Apple is dit risico een stuk kleiner. Eventuele verliezen kunnen door de sterke cashpositie van het bedrijf makkelijk worden opgevangen.

Risico’s bij beleggingen in Apple

Marktverzadiging

Apple is actief in een competitieve markt en mensen kopen vaak maar eens in de zoveel tijd een nieuwe smartphone. Doordat de markt steeds ‘drukker’ wordt zal Apple steeds meer moeten strijden om haar marktaandeel te behouden.

Problemen binnen de supply chain

Apple is afhankelijk van enkele belangrijke leveranciers voor belangrijke onderdelen. Wanneer er problemen ontstaan bij deze leveranciers, kan het lastig worden voor Apple om nieuwe producten te produceren.

Wetten en regels

Apple staat als één van de grootste technologiebedrijven constant in de belangstelling. Overheden en bedrijven slepen Apple dan ook regelmatig voor de rechter. Rechtszaken zijn duur en kunnen bovendien tot reputatieschade leiden.

Pas op bij volatiliteit

Het is belangrijk om bij beleggingen in Apple op de volatiliteit te letten. Het bedrijf Apple doet het goed en heeft het over een lange periode dan ook goede rendementen neergezet. Toch kan je zomaar de fout maken om op het hoogtepunt in te stappen. Het kan dan vele jaren duren voordat je je geld terug hebt verdiend.

Door gespreid aandelen Apple te kopen, ontvang je een gemiddeld rendement over je aandelen.

Een andere optie is actieve daghandel. Je stapt dan meerdere keren in en uit om te speculeren op kleinere koersschommelingen. Onthoud wel dat het maar weinig beleggers lukt om goede resultaten neer te zetten met daghandel in Apple aandelen.

Gebrek aan vernieuwing

Toen Steve Jobbs overleed vreesden veel mensen dat Apple achteruit zou gaan. Technologisch gezien heeft het bedrijf dan ook minder interessante producten op de markt gebracht. Toch lijken mensen nog steeds warm te lopen voor de nieuwe producten die door Apple op de markt worden gebracht.

Denk je dat Apple zijn hoogtepunt heeft gehad? Dan is dit misschien niet het beste moment om Apple aandelen voor de lange termijn te kopen. Wanneer we naar de resultaten kijken, lijkt dit echter nog lang niet het geval te zijn.

Toch is het belangrijk om de technologie constant in de gaten te houden. Nokia was ooit ook marktleider en werd door Apple van de troon gestoten; hetzelfde kan in de toekomst natuurlijk gebeuren voor Apple.

Steve Jobs

Wat zijn de grootste concurrenten van Apple?

Hoe kan je Apple aandelen kopen?

Voordat je Apple aandelen kunt kopen, moet je enkele stappen doorlopen. Hieronder bekijken we waar je rekening moet houden wanneer je in het bedrijf wilt beleggen.

Beleg met een strategie & analyse

Het is onverstandig om willekeurig aandelen te kopen en verkopen. Het is daarom aan te raden om eerst te onderzoeken of het een goed moment is om in Apple aandelen te investeren. Dit kan je bijvoorbeeld doen door fundamentele of technische analyse toe te passen.

Op basis van je analyse kan je vervolgens besluiten op welke prijs je instapt en op welke prijs je het aandeel weer verkoopt. Door dit te bedenken voordat je de belegging opent, voorkom je dat je op basis van negatieve emoties verkeerde beleggingsbeslissingen neemt.

Investeer alleen in Apple met geld dat je op de lange termijn kunt missen. Het is belangrijk dat je voldoende geld hebt om je basisuitgaven te kunnen doen. Zeker op de korte termijn kan het aandeel slecht presteren. Het is dan belangrijk dat je geen beslissingen hoeft te nemen vanuit paniek.

Kies een goede broker

Veel mensen overschatten het belang van de kosten wanneer ze gaan beleggen. Wanneer je hoge transactiekosten betaalt, laat je veel geld liggen. Op de lange termijn kan het je zelfs vele duizenden euro’s kosten. Elke keer dat je transactiekosten betaalt, kan je dit geld niet opnieuw investeren.

Ben je benieuwd bij welke betrouwbare brokers je Apple aandelen kunt kopen? Neem dan direct een kijkje bij het onderstaande overzicht:

Een order plaatsen

Zodra je een goede broker hebt gekozen, hoef je alleen nog een order te plaatsen. Je hebt hierbij de keuze uit een markt en een limiet order. Een marktorder wordt direct uitgevoerd tegen de beschikbare prijs en een limiet order wordt uitgevoerd tegen een prijs die je zelf opgeeft.

Een marktorder is vaak het aantrekkelijkst voor investeerders die een aandeel voor de lange termijn vasthouden. Een limiet order is juist goed voor de daghandelaar die veel invloed wilt uitoefenen over het moment waarop de belegging wordt geopend.

In sommige gevallen kan het nog aantrekkelijk zijn om een stop loss in te stellen. Met een stop loss voorkom je dat je een groot bedrag verliest met je belegging op een aandeel. Je positie wordt dan automatisch gesloten bij een bepaalde prijs.

Apple

De koers van Apple aandelen voorspellen

De koers van Apple aandelen hangt vaak samen met de technologische ontwikkelingen van het bedrijf. Wanneer het bedrijf bijvoorbeeld een nieuwe, succesvolle iPhone op de markt brengt dan kan dit de koers van het aandeel positief beïnvloeden. Wanneer beleggers vrezen of het bedrijf wel een nieuw product op de markt gaat brengen dan kan de koers dalen.

Wanneer je veel van Apple af weet en het nieuws rondom het bedrijf volgt, dan heb je een voordeel. Je kan dan beter inschatten of Apple het in de toekomst nog steeds goed gaat doen.

Let op de wisselkoers bij beleggingen Apple

Wanneer je gaat beleggen in Apple aandelen, is het belangrijk om ook de dollarkoers goed in de gaten te houden. De prijs van Apple aandelen wordt namelijk genoteerd in dollars. Wanneer de dollar sterk in waarde stijgt tegenover de euro, kan je belegging in euro’s minder waard worden. Op die manier kan je zelfs bij een stijgende Apple koers alsnog een verlies maken op je belegging. Houd bij buitenlandse beleggingen daarom altijd rekening met de wisselkoers.

Laatste tips voor beleggingen in Apple

Het is niet erg verstandig om te beleggen wanneer je nog onvoldoende kennis hebt. Het kan daarom verstandig zijn om eerst uitgebreid te oefenen met een gratis demo. Je kan met een gratis demo uitproberen of je succesvolle resultaten kan neerzetten met beleggen. Wanneer dit het geval is kan je beginnen met een klein bedrag van bijvoorbeeld 100 euro.

Ook wanneer je gaat beleggen in Apple en andere aandelen, is het belangrijk om een duidelijk plan op te stellen. Bedenk voor jezelf bij welke prijs je Apple aandelen wilt kopen. Vervolgens is het belangrijk om te bedenken bij welke waardes je uitstapt. Bij welk bedrag loopt je verlies teveel op en bij welk bedrag neem je je winst? Door hier vooraf bij stil te staan voorkom je dat je uit paniek een verkeerde beslissing neemt.

Ten slotte is het bij alle beleggingen belangrijk om alleen te investeren met geld dat je voor een langere termijn kunt verliezen. Je loopt namelijk altijd het risico om een deel of zelfs je volledige inleg te verliezen.

De oprichting van Apple: van start naar succes

De geschiedenis van Apple begon in de garage van de ouders van Steve Jobs. Daar werd door Steve Jobs en Steve Wozniak de Apple I bedacht; één van de eerste personal computers. De Apple I bestond uit een toetsenbord, een monitor en een microprocessor.

Op 1 april 1976 werd door Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne Apple Computers opgericht.

Bekend door Apple 11 en zijn opvolgers

Het bedrijf Apple werd bekend na de introductie van de Apple II. Deze personal computer was belangrijk voor de opkomst van de pc-markt. Later kwamen de Apple III, de Apple Lisa en de Apple Macintosh op de markt. Deze Apple Macintosh is de voorloper van de bekende Mac-computers die tegenwoordig door Apple worden aangeboden.

Hardware en software

Apple ontwikkelt niet alleen hardware, zoals de muziekspeler iPod, de smartphone iPhone en de tablet iPad. Apple ontwikkelt bijvoorbeeld ook bekende software programma’s.

Moeilijke tijden in 1997

In 1997 stond Apple financieel aan de rand van de afgrond, maar ging niet failliet. Microsoft investeerde 150 miljoen in het bedrijf. Bovendien werd het bedrijf door Steve Jobs grondig gereorganiseerd.

Grote successen na 2007

Apple boekte na 2007 grote successen dankzij de iPhone, iPod touch en de iPad. De na 2007 geïntroduceerde producten combineren een hoge kwaliteit met veel gebruiksgemak, wat het geheim is van het succes van Apple.

Wel of niet Apple aandelen kopen?

Apple is onder beleggers één van de populairste aandelen. Toch is het ook bij Apple aandelen belangrijk om te onderzoeken of het aandeel bij je past. Apple is een technologie aandeel, wat betekent dat de aandelenkoers erg gevoelig kan zijn voor bijvoorbeeld renteschommelingen.

Het kan aantrekkelijk zijn om Apple aandelen te kopen vanwege het sterke merk: Apple wordt door bijna iedereen herkent en heeft daardoor een trouwe klantenbasis opgebouwd. Ook blinkt het bedrijf nog steeds uit op het gebied van innovatie en brengt Apple regelmatig nieuwe producten op de markt. Ook de financiële kracht van Apple is een sterk punt; Apple heeft grote cashreserves waardoor het bedrijf niet snel in de problemen raakt.

Ondanks alle sterke punten is het nog steeds belangrijk om de concurrentie goed in de gaten te houden. Bedrijven als Samsung, Google en Microsoft brengen steeds meer nieuwe producten op de markt die het marktaandeel van Appe kunnen aantasten. Ook is Apple afhankelijk van enkele producten zoals de iPhone en iPad voor een groot deel van haar omzet. Houd daarom de populariteit van deze producten goed in de gaten wanneer je een belegging in Apple overweegt.

Uiteindelijk moeten Apple aandelen binnen je beleggingsportfolio en risicotolerantie passen. Wanneer dit het geval is, kan het slim zijn om Apple aandelen te kopen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *