AIG aandelen kopen

Het bedrijf AIG is een Amerikaanse verzekeraar. De letters AIG staan voor American International Group. Het bedrijf is een klassieker op de beurs die de financiële crisis mooi overleefd heeft. Denk je erover na om te beleggen in AIG? In dit artikel lees je alles wat je moet weten voordat je AIG-aandelen koopt!

Wat doet AIG?

AIG is een grote, Amerikaanse verzekeraar. Door deze verzekeraar wordt een breed pakket aan diensten aangeboden. Tot het aanbod behoren levensverzekeringen, schadeverzekeringen en diverse pensioenverzekering. Veruit de meeste klanten van dit bedrijf wonen in de VS. AIG is ook actief in het Verenigd Koninkrijk en in Japan. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in New York City.

Hoe kan je AIG-aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van het aandeel AIG? Dan kan het slim zijn om de aandelen te kopen. Dit doe je normaal gesproken bij een online broker. Een online broker kan de aandelen namens jou aankopen. Je kan ervoor kiezen om de aandelen direct te kopen, of om een order te plaatsen. Wanneer je een order instelt, koop je de aandelen pas wanneer een bepaalde prijs bereikt wordt.

Voordat je aandelen koopt, is het verstandig om eerst een goede analyse uit te voeren. Door een fundamentele analyse uit te voeren, kan je onderzoeken of het bedrijf het ook in de toekomst financieel goed kan blijven doen. Het kan daarnaast ook slim zijn om een technische analyse toe te passen. Je kijkt dan naar terugkerende patronen op de koersgrafiek.

Wil je weten waar je het beste AIG-aandelen kunt kopen? Bekijk dan het onderstaande overzicht:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor AIG. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor AIG
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je beleggen in AIG?

Financiële aandelen zijn vaak volatiel. Wanneer het slecht gaat met de economie dalen ze het eerst. Tegelijkertijd zie je dat financiële aandelen wanneer het goed gaat juist erg goede resultaten kunnen neerzetten. Als actieve daytrader kan je hierop inspelen door aandelen steeds op het juiste moment te kopen en verkopen.

Een goede partij voor de actieve handen in AIG, is Plus500. Bij Plus500 maak je gebruik van CFD’s. CFD; s zijn derivaten waarmee je zonder vaste commissies kunt handelen in de prijsbewegingen van aandelen. Wil je de mogelijkheden geheel gratis uitproberen? Dan kan het slim zijn om een demo te openen bij Plus500. Gebruik de onderstaande knop om direct een demo te openen bij Plus500:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele koers van AIG?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel AIG? In de onderstaande grafiek zie je hoe de CFD prijs van AIG zich heeft ontwikkeld. Door gebruik te maken van de knoppen kan je het CFD-aandeel direct kopen of verkopen.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van AIG

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van AIG.

Analyse van AIG

Voordat je besluit of je AIG wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe AIG zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van AIG zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van AIG in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat AIG gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van AIG is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Strategie AIG

Na de kredietcrisis heeft AIG haar strategie sterk aangepast. Het bedrijf beperkt zich sindsdien tot het aanbieden van schadeverzekeringen op de internationale markt. Op de Amerikaanse markt worden ook nog levensverzekeringen en verwante producten aangeboden. Op die manier kan het bedrijf zich volledig toeleggen op de bedrijfstak waar ze sterk in zijn. Denk je dat deze strategie ook in de toekomst tot goede resultaten gaat leiden? Dan kan het slim zijn om de aandelen aan te schaffen.

Vooral zakelijke klanten

Het in 1919 opgerichte bedrijf AIG is binnen de branche van verzekeringen en financiële diensten een van de grootste bedrijven in de wereld. AIG houdt zich vooral bezig met commerciële en industriële verzekering. Het bedrijf richt zich dus vooral op zakelijke toepassingen. Deze zakelijke toepassingen zorgen voor het grootste deel van de omzet van het bedrijf. Voorbeelden van financiële diensten die door het bedrijf worden verleend zijn onder ander het leasen van vliegtuigen en het verstrekken van pensioenen en leningen aan bedrijven.

AIG en de kredietcrisis

Door de kredietcrisis kwam AIG in grote financiële problemen. De problemen werden vooral veroorzaakt door de op grote schaal verkochte Credit Default Swaps door AIG FP. In 2008 leed het bedrijf forse verliezen. Om het bedrijf niet in gevaar te brengen was nieuw kapitaal noodzakelijk.

In 2008 was er ook de overname van Merril Lynch en de surseanceaanvraag van zakenbank Lehman Brothers. De koers van het aandeel AIG stortte in. Het bedrijf werd gered met een kapitaalinjectie van 85 miljard dollar van de Amerikaanse overheid. Door deze miljardensteun werd voorkomen dat het eigen vermogen van het bedrijf negatief werd. Medio maart 2009 was het aandelenkapitaal van AIG voor 80% in handen van de Amerikaanse overheid. In totaal heeft de overheid 181 miljard euro in het bedrijf gestoken.

Denk je dat het bedrijf nu beter bestendig is tegen een crisis? Dan kan het slim om te investeren in AIG door de aandelen te kopen.

Het afstoten van bedrijfsonderdelen

Financiële problemen na de kredietcrisis deed AIG besluiten om bedrijfsactiviteiten af te stoten. Zo kan men de Amerikaanse overheid terugbetalen.

  • Verkoop van de Aziatische dochter AIA aan het Britse Prudential mislukte. Besloten werd om AIA naar de beurs in Hongkong te brengen. Het laatste pakket aandelen in AIA werd verkocht in 2012. De verkoop van aandelen AIA leverde in het totaal 35 miljard dollar op.
  • AIG verkoopt in 2018 haar vliegtuigleasemaatschappij International Lease Finance Corporation. Het vliegtuigleasebedrijf Aercap koopt de vliegtuigleasemaatschappij voor 5 miljard dollar. De overname wordt deels betaald met aandelen. AIG wordt voor 48% aandeelhouder. In 2015 verkocht AIG 95% van zijn aandelen in AerCap. De opbrengst van de aandelenverkoop bedroeg 3,7 miljard dollar.

Verhuizing van Londen naar Luxemburg

De Britten hebben besloten om uit de Europese Unie te stappen. Dat is voor AIG aanleiding om in 2019 zijn Europese kantoor te verhuizen van Londen naar Luxemburg. Bovendien gaat een deel van de Londense activiteiten over van Londen naar Zwitserland. Het bedrijf blijft wel actief in het Verenigd Koninkrijk.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express
Apple
Apple

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *