Scalable Capital review (2024): mijn ervaringen met deze broker

Met Scalable Capital kan je zonder commissies beleggen in onder andere aandelen en ETF’s! In deze uitgebreide review onderzoek ik wat de grootste voordelen & nadelen van deze broker zijn.

Wat zijn de grootste voordelen van Scalable Capital?

 • Commissievrij beleggen: iedereen kan zonder commissies beleggen in 750+ aandelen (vanaf orderwaarde €250+).
 • Betrouwbare broker: Scalable Capital staat onder toezicht van BaFin.
 • Uitgebreid aanbod: je kunt beleggen in meer dan 7000 aandelen en 1800 ETF’s.
 • Abonnement: tegen een lage vergoeding onbeperkt zonder commissies beleggen.
 • Geen wisselkoerskosten: je kunt gratis valuta’s omwisselen wat uniek is.
 • Spaarplannen: automatisch maandelijks een vast bedrag beleggen kan gratis.

Wat zijn de grootste nadelen van Scalable Capital?

 • Geld storten: het is bij Scalable Capital niet mogelijk om geld te storten met iDEAL.
 • Geen echte crypto: je kunt alleen in crypto ETP’s beleggen tegen hoge kosten.
 • Account openen: het openen van een account is een beetje omslachtig bij deze broker.
 • Software: de software is erg donker en de functionaliteiten zijn beperkt.

Probeer Scalable Capital direct uit!

In de rest van de uitgebreide reviewdeel ik mijn ervaringen met het platform van Scalable Capital. Wil je deze broker uitproberen? Gebruik dan de onderstaande knop & bezoek direct de website:

Beleggen is risicovol. Promotie link.Beleggen is risicovol. Promotie link.Beleggen is risicovol. Promotie link.Beleggen is risicovol. Promotie link.Beleggen is risicovol. Promotie link.Beleggen is risicovol. Promotie link.Beleggen is risicovol. Promotie link.

Wat is Scalable Capital?

Scalable Capital is een van oorsprong Duitse broker die is opgericht in 2014. Ondertussen heeft deze discount broker meer dan €10 miljard onder beheer en je kunt er handelen in meer dan 7000 verschillende aandelen.

AanbodAandelen, ETF's & crypto ETP's
Minimale storting€1
Minimale opname€1
Geld stortenSEPA overboeking of incasso
Kosten€0,99 per transactie of €0
Wisselkoers kosten0%
KlantenserviceMail
Gratis demoNee

Is Scalable Capital betrouwbaar?

Scalable Capital is naar mijn mening een betrouwbare broker omdat:

 • 8 jaar actief: de broker is al meerdere jaren actief in Duitsland.
 • €10+ miljard: klanten hebben meer dan €10 miljard gestort bij de broker.
 • 600.000+ klanten: Scalable Capital heeft meer dan 600.000 klanten aangetrokken
 • Toezicht: Scalable Capital staat onder toezicht van BaFin & de Deutsche Bundesbank
 • Gescheiden tegoeden: fondsen van klanten worden apart opgeslagen.

Hieronder kan je zien dat Scalable Capital bovendien goede reviews ontvangt op Trustadvisor, wat een goed teken is voor de betrouwbaarheid van de broker:

Scalable Capital review

Hoeveel kost beleggen bij Scalable Capital?

Scalable Capital is een zogenaamde discount broker: dit betekent dat ze vooral de concurrentie aangaan op het gebied van prijs. Dit is aantrekkelijk, omdat de kosten op de lange termijn een grote invloed hebben op het te behalen rendement.

Bij Scalable Capital kan je kiezen uit drie abonnementsvormen:

 • FREE Broker: voor dit accounttype betaal je geen maandelijkse kosten.
 • PRIME Broker: €2,99 per maand (€35,88) per jaar
 • PRIME Broker flex: hetzelfde als prime broker, maar dan flexibel tegen €4,99 per maand.

Kosten bij de FREE Broker

 • Gratis PRIME ETF’s: je betaalt geen commissies over 750+ ETF’s zolang je minimaal €250 investeert (anders betaal je €0,99).
 • Spaarplannen: je kunt onbeperkt & commissievrij beleggen in spaarplannen.
 • Aandelen & ETF’s: je betaalt €0,99 per transactie,

Kosten bij PRIME Broker

Met het prime broker account betaal je geen transactiekosten over alle aandelen & ETF’s, mits je minimaal €250 belegt. Wanneer je een kleinere positie opent, betaal je alsnog €0,99 aan transactiekosten.

Scaleable Capital kosten

Overige kosten

 • Xetra beurs: voor het gebruik van de gettex beurs worden geen extra kosten gerekend. Je betaalt voor de Xetra beurs €3,99 per transactie en 0,01% aan handelsplatformkosten met een minimum van €1,50.
 • Crypto kosten: je betaalt een commissie van €1 + 0,99% aan spreadtoeslag met het gratis account en 0,69% met het betaalde account. Bitvavo is voor het kopen van crypto’s dan ook een stuk goedkoper.
 • Stortingen via instant: je betaalt 0,99% met het gratis account en 0,69% met het betaalde account.

Conclusie kosten: is Scalable Capital goedkoop?

Scalable Capital is vooral een aantrekkelijke partij voor beleggers die commissievrij in ETF’s willen beleggen: dit kan al vanaf €250 per transactie. Ook actieve handelaren kunnen aan de slag met het betaalde programma: tegen een lage maandelijkse vergoeding kan je er namelijk commissievrij handelen in aandelen en ETF’s. Voor crypto’s kan je gezien de hoge spreadvergoeding beter bij een andere partij beleggen. Positief is dat er geen vervelende, verborgen kosten worden gerekend.

Waarin kan je beleggen bij Scalable Capital?

Aandelen

Je kunt bij Scalable Capital beleggen in meer dan 7000 verschillende aandelen. Alle bekende Nederlandse & Amerikaanse aandelen zijn te verhandelen bij het bedrijf.

ETF’s

Het is bij Scalable Capital mogelijk om te beleggen in 2.000+ ETF’s. Ben je benieuwd in weke ETF’s je kunt beleggen? Klik dan hier voor een totaal overzicht.

Crypto

Je kunt bij Scalable Capital indirect beleggen in crypto door gebruik te maken van ETP’s. ETP’s zijn een soort fondsen waarmee je in een onderliggende waarde kunt investeren. Je kunt op die manier een stukje van een crypto zoals de Bitcoin kopen en tegelijk profiteren van staking (3-5% jaarlijks).

Hoe is de software van Scalable Capital?

De online software van Scalable Capital is gebruiksvriendelijk en volledig in het Nederlands te gebruiken. Zelf ben ik geen grote fan van de donkere kleuren, hierdoor is de uitstraling wat minder. Het openen van een belegging is zo gedaan en je kunt bovendien gebruikmaken van limiet orders.

Verwacht echter geen geavanceerde functionaliteiten: je kunt geen analyses uitvoeren binnen de software en de broker is dan ook echt 100% execution only. Wanneer je op zoek bent naar een voordelige & gebruiksvriendelijke broker, dan is dit geen probleem. Professionele handelaren zullen echter niet genoeg hebben aan de software van Scalable Capital.

Geld storten & opnemen

Een nadelig punt binnen deze review is dat het storten van geld nogal omslachtig werkt: je moet namelijk handmatig via SEPA geld overmaken. Voor de Nederlandse markt was het natuurlijk netter geweest wanneer ze het mogelijk maakten om geld te storten via iDEAL: op die manier kan je sneller reageren op wisselende marktomstandigheden.

Het is eventueel ook mogelijk om periodiek geld te storten met een incasso. Dit is een unieke mogelijkheid: je kunt op die manier automatisch beleggen in spaarplannen waardoor je goed gebruik kunt maken van dollar cost averaging. Je belegt dan periodiek een vast bedrag in bijvoorbeeld aandelen of ETF’s.

Je kunt het geld op je account weer eenvoudig laten uitbetalen naar je bankrekening: dit is gelukkig helemaal kosteloos.

Hoe kan je aandelen kopen & verkopen bij Scalable Capital?

Het kopen & verkopen van aandelen is bij Scalable Capital snel gedaan. Bovenaan in de software vind je een zoekveld dat je kunt gebruiken om een aandeel te vinden.

Scalable Capital aandeel zoeken

Druk vervolgens op de kopen knop wanneer je een belegging in het aandeel wilt openen.

Aandelen kopen Scalable Capital

Binnen het orderscherm kan je invullen hoeveel aandelen je wilt kopen. Ook is het mogelijk om een limiet in te stellen. Met een limiet order open je de positie alleen wanneer dit tegen een bepaalde prijs mogelijk is. Het is ten slotte ook mogelijk om een stop order te gebruiken: op die manier kan je de positie weer automatisch sluiten bij een bepaald verlies.

Aandelen kopen Scalable Capital

Hoe werkt het openen van een account?

Het openen van een account vergt wat inspanning bij Scalable Capital. Je kunt de software pas gebruiken nadat je de volledige identificatie hebt doorlopen. Hiervoor moet je de nodige stappen doorlopen:

 • Stap 1: E-mailadres & wachtwoord achterlaten.
 • Stap 2: persoonlijke gegevens invullen (denk aan je adres en of je getrouwd bent)
 • Stap 3: met een mobiele applicatie je identiteit verificeren.

Het verificatieproces verloopt gelukkig vlot: normaal gesproken kan je binnen een kwartier beginnen met beleggen.

Klantenservice

Zelf heb ik goede ervaringen met de klantenservice van Scalable Capital. Nadat ik een mail stuurde, ontving ik binnen enkele uren een duidelijke reactie en werd mijn probleem opgelost. Voordelig is dat de klantenservice geheel Nederlandstalig is, waardoor je niet in een andere taal hoeft te communiceren.

Klantenservice Scalable Capital

Het is ook mogelijk om contact op te nemen met de klantenservice via live chat of telefoon. De bereikbaarheid van deze broker is dan ook goed.

Conclusie review: hoe betrouwbaar is deze broker?

Scalable is een betrouwbare discount broker en een mooie toevoeging in Nederland. Het abonnementsmodel waarbij je tegen een vaste vergoeding commissievrij kunt beleggen is nieuw, maar zeker aantrekkelijk voor de actieve belegger. Bovendien zijn er geen verborgen kosten, waardoor je precies weet wat je kunt verwachten. Zelf beoordeel ik Scalable Capital dan ook positief binnen deze review.

Wil je de broker zelf uitproberen? Open dan direct een account:

Beleggen is risicovol. Promotie link.Beleggen is risicovol. Promotie link.Beleggen is risicovol. Promotie link.Beleggen is risicovol. Promotie link.Beleggen is risicovol. Promotie link.Beleggen is risicovol. Promotie link.Beleggen is risicovol. Promotie link.

Veelgestelde vragen over Scalable Capital

Scalable Capital is 100% een legitieme broker en geen scam. De broker staat onder toezicht bij de BaFIN waardoor de partij zich aan diverse strenge regels moet houden.

Scalable Capital is een Duitse broker die ondertussen actief is in andere Europese landen. De broker is actief in Oostenrijk, Spanje, Frankrijk, Italië en Nederland.

Scalable Capital verdient geld door het rekenen van commissies over transacties en door lidmaatschappen te verkopen. De commissies liggen laag, maar door veel klanten aan te trekken kan de broker toch een mooie winst maken.

Scalable Capital is niet 100% gratis, maar je kunt er tegen voorwaarden wel zonder commissies beleggen. Investeren in een selectie van 750+ ETF’s kan altijd zonder commissies en tegen een kleine maandelijkse vergoeding kan je ook zonder commissies beleggen in aandelen.

De informatie in dit artikel mag niet worden opgevat als beleggingsadvies en vormen geen directe of indirecte aanbeveling om enig financieel effect te kopen, verkopen of vast te houden.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *