American Express aandelen kopen

American Express is een bekende uitgever van creditcards. Doordat het bedrijf ook zelf creditcards uitgeeft, kan het ook profiteren van het ophalen van rente. Ook heeft het bedrijf verschillende, interessante samenwerkingen lopen. In dit artikel bespreken we hoe je het beste kunt investeren in American Express door de aandelen te kopen.

Waar kan je American Express aandelen kopen?

Voordat je American Express aandelen koopt, is het belangrijk om het bedrijf goed te vergelijken met de concurrent. Wanneer een concurrent zoals Visa betere resultaten neerzet, kan het slimmer zijn om deze aandelen te kopen. Je kunt bijvoorbeeld onderzoeken of het bedrijf nog steeds veel nieuwe klanten weet aan te trekken.

Wanneer je zeker weet dat je American Express aandelen wilt kopen, dan kan je dit het beste doen bij een betrouwbare broker. We hebben de beste opties voor je op een rij gezet, zodat je direct aan de slag kunt:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor American Express. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor American Express
Mexem aandelen kopen$0,005 per aandeel American Express met $2,50 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen$0,01 per aandeel met $1,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in American Express?

American Express is een volatiel aandeel dat vooral goed presteert wanneer het goed gaat met de economie. American Express geeft de creditcards zelf uit, waardoor het bedrijf ook het risico loopt dat klanten hun lening niet meer kunnen terugbetalen. Het is daarom belangrijk bij een belegging om de economische situatie goed in de gaten te houden.

Slimme speculanten kunnen inspelen op het koersverloop van American Express door gebruik te maken van CFD’s. Met CFD’s kan je namelijk posities innemen op zowel stijgende als dalende koersen. Hierdoor kan je zelfs wanneer het niet goed met de economie gaat goede resultaten neerzetten.

Een goede broker waar je actief kunt handelen in American Express CFD’s is Plus500. Gebruik de onderstaande knop om een gratis demo te openen:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van American Express?

De prijs van een aandeel kan constant schommelen. In de onderstaande grafiek zie je direct hoe de CFD-aandelenprijs van American Express zich heeft ontwikkeld. Met de knoppen kan je direct een belegging op het bedrijf openen.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van American Express

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van American Express.

Analyse van American Express

Voordat je besluit of je American Express wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe American Express zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van American Express zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van American Express in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat American Express gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van American Express is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Over het bedrijf American Express

Het hoofdkantoor van de financiële dienstverlener American Express, ook wel Amex genoemd, bevindt zich in New York. Dit bedrijf is in ons land vooral bekend door de uitgifte van creditcards en reischeques. Vanaf 1958 bestaat het logo van dit bedrijf uit een gladiator of centurion. Dit logo is afgebeeld op alle door het bedrijf uitgegeven reischeques, betaalkaarten en creditcards. Het bedrijf is een van de bekendste merken in de wereld. Het grootste deel van de omzet wordt in Amerika behaald, namelijk 75%.

De geschiedenis van American Express

Het bedrijf begon aan het einde van de negentiende eeuw met het uitgeven van travellers cheques. Vanaf 1950 gaf American Express ook creditcards uit als een reactie op de uitgave van creditcards door Diners Club. Het bedrijf richt zich vooral op de welvarendere consumenten. Er is ook een strenge toelating: je moet een behoorlijk inkomen hebben om in aanmerking te komen voor de goedkoopste kaart variant.

Aan winkeliers wordt een relatief hoge vergoeding gevraagd. Het accepteren van American Express Cards is daarom minder aantrekkelijk dan het accepteren van cards van Visa of Mastercard. Door het vragen van een hogere vergoeding aan winkeliers kan American Express zijn klanten wel regelmatig trakteren op extra punten. Klanten van American Express sparen punten bij elke euro die ze uitgeven waarmee ze leuke uitjes kunnen boeken.

Ook kan je bij American Express speciale thema creditcards aanvragen. Zo geeft het bedrijf creditcards uit voor airlines, hotelketens zelfs pretparken waarmee je direct van unieke voordelen geniet.

American Express aandelen kopen

Verschillen met Mastercard en Visa

American Express is eerder gestart met zijn activiteiten dan de concurrenten Visa en Mastercard. De bedrijven Visa en Mastercard geven zelf geen creditcards uit en zijn slechts licentiegevers. Visa en Mastercard zijn dus creditcard netwerken.  Het uitgeven van creditcards laten ze over aan bijvoorbeeld de Rabobank en de ING bank.

American Express geeft wel creditcards uit. Het bedrijf is dus zowel een creditcard netwerk als een creditcard uitgever. American Express is ook strenger voor zijn klanten dan Visa of Mastercard. Het door American Express gevraagde inkomen om in aanmerking te komen voor een creditcard is hoger dan het door Visa en Mastercard gevraagde inkomen.

Bovendien zijn de creditcards van American Express charge cards. Dat betekent dat klanten hun credit card rekeningen altijd volledig moeten voldoen. Het is niet mogelijk om gespreid te betalen terwijl Mastercard en Visa bieden die mogelijkheid wel bieden.

Een voordeel van het zelf uitgeven van creditcards, is dat American Express geld kan verdienen aan de renteopbrengsten van uitstaande leningen. Tegelijkertijd is er ook een belangrijk risico waar je rekening mee moet houden wanneer je belegt in aandelen American Express: in slechte tijden neemt de kans toe dat mensen hun kredieten niet meer kunnen terugbetalen. Het bedrijf kan op die manier geld verliezen.

Koersontwikkeling van American Express

Het bedrijf heeft behoorlijk zwaar te lijden  onder de coronacrisis. Ook in het derde kwartaal van 2020 werd er door klanten minder uitgegeven waardoor de winst fors lager uitvalt. De resultaten zijn echter niet zo slecht als in het tweede kwartaal.  Zo kelderde de winst in het derde kwartaal met 39% en in het tweede kwartaal was die daling nog 85%. Dat blijkt ook uit de waardering van het aandeel op de beurs: In het derde kwartaal van 2020 is er sprake van een stijging van de koers van het aandeel.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
Apple
Apple

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *