AMD aandelen kopen (2024) – koers & analyse

AMD ontwerpt processoren en gaat al lang de strijd aan met het bekende bedrijf Intel. Ondanks dat AMD het kleinere broertje is, weet het bedrijf nog aardig mee te komen. Het kopen van aandelen AMD kan het op het juiste moment dan ook een goede beslissing zijn. Ben je benieuwd hoe je in AMD kunt beleggen? Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over AMD aandelen!

Hoe kan je AMD aandelen kopen?

Wil je AMD aandelen kopen? Dat doe je bij een zogenaamde broker. Een broker is een partij die het mogelijk maakt voor individuele beleggers om aandelen te kopen en verkopen. Het is belangrijk om een partij te kiezen waar je tegen lage tarieven kunt handelen in AMD aandelen.

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het beste in AMD aandelen kunt beleggen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor AMD. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen AMD & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van AMD?

Wil je weten wat de actuele koers is van het aandeel AMD? Hieronder zie je een grafiek met de koers van AMD aandelen. Ook kan je met de knoppen direct een positie openen in het aandeel.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van AMD

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van AMD.

Analyse van AMD

Voordat je besluit of je AMD wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe AMD zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van AMD zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van AMD in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat AMD gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van AMD is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Waarom kan het interessant zijn om in AMD te beleggen?

De strijd met Intel

AMD heeft Intel op steeds meer gebieden ingehaald dankzij de krachtige Ryzen en EPYC processoren. De toename van het marktaandeel van AMD kan een goede reden zijn om in het bedrijf te investeren.

Innovatie

Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom beleggen in AMD aantrekkelijk kan zijn. Een goede reden om te beleggen in AMD is het feit dat ze regelmatig innoveren. Brengen ze net een nieuw product op de markt waar je vertrouwen in hebt? Dan kan het verstandig zijn om AMD aandelen te kopen.

Crypto & mining

Ook gunstige ontwikkelingen op de crypto markt kunnen aantrekkelijk zijn. Het bedrijf denkt namelijk mee met de zogenaamde miners en brengt constant nieuwe processoren op de markt die kunnen helpen bij deze activiteiten. Wanneer er meer mensen gaan minen, stijgt de vraag naar processoren wat natuurlijk gunstig is voor AMD.

Samenwerkingen met grote bedrijven

Ook is het interessant dat AMD samenwerkt met andere grote bedrijven zoals Microsoft en Baidu. Microsoft gebruikt bijvoorbeeld processoren voor de cloud en ook Baidu gebruikt de processoren voor haar datacentra.

Financiële prestaties

AMD heeft de afgelopen jaren steeds winstgevende cijfers neergezet en de aandelenkoers is dan ook flink gestegen. Onthoud wel dat resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst zijn.

Wat zijn potentiële zwaktes van het aandeel AMD?

Concurrentie

Een groot risico van het kopen van AMD aandelen is de moordende concurrentie. AMD moet bijvoorbeeld concurreren met Intel en Nvidia, waarbij Intel de markt van GPU’s in het verleden domineerde en Nvidia de GPU markt.

Ook andere, nieuwe bedrijven zoals Radeon en Firepro zijn actief geworden op de markt van grafische processoren. Ook deze bedrijven zijn een drukkende kracht aangezien ze processoren van hoge kwaliteit leveren tegen voordelige tarieven.

Afhankelijkheid van enkele belangrijke klanten

AMD is voor een groot deel van haar omzet afhankelijk van enkele grote klanten. AMD voorziet de Xbox en PlayStation bijvoorbeeld van chips. Wanneer AMD dit soort grote klanten verliest, kan het een grote impact hebben op de resultaten van het bedrijf. Dit gebeurde bijvoorbeeld in 2012 toen AMD Dell als klant verloor.

Dalende vraag naar computers

Een ander risico voor een belegging in het aandeel AMD, is dat de vraag naar computers wereldwijd afneemt. Dit komt waarschijnlijk doordat steeds meer mensen andere apparaten gebruiken. Wanneer er minder processoren nodig zijn zal AMD op zoek moeten gaan naar andere markten waar ze hun processoren kwijt kunnen.

Wat zijn de grootste concurrenten van AMD?

Hoe kan je beleggen in AMD aandelen?

  1. Onderzoek: neem de tijd om de aandelen AMD uitgebreid te onderzoeken voordat je een investering overweegt.
  2. Open een account: je hebt een rekening bij een betrouwbare aandelen broker nodig om AMD aandelen te kopen.
  3. Geld storten: bepaal vervolgens voor welk bedrag je aandelen AMD wilt kopen en stort dit bedrag op je beleggingsrekening.
  4. Selecteer AMD aandeel: je kunt het aandeel AMD eenvoudig binnen het beleggingsplatform vinden met de zoekfunctie.
  5. Aandelen AMD kopen: vul nu het bedrag in dat je wilt investeren en druk op kopen om de order naar de beurs te versturen.
  6. Evalueer je belegging: nadat je belegging is geopend, kan het verstandig zijn om deze goed in de gaten te houden. Je kunt je AMD aandelen op elk moment weer verkopen.

De koers van AMD aandelen voorspellen

Vraag naar processoren

De eerste factor die belangrijk is bij het analyseren van het aandeel AMD, is de algemene vraag. Wanneer het goed gaat met de economie en de wereldwijde vraag naar processoren toeneemt dan is dit doorgaans goed voor de koers van een aandeel AMD. Er zijn echter ook andere belangrijke factoren die een rol spelen.

Technologische ontwikkelingen

Bij het beleggen in AMD is het belangrijk om de technologische ontwikkelingen goed in de gaten te houden. Wanneer AMD met nieuwe technieken op de markt komt, kan dit de aandelenkoers een boost geven.

Vergelijk de producten met de concurrentie

Het is wanneer je gaat beleggen in AMD aandelen belangrijk om de laatste ontwikkelingen te volgen. Grote concurrenten zoals Intel, IBM en Nvidia brengen constant nieuwe producten op de markt. Zijn de nieuwe producten van AMD beter? Dan kan dit een gunstig effect hebben op de aandelenkoers en kan je het kopen van AMD aandelen overwegen. Zijn de producten minder goed? Dan kan je misschien beter even niet beleggen in AMD.

Wel of niet AMD aandelen kopen?

AMD heet een sterke positie opgebouwd binnen de semiconductor industrie en produceert betrouwbare CPU’s en GPU’s. Doordat AMD de nadruk legt op innovatie, komt het regelmatig met nieuwe, verbeterde producten. Het bedrijf heeft bovendien waardevolle samenwerkingen afgesloten met bedrijven als Microsoft en Samsung.

Toch zijn er ook risico’s verbonden aan beleggen in AMD. Het bedrijf is bijvoorbeeld sterk afhankelijk van één specifieke industrie voor haar resultaten. Ook is de concurrentie op de markt voor CPU’s en GPU’s sterk, waardoor AMD constant onder druk staat om nieuwe producten te produceren.

Het is daarom aan te raden om de nieuwe producten van het bedrijf goed in de gaten te houden. Op die manier ontdek je of het interessant kan zijn om aandelen AMD te kopen. Onderzoek verder altijd of AMD aandelen binnen je risicoprofiel passen.

Tesla
Tesla
Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *