American Express aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Wil je investeren in American Express aandelen? In dit artikel kan je lezen hoe je direct American Express aandelen kunt kopen. Ook vind je hier een overzicht van de sterke & zwakke punten van American Express.

Waar kan je American Express aandelen kopen?

Voordat je American Express aandelen koopt, is het belangrijk om het bedrijf goed te vergelijken met de concurrent. Wanneer een concurrent zoals Visa betere resultaten neerzet, kan het slimmer zijn om deze aandelen te kopen. Je kunt bijvoorbeeld onderzoeken of het bedrijf nog steeds veel nieuwe klanten weet aan te trekken.

Wanneer je zeker weet dat je American Express aandelen wilt kopen, dan kan je dit het beste doen bij een betrouwbare broker. We hebben de beste opties voor je op een rij gezet, zodat je direct aan de slag kunt:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor American Express. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen American Express! Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Waarom kan het interessant zijn om American Express aandelen te kopen?

 • Sterk merk: American Express staat bekend als een ‘premium merk’ en heeft dan ook een goede reputatie onder consumenten.
 • Hoge inkomens: de klanten van American Express hebben doorgaans hoge inkomens, waardoor de winst per klant hoog ligt.
 • Technologie: American Express werkt hard aan het verbeteren van haar fraude detectiesystemen en ontwikkelt hiervoor ai toepassingen.
 • Diverse producten: American Express biedt diverse diensten aan in combinatie met haar creditcards. Hierdoor kan het bedrijf makkelijker klanten aan zich binden.
 • Uniek: AMEX heeft veel samenwerkingen met andere bedrijven. Je kunt bijvoorbeeld een speciale Air France KLM AMEX creditcard aanvragen.
 • Rente: in tegenstelling tot bijvoorbeeld Visa en Mastercard, geeft American Express zelf creditcards uit waardoor ze ook rente kunnen verdienen.
 • Terugbetalen: gespreid terugbetalen is bij American Express niet mogelijk. Klanten moeten aan het einde van de maand hun volledige saldo betalen. Dit verlaagt het risico voor AMEX.
 • Inkomsten: American Express brengt hogere kosten aan winkeliers in rekening, wat goed is voor de winstmarge van het bedrijf.

Wat zijn de risico’s van beleggingen in American Express aandelen?

 • Afhankelijk van bestedingen: de inkomsten van American Express hangen sterk samen met de bestedingen van klanten. Wanneer de bestedingen dalen, nemen de inkomsten van het bedrijf af.
 • Renterisico: veranderingen in de rentestand kunnen de winstgevendheid van American Express beïnvloeden.
 • Concurrentie: de financiële industrie wordt steeds competitiever waardoor American Express steeds harder aan haar productaanbod moet werken.
 • Specifieke regio: het grootste deel van de inkomsten van American Express zijn afkomstig uit Amerika, waardoor het bedrijf afhankelijk is van het economische klimaat in dit gebied.

Wat zijn de grootste concurrenten van American Express?

Wat is de aandelenkoers van American Express?

De prijs van een aandeel kan constant schommelen. In de onderstaande grafiek zie je direct hoe de aandelenprijs van American Express zich heeft ontwikkeld. Met de knoppen kan je direct een belegging op het bedrijf openen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van American Express

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van American Express.

Analyse van American Express

Voordat je besluit of je American Express wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe American Express zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van American Express zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van American Express in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat American Express gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van American Express is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Hoe kan je beleggen in American Express aandelen?

 1. Stap 1: open eerst een account bij een aandelen broker die je vertrouwt. Je kunt ook account openen bij meerdere brokers en zo de mogelijkheden uitproberen.
 2. Stap 2: stort vervolgens geld op je beleggingsrekening via bankoverschrijving, PayPal of creditcard.
 3. Stap 3: selecteer het aandeel American Express en vul het bedrag in dat je wilt investeren.
 4. Stap 4: verstuur de order vervolgens naar de beurs door op kopen te drukken.
 5. Stap 5: vergeet niet om regelmatig je belegging te evalueren. Past het aandeel niet meer binnen je portfolio? Je kunt deze direct verkopen en het geld weer laten overmaken naar je bankrekening.

Over het bedrijf American Express

Het hoofdkantoor van de financiële dienstverlener American Express, ook wel Amex genoemd, bevindt zich in New York. Dit bedrijf is in ons land vooral bekend door de uitgifte van creditcards en reischeques.

Sinds 1958 bestaat het logo van dit bedrijf uit een gladiator of centurion. Dit logo is afgebeeld op alle door het bedrijf uitgegeven reischeques, betaalkaarten en creditcards. Het bedrijf is een van de bekendste merken in de wereld. Het grootste deel van de omzet wordt in Amerika behaald, namelijk 75%.

De geschiedenis van American Express

American Express begon aan het einde van de negentiende eeuw met het uitgeven van travellers cheques. Vanaf 1950 gaf American Express ook creditcards uit als een reactie op de uitgave van creditcards door Diners Club. Het bedrijf richt zich vooral op de welvarendere consumenten. Er is ook een strenge toelatingsprocedure: je moet een behoorlijk inkomen hebben om in aanmerking te komen voor de goedkoopste kaart variant.

Aan winkeliers wordt een relatief hoge vergoeding gevraagd. Het accepteren van American Express Cards is daarom minder aantrekkelijk dan het accepteren van credit cards van Visa of Mastercard. Door het vragen van een hogere vergoeding aan winkeliers kan American Express zijn klanten wel regelmatig trakteren op extra punten. Klanten van American Express sparen punten bij elke euro die ze uitgeven waarmee ze leuke uitjes kunnen boeken.

Ook kan je bij American Express speciale thema creditcards aanvragen. Zo geeft het bedrijf creditcards uit voor airlines, hotelketens zelfs pretparken waarmee je direct van unieke voordelen geniet.

American Express aandelen kopen

Verschillen met Mastercard en Visa

Ander business model

American Express is eerder gestart met zijn activiteiten dan de concurrenten Visa en Mastercard. De bedrijven Visa en Mastercard geven zelf geen creditcards uit en zijn slechts licentiegevers. Visa en Mastercard zijn dus creditcard netwerken.  Het uitgeven van creditcards laten ze over aan bijvoorbeeld de Rabobank en de ING bank.

Strengere toelatingseisen

American Express geeft wel creditcards uit. Het bedrijf is dus zowel een creditcard netwerk als een creditcard uitgever. American Express is ook strenger voor zijn klanten dan Visa of Mastercard. Het door American Express gevraagde inkomen om in aanmerking te komen voor een creditcard is hoger dan het door Visa en Mastercard gevraagde inkomen.

Niet gespreid betalen

Bovendien zijn de creditcards van American Express charge cards. Dat betekent dat klanten hun credit card rekeningen altijd volledig moeten voldoen. Het is niet mogelijk om gespreid te betalen terwijl Mastercard en Visa bieden die mogelijkheid wel bieden.

Financieel risico

Een voordeel van het zelf uitgeven van creditcards, is dat American Express geld kan verdienen aan de renteopbrengsten van uitstaande leningen. Tegelijkertijd is er ook een belangrijk risico waar je rekening mee moet houden wanneer je belegt in aandelen American Express: in slechte tijden neemt de kans toe dat mensen hun kredieten niet meer kunnen terugbetalen. Het bedrijf kan op die manier geld verliezen.

Wel of niet American Express aandelen kopen?

American Express is een sterk merk waarvan de aandelenkoers het op de lange termijn eigenlijk altijd erg goed heeft gepresteerd. Het business model achter AMEX is sterk en de vele samenwerkingen met andere bedrijven trekken veel klanten aan. Doordat AMEX zich richt op welvarende klanten, verliest het bedrijf bovendien minder geld aan wanbetalingen.

Wel is het belangrijk om de concurrentie goed in de gaten te houden. American Express strijdt constant met andere creditcard giganten voor marktaandeel. Een ander creditcard bedrijf kan in de toekomst dan ook een betere belegging zijn.

Vergeet ten slotte niet om je persoonlijke financiële situatie te analyseren. Op die manier kan je bepalen hoeveel risico je wilt lopen. Vergeet niet; ook met beleggen in American Express kan je geld verliezen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
Apple
Apple

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *