AIG aandelen kopen (2024) – hoe kan je beleggen in AIG?

Het bedrijf AIG (American International Group) is een Amerikaanse verzekeraar. Denk je erover na om te beleggen in AIG aandelen? In dit artikel lees je alles wat je moet weten voordat je AIG-aandelen koopt!

Hoe kan je AIG-aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van het aandeel AIG? Dan kan het slim zijn om de aandelen te kopen. Dit doe je normaal gesproken bij een online broker. Een online broker kan de aandelen namens jou aankopen. Je kan ervoor kiezen om de aandelen direct te kopen, of om een order te plaatsen. Wanneer je een order instelt, koop je de aandelen pas wanneer een bepaalde prijs bereikt wordt.

Voordat je aandelen koopt, is het verstandig om eerst een goede analyse uit te voeren. Door een fundamentele analyse uit te voeren, kan je onderzoeken of het bedrijf het ook in de toekomst financieel goed kan blijven doen. Het kan daarnaast ook slim zijn om een technische analyse toe te passen. Je kijkt dan naar terugkerende patronen op de koersgrafiek.

Wil je weten waar je het beste AIG-aandelen kunt kopen? Bekijk dan het onderstaande overzicht:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor AIG. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen AIG & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van AIG?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel AIG? In de onderstaande grafiek zie je hoe de prijs van AIG zich heeft ontwikkeld. Door gebruik te maken van de knoppen kan je het CFD-aandeel direct kopen of verkopen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van AIG

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van AIG.

Analyse van AIG aandelen

Voordat je besluit of je AIG wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe AIG zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van AIG zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van AIG in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat AIG gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de voorspellingen van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van AIG is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Waarom kan het interessant zijn om te beleggen in AIG?

 • Diversificatie: AIG is een groot bedrijf dat een breed aanbod aan producten aanbiedt. Deze diversificatie verlaagt het risico van een belegging in AIG.
 • Sterke financiële prestaties: AIG heeft consistent goede cijfers neergezet en heeft elk jaar dividend uitgekeerd. ‘
 • Groeipotentie: de vraag naar verzekeringsproducten in opkomende economieën en de toename van digitale verzekeringen kunnen leiden tot verdere groei bij het bedrijf.

Wat zijn de risico’s van aandelen AIG?

 • Regelgeving: AIG heeft te maken met sterke regulering, waardoor de kosten kunnen stijgen.
 • Rente: stijgende rentes kunnen de bedrijfsresultaten van AIG onder druk zetten.
 • Concurrentie: AIG heeft te maken met sterke concurrentie van andere verzekeringsbedrijven.
 • Economisch risico: AIG is voor haar resultaten afhankelijk van de economische situatie.

Wat zijn de grootste concurrenten van AIG?

Hoe kan je aandelen AIG kopen?

 1. Open eerst een account bij een betrouwbare aandelen broker
 2. Doorloop de stappen om je beleggingsrekening te activeren
 3. Selecteer het aandeel AIG en vul het bedrag in dat je wilt investeren
 4. Kies tussen een marktorder of een limietorder
 5. Druk op kopen om de aandelenorder direct naar de beurs te sturen

Wat doet AIG?

AIG is een grote, Amerikaanse verzekeraar die onder andere levensverzekeringen, schadeverzekeringen en diverse pensioenverzekering aanbiedt. Veruit de meeste klanten van dit bedrijf wonen in de VS, maar AIG is ook actief in het Verenigd Koninkrijk en in Japan. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in New York City.

Strategie AIG

Na de kredietcrisis heeft AIG haar strategie sterk aangepast. AIG verkoopt op de internationale markt alleen nog schadeverzekeringen, terwijl er op de Amerikaanse markt worden ook nog levensverzekeringen en verwante producten worden aangeboden. Op die manier kan het bedrijf zich volledig toeleggen op de bedrijfstak waar ze sterk in zijn. Denk je dat deze strategie ook in de toekomst tot goede resultaten gaat leiden? Dan kan het slim zijn om de aandelen aan te schaffen.

Vooral zakelijke klanten

Het in 1919 opgerichte bedrijf AIG is binnen de branche van verzekeringen en financiële diensten één van de grootste bedrijven in de wereld. AIG houdt zich vooral bezig met commerciële en industriële verzekeringen. Voorbeelden van financiële diensten die door het bedrijf worden verleend zijn onder ander het leasen van vliegtuigen en het verstrekken van pensioenen en leningen aan bedrijven.

AIG en de kredietcrisis

Door de kredietcrisis kwam AIG in grote financiële problemen. De problemen werden vooral veroorzaakt door de op grote schaal verkochte Credit Default Swaps door AIG FP. In 2008 leed het bedrijf forse verliezen en om een faillissement te voorkomen was nieuw kapitaal nodig. Het bedrijf werd uiteindelijk gered met een kapitaalinjectie van 85 miljard dollar van de Amerikaanse overheid. Halverwege maart 2009 was het aandelenkapitaal van AIG voor 80% in handen van de Amerikaanse overheid. In totaal heeft de overheid 181 miljard euro in het bedrijf gestoken.

Denk je dat het bedrijf nu beter bestendig is tegen een crisis? Dan kan het slim om te investeren in AIG door de aandelen te kopen.

Het afstoten van bedrijfsonderdelen

AIG heeft na de kredietcrisis verschillende bedrijfsonderdelen afgestoten:

 • De verkoop van de Aziatische dochter AIA aan het Britse Prudential mislukte. AIG besloot daarop om AIA naar de beurs in Hong Kong te brengen. Het laatste pakket aandelen in AIA werd verkocht in 2012. De verkoop van aandelen AIA leverde in het totaal 35 miljard dollar op.
 • AIG verkocht in 2018 haar vliegtuigleasemaatschappij International Lease Finance Corporation aan Aercap voor vijf miljard dollar.

Wel of niet AIG aandelen kopen?

Wanneer je wilt beleggen in een grote Amerikaanse verzekeraar, is AIG een interessante optie. Doordat het bedrijf actief is in meer dan 80 landen profiteer je direct van risicospreiding. Vergelijk AIG wel goed met de concurrentie voordat je de aandelen koopt en bepaal of ze binnen je risicoprofiel passen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express
Apple
Apple

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *